Blog Widget by LinkWithin

Go android baby!


Όπου σταθείς και κάτσεις, στοίβες στα τραπέζια απά τα iphone. Κάτι σε στάτους ενέχουν στην μικρή βαλκανική γωνιά μας και πέρα απ' αυτό σε βαφτίζουν και τεχνολογικά προχωρημένο χρήστη, δικτυωμένο συνεχώς με το web, mail, facebook, twitter και τα λοιπά (πόσο αγάμητα κατά βάση αυτά). Και χρειάζεται να σκάσεις 649 ευρώ για να τα χεις αυτά στο κινητό σου; Όχι πια, καιρός να αποχαιρετήσεις τον κόσμο του κορόιδου και λίγο της ψωνιάς και να ακολουθήσεις το πράσινο ανδροειδές.
2 μήνες που παράτησα το iphone (μεταχειρισμένο φυσικά να μην χαλάμε σε περιττά) και ζω στον κόσμο του android και δεν βρίσκω τον λόγο να γυρίσω πίσω. Κουβαλώ μια συσκευή που κοστίζει 500 ευρώ λιγότερο, κάνει τα ίδια, και πολλά, χαλαρά καλύτερα.

Δηλαδή Τι;

Εφαρμογές:
Οκ το iphone έχει σαφώς περισσότερες και καλύτερες σε γραφικό περιβάλλον. Αλλά τις χρειάζεσαι όλες αυτές; Από πείρα, μπέσα μιλώντας όχι, στο android θα βρεις όσες πραγματικά χρειάζεσαι για να αντικαταστήσεις την επαφή που έχεις μέσω του υπολογιστή σου on the go. Και επίσης όλες τις πετυχημένες του iphone θα τις βρεις σε αντίστοιχη έκδοση κι εδώ.

Περιβάλλον χρήσης:
Χμμ, προτιμώ του android, είναι πιο ευέλικτο, σου επιτρεπει να χεις πρόσβαση σε ρυθμίσεις ταχύτερο, και είναι και πλήρως παραμετροποιήσιμο με τα widgets που παρέχουν άμεση πληροφόρηση στην κεντρική οθόνη.Ειδοποιήσεις
Hands down, το Android κερδίζει κατά κράτος. Η μικρή μπαρούλα εκεί ψηλά σε ενημερώνει για νέα mail, ειδοποιήσεις από twitter, facebook, breaking news από σάιτς αν θες. Δεν έχει αυτό το ενοχλητικό του iphone που πετάγονται συνεχώς μπαλόνια, πόσο κουραστικό Στηβ!

Το κινητό σου γίνεται wifi-spot
Έχεις το laptop σου, το tablet, και θες να συνδεθείς στο νετ; Δεν χρειάζεται usb stick, ούτε έξτρα συνδέσεις. Μπορείς να κάνεις το android 2.2 κινητό σου wifi spot (ένα φορητό ασύρματο ρούτερ δηλαδή) και να συνδεθείς από κει. Απίστευτα μέλλον, απίστευτα βολικό (σημ. tο κάνει και το iphone αλλά μόνο το 4, όχι τα προηγούμενα, 650€ remember?)

Συνεργασία με Google
Είναι άμεσα συνεργάσιμο με το Google. Αν έχεις gmail σώθηκες, έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή που σου παρέχει περισσότερα απ' ότι η απλή του mail, συγχρονίζει τις επαφές σου και έτσι δεν χάνονται ποτέ, δεν τις αντιγράφεις στη sim, ούτε τρέχεις σε θείτσα υπηρεσίες του Γερμανού να στα βγάλουν σε κατάλογο.

Μια φτηνή λύση για μαμάδες
Ελληνίδα μάνα, συνεχώς ανήσυχη. Βάζει το Google Latitude στα μουλωχτά στο φτηνό κινεζάκι android του παιδιού και βλέπει στον χάρτη που είναι το παιδί, ανά πεντάλεπτο. Αγία Google, η μωρομάνα.

Οκ, στα λεφτά τώρα
Αυτά που είπα ισχύουνε.
Υπάρχουνε τα ακριβά android κινητά που προσφέρουν καλύτερα stats από το iphone: κάμερες με πολλά mpx, hd video, εξόδους hdmi, καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία κλπ.Δεν μας αφορούν, θέλουμε value for money εμείς.

Μισό, πρόσεξε τα εξής :
Οθόνη: Υπάρχουν οι capacitive (καλό) και οι resistive (κακό): Κακό γιατί είναι παλαιότερης τεχνολογίας, και θέλουν γερό πάτημα στην αφή. Απέρχονται κι ούτως ή άλλως τις αποφεύγουμε)
Εκδοση Android: 2.1 (οκ), 2.2 (τέλειο). Προτιμάμε την 2.2 που σ' αυτή οι ταχύτητες είναι διπλάσιες, το σύστημα πιο ελαφρύ. Αλλά και με την 2.1 οκ είστε, μην τρελαθούμε και τελείως. (Η 2.3 έκδοση είναι σχετικά νέα, δεν έχει τρελές διαφορές από 2.2)

Ιδού οι συσκευές κάτω από 200€ στην ελληνική αγορά.

Vodafone (Ηuawei) Joy -109€ :Το πρώτο φτηνό android στην Ελλάδα, τα γνωστά ενοχλητικά εικονίδια της vodafone εντός, έκδοση 2.1, κακιά 2,8" resistive οθόνη. 2/5
Zte Racer - 116€: Το δεύτερο φτηνό, ίδιο με το πάνω, και χειρότερη αίσθηση στο χέρι 1/5
Lg Optimus Me P350 147€: Στην κατηγορία των πολύ φορητών 2.8" ιντσών με όλα τα καλά και δυνατή μπαταρία. 5/5
Samsung Galaxy 550- 149€: Aξιοπιστία samsung, 3.2" οθόνη ψιλοχάλια, τα 'χει όλα, λίγο ενοχλητική διαφοροποίηση στα μενού 3/5
Huawei u8150 - 166€: To κινητό μου, σαν στο joy αλλά με οθόνη capacitive, πολύ γρήγορή εκδοση 2.2 και μικρούλι με υψηλή φορητότητα για smartphone 4/5.
Zte Blade - 159€: Το απόλυτο value for money, όλα τα καλά ενός ακριβού smartphone, oθονάρα 3.5", μόνο "αρνητικό" η έκδοση 2.1 που αν το ψάξει στο νέτ γίνεται εύκολα 2.2 4.5/5
Sony Ericsson X10 mini -149€: Πολύ μικρή οθόνη που κατακρεουργεί την ανδροειδή χαρά, χαριτωμένο sony interface πάντως. 2/5
Sony Ericsson X8 - 179€: Οθόνη 3", γρήγορο με προσαρμοσμένο, πιο φιλικό interface από την Sony. Έκδοση 2.1. Θα μπορούσε να 'ναι πιο φτηνό. 4/5
Huawei Ideos X5 - 199€: Μόλις κατέφθασε, είναι στην κατηγορία "έχω-όσα-τα-ακριβότερα μα-κοστίζω-τα- μισά-γιατί-η-Κινέζα - μου-μαμά-θέλει-να-κατακτήσει- τον- κόσμο-και-τα-ξεπουλά". Ο πιο γρήγορος επεξεργαστής απ' όλα, έκδοση 2.2, 3,8" oθόνη, δυνατή επιλογή. 5/5
LG P500 -195€: ταχύτατη 2.2, ωραία προσαρμογή LG, και ίσως το ιδανικότερο μέγεθος για smartphone, και άνετη 3,2" οθόνη και σαν μέγεθος βολεύεται σχετικά άνετα στην τσέπη, 5/5

Αυτά, πάψτε να μοιρολογείτε που δεν έχετε iphone και βγείτε την αλλιώς, θα 'στε οι alternative που εκφράζονται με το ελεύθερο λογισμικό χωρίς τους περιορισμούς της Apple, και οι οραματιστές που "πρώτοι" αγκάλιασαν το επελαύνον παγκόσμίως Android.Α το χω απωθημένο, εδώ ας το πετάξω:
Βάλτε στα κινητά σας το Whatsapp, παίζει σε iphone, android, nokia symbian, blackberry.
Ένα μικρό application που επιτρέπει την δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων εμπλουτισμένων μάλιστα, και ομαδικές συνομιλίες επίσης, χωρίς να χρεώνεστε τίποτα. Μ' έχει σώσει, αναντικατάστατο λέμε.
Στην ίδια λογική και με κλήσεις, που εκεί όμως χρειάζεται γερό πακέτο δεδομένων, τσιμπήστε το viber (iphone προς το παρόν).

Σχόλια
blog comments powered by Disqus