AΘΗΝΑ, έτσι με μεγάλα!


Ωραία ιδέα! Τη αντέγραψαν απ' τα ξένα, το σκέφτηκε κάποιος της ομάδας των Χριστουγέννων της Αθήνας στον Δήμο, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ναι μεν, το Σύνταγμα στολίστηκε με το παραδοσιακό καραβάκι απόψε, με μπάντες, γιορτές και Δήμαρχο αλλά το κόνσεπτ της Ομόνοιαςν κατά μεγάλη βεβαιότητα θα κλέψει την παράσταση. Με τεράστια φωτισμένα γράμματα το ΑΘΗΝΑ, μια παράξενη εικόνα και διαφορετική που αλλάζει παιχνιδιάρικα στο μάτι τις αναλογίες, που από τις πρώτες ώρες τα κινητά σηκώνονται και τραβάνε αβέρτα. Άπειροι σταματήσανε στη διάρκεια της παρουσίας μου όπως και τα κεφάλια που στρέφανε ανυποψίαστοι οι οδηγοί περνώντας δίπλα απ' τα τεράστια γράμματα. Ένα στοιχείο έκπληξης στην πόλη που τόσο λείπει.
Άλλες πόλεις όπως π.χ. Amsterdam έχουν εντάξει αυτή την χρήση της τεράστιας γλυπτής τυπογραφίας μέσα στην πόλη και έχουν δημιουργήσει "τοπόσημα" και τα φλας παίρνουν φωτιά με τους τουρίστες και ντόπιους να ποζάρουν με κέφι. 'Η στη Νέα Υόρκη, το τεράστιο γλυπτό LOVE που αποτελεί αξιοθέατο πια και η αναμνηστική φώτο εμπρός του επιβάλλεται.
Δεν θα ταν κακή ιδέα να κρατηθεί εκεί μέχρι να αρχίσουν τα έργα της ανάπλασης, μόνο δροσιά στα μάτια όσων περνούν τα στεγνά, κενά τσιμέντα.






Σχόλια

  1. Mia mikri diorthosi! To LOVE brisketai sto Chicago k oxi sth N.Y :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εδώ τι λέει;

    http://www.yelp.com/biz/love-sculpture-new-york?nb=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://chicago-outdoor-sculptures.blogspot.com.au/2012/05/streeterville-hope-by-robert-indiana.html Sorry to mperdepsa me to hope!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τσακώνεστε έχει LOVE για όλους: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Love_sculptures

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά και με όλη την καλή διάθεση δεν νομίζω ότι διαθέτει κάποια ιδιαίτερη ομορφιά. Υαλοσωλήνες με φωτάκια νέον είναι. Περισσότερο θα έλεγα ότι ταιριάζει με την γενικότερη ασχήμια της Αθήνας (γιατί Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο της). Δεν νομίζω ότι τίθεται καν θέμα σύγκρισης με αυτό του Άμστερνταμ. Και τέλος, καμία σχέση με τα Χριστούγεννα, πέρα από τα αστεράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς