Blog Widget by LinkWithin


Λίγο πριν πάμε διακοπές, και μιας και πολύ μας απασχόλησε το θέμα όλη τη σαιζόν ρίχνουμε μια ματιά στα τρέχοντα των απαγορευμένων δρόμων. Εδώ και 2 μήνες λοιπόν η Αστυνομία έχει κάνει πιο έντονη την παρουσία της. Ποιά τα αποτελέσματα;

Μενάνδρου και Σοφοκλέους
Το νούμερο 1 άβατο της πόλης έσπασε. Δύο κλούβες επί 24ώρου βάσεως παρούσες, ο κόσμος σαφώς λιγότερος, μόνο μαγαζάτορες, εργαζόμενοι, πελάτες. Παρ' όλα αυτά κάθε 10 μέτρα ακόμα συναντάς κι έναν ναρκομανή κατάχαμα διαλυμένο (λογικό, εκεί βρίσκεται το καθημερινό συσσίτιο του Δήμου). Στην οδό Σαπφούς η αυτοσχέδια λαϊκή αγορά διαλύθηκε, κι επίσης κοσμοπλημμύρα δεν θα δείτε την Κυριακή, μιας και τα καταστήματα είναι κλειστά όπως τα υπόλοιπα του λεκανοπεδίου.

Ομόνοια
Τη μέρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Το βράδυ σε δύο σημεία τα πράγματα είναι χειρότερα από πριν. Στο κομμάτι από Αθηνάς μέχρι Σταδίου βρίσκονται καμιά 30αριά γνωστοί μαύροι ντήλερ, που σου προτείνουν ευθέως και σούπερ φιλικά την πραμάτεια τους. Το σκηνικό είναι ακόμα πιο σκοτεινό μιας και κάποιες λάμπες έχουν σβήσει εκεί. Ανενόχλητοι.
Μπροστά απ' το πριν 3 μήνες φωτεινό ΝΕΟΝ έχει στρατοπεδεύσει το καταναλωτικό κοινό της πρέζας σε άθλια κατάσταση με κάποια βαποράκια να στέκονται υγιέστατα και καμαρωτά.

Πολυτεχνείο-Μουσείο
Η στάση του τρόλεϊ έχει κατα κυριολεξία ακυρωθεί. Ακόμα κι εγώ που με περνάω για γενναίο των Αθηνών δεν στέκομαι, μιλιούνια βαποράκια και ναρκομανείς σ' όλο το μήκος της Τοσίτσα.

Πορνεία
Με λιγότερες εκδιδόμενες πια, μα οι γνωστές πιάτσες ισχύουν. Ζήνωνος , Πλ. Λαυρίου την μέρα, Καποδιστρίου και Σοφοκλέους/Δημαρχείο όπισθεν τα βράδια. Μερικά μαύρα κορίτσια είναι 15χρονα το πολύ.

Ληστείες (Προσωπική εμπειρία)
Στην περιοχή του Αγ. Κων/νου/Εθνικού Θεάτρου βοούν οι κάτοικοι για τις κλοπές. Τα λεγαν και δεν τα πίστευα: αρπάζουν σταυρούς και κοσμήματα μέχρι να ματώσουν οι λαιμοί. 2 φορές τον τελευταίο μήνα είδα τέτοια περιστατικά. 2 παππούδες τα θύματα, στον ένα ζήτησαν φωτιά και του άρπαξαν το πορτοφόλι και ξεσήκωσε τον κόσμο με τις φωνές, στον δεύτερο του πήραν την καδένα και του σκίσανε την φανέλα ολότελα, γυμνός και σοκαρισμένος ο άνθρωπος παραμιλούσε στα κάγκελα. Αυτό είναι το ανησυχητικό της διαφοροποίησης, γιατί στα ναρκωτικά πας και μπλέκεις, εδώ όμως πια κινδυνεύουν κι ανυποψίαστοι κάτοικοι/περαστικοί.
Επιβεβαίωση: συνελήφθη ομάδα 47 Αλγερινών για κλοπές πεζών/διαρρήξεις στην περιοχή - tanea.gr.

Κλέφτες και Αστυνόμοι
Το διασκεδαστικό της υπόθεσης είναι το χιλιοιδωμένο σκηνικό: 2-3 αστυνομικοί περνάνε στα επίμαχα σημεία, κάνουν χου, οι μαύροι ανηφορίζουν σαν τρελοί την Σταδίου, τα δε κορίτσια επιδίδονται σε τρέξιμο γαζέλας στην Αθηνάς. Μετά από 5 λεπτά είναι όλοι στη θέση τους.

Σχόλια
blog comments powered by Disqus