Στη Γερανίου το κινέζικο

DSCF5411 Μια εφήμερη, αλλά ευτυχώς χωρίς κλάματα, αγάπη με έφερε για πρώτη φορά στην Γερανίου 44 (ναι τον δρόμο με τις πουτάνες, πρέζα, κάτουρο αλλά από την "καλή" πλευρά με τον πεζόδρομο). Imperial Town το όνομα του Κινέζικου και το επισκέφτηκα ξανά. Η ιδιοκτήτρια φιλικότατη όλο τσιν-τσιν-γιο είναι, μα –ανακούφιση- μιλά και ελληνικά.

Στο ψητό τώρα, καταλήξαμε με την τωρινή παρέα μου ότι το μισοτιμής κινεζάκι εδώ είναι αυθεντικότερο και πιο ντελί από τα γνωστά του Συντάγματος. Οι γεύσεις λιτότερες, το σέρβις σχετικά γρήγορο. Τα ζυμαρικά έρχονται εντυπωσιακά σε μαντεμένια πλάκα και σπαρταράνε. Το γλυκόξινο χοιρινό ελαφρά μαγειρεμένο πάρκαρε άνετα στο δύστροπο στομάχι μου, το ρύζι τηγανητό με αυγά ιδανικό ορεκτικό για να φύγουν οι πρώτες πείνες. Πιάτο που αγαπήσαμε μια πιατελάρα τηγανητά λαχανικά (κολοκύθια κατά βάση τηγανισμένα σε ρυζάλευρο) και μόλις με 3€. Το σάκε σερβίρεται ζεστό και αν και δεν είμαι του ποτού ήταν ευχάριστο.
Η Λέιντυ Χο για φινάλε μας πρότεινε γλυκό “μπανάνα καραμέλο, μήλο καραμέλο, αχλάδι καραμέλο” και προτιμήσαμε το πρώτο. Άμεσα ψημένο με υπέροχη κρούστα καραμέλας (λιγουροξύναμε το πιάτο μη χάσουμε χιλιοστό γλύκας).
Τσουγκρίσαμε ποτήρια και χρίσαμε το μέρος στέκι, άσε που πατάνε και ελάχιστοι (δυο γαλλίδες το άλλο τραπέζι) και δεν είμαστε για πολλή βαβούρα αυτόν τον καιρό (εξαίρεση η εκκλησία στον πάνω όροφο που Νιγηριανοί μας πήραν τα αυτιά -ευχάριστα όμως- τραγουδώντας νον-στοπ).

Σχόλια

  1. Ποιά εννοείς "Του συντάγματος"? Εκεί απ ότι ξέρω υπάρχουν τα: Far East (καλό αλλά εξελληνισμένο και κυριλέ), Noodle Bar και Yum Yum (εξελληνισμένα και στην ουσία fast-food), Golden Chopsticks (ούτε ξέρει τί είναι) και φυσικά το κορυφαίο Furin Kazan (είναι όμως γιαπωνέζικο).

    Το Imperial Town είναι όντως πολύ καλό και αυθεντικό. Αν ψάχνεις και άλλα στο ίδιο στυλ, δοκίμασε τα Fulihua και Dafujia, στον Κεραμεικό (Λεωνιδιου και Ιάσωνος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tou Kerameikou ta apofeygw, katourane oi episkeptes twn mpourdelwn.
    epishs s ena apo ayta kanane agrio tsakwmo kinezoi kai eggrafthkan arnhtika sto myaloudaki mou :-p

    Syntagmatos: Ennow Noodle bar kai Yum Yum (idias kathgorias timologiaka) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως τα μπουρδέλα μπορεί να ξενερώσουν κάποιους, αλλά και η Γερανίου δεν είναι καλύτερη. Πήγα χθες πάλι στο Fulihua και φάγαμε εξαιρετικά, 4 άτομα με 53 ευρώ! Και είναι και το πιο ευχάριστο σε ατμόσφαιρα. Το Imperial Town το συμπαθώ πολύ, αλλά ενώ οι συνταγές είναι αυθεντικές, η εκτέλεση υπολείπεται λίγο σε μερικά πιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερό μέρος...έχω φάει τέλειο φαγητό, φθηνό και με θέα απέξω από παράθυρο ένα πρεζάκι που προσπαθούσε για πολύ ώρα να ισορροπήσει. Τελικά όταν βγήκαμε από το μαγαζί έπεσε...γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Imperial αξίζει κανείς να να δοκιμάσει και τα λαχανοπιτάκια ατμού, το ρύζι με κάρυ, την ποικιλία κρεάτων στο μαντέμι και τα πικάντικα πιάτα του (για όποιον αντέχει) ειδικά το κοτόπουλο και τις γαρίδες.
    Επίσης κάνουν και delivery για όσους μένουν στο κέντρο στις ίδιες εξαιρετικές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από σήμερα, το κινέζικο των δολοφόνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν προκειται για το ιδιο μαγαζι.. το imperial εχει κλεισει εδω και μερικα χρονια δυστηχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οκ, αποσυρω το σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς