Kούκλα το άγαλμα στη Βικτώρια


Απουσίαζε 3 μήνες από την πολυσύχναστη κι εκτεθειμένη στη βρώμα πλατεία Βικτωρίας, βαριά ταλαιπωρημένο (ιδιαίτερα τον Δεκέμβρη), επέστρεψε στην μαρμάρινη βάση του λαμπερό, μνημείο πόλης σωστό. Πρόκειται για το άγαλμα "Θησέας σώζων Ιπποδάμεια" (1906) του Johannes Pfuhl (ως το 1938 βρισκόταν στο Σύνταγμα) . Είναι όμορφο, αξίζει μια βόλτα, όσο το προλαβαίνετε πριν το καταστρέψουν οι κάφροι συμπολίτες μας.
Από τα λίγα φωτεινά σημεία στην θητεία του (δεν-το-λεγε-η-καρδιά-του) Νικήτα. Επικροτώ μάλιστα δήλωσή του στα αποκαλυπτήρια:

"Σημασία έχει να σταματήσουν επιτέλους οι βανδαλισμοί των μνημείων της πόλης. Κι επειδή πολύ φοβούμαι ότι δεν θα σταματήσουν με την πειθώ, γι' αυτό επιμένω στην πρόταση που έκανα, να θεωρηθεί ο βανδαλισμός των ιστορικών μνημείων της πόλης έγκλημα διακεκριμένης φθοράς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετατραπούν οι ποινές από απλά πλημμελήματα - όπως είναι σήμερα - σε κακουργήματα, ώστε όσοι θα συλλαμβάνονται να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης, που να μην εξαγοράζεται".

Σχόλια

  1. Γιατί; Το πρόβλημα είναι ότι τους συλλαμβάνουν και εξαγοράζουν την ποινή, ή ότι δεν συλλαμβάνουν κανέναν; Μου θυμίζει τα αντίστοιχα με τις τροχαίες παραβάσεις, που αυξάνουν τα πρόστιμα συνεχώς (με αποτέλεσμα να κόβονται ακόμα λιγότερα).

    Υ.Γ. Υπάρχει και δεύτερος ένοχος τον οποίο ο δήμαρχος δεν τολμά να αναφέρει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξάπτεις την φαντασία. Ποιος είναι ο δεύτερος? :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς