Γκρεμίζεται κάτι στην Ομόνοια


Δεν με νοιάζει αν κάτω από τις πράσινες λινάτσες κρύβεται ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Γκρεμίστε το, το συντομότερο (όπως και ολόκληρα τετράγωνα εκεί). Είναι η γειτονιά του Εθνικού Θέατρου αν μη τι άλλο.
Ανήκει, λοιπόν, στο ΝΑΤ και σε συνεργασία με το Δήμο προχωρά στην κατεδάφισή του και θα φυτευτεί πράσινο προς εγκατάλειψη (ψηλά δέντρα παρακαλώ, γκαζονάκι, όχι κι άλλοι θάμνοι).
Περισσότερα στο άρθρο του Ελ. Τύπου.

Σχόλια

  1. Είστε σίγουρος ότι θα γίνει πράσινο; Στην Αθήνα αμφιβάλλω (εδώ το ίδιο το Εθνικό Θέατρο είχε τάξει κήπο κι έβαλε πλάκες).
    Όσο για το ίδιο το κτήριο είναι όντως μια πολύ ωραία πολυκατοικία του μεσοπολέμου (περνάω σχεδόν καθημερινά). Λίγο πιο κάτω, μια παρόμοια ανακαινίστηκε.
    Αλλά δυστυχώς το ποστ χαρακτηρίζεται από τον ίδιο μικροαστικό καθοσπρεπισμό με πολλά άλλα σε αυτό το ιστολόγιο (που εξυμνούν νεοκλασικά-μαϊμούδες και επεμβάσεις στο κέντρο κατά τα γούστα της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου). Sorry...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο.. Αν χρειάζεται πράσινο το κέντρο ας συντηρηθούν και ας αποδοθουν με ασφάλεια στους πολίτες πρώτα τα πάρκα και μετά οι πλατείες. Ας επιδοτηθεί  η "πράσινη ταράτσα"  ακόμα και τα μπαλκόνια.
    Αρκετά ροκανίστηκε η αρχιτεκτονική ιστορία  και η φυσιογνωμία αυτής της πόλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κατερίνα έχει δίκιο, με την διαφορά ότι υπάρχουν επιδοτήσεις για εφαρμογή βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και φύτευση ταρατσών που όμως δεν "τρέχει" λόγω ζητημάτων ιδιοκτησίας και ασυνεννοησίας των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας. Πέραν τούτου όμως, σε μία Αθήνα που έχει τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά άτομο, αξίζει να φυτευτεί έστω και ένα τ.μ., ακόμα κι αν αποτελεί υπόσχεση-"καρότο" του Κακλαmoney.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς