Αγάπησα μια βιτρίνα


Μια φίλη μου, που 'μενε Κυψέλη στα φτωχά της, μ' έφερνε πριν 5 χρόνια στο τριάρι της. Είχα θαμάσει τότε εκείνη το εντυπωσιακό μαγαζί ανάμεσα σε Αμερικής και Κολιάτσου που ήταν ολόκληρο ένα κόνσεπτ, μια βιτρίνα, μια σηθρού κατάσταση, όλα στο μάτι του περαστικού. Περνώντας προχθές και πάλι ενθουσιάστηκα.


Έχει κάτι σπέσιαλ που κατάφερε ο διακοσμητής, δεν ξέρω τι γιατί είναι βράδυ και με κουράζουν οι αναλύσεις. Ας πούμε μια ζωντάνια, μια θεατρικότητα, το ντεκόρ να συνεχίζεται και στα ρούχα, κάτι που δεν συναντάς στις στυλάτες λοιπές βιτρίνες. Περάστε, είναι αξιοθέατο (και μάλιστα σε μια φρικτή μεσανατολίτικη γειτονιά όπως η Κυψέλη, που χαρά δεν θα βρεις).


• Bazaar, Πατησίων 202

Σχόλια

  1. "φριχτή μεσανατολίτικη γειτονιά"?

    Δεν ξέρω από ποιο ορεινό χωριό κατάγεται ο συγγραφέας του άρθρου, σίγουρα πάντως όχι από την Αθήνα. Η Κυψέλη, άλλοτε μεσο/μεγαλο-αστική, είναι, μαζί με το Κολωνακι, από τις ελάχιστες περιοχές της Αθήνας που χτίστηκαν ως αμιγώς αστικές (και όχι ως προϊόν εσωτερικής μετανάστευσης ή βιαστικής στέγασης προσφύγων). Έτσι, έχει εκατοντάδες αξιόλογες πολυκατοικίες της εποχής 1925-1965, χτισμένες από αρχιτέκτονες. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πόλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α έτσι έγραψα ναι...
    μμμ σόρρυ, τελευταία που περπάτησα την Κυψέλη περισσότερο εκτίμησα τον αρχιτεκτονικό της πλούτο και όντως είναι λάθος ο χαρακτηρισμός
    (απλώς μου προκαλούσαν ασφυξία οι μεσοτοιχίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορφέας ΟικονόμουΟκτωβρίου 21, 2009 8:51 μ.μ.

    Μπράβο Ανώνυμε! Έβαλες τα πράγματα στη θέση τους. Athensville ένα συγνώμη θα ήταν προτιμότερο από το "σόρρυ".
    Είναι δυστυχώς αρκετοί αυτοί που δεν ξέρουν τo αστικό τοπίο της Κυψέλης και της Πατησίων και παίζουν, χωρίς να το θέλουν, το παιχνίδι τoυ real estate:
    "Υποβάθμισε, υποβάθμισε...Κάτι θα μείνει!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εισαι ψωλα και κακογουστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

H θλιβερή ιστορία του ιβίσκου

Γέμισε μωβ η Αθηνάς