Φάγαμε ντόμπρα στη Λιοσίωv


Το φέρανε κι οι καιροί, αλλά και κάπου ήταν κοροϊδία που τόσα χρόνια ,τρώγωντας έξω, πληρώναμε το δάνειο του εστιάτορα για την διακόσμηση και τα νοίκια σε χοτ πεζοδρομημένες περιοχές. Το βασικό ήταν πάντα το φαϊ, έτσι στεγνά και bulgar να το πούμε. Και η τιμιότητα, ντομπροσύνη, που ντόμπρο στα σλάβικα/βουλγάρικα σημαίνει το καλό. Χαζή εισαγωγή για μια πολύ φαγανή πρόταση λοιπόν στις κάτω γειτονιές.
Στην Λιοσίων στην περιοχή του φρικτού 80s τέως Δημαρχείου, στην καταπράσινη κι ήσυχη πλατεϊτσα Τράιμπερ βρίσκεται ένα εστιατόριο που τηρεί με το παραπάνω την ποιότητα και την τιμή.
Συχνάζουν κατά βάση Βούλγαροι μα η κουζίνα τους δεν είναι σκέτα δική τους, έχει γίνει ένα καθόλου ενοχλητικό μιξ με τα προς τα μας. Ήτοι, απ' την Βουλγαρία παίρνουμε τα εξαιρετικά κρέατα, λουκάνικα, μπιφτεκοειδή, μούρλια ένα σπειροειδές με ιδιαίτερη γεύση γλυκάνισο και φυσικά τη σαλάτα σόπσκα, η γνωστή βαλκάνια, που απο κει ξεκινά το τραπέζι. Κατηφορίζοντας στο νότο μας, πέρα από μουσακάδες κλπ, γευστικό ενδιαφέρον έχουν τα γεμιστά με αυγολέμονο απο πά, και η συλλογή με τα βασικά ψαρικά. Στο πιόμα, η μπύρα είναι κυρίαρχη, προσπεράστε επιτέλους τις αμστελοειδείς, αξίζουν πραγματικά τον κόπο οι Zagorka, Sumenska (Шуменска) και η κυρίαρχη στην χώρα Kamenitza.
Oι τιμές εξαιρετικές 5-6 ευρώ το πιάτο, καθώς και η ποσότητα, μπόλικο φαγητό σε σοκαριστικά βουναλάκια απόλαυσης (δες τους γαύρους στην φώτο).
tip: Παραπλεύρως υπάρχει και σούπερ μάρκετ που θα βρείτε τα κρεατικά καθώς και τις δίλιτρες(!) μπουκάλες μπύρας.
• Σωνιέρου 28 (γωνία Λιοσίων 18), Πρώην νέο Δημαρχείο





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς