Live: Παραλία στην Ομόνοια!


Ναι συμβαίνει τώρα, σήμερα Τρίτη στην Ομόνοια και προκαλεί έκπληξη, ενδιαφέρον, να μια πολύχρωμη ζωντανή πόλη. Τόσος ενθουσιασμός, στο Σύνταγμα θα φαινότανε ανούσιο, αλλά εδώ μοιάζει όαση.
Η πλατεία παραχωρήθηκε, για διαφήμιση μεν, για να γίνει παραλία αλλα τι ωραία η εικόνα: έχει νέο κόσμο, πολύχρωμες ομπρέλες, παιδιά παίζουν beach volley. Το κόνσεπτ "Κάντο στην Ομόνοια" είναι πραγματικά τόσο απλό, ενας απολαυστικά κενός χώρος που να γίνονται τα φευγάτα, διαφορετικά, και πειραματικά γιατί όχι. Εμπρός, κατεβείτε για φώτοτουρισμό, πότε είδατε ξανά την Ομόνοια έτσι;










• Δες και το Update: Παιδιά παίζουν στην Άμμο

Σχόλια

  1. Σήμερα το πρωι πηγαίνοντας για δουλεια είδα ένα βανάκι που μέσα ειχε σαμπρέλες παραλίας και μου εφτιαξε τη διάθεση!!!Ωστε εκεί πηγαίνανε!!!
    Πριν μια εβδομάδα ήταν το ίδιο σκηνικό στη Κολοκοτρώνη. Έξω απο τη παλιά Βουλή..Ξερεις ποιος το διοργανώνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε να τραβήξεις και μια φωτο έξω από τα Everest, που είχαν μαζευτεί οι 'μόνιμοι' της πλατείας, και όποιος έβγαινε από τις κυλιόμενες του μετρό έκανε 180 και ξανακατέβαινε, για να βγει από άλλη έξοδο.

    τα έχουμε ξαναδεί αυτά, ουσία χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έχω δει στην Γερμανία σαν μόνιμη διαμόρφωση μέσα στην πόλη, όχι ακριβώς στο κέντρο του Βερολίνου αλλά σε μία περιοχή όπως τα κάτω πατήσια στην Αθήνα. Απλωνόταν σε μεγαλύτερη έκταση και είχε αρκετά beach volley.Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά η Ομόνοια έχει αρκετή ηχορύπανση,και τα υπόλοιπα γνωστά προβλήματα. Θα μπορούσε να γίνει πραγματικά στο κέντρο μιας πολυσύχναστης περιοχής, υποβαθμισμένης με την προοπτική ότι θα δημιουργούνταν ένας ανοικτός χώρος ο οποίος θα προέκυπτε φυσικά από την κατεδάφιση κάποιον κτηρίων.Άλλωστε την πόλη την δημιουργούν και οι ανάγκες των ανθρώπων, όχι μόνο οι παντογνώστες επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gia diafhmish ths amita den einai re paidia??!! giati tosos en8usiasmos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφήμιση της Αμίτα; Δεν είδα πουθενά κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι είναι όλοι αυτοί οι γυμνόστηθοι; Λάτρεις του πρώιμου θέρους που περίμεναν μια κίνηση άγνωστης προέλευσης στο κέντρο για να βγουν με τα εμπριμέ μαγιό τους; Διαφήμιση είναι και η πρόσβαση γύρω από τα κάγκελα δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, τα φράγκα από την παραχώρηση της πλατείας δεν θα φέρουν ούτε ομπρέλες, ούτε χρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν δειτε καλα στην 1η φωτογραφια φαινεται καθαρα πισω-δεξια η καμερα πανω στις ραγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε συ realism εσενα οι γυμνοστηθοι σε ενοχλησαν? Ντραπηκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι γυμνόστηθοι απλώς αποδεικνύουν, ακόμα και αν παραλείψεις τις κινηματογραφικές κάμερες, πως η "μεταμόρφωση" είναι διαφημιστικό προϊόν και όχι η παρέμβαση που άλλαξε την Τρίτη σου. Δεν με ενοχλούν τα παιδιά που για 50 ευρώ ξεροσταλιάζουν ολημερίς με μαγιό στο αμμουδερό λίκνο της πρέζας. Με ενοχλεί η τάση να βλέπουμε σωτήριες αισθητικές παρεμβάσεις όταν αυτές δεν υπάρχουν. ΥΓ. Τη μέρα που η Ομόνοια γίνει όντως πλαζ, περιμένω να σε δω φίλε Delito να τα πετάς όλα αυτομάτως και να απολαμβάνεις τον λυτρωτικό Απριλιάτικο ήλιο. Πηγαία και χωρίς αιδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ντροπή , δεν έχω κάτι άλλο να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. realism συμφωνω μαζι σου και δεν ισχυριστηκα οτι αποτελει κανενος ειδους επανασταση το event αυτο. απλα την αναφορα στους "γυμνοστηθους" δεν επιασα. Κατα τα αλλα δικιο εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλώς τους ανέφερα ως την προφανή απόδειξη ότι η άμμος και οι κουλούρες δεν είναι προϊόν θεϊκής χείρας αλλά εταιρικής στρατηγικής. Γιατί ακόμα και αν κάποια πρωία οι πλατείες δικαίωναν τη συνθηματολογία του παρισινού Μάη, δε νομίζω ο κόσμος να φόραγε αυτομάτως μαγιό και να ξάπλαρε με άνεση. Κάτι που φυσικά εύχομαι να μπορούσε να μας συμβεί. Ανατρέποντας εκτός από τη εικόνα της πόλης και την εικόνα του εαυτού μας. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και στο Λονδίνο γίνεται κάθε χρόνο! Και μπορείτε να φανταστείτε τι χαμός γίνεται από Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. einai ontos diafhmish, perasa prin ligo kai yphrxe to vanaki ths stefi diafhmistikhs etairias cameres ktl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒR συμφωνω ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ!! Μολις πεσει η νυχτα ολα δυστυχως θα ξαναγινουν οπως τα ξεραμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κρίμα που είναι απλώς σκηνικό για διαφήμιση. Θυμάμαι πριν απο 9 χρόνια στο Παρίσι ένα προσωρινό γήπεδο beach volley δίπλα στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πόσο κόσμο μάζευε. Ας πάρει ιδέες ο δήμος, δεν είναι η ακριβότερη κατασκευή είναι (άσε που μπορεί να μαζέψει χορηγούς) και θα δώσει ένα καλοκαιρινό τόνο στη γκρίζα πλατεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως είπε και ο Athensville, το νόημα δεν είναι αν το έκανε κάποια κακιά εταιρία για να βγάλει κέρδος, αλλά το γενικότερο concept "Καν' το στην Ομόνοια". Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, μας ενδιαφέρει να γίνεται ΚΑΤΙ, δεν έχει σημασία τι, δημόσιο, ιδιωτικό, επίσημο, ανεπίσημο...Με την ατυχή της διαμόρφωση, ο κενός, χωρίς χαρακτήρα χώρος της "φωνάζει" για συνεχή εφήμερα events, τέχνης, μουσικής, διαφήμισης, εγκαταστάσεων, οτιδήποτε, ώσπου σιγά σιγά και μαλακά οι "θαμώνες" της να "απωθηθούν" πέρα από τα όριά της και η χρήση της να ξαναγίνει ανοιχτή σε ΟΛΟΥΣ, με γεγονότα που θα προσελκύουν ΟΛΟΥΣ. Σίγουρα με ένα μεμονωμένο γεγονός δεν γίνεται τίποτα, ούτε ξαφνικά η Ομόνοια θα αναβαθμιστεί επειδή κάποιος την χρησιμοποίησε για ένα διαφημιστικό happening. Αλλά από αυτή τη διαπίστωση μέχρι το να αρχίσουμε πάλι να γκρινιάζουμε, ακόμα και για κάτι τέτοιο (που, τουλάχιστον, κακό δεν κάνει), ε, η απόσταση είναι μεγάλη. Ας είμαστε λγο θετικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 7:30 το απόγευμα έσκασε καλό stuff σήμερα. Γίναμε στην αμμουδιά.

    Άψακτη φάση! Στην υγειά των φωτοτουριστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αχ χτυπησε η καρδια μου, μαρεσε
    και το χειμωμα με χιονι παντα να παιζουμε χιονομπαλες, οτι καιρο και να χει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κεφτέδες όλοι σας, αν δεν υπάρχει κέρδος δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Γι'αυτό θα χρωκοπήσουμε, διότι αρνιόμαστε να το αντιληφθούμε (καλώς ή κακώς εσείς θα το πείτε αυτό...εγώ απλώς ρίχνω λάδι στην φωτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς