Καλό μoυ ΠΑΣΟΚ...


Καλό μου ΠΑΣΟΚ, ξέρεις εγώ θα φύγω για διακοπές αλλά μην νομίζεις η σκέψη μου θα 'ναι πίσω στα πάτρια. Χάρη, ρουσφέτι, δεν σου χω ζητήσει ποτέ αλλά αυτή τη φορά θέλω να βάλεις τα δυνατά σου, όχι για μένα για την φουκαριάρα την Αθήνα. Θα μου πεις γιατί δεν τα λες αλλού; Έλα τώρα, κακά τα ψέματα απευθυνόμαι σε σένα γιατί έχεις και την τεχνογνωσία, και τις άκρες και τον μπετόν κομματικό στρατό που μπορείς να κινήσεις για να αλλάξει πωπούλη ο λαχταριστός θώκος της Κοτζιά.
Ναι, θέλω να διώξουμε τον Νικήτα. Στις μέρες του η Αθήνα ήταν πιο απελπιστική, βρώμικη, σκοτεινή από ποτέ, και το χειρότερο πως όλα αυτά γίνονταν κάτω απ' το γραφείο του κι αυτός αδιαφορούσε. Βέβαια κι εσύ ΠΑΣΟΚ μου αγρόν ηγόραζες τότε περιμένοντας να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο καταλληλότερος και δεν νοιάστηκες κι ιδιαίτερα. Τεσ πα, έπεσα στην ανάγκη σου...
Εσύ που λες ΠΑΣΟΚ μου, δεν την αγάπησες και ποτέ αυτή την πόλη, πολύ ηττοπαθές κατέβαινες, Δαμανακή, Σκανδαλίδης, Παπουτσής, δηλαδή έλεος... Θα πεις βέβαια πως οι νεοδημοκράτες είναι η πλειοψηφία. Ναι σε καταλαβαίνω, τι τραβάς κι εσύ, χρόνια τώρα επί ματαίω να τα βάζεις με τους παλιούς αστούς του σεις και του σας του άλλοτε σικ κέντρου, που βέβαια πια μένουν στα βόρεια, νότια, εκεί που χει γκαζόν τέλος πάντων, μα εξακολουθούν να ψηφίζουν κέντρο. Παρ' όλα αυτά ΠΑΣΟΚ μου, τώρα είναι η ευκαιρία να πάρεις τον Δήμο. Ξέρω, το 'χεις ψυλλιαστεί κι εσύ και αυτές τις μέρες αποφασίζεις υποψήφιο.
Και οκ, πιθανό να το ρίξεις το κάστρο. Μα η χάρη που σου ζητώ έχει και β μέρος: δεν θέλω να επιλέξεις ούτε πολιτικό που θα χρησιμοποιήσει όπως ως τώρα τον Δήμο σαν σκαλοπατάρα για δημοσιότητα κι εξέλιξη, ούτε να καταλήξεις σε κληρονομικώ δικαίω συμπαθείς κυρίες που πιθανότατα δεν έχουν ανακατέψει μια σαλάτα σωστά στη ζωή τους. Θέλω να πας πιο πέρα: να βρεις έναν άνθρωπο με φαντασία, με όραμα, να δει και να αξιοποίησει τον δεδομένο πλούτο αυτής της σπουδαίας πόλης. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Τι θα λεγες για κανέναν αρχιτέκτονα, πολεοδόμο, αθηναϊστή δημοσιογράφο, κάποιον καλλιτέχνη; Σε διαβεβαιώ, ουυυυ, μιλιούνια ενδιαφέροντες τύπους θα βρισκες, κυκλοφορούν και πέρα από Τσακάλωφ και Βαλαωρίτου.
Κάνε μου λοιπόν την χάρη ΠΑΣΟΚ μου, διάλεξε κάτι πιο πέρα απ' το συνηθισμένο κι από μένα 36 λαμπάδες ίσα με τα χρόνια σου· Χρυσοσπηλιώτισσα, Καπνικαρέα, Μονή Πετράκη, όπου θες, μια ελπίδα να αισιοδοξήσουμε ζητάμε...

Σχόλια

  1. (πάλι εγώ πρώτο σχόλιο; κανείς δεν ξυπνάει νωρίς σ'αυτή την πόλη -που θα έλεγε και η Κοντοβά;-)

    Το Καλό μου Πασόκ μου θύμισε το χατζιδακικό Ω Καλή μου Ξανθιά των Ορνθίων...

    Επί της ουσίας: συμφωνώ με τις προτάσεις σου (αν και χαμογέλασα ομολογώ στον "αθηναϊστή δημοσιογράφο")!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων κι επειδή υπάρχει περίπτωση να τ' ακούσω κι αυτό: δεν είμαι δημοσιογράφος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ μην παρεξηγηθώ κι εγώ: για το "αθηναϊστής" χαμογέλασα (ως λέξη αλλά και επειδή το μυαλό μου πήγε σε Χατζηφωτίου, Πιπιλή, κλπ.) και όχι δεν σκέφτηκα εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tελείωσε... Θα βάλω υποψηφιότητα!
    Αθηναϊστρια δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρόλο που ψηφίζω αλλού, η Αθήνα με αφορά εκατό τοις εκατό. Όμως εκείνο που με απελπίζει περισσότερο είναι ότι το παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται με όρους ΝουΔου - ΠΑΣΟΚ. Τι κρίμα που η "προσευχή" σου δεν απευθύνεται (και σε τι βάση θα μπορούσε, άλλωστε, έτσι σκατά που τα κάνανε) σε κάποιους ανθρώπους/πολιτικούς φορείς/κινήσεις που θα μπορούσαν να αρθρώσουν πραγματικά έναν άλλο λόγο για την πόλη... Η φαντασία στην εξουσία, ρε γαμώτο! Και η κοινή λογική από δίπλα της. Και δυο δράμια πεισματάρικη αποτελεσματικότητα. Τότε θα μπορούσαν ν' αλλάξουν πολλά (γι' αρχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσυπογράφω, athensville. Από τα χείλη σου και στου Θεού της Αθήνας το αυτί. (Και ναι, Ιφιμέδειά μου, είμαι "υπέροχο πλάσμα" πριν τις 12 το μεσημέρι αποκλείεται να ανοίξει το μάτι μου! Θεΐκή Αθήνα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sto PASOK erikses tis elpides sou? de se vlepo...prota o politis my arse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..κατι για Φωφη λενε να στηριξουν ... οποτε 8α τον φαμε στη μαπα ξανα. Με διαφορα ο χειροτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Athensville για δημαρχο! Μηπως ηθελες να γραψεις αθηναιστη blogger και οχι δημοσιογραφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pou katadisame. na enapothetoume tis elpides mas sto Pasok!!! Eleos!!! apisteuto kai omws alithino...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. giati oxi gia dimarxos o athinaistis blogger? epiteloys oxi alli moyxla....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δε διάβασα τα προηγούμενα σχόλια & προτάσεις, αλλά εγώ θα πρότεινα..εσένα!

    πέρα από το ότι πιστοποιημένα αγαπάς την Αθήνα περισσότερο από όλους, θα αναγκαστείς να βγάλεις και γιγαντοαφίσες με το πρόσωπό σου - επιτέλους θα σε δούμε!

    στη μεγάλη προεκλογική σου ομιλία δε, στο Πεδίο του Άρεως, σου υπόσχομαι ότι θα έρθω με τα υπόλοιπα πορωμένα "κομματόσκυλα" σου από την Πόλη με αερόκορνες και πανό!

    ρουσφέτια δε θέλω, την Αθήνα να σώσεις μου αρκεί!

    σταυρό στον Athensville!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kolaka, Aggelh, stamata, kokkinizw :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ρηγόπουλος πάντως εικάζει Μπιρμπίλη και αποδίδει εκεί την εντυπωσιακή κινητικότητά της σχετικά με την "ανάπλαση" της πόλης (όχι και τόσο πετυχημένη πιστεύω, αλλα τουλάχιστον δείχνει να ενδιαφέρεται). Θα αφήσει όμως το ΥΠΕΚΑ;
    Το πιο ελπιδοφόρο είναι μάλλον ότι η ΝΔ έχασε την Α' Αθηνών στις εκλογές κι ότι ο Νικήτας δεν θα βγάλει ποτέ από πάνω του τη ρετσινιά της υπουργικής του θητείας επί Καραμανλή καθώς και την κατάντια του κέντρου μετά το 2006.
    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. με την φωφη δεν βλεπω μελλον, μαλλον δεν τον θελουν τον δημο τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τοσο πολυ Πασοκος ? Τοσο πρασινοβαμμενο κειμενο ? Ολοι αυτοι που ψηφιζουν ΝΔ σ'αυτην την πολη ειναι κατοικοι Β Προαστειων ; Κριμα γιατι σε διαβαζα.Ενα μλπογκ λιγοτερο,δεν πειραζει.Ζησε με τις αυταπατες σου και τους λιγοστους αυλικους σου (στην κατα-πρασινη αυλη σου) να σε κολακευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...το πολυαγαπημένο μας πασοκ δυστυχώς προκαλεί απανωτά σοκ στην κοινωνία με άλλους τρόπους....

    δεν νομίζω να κάνει υπερβάσεις , θα θυμηθεί πάλι ένα παλιο κομματικό στέλεχος που δεν το έχει αξιοποιήσει τύπου παπαουτσή και αυτό θα στηρίξει, όπως και στη θεσ/κη που προωθεί ξανά την αράπογλου ....

    θα ήταν ευχάριστο σοκ να προτείνει μια ομάδα ανθρώπων που να αποτελείται από ανθρώπους σαν κι αυτούς που περιγράφεις, να μην είναι παιδιά του κομματικού πασοκικού σωλήνα, πχ όπως η μπιρμπίλη...

    είναι ευκαιρία τώρα να φύγει το σάπιο και μαζί του και αυτός ο κακομούτσουνος δήμαρχος ο οποίος τη μια έλεγε ότι δεν προέρχεται απο τη νουδού και από την άλλη κραύγαζε ζήτω ο κ.καραμανλής...και δεν είναι ψέμα ...ορίστε απολαύστε τον ...θεός!!!...



    http://www.youtube.com/watch?v=-3nZNeat1hQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. όχι, όλοι αυτοί που ψηφίζουν ΝΔ, μένουν Αθήνα αλλά ψηφίζουν Νικήτα... χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλα-δεν ξερω για σας,αλλα οσο με αφορα εχω την αισθηση οτι, αν μετα απο το ελαναδεις κ α ι να μ η ν π α ρ ε ι ς, πουπαθε η ΝΔ μετα τις εκλογες του '9,κερδισει τωρα το δημο Αθηναιων ΜΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ...ακομα και ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ θα σκωθει απτον ταφο του και θαυτοεξοριστει απτο ΚΛΑΝΟΝ αστυ ..και πραγματικα οι "Αθηναιοι" ΘΑΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ πια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραιο το αστειακι,μονο που δεν το καταλαβα.Εχω δεξια μυαλα,βλεπεις.Δεν φτανει η προπαγανδα απο τα ΜΜΕ εχουμε και απο τα και-καλα-ελευθευρα blogs.Βγηκε ο Γιωργακης,και κανει πραγματα που αν εκανε το 1/100 ο Καραμνλης θα καιγοταν το συμπαν.Αλλα ειπαμε η ασυλια των ΜΜΕ και blogs.Αν βγει και ΠΑΣΟΚ και στην Αθηνα ,θα εχετε εκπληρωσει την αποστολη σας ; Μην παει τζαμπα και ο κοπος σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενω αν βγει ο αστερας του ΠΑΣΟΚ, θα κοιμαται ησυχος ο Περικλης..τι ακουμε Αυγουστιατικα απο τα αμετανοητα πασοκακια..λες να φταιει η ζεστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @OxiAlloPasok δεν ξέρω ποιος/ποια είσαι ούτε με ενδιαφέρει να μάθω αλλά χωρίς να σε ξέρω σε έχω ήδη αντιπαθήσει βαθειά, απόλυτα, ουσιαστικά. Εξηγούμαι δεν υποστηρίζω κανένα μεγάλο κόμα ούτε κάποιο άλλο μικρό (θα μπορούσες να με χαρακτηρίσεις και "απολιτίκ" αν και δεν μ'αρέσει αυτή η λέξη) Στο πρόσωπο σου όμως βλέπω χιλλιάδες άλλους συμπολίτες μου οι οποίοι χρόνια τώρα προσκωλημένοι σε ανύπαρκτες αξίες υποστηρίζουν ένα σαθρό σύστημα που όχι μόνο δεν έχει προσφέρει τίποτα στη κοινωνία αλλά της έχει στερήσει και αυτά που είχε. Τα επιχειρήματα σου φυσικά στηρίζονται πάντα στην επίθεση στο ήθος του "αντιπάλου". Καμία αυτοκριτική, καμία τύψη. Ειλικρινά σκέφτηκες ποτέ τι πρόσφερε ο Κακλαμάνης στην Αθήνα; Ποιό είναι το έργο που αφήνει; Αν είσαι ικανοποιημένος/η από αυτό τότε σου αξίζει αυτή η πραγματικότητα. Όχι όμως και στους υπόλοιπους.
    υγ. Για κάποιο λόγο σε φαντάζομαι γυναίκα γύρω στα 50-60, δικηγόρο ή κάτι παρόμοιο καιδιαπλεκόμενη με τη γαλάζια μηχανή, κάτι σαν την Αλίκη Αρβανιτίδη (σύζυγος Πασχάλη). Δώσε λίγο ίνφο πληζ. Θέλω να ξέρω πως να σε φαντάζομαι όταν σου γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Oxiallopasok καταρχήν αυτές οι γελοιότητες της αναμέτρησης με κομματικούς όρους στην τοπική αυτοδιοίκηση καλό είναι να τελειώνουν κάποια στιγμή και ευχής έργο θα ήταν αν είχαν τελειώσει προ καιρού και στις εθνικές εκλογές,έτσι θα είχαμε αποφύγει τη δεύτερη θητεία του σεμνού και ταπεινού πλην όμως κουρασμένου σουβλακομαγκα που μας κατέστρεψε.
    Τα ' Αμερικανάκια ' λένε επ'αυτου, ''Ασπρη γάτα,μαύρη γάτα...το θέμα είναι ποια πιάνει τα ποντίκια κι όχι το χρώμα της'' μάλλον δίκιο έχουν...Αλλά στην Ελλάδα ψηφίζουμε με βάση τι ρόλο έπαιξε ο παππούς μας στον εμφύλιο ή ποιος μας έκανε ρουσφέτι ή από απλή όσο και ηλίθια ιδεοληψία και εμμονή σε 'οικογενειακες παραδόσεις' έτσι καταντήσαμε μια κοινωνία για φούντο...Και έχουμε και μια δεξιά που αν δε στο χουν σφυρίξει ότι είναι δεξιά νομίζεις ότι είναι αριστερά (από τη φρασεολογία της),μια συντηρητικότατη και ουσιαστικά δεξιά αριστερά που προασπίζεται το status quo και ένα ΠΑΣΟΚ που είναι λίγο απ όλα ανάλογα με το ποιός είναι αρχηγός του.
    Στο προκείμενο τώρα,ο monsieur Νικήτας είναι για σφαλιάρες αλλά και η Φώφη που ακούγεται για υποψήφια του ΠΑΣΟΚ δε θα' ναι καλύτερη,τελικά τον καημένο τον Περικλή δε θα τον αφήσουν στην ησυχία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ OxiAlloPasok καταρχήν αυτές οι γελοιότητες της αναμέτρησης με κομματικούς όρους στην τοπική αυτοδιοίκηση καλό είναι να τελειώνουν κάποια στιγμή και ευχής έργο θα ήταν αν είχαν τελειώσει προ καιρού και στις εθνικές εκλογές,έτσι θα είχαμε αποφύγει τη δεύτερη θητεία του σεμνού και ταπεινού πλην όμως κουρασμένου σουβλακομαγκα που μας κατέστρεψε.
    Τα ' Αμερικανάκια ' λένε επ'αυτου, ''Ασπρη γάτα,μαύρη γάτα...το θέμα είναι ποια πιάνει τα ποντίκια κι όχι το χρώμα της'' μάλλον δίκιο έχουν...Αλλά στην Ελλάδα ψηφίζουμε με βάση τι ρόλο έπαιξε ο παππούς μας στον εμφύλιο ή ποιος μας έκανε ρουσφέτι ή από απλή όσο και ηλίθια ιδεοληψία και εμμονή σε 'οικογενειακες παραδόσεις' έτσι καταντήσαμε μια κοινωνία για φούντο...Και έχουμε και μια δεξιά που αν δε στο χουν σφυρίξει ότι είναι δεξιά νομίζεις ότι είναι αριστερά (από τη φρασεολογία της),μια συντηρητικότατη και ουσιαστικά δεξιά αριστερά που προασπίζεται το status quo και ένα ΠΑΣΟΚ που είναι λίγο απ όλα ανάλογα με το ποιός είναι αρχηγός του.
    Στο προκείμενο τώρα,ο monsieur Νικήτας είναι για σφαλιάρες αλλά και η Φώφη που ακούγεται για υποψήφια του ΠΑΣΟΚ δε θα' ναι καλύτερη,τελικά τον καημένο τον Περικλή δε θα τον αφήσουν στην ησυχία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. like, like,like!
    φοβάμαι θα τον ξαναφάμε στη μάπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ..ταπες ΟΛΑ!Η ιστορια η ιδια μιλαει απο μονη της για τις μερες και τα εργα τους στο ΚΛΑΝΟΝ Αστυ- απτον καιρο του ΕΒΕΡΤ μεχρι σημερα.Οσο για τον Περικλη.. τυχερος ηταν αυτος.Εφυγε νωρις και δεν ειχε την ατυχια να τα γνωρισει τα καθηκια απο πρωτο χερι οπως ολοι εμεις οι υπολοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χμ- φαε τη γλωσσα σου καλυτερα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. φιλεναδα οχιαλλλοπασοκ αυτοαποκαλούμενη,καλό θα ήταν να ρίξεις μια 2 ματιά στο χιούμορ του κειμένου περί καλό μου πασοκ.απορώ με το σθένος να υπερασπίζεστε τα δεξιά σας φρονήματα σε μια στήλη που αφορά καθαρά την πόλη μας κ την καημένη τύχη της.Δυστυχώς όσο υπάρχουν άνθρωποι, τόσο κομματικοποιημένοι (που ουδεμία σχέση έχει με το πολιτικοποιημένοι) θα έχουμε κ την αθήνα που αξίζουμε κ την ελλάδα επίσης.καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κοιταχτε να δειτε ο καθε λαος εχει και τους πολιτικους που του αξιζουν τελικα - και δεν βγηκαν ολοι αυτοι απο το πουθενα ..επομενως ας παψουμε επιτελους να κατηγορουμε τον καθε αχρηστο τενεκε - πλην ημων των ιδιων .. Εαν ξεραμε ολοι εμεις να ριχναμε ΜΑΥΡΟ οταν επρεπε οπου επρεπε ασχετως παραταξης που ανηκουμε και δεν μας τυφλωνε ο κομματικος "παΡτιωτισμος", θα βλεπατε αν ολοι αυτοι θαχαν τωρα μπαστακωθει στο σβερκο μας.οχι κυριοι.εμεις φταιμε και κανεις αλλος για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ μας και ως λαος και ως κοινωνια.Εκεινος ο σουβλαδομαγκας ο κοιλαρας της παφηνας που αναφερεις νινι - δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα παραγωγο της κοινωνιας του "ΕΥ ΖΕΙΝ και εκ του πουθενα ...ΞΟΔΕΥΕΙΝ" και της γενιας του ΦΡΑΠΟΓΑΛΛΟΥ ..τιποτα αλλο. Ταυτιζεται σημερα μεχρι και με το 70% των νεοελληνων, ΚΑΙ στη σκεψη ΚΑΙ στη δραση μα εντελει , ΚΑΙ στο αποτελεσμα, και μη μου πει κανεις οτι δε συμβαινει κατι τετοιο γιατι μας βλεπω να το τραβαμε μακρια το πραμα και στο τελος θαρπαχτουμε κιολας..το γεγονος οτι βγηκε ο παπαντρεου ο νεοτερος ηταν προκαθορισμενο εν τελει και συγκυριακο και ουσιαστικα δε σημαινει απολυτως τιποτε για το συστημα και τους μηχανισμους του..απλα ηταν τοσο χαλια τα πραγματα οπως τα καταφεραμε ωστε εμεις οι ιδιοι απο ντροπη και απογνωση πηγαμε και βγαλαμε - οι στραβοι εναν μονοφθαλμο μπας και βγουμε απο το χαος την τελευταια στιγμη και το ιδιο πραττουμε ειτε για την εξουσια ειτε για την αυτοδιοικηση τελικα αφου αποφευγουμε να σταθουμε ορθιοι και να παρουμε στα χερια μας τα πραγματα.μην ανησυχειτε ομως.εχει και συνεχεια γιατι το συστημα μας ετοιμαζει αντωνακη με επιδοξους συνεχιστες της πολιτικης του "ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΕ" σαν θα κουραστουμε απο τις ..επιστημονοπαπαρολογιες του γιωργακη και τα ξενοφερτα "opengov" και ξαναγυρισουμε στο φυσικο μας χωρο δηλαδη αυτον της αιωνιας καραγκιοζολαμογιας και της αρπαχτης που χαραχτηριζε και εσαει θα χαρακτηριζει την κατ ουσιαν..ΔΕΞΙΑ νοοτροπια μας .κρατηθειτε λοιπον και-κυριως,συγκρατηθειτε.γιατι οπως λενε και στο USA που τον πιστεψαν πολυ το δικο μας τον Περικλη... It gets wayyy fuckin' better...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς