Αυτές, τα 11 κορίτσια


Πρέπει να’ ταν δέκα μέρες όταν ένα κορίτσι απ’ αυτά που εκδίδονται μου χαμογέλασε με το πιο αθώο χαμόγελο που ‘χω δει στην Ομόνοια. Μου ‘κανε πραγματικά πολύ ξένο, συνήθως τα κορίτσια στην Γ’ Σεπτεμβρίου είναι πολύ στρέιτ στο καμάκωμα τους, η ανάγκη, ο νταβατζής απέναντι, πράγματα αμείλικτα, αυτή όμως η κοπέλα είχε μια γλυκύτητα. Σήμερα, 10 μέρες μετά την είδα, στις 11 κοπέλες που συνελήφθησαν ως ιερόδουλες που μετέδιδαν το aids στους ανύποπτους πελάτες.
Το σκρολάρισμα στις τραγικές εικόνες τους μου 'φερε βαθειά λύπη. Δεν είναι οι πληγές τους, τα σκοτωμένα τους βλέμματα, η απόγνωση, η αγάπη που δεν πήραν που φωνάζει από παντού. Είναι που δεν είναι ξένα αυτά τα κορίτσια. Όσοι ζούμε/δουλεύουμε στην Ομόνοια τα ξέρουμε.
Τα ‘χω δει αυτά τα κορίτσια να τρεκλίζουν έτοιμα να πέσουν, τα ‘χω δει να στέκονται αδύναμα σ’ αυτό που χτίσαν για τρόπο τους για ώρες, ζητώντας από μας, τους οικείους ξένους που καθημερινά προσπερνούσαμε, μια ματιά συμπόνιας. Τα ‘χω δει σε υπόγειες στοές πάνω στα ρολά να τα πηδάνε γέροι, τα ‘χω δει να ουρλιάζουν ακατάληπτα μέσα στην εξάρτησή τους.
Σ’ αυτά τα κορίτσια λοιπόν βρήκε η Αστυνομία τις τόσο απαραίτητες μάγισσες.
Και βγαλε ανακοίνωση (με το α-σύλ-λη-πτο χαντάκωμα: πλήρη ονόματα).
Ποια; Η ίδια η Αστυνομία που 30 χρόνια τώρα έχει αφήσει την Ομόνοια να μεταβληθεί σε ναρκότοπο. Κοριτσάκια μικρότερα αυτής της κατάστασης που σ’ αυτό το σημείο, εδώ βρήκαν, μάθαν και κατάντησαν.
Και που αλλού; Στα μπουρδέλα που στις ίδιες τελευταίες δεκαετίες της παρακμής έχουν ανθίσει ανενόχλητα κι ανεξέλεγκτα: διπλασιάστηκαν μέσα σε 2 χρόνια στο Μεταξουργείο, στο πάνω μέρος της Ιάσωνος δεν υπήρχε τίποτα, και τώρα έχουν ανοίξει 10, στην Κολωνού, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην Βικτώρια, πέρα απ' την δεδομένη Φυλής, η Φωκαίας μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν ένας ήσυχος δρόμος φουλ οικογενειαρχών πολυκατοικίες, και τώρα έχει γεμίσει αμέτρητα μπουρδέλα σε πυκνή παράταξη. Και τόσες άλλες γειτονιές χωρίς κανένα παρελθόν, Πολύγωνο, Κουκάκι, Γκάζι, λαμπάκια και φούξια ταμπέλες με εξπρές one stop shop διαδικασίες.

Σήμερα λοιπόν αυτή η Αστυνομία, αφού έλαβε υπόψιν τις ευθύνες της και αδιαφορώντας αδιαμφισβήτητα για το προεκλογικό τους πράγματος, εξέθεσε ολοκληρωτικά 11 αναλώσιμες, ανύπαρκτες ζωές. Βολικές, απ' αυτές που όλοι μας συνηθισμένοι προσπερνάμε, απ' αυτές που η τρομερή όψη τους θα χαϊδέψει τις ανασφάλειες των νοικοκυραίων και δεν θα ψηφίσουν άκρα. Κορίτσια που θυσιάζονται για να βγουν κάποιοι βουλευτές απ' αυτούς που θ' αγκαλιάζουν στοργικά τις δικές κόρες τους στους χοντρούς τους καναπέδες στα προάστια και το τραγικότερο, που δεν πέρασε καν απ' το μυαλό τους πως αυτά τα κορίτσια είναι ακόμα και έτσι κάποιων παιδιά.

Σχόλια

  1. Σε ευχαριστώ athensville που θυμάσαι να με κρατάς στο δρόμο, προσγειωμένο στην ωμή, βίαιη πραγματικότητα από την οποία επιζητούμε -εύκολη λύση- να αποδράσουμε μέσω του blog σου.
    Λυπάμαι τα κορίτσια αυτά, που όλοι μας έχουμε προσπεράσει, μα λυπάμαι εξίσου, όλους εμάς που τις προσπεράσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρά μιλάς τώρα..?? Η αστυνομία και βέβαια επρεπε να δημοσιοποιήσει ονόματα και φωτογραφιες από τη στιγμή που είναι φορείς του HIV. Αυτό μπορεί να σωσει ζωές κάποιων που "αγόρασαν έρωτα" από τις συγκεκριμένες. Και σχόλια του τύπου "ας μην πήγαιναν με πουτάνες του δρόμου" τα ακούω βερεσέ.
    Κρίμα για τις κοπέλες που ζουν τη ζωη που ζουν, αλλα μην τρελαθουμε τελείως κιολας, επειδή κάποια σε κοιταξε με γλυκύτητα ρε συ Athensville...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου, με λενε Νομο και υψιστος σκοπος μου ειναι να προστατευω την ανθρωπινη αξιοπρεπεια, μιας και προφανως δεν ειναι κατι αυτονοητο. Χαρηκα για τη γνωριμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την προσωρινή ανάρτηση των φωτογραφιών να την καταλάβω (σε περίπτωση στιγματισμού η εμφάνιση αλλάζει εύκολα).

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, πατρώνυμα, τόπους κατοικίας σε ΤΙ ακριβώς χρειάζονται;;;;;; Και πόσω μάλλον στο καιρό του ιντερνετ που όλα τα στοιχεία μένουν δια παντός διαθέσιμα και έτσι καθίστανται αιωνίες εκτεθειμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Νόμε, χαίρω πολύ. Μηπως υψιστος σκοπος σου είναι να προστατεύεις πρωτίστως την ανθρώπινη ζωή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν βαζεις το δαχτυλο στην πριζα κανει τζιζ - και δε θα φταιει η πριζα αν σε τιναξει. Αυτο το ξερουν και τα παιδακια, αλλα μιλαμε για ενηλικες. Δυστυχως ο Νομος δεν μπορει να μπει στο κεφαλι των ανεγκεφαλων και να τους βαλει μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά,πιο χυδαία δεν μπορούσε να ξεσπάσει η Αστυνομία και τα ΜΜΕ (ναι,γιατί όχι;) στους πιο αδύναμους της "ναρκωτικής αλυσίδας".

    Υπάρχει χειρότερο πρόσωπο υποκρισίας από αυτό;
    Μάλλον,όλοι οι "οικογενειάρχες" που ψωνίζουν χωρίς καμία προφύλαξη ή έστω επίγνωση της δουλείας των κοριτσιών.
    Ναι,δουλεία όταν ο προαγωγός δεν επιτρέπει δευτερόλεπτο ανάσας.

    Σε άλλη κλίμακα, όσοι δεν περιορίζουμε την υπερκατανάλωση και αγοράζουμε φθηνά προϊόντα από αλυσίδες και μη,διατηρούμε τη δουλεία τρίτων.
    Αν δεν έχουμε τύψεις,ας σκεφτούμε τουλάχιστον πως ο τροχός όντως γυρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το επιχείρημα έχει καταντήσει τσίχλα στο στόμα των ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο. Όταν κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη και δη με πόρνες είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εξεταστείς καθώς διατρέχεις κίνδυνο. Εάν δεν το κάνεις και περιμένεις το νόμο να σου πει ότι μια πουτάνα που πήδηξες χωρίς καπότα πιθανόν να σε έχει κολλήσει κάτι τότε καλύτερα να ψοφήσεις να μην μας τρως και το οξυγόνο! Ας σταματήσει επιτέλους η αναπαραγωγή αυτού του γελοιοδέστατου επιχειρήματος. Όπως δεν οδηγούμε χωρίς δίπλωμα, έτσι να μην κάνουμε και σεξ εάν πρώτα δεν μαθαίνουμε τι κινδύνους περιλαμβάνει αυτό και πως μπορούμε να προστατευτούμε. Την ευθύνη τη φέρουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Τα υπόλοιπα φίλε μου τα "ακούω βερεσέ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών, αλλά το πανηγυράκι από την τηλεόραση πολυ απλά κατέστρεψε τα ψίγματα αξιοπρέπειας που άφησαν οι νταβατζήδες. Όσο για την Γ' Σεπτεμβρίου, χρόνια τώρα γίνεται το πάρε-δώσε με τα κορίτσια και τους συνταξιούχους, όχι μπροστά στα μάτια της αστυνομίας αλλά ακριβώς δίπλα της! Όσο χυδαίο είναι να αποκαλούν τα ΜΜΕ τα κορίτσια (που ήταν θύματα) με το προσωνύμιο "ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ", άλλο τόσο είναι να το παίρνει και καμάρι η ΓΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαφώνω μη τη δημοσιοποιηση ονοματων και διευθυνσεων, αλλα οι φωτός εννοείται επρεπε να κοινοποιηθουν .
    Αν ήμουν εγώ ένα από τα θύματα που πήγα μαζί τους, έχω την πληρη ευθυνη απέναντι στην οικογενεια μου και πρέπει να σταθώ στο υψος της περίστασης.
    Η αδιαφορία ίσως θα κόστιζε αδικες ζωές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη, το σχόλιο που δημοσίευσα το πρωί γιατί εξαφανίστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απαραδεκτη η δημοσιοποιηση και των ονοματων και των φωτογραφιων. η διευθυνση του μπουρδελου αρκουσε για να κινητοποιηθουν οι "πελατες" που πληρωναν και το κατι παραπανω για σεξ χωρις προφυλακτικο.
    στο κατω κατω γιατι να μην δουμε και τις φωτογραφιες αυτων των 600, ετσι για να ξερουμε μην τυχον βρεθουμε στο κρεβατι μαζι τους?
    η υποκρισια σε ολο το μεγαλειο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η υποκρισία είναι η χρονική στιγμή που έγινε... Μήπως να γινόντουσαν έλεγχοι σε όλα τα παραπήγματα (δε μπορώ να τα πω σπίτια) αν έχουν άδειες, οι κοπέλες αν έχουν βιβλιάρια υγείας ενημερωμένα και σε τελική ανάλυση ένας απλός ιατρικός έλεγχος. Αλλά θα τα ξαναθυμηθούμε πριν τις επόμενες εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λίγη λογική...Μαΐου 02, 2012 7:24 μ.μ.

    αυτοί που αγόρασαν έρωτα δεν ήξεραν να προφυλάξουν τον εαυτό τους;;; πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είσαι για να κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό και μάλιστα αγοραίο;;; κι επίσης να δημοσιοποιηθούν και οι φωτογραφίες αυτών που αγόρασαν και όσων κοιμήθηκαν μαζί τους και πάει λέγοντας. κι ακόμη τις ζωές όλων των άλλων που αγόρασαν έρωτα χωρίς προφυλακτικό από κοπέλες που τις φωτογραφίες τους δεν θα μας δείξει η αστυνομία ποιος θα τις σώσει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα τι λεμε τωρα .Απο ενα κρατος μπουρδελο τι περιμενουμε ακριβως ? Τιποτα δεν τους νοιαζει για τα ματια του κοσμου εβγαλαν τις φωτογραφιες των κοριτσιων στον αερα , ετσι για να μας πεισουν πως κανουν δουλεια ,ετσι για τα ματια του κοσμου εβαλαν το τσοχατζοπουλο στη φυλακη για να μας πουν οτι παταξαν τη διαφθορα και να μας πεισουν να τους ξαναψηφισουμε. Αμ δε απο δω παν κι οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι φταίνε. Αν γνωρίζεις ότι είσαι φορέας θανατηφόρου ιού και τον μεταδίδεις εν γνώση σου φταις. Αν αγοράζεις έρωτα χωρίς προφύλαξη φταις. Αν είσαι κράτος και αφήνεις να γίνονται έκτροπα φταις. Αν παίρνεις πρέζα γνωρίζοντας που θα καταντήσεις φταις. Οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι γυναίκες και οι κοπέλες των ανεγκέφαλων που το κάνανε χωρίς προφύλαξη. Αυτές πρέπει να λυπόμαστε, όχι τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα μπορούσαν κάλλιστα να κληθούν όσοι πήγαν με πόρνη χωρίς προφύλαξη απλά να προσέλθουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή στο οίκείο τμήμα για να δουν τις φωτό (πόσο κάφρος πρέπει νάσαι πάντως για να το κάνεις αυτό).

    Εδώ προφανώς έπαιξαν άλλες προτεραιότητες (προεκλογικές). Κατά τα άλλα ο Μπένι ανυσυχεί για τον "εκφασισμό της κοινωνίας" (του Λοβέρδου πάλι, που πριν άπό δύο μήνες πήγε να στιγματήσει τις ξένες σχετικά με το AIDS, δεν του βγήκε, σχεδόν όλες ημεδαπές είναι...).

    Για το πραγματικό πρόβλημα που είναι η πρέζα (εξ ου και οι πλειοψηφούσες ημεδαπές και η προθυμία να το κάνουν χωρίς "λάστιχο") δεν μιλάει εντωμεταξύ κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mia apo tis kalyteres anartiseis sou! symfwnw apolyta!

    et

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς