Αέρινα ψαλίδια της Πατησίων


Αύγουστος κι Αθήνα, δύσκολη εποχή για το μαλλί: οι κομμωτές στη Μύκονο, οι κουρείς στα χωριά τους. Περνώντας από Πατησίων, είδα τρία-τέσσερα κομμωτήρια με κούρεμα 6 ευρώ. Κατέβηκα Πλατεία Αμερικής και μπήκα δειλά μέσα. Με υποδέχτηκε ένας μικρούλης χαμουγελαστός Πακιστανός. Δίπλα, η Ρωσίδα κομμώτρια που 'χε τη δούλεψή του χτένιζε μια δύσπιστη ελληνιώτισσα μαντάμ.
Εμφανίζεται ο χοντρός πακιστανός κομμωτής. Κορυφαίος! Επί 20 λεπτά με κούρεψε σχεδόν μόνο με ψαλίδι, με εξαιρετική επιδεξιότητα. Το απολαυστικότερο όλων το μασάζ στο κεφάλι 2 φορές, στο δεκάλεπτο και στο τέλος. Την λάτρεψα την τεχνική, ένιωσα μύστης της σοφίας της ανατολής. Για να διώξεις φοβίες: εξοπλισμός κλασσικός αξιοπρεπέστατος κομμωτηρίου, καθαριότητα κι όμως παντού, και σημαντικό η βούρτσα για την πούδρα δεν βρώμαγε όπως του δικού μου του Αγρινιώτη.
Έκλεισε, εκεί θα πηγαίνω, άσε που νιώθω και Μαριάννα Λάτση-Βαρδινογιάννη και δίνω και πουρμπουάρ 2 ευρώ, γιατί με 6 ευρώ, κλέβεις εκκλησία. Για το μασάζ τα 'παμε. Κι επίσης, πόσο μ' αρέσει όταν ξεπερνώ την σνομπίλα του Έλληνα και ανακαλύπτω κάθε φορά πόσο μας μοιάζουν οι μετανάστες, με συγκινεί αυτό, πάραυτα διαολοστέλνω αλάργα ανασφάλειες/προκαταλήψεις.
• Joy's salon, Πατησίων 171

Σχόλια

  1. Vre les na pao ki egw ekei na riksw ena kourema mias kai ekei pou pigenw skaw 25eur les kai me kourevei o Tryfwnas? Elpizo na mi me pareis sto laimo sou e???? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na pas. o anthrwpos einai texniths :-p
    eilikrina o laimos mou efyge pio peripoihmenos apo pote :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς