Οι τρυφερές μας "Mικροπόλεις"


Κυψέλη | Υπόγεια >
Τι κρίμα, σ' έναν ορυμαγδό ανούσιων καθημερινών posts και updates που απολαμβάνουν άπειρα share και retweets, να μην έχουν την ίδια χαρά, και να βρίσκονται χαμένες στα δισεκατομμύρια αρχεία, δουλειές που αξίζουν, που έχουν κόπο, μελέτη, μεράκι, αισθητική, αγάπη για την πόλη που ζούμε και πάνω απ' όλα μας αφορούν.
Οι "Μικροπόλεις" είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στην ΕΤ1 Τρίτες στις 22.00, που επιτυγχάνουν διαυγώς να αποτυπώσουν το πνεύμα των μικροπόλεων που απαρτίζουν την μεγάλη μας Αθήνα. Τα υπόγεια της Κυψέλης και οι νυν και τότε ένοικοί τους, οι σκάλες στο Κολωνάκι που ενώνουν τις γριές αστές των ρετιρέ με το Β' υπόγειο της βοηθού, οι τοίχοι των Εξαρχείων σαν αποτύπωση του πνεύματος των κατοίκων τους, οι ιστορίες αυτών που μείνανε στις παρατημένες στοές της Ομόνοιας, τα προσφυγόσπιτα ανάμεσα στις φρέσκες πολυκατοικιάρες της σημερινής Καισαριανής και πάνω απ' όλα μια τρυφερή και καθόλου λιγωτικά "ανθρώπινη" ματιά στο πολυσχιδές ψηφιδωτό της Αθήνας.
Ιδού τα 5 ντοκιμαντέρ που είναι online (η σειρά ολοκληρώνεται σε 14 επ.)
Κολωνάκι | Σκάλες >


Εξάρχεια | Τοίχοι >


Ομόνοια | Στοές >


Καισαριανή | Κατώφλι >

Σχόλια

  1. kati ginete me to vimeo.... de t to yposthrizei leei to flash player alla kai pali tipota.... sto web ths ert yparxei mono oi stoes ths omonoias..... ekplhktiko http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/1662-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AD%CF%82.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά μου δουλεύει το flash, (βάλε Chrome σαν browser επίσης, μακράν ο καλύτερος)

    Στα βελάκια > δίπλα απ' τον τίτλο έχει το λινκ του κάθε βίντεο στο vimeo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραία είναι, συγκινήθηκα με τα Εξάρχεια κάπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanx for sharing που λέμε κ 'δω στο χωριό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. des kai to docvile,den thimamai pote paizei alla axizei ton kopo(net nomizw)filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς