Πέστo μου γλυκά


Dolce Vita, κάτι από τα δύο θα υπάρχει στην Αθήνα, να 5 αποδείξεις που κερδίζουν κατά κράτος το Vita.
Αγαπημένο κουλούρι: όχι κλασσικό ελληνικό, γερμανικό το ονομάζουν στην αλυσίδα φούρνων "Χωριάτικο", και αμα βρεθούν στον δρόμο μου δεν μπορώ να μην τιμήσω. Στριφτο με δύο ζύμες: μια αλεύρι, κάργα βούτυρο κι η άλλη όχι η γνωστή σκέτη σοκολάτα που ξεραίνεται, αλλά ζυμάρι αγκαλιασμένο μ' αυτήν που το κάνει κάτι σαν αφρό και διατηρεί στο φουλ ταυτόχρονα και την γεύση. 1€, μπορώ να μιλώ ώρες.
•Xωριάτικο στο κέντρο; αρκετά, Πατησίων και Αχαρνών κυρίως.


Έκπληξη στα περίπτερα. Η σερενάτα, πρωταγωνίστρια των παιδικών ετών ("σερενατά και πάσης ελλάδας"), μετά από χρόνια ψιλοπαρακμής ανανεώθηκε και χαρίζει την καλύτερη γκοφρέτα: είναι διπλή σε πάχος, χοντρή μπουκιά, απολαυστικότερη και έχει και επιτέλους την πρωτόγνωρη για γκοφρέτα γέμιση πορτοκάλι, το πιο φτιαγμένο για σοκολάτα φρούτο. Καταπληκτική και άσε την φράουλα να σκούζει.
•Θέλει ψάξιμο που, δεν την πολυφέρνουν οι περιπτεράδες



Δροσερή στάση στην σκιερή Αιόλου: το καλύτερο παγωμένο που 'χω πιεί ποτέ στην πόλη, το τσάι γιασεμί στο Μαγκαζέ είναι βραβείο! Είναι σαν να πίνεις πραγματικό άρωμα γιασεμιού, όχι μια εσάνς ανακατεμένη έτσι στο χύμα, αναζωογόνηση σωστή!
•Μαγκαζέ, Αιόλου 33




Αυτά τα χωνάκια-νάνος είναι πολυ διαδομένα στην Ανατολική Ευρώπη και υπάρχουν σε όλα τα μπακαλικάκια, κυρίως τα βαλέσικα. Είναι φουλ παγωτό γεμάτη, δαγκώνεις και πετυχαίνεις πολύ πράμα, πόσω μάλλον έχει την εξωτική για Grecia γεύση Blueberry. Πάμε ξανά: έλεος με την δικτατορία της φράουλας σ' αυτή την χώρα! 1€
• π.χ. Αθηνάς και Αρμοδίου, Βαρβάκειος, ρουμάνικο μπακάλικο.


Δεν του το 'χα αλλά να, ένα τυπικό τυροπιτάδικο με ολοκαίνουργια αλλά πολύ βαρετά καρεκλοτραπεζάκια, έχει τοπ μπουγάτσα, φρέσκια με του υπερ-ατού της χειροποίητης, εκείνης της ώρας, ζύμης. 2€, Τσιμπημένη για ιστορικιά κεντρώα, αλλά τ' αξίζει.
•Zimi, Αιόλου 70

Σχόλια

  1. Συμφωνώ απολύτως. Αυτή η νέα Serenata (ποτέ μου δεν ήμουν φαν) πραγματικά σκοτώνει. Μακράν η καλύτερη εμπορική γκοφρέττα και άξιος σύντροφος του πρωϊνού espresso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω Χωριάτικο κάτω από το σπίτι μου, κι έχω να καταγγείλω ότι εδώ και 1,5 περίπου χρόνο, η συνταγή και η ζύμη για το γερμανικό κουλούρι έχει αλλάξει! Αν σου άρεσε το τωρινό τους, το προηγούμενο ήταν 1000 φορές καλύτερο! Απαιτούμε επιστροφή στην παλιά ζύμη εδώ και τώρα!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοκίμασα γερμανικό κουλούρι από Χωριάτικο και είναι πολύ νόστιμο!! Αφράτο αφράτο και γλυκό άλλα όχι πάρα πολύ! Very nice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δώστε λεφτά παιδιά στο Χωριάτικο, γιατί τα λεφτά που βγάζει από τη σωματεμπορία δεν του φτάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες το μου γλυκά, πολύ γλυκά
    «Λευκός άρτος», μαύρο χρήμα και θεάματα
    http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_16/11/2008_292398

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους κάποιος που έχει καταλάβει ότι το πορτοκάλι είναι το φρούτο που μαζί με την σοκολάτα κάνουν τον πιο "οργασμικό" συνδυασμό!!!
    Υ.Γ. Ανακάλυψα εχτές την σελίδα σου και έχω κολλήσει!! Αν εξαιρέσεις το κείμενο για τον Φοίβο, είσαι τρομερός!! Και πολύ ταλαντούχος όσον αφορά και την φωτογραφία!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε ξερεις την συνταγη για το γερμανικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. lefteristrigazis@hotmail.comΙανουαρίου 05, 2014 10:21 μ.μ.

    εεεεεεεεεεεεεεεεεεε ρε παιδια ξερει κανεις την συνταγη για το γερμανικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς