300 στην βροχή της Ομόνοιας


300 άτομα, με τα μπες-βγες, δώσανε το παρών στο χθεσινό κάλεσμα της δραστήριας Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας. Δυστυχώς, ένα τέταρτο πριν, έπιασε καλή βροχή και ίσως επηρέασε την προσέλευση. Κέφι και χαμόγελα υπήρχαν πάντως, κάτι φωτεινό έβλεπα κάτω απ' τις ομπρέλες. Σκοτεινές όμως οι σκέψεις μου, αν υπολογίσεις ότι 300 Αθηναίοι σε ένα δήμο 1.000.000 κατοίκων εκφράσανε την γενικευμένη οργή για το κατάντημα. Να 'ναι πιο συνειδητοποιημένοι όσοι δεν ήρθαν; Κλισέ, αλλά ναι, δεν οδηγεί πουθενά το "τίποτα δεν θα αλλαξει σ' αυτό τον τόπο".
Στα στιγμιότυπα της συναυλίας, η αγάπη που 'χαν στα λόγια τους οι τραγουδιστές για το Εθνικό Ωδείο της Πλατείας Βάθη, όλοι υπήρξαν μαθητές του. Ένας ναρκομανής, στον κόσμο του, που ζητούσε τσιγαράκι. Οι πακιστανοί ανάμεσα να πουλάνε ομπρέλες.
2 ώρες υπό βροχή, ωραία τραγούδια και φωνές, χέρια παγωμένα, παπούτσια μουλιασμένα, η παγωνιά αφόρητη... Σιγά-σιγά φύγαμε, μα στο επόμενο, μην κάνεις μόνο κλικ! Κι εγώ που δεν είμαι των διαδηλώσεων το 'νιωσα, έχει άλλη αξία να δίνεις το 'παρών'!

Σχόλια

  1. mono 300? o sunaspismos exei kai 500 tha lega

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sorry stous 300 sygkatalegonte kai oi pakistanoi (3evropareobrela)?? giati allazei tote... haha!
    koita an s ena dimo 1000000 katoikon kai de xero poswn allwn metanastwn , tote pou itan oi metanastes pou tou kaiei to thema re paidia?
    giati den irthan?
    evrexe?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. χθες ήταν από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα
    2. έβρεχε καρέκλες
    3. το είπαν καθόλου στην τηλεόραση; Το μυστικό της επιτυχίας στην κοινωνία που ζούμε είναι η επικοινωνία. Δεν αρκεί να το γράφουν οι εφημερίδες. Πρέπει να το λένε τα κανάλια και ενδεχομένως να γίνει κάτι σαν τηλεμαραθώνιο στο ΣΚΑΙ. Για αυτό ελπίζω ότι θα υπάρξει και δεύτερη φορά, με καλύτερο καιρό και καλύτερη οργάνωση και σίγουρα οι 300 θα γίνουν περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τολμήσει κάποιος (που δεν θα είναι του ΛΑΟΣ) να οργανώσει διαδήλωση για μια ΣΩΣΤΗ διευθέτηση του μεταναστευτικού θέματος…
    Θα υπήρχαν εκπλήξεις που δεν θα ήξερα πώς να τις χαρακτηρίσω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eides kaneis politikous sthn ekdilosi?
    kapoios bouleuths???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gia diabaste auto to arthro sxetika me th sygedrwsh.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_27_29/01/2010_388678

    to exei grapsei enas allos ilias pou episis ezhse ligo sth glaskwbh. egw kolisa bebaia :)

    ilias/glasgow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «We sell drugs, guns, hookers - tax free»
    πολύ καλό . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς