Koτοκεμπάπ στην Βάθης


Σοφοκλέους και Μενάνδρου, 2-3 κεμπαμπτζίδικα αράβικα, πασίγνωστη γι' αυτό η γειτονιά (όχι μόνο γι' αυτό). Οκ, εχμμμ, ποτέ όμως δεν έφευγα με το αίσθημα ικανοποίησης, δεν ήταν κάτι το σούπερ, το μυαλό περισσότερο το βάφτιζε αλτέρνατιβ. Πολύ λάδι, κρέας εχμμμ, τα απέφευγα χρόνια. Να όμως που η Αραβία μου επέστρεψε για τα καλά χάρη στη νέα πιάτσα που ξεπετάχθηκε στην Πλατεία Βάθης με 2 πολύ καλά φαστ φουντ αραμπέσκ, και ιδίως το ολοκαίνουργιο στην αρχή της Λιοσίων που, σημαντικό, μοιάζει το καθαρότερο όλων.


Σπεσιαλιτέ εδώ το κεμπάμπ κοτόπουλο, σου λέω καταπληκτικό. Αρχικά ρωτά ο ψήστης αν το θες καυτερό, όντως πολύ καυτερό αλλά του πάει, ρίχνει τα λαχανικά μαϊντανός, κοκκινο λάχανο, πιπερίτσα ε και πατάτες τηγανιτές για να βρίσκει μια οικειότητα να πατά η γλώσσα, και μια σως γιαούρτι που το κάνει να ακροβατεί τέλεια μεταξύ δροσερού και καυτού. Επίσης καλή επιλογή, και τα φαλάφελ, ζεστά-ζεστά, στα βάζει σε πίτα ή σε σακουλάκι. Τα προτιμώ σκέτα, δεν μπερδεύτεται η γεύση με τα λαχανικά. Στην βιτρίνα κλέβουν την ματιά, λαχταριστότατα φαντάζουν, τα συκωτάκια κοτόπουλου με ψιλοκομμένες πιπεριές, η μίντι σούβλες με αρνί(;), τα λαχματζούν και τα λοιπά οικεία ανατολίτικα.
• AlShark, Πλ. Βάθης και Λιοσίων 1


Ξεχωριστό στο μαγαζί, που χει διατηρήσει τις παλιές επιγραφές του φωτογραφείου, τις έχει γυρίσει ανάποδα. Έτσι μόνο οι άραβες ξέρουν πως ονομάζεται, εκτός αν πάρεις την καρτούλα και προσέξεις επίσης το εντελώς αποπροσανατολιστικό της διεύθυνσης "Lothion 1, Platea Fanes"

Σχόλια

  1. Afta mas lipane ke ta arravika stin ellada. Den ine i ella mas afti. Lipane gia ati tin hora. Exalon i lexi i elliniki den ine fast fooD ine tahIfageio. Xipniste voida elines apo to exotepiki imaste ke ta ellinika mas ine kalitera apo ta dika sas. Prepi na drepostaste san laos. sas efage i xenomania.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, το προηγούμενο σχόλιο είναι εντελώς σουρεαλίστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλαχού Ακμπάρ.

    Κι εις ανώτερα ελληνάκια. Υποδεκτείτε τους εισβολέις με τους πρωκτούς ανοικτούς... Σας αξίζει με τη σειρά τους, να ακροβατήσουν τέλεια μεταξύ δροσερού και καυτού

    Salam Alekum bastards!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω πάει πολλές φορές στο δίπλα το παλιό (δεν έχει όνομα απέξω αλλά η απόδειξη του γράφει mohammed alli) έχει στο βάθος 2 κρυμμένα δωμάτια με τραπέζια και ζωγραφισμένους τοίχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ τότε ρε φίλε/η γιατί δεν γράφεις ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιός τρολλάρει; Ποιός πληγώνει τη σιωπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαθε ελληνικα εσυ πρωτα και ασε την ξενομανια των αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι 11 ψηφια το σταθερο του Al Shark? :DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παντως εχουμε και ελληνικα ωραια μαγαζια ελληνικα κια οφειλουμε να τα στηριξουμε, μη με πειτε εθνικιστη γιατι ειναι μοδα κι αυτο να λεμε φασιστακι οποοιον προτιμα να στηριξει μικρες ελληνικες επιχειρησεις που κλεινουν
    εχω φαει κει , μεω κεντρο
    δεν ειναι και το πιο καθαρο ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H Πλατεία λεγέται Βάθη όχι Βάθης (ή στο επίσημο Ανεξαρτησίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσείς τρώτε ακόμη; εμείς το κόψαμε, δεν μας έπαιρνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγα το L'Abreuvoir ρε φιλε! Αν δεν εχεις ουτε 2 ευρω να φας ενα κεμπαμπ τοτε καλυτερα να κοψεις την συνδεση στο internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φάε ένα κεμπάπ
    και πέρασε καλά,
    άσε μια για πάντα
    τα εθνικοπατριωτικά.
    Πάρε ένα ποδήλατο,΄
    πάρε και ένα σκυλί,
    και κάνε μια βόλτα
    και βγες απ'την t.v

    δίκο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην είσαι τόσο σίγουρος...
    βλ. http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/324/citylover-324

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν κάνω πλάκα, πολλά πράγματα που αγόραζα τώρα τα μαγειρεύω σπίτι μου και βέβαια καταλαβαίνεις που δίνω τα 2 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περνώντας από την πλατεία το είδα και σε θυμήθηκα. Φυσικά το δοκίμασα και λυπάμαι που δεν πεινούσα περισσότερο και πήρα μόνο το κοτοκεμπάπ, γιατί τα φαλαφελ έδειχναν εξαιρετικά, τα κεμπαπ ζουμερά και μοσχοβολούσαν, το προσωπικό με χαμόγελο και όσοι έτρωγαν μέσα έδειχναν να τα απολαμβάνουν πάρα πολύ. Ήταν καθαρό όσο ένα οποιοδήποτε γυράδικο και σίγουρα θα δώσω ευχαρίστως πολλές φορές ακόμα το 2ευρω μου, και φύσικα όχι μόνο όταν θα περνάω τυχαία από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δοκίμασα χθες, και ψηφίζω φαλάφελ σε πίτα, από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, και πολύ value for money, 1,50 ευρώ μόνον. Πολύ καλό και το κεμπάπ κοτόπουλο, ωστόσο τα συκωτάκια σε πίτα παραήταν βαριά για τα γούστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς