Μίνι πεζοδρόμηση στην Αθηνάς!


Ωραίος πιασάρικος τίτλος, έχει και μισή αλήθεια. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Δήμος Αθηναίων έκανε μίνι τσίλικο έργο πεζοδρομώντας, ή σωστότερα, τοποθετώντας τουβλάκια στην διασταύρωση Αθηνάς με τις οδούς Καλαμίδα και Παλλάδος (extra info: στην γωνία αυτή εκδιδόταν ως τραβεστί ο Κώστας Ταχτσής). Μιλάμε για χώρο 10x10 μέτρα! Κάτι είναι κι αυτό· φουντώνει, θεριεύει, η ανυπομονησία για το τελικό σχέδιο πεζοδρόμησης της Αθηνάς (και της επίσης αυτονόητης -άμην- όλου του Ψυρρή)...
Θεός σχωρέστον, θα χαίρεται από ψηλά!

Σχόλια

  1. Οι πεζοδρομήσεις δεν είναι από μόνες τους πανάκεια. Αντίθετα, μια μαζική πεζοδρόμηση μπορεί και να σημαίνει την καταστροφή μικροεπιχειρήσεων μιας περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. • nomizw kati biotexnies (mikres ap' aytes ths perioxhs) mporoun anetotata na synexisoyn thn leitoyrgia tous kai me pezodromhseis.
    Epishs oi dromoi tou Psyrrh einai theostenoi, ek ths fyshs tous den prosferontai gia aytokinhto.
    •Syn tois allois milame gia polla xenoikiasta katasthmata, mh pw gia tous adeious orofous grafeiwn.
    • Kai mhn xehname oi mikrobiotexnies brikan thesi meta thn apaxiwsh ths perioxhs pou yphrxe mexri ta mesa tou aiwna mia klassikh athinaiki geitonia.

    • H zwh exelissetai kai proxwra! Shmera an thelei kapoios ergaleia paei sto Praktiker oxi sto magazaki tou kyr Mpampi sthn athinas. Exw oi Mpampides! Praktika pragmata! :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη γωνία αυτή "δοξάστηκαν" επί χρόνια όχι μόνο ο Κώστας Ταχτσής αλλά και η Πάολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο praktiker; την εξειδίκευση που βρίσκεις σε αυτά τα καταστήματα (που χρησιμοποιουν τεχνιτές καλλιτεχνες και εγω δεν ξέρω τι άλλο) δεν τιν βρίσκεις πουθενά, δεν υπάρχει ζήτημα σύγκρισης εξυπηρετούν πραγματικές επαγγελματικές ανάγκες.
    Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η περιοχή, δίπλα από την Κεντρική Αγορά, υπήρξε ποτε αμιγώς κατοικίας (εκτός αν μιλάμε για το 1850).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω τα χέρια από την Αθηνάς!
    Τα πεζοδρόμια που έχει φτάνουν και περισσεύουν για μια άνετη κυκλοφορία των πεζων.
    Θα χάσει το χαρακτήρα της η αθηναϊκή αγορά για να γίνει το διασκεδαστήριο των ΒΠ με ξενέρωτες καφετέριες και διεθνή ρουχάδικα παντού; Δεν μας φτάνει το χάλι στου Ψυρρή που άρχισε να επεκτείνεται και προς την άλλη πλευρά της Αθηνάς (του Καλαμιώτη λεγόταν κάποτε αυτή η περιοχή);
    Όποιος πραγματικά αγαπάεια αυτήν την πόλη, γνωρίζει ότι η Αγορά είναι από τα λίγα αληθηνά ατού της (το ξέρουν άλλωστε και οι τουρίστες).
    Και μερικά πρακτικά προβλήματα: Τι θα γίνει με τους κάθετους άξονες (Βορέου-Κολοκοτρώνη, Βύσσης, Αγ. Ειρήνης-Αθηναϊδος-Κ. Σερβίας, Μηροπόλεως-Ερμού κλπ.); Με την Πλ. Αβησσυνίας και τα επιπλάδικα; Με τους γύρω δρόμους (Σωκράτους, Πειραιώς, Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Ευριπίδου κλπ.) που θα επιβαρυνθούν κι άλλο; Ή με τις πεντ'-έξι γραμμές λεωφορείων που περνάνε από κει; Θα κουβαλάνε δηλαδή τα γεροντάκια τα ψώνια της Βαραβακείου στην Ομόνοια ή το Μοναστηράκι;
    Το πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο για να διαπραγματεύεται στο επιπόλαιο επίπεδο όπως γίνεται αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @athensville:
    Δυστυχώς το σχόλιό σου τα λέει όλα, πως δηλαδή αντιλαμβανονται το κέντρο τα προάστια, ο Δήμος, η αγορά ακινήτων και οι λαϊφσταϊλάδες: Zara, Starbucks, Everest και Praktiker παντου! Έξω οι κυρ' Μήτσοι, τα πομωλάδικα και οι νερατζιές (του Κολωνακίου)! Ζήτω η φτηνή διασκέδαση και τα ξενυχτάδικα!
    Αφού έχασε η Αθήνα μεγάλο μέρος της ομορφιάς της, γιατί να μη χάσει και την ιδοπροσωπία της; Μπας και μας φύγει το κόμπλεξ απέναντι στους "άλλους"...
    Άσε που του Ψυρρή πάντοτε είχε βιοτεχνίες και μικροεπιχειρήσεις. Με την "ανάπλαση" που προωθείται άλλωστε, μόνο συνοικία δεν θα ξαναγίνει. (Εγώ πάντως εκεί μένω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κεντρο για το οποιο μιλατε,ειναι το πιο επιβαρυνμενο και υποβιβασμενο κεντρο της Ευρωπης.Μετα τη δυση του ηλιου,μονο παρεες μαροκινων ληστων,πακιστανων κλευτων,και τσουρμο απο σενεγαλεζες πουτανες ,...κυκλοφορουν..Αν ειστε ικανοποιημενοι με την εικονα αυτη,τι να πω...?
    Μενω μονιμα στην περιοχη που περιγραφετε και δυστυχως τα προβληματα,η εντονη εγκληματικοτητα και το χαμηλο επιπεδο ζωης ,κυριαρχουν.ΜΑΚΑΡΙ η Αθηνας να γινοταν ενας πεζοδρομος διαμαντι,με τα εκπληκτικα της Τσακαραντα -σπανια τροπικα δεντρα που υπαρχουν εκατεροθεν της-και τα καθετα δρομακια (βλαχαβα,βυσσης,βορεου κτλ,να γινοντουσαν μια θυμιση απο την λατρεμενη πΑΛΙΑ Αθηνα με τις ομορφες γειτονιες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Exo varethi na akouo autous tous opistodromikous anthropous pou pou ipostirizoun thn athina, mia tritokosmiki poli pou thimizi afriki, me ena filo exoume pi oti eftixos exoume kai tous mavrous pou teriazoun apolita me thn athina.

    H athina einai ena aperanto tsimento me trisathlia ktiria, thixos poleodomiko sxedio, einai pragmatika auto pou lene kai oi arxitektones mia anrxa domimeni poli.

    Den exi esto kai ligo esthitiki auti h poli, kai ta liga kala pou iparxoun opos merika neo-classica xanonte mesa sta tritokosmika tsimentenia koutia Polikatikies.

    Oso kai an akougete skliro mono enas dinatos sismos tha alaze auti thn tritokosmiki poli, kai apo lekani toualetas pou einai tha ginotan epitelous mia sosti poli.

    Pistevo pos h afksisi ton pezodromon tha soulouposi kapos afti thn apesia poli kai tha sinisferi pano apola kai sto perivalon.

    Kai afiste tous asiniditous na milane, perpi tora na apoktisoume oloi ikologiki evesthisia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπα. Το είδατε αυτό πουθενά στο εμπορικό τρίγωνο; Κι εγώ (που επίσης μένω μόνιμα στην περιοχή) διαφωνώ με την πεζοδρόμηση που σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση της αθηναϊκής αγοράς (από τα λίγα πργαματικά ιδιαίερα μέρη της πόλης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις). Να την σουλουπώσουν, βεβαίως. Να την κρατάνε καθαρή, εννοείται. Αλλα σε τι θα συμβάλλει να επεκταθεί αφ' ενώς η μπαροκαφεκατάστα του Ψυρρή και της Καρύτση προς τα κει κι αφετέρου η Ερμού με τις διεθνείς αλησύδες ρουχισμού. Αρκετά Ζάρα υπάρχουν στην περιοχή...

    ΥΓ: Ευτυχώς η κα. Μπιρμπίλη το επέτρεψε το σχέδιο, αν και για να μας προικήσει με την εξίσου προβληματική πρόταση της πεζοδρόμησης της Πανπιστημίου (περριτή, δαπανηρή κι ενδεχομένως βλαβερή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Pistevo pos h afksisi ton pezodromon tha soulouposi kapos afti thn apesia poli kai tha sinisferi pano apola kai sto perivalon."

    Μπα. Το είδατε αυτό πουθενά στο εμπορικό τρίγωνο; Κι εγώ (που επίσης μένω μόνιμα στην περιοχή) διαφωνώ με την πεζοδρόμηση που σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση της αθηναϊκής αγοράς (από τα λίγα πργαματικά ιδιαίερα μέρη της πόλης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις). Να την σουλουπώσουν, βεβαίως. Να την κρατάνε καθαρή, εννοείται. Αλλα σε τι θα συμβάλλει να επεκταθεί προς τα κει αφενός η μπαροκαφεκατάστα του Ψυρρή και της Καρύτση κι αφετέρου η Ερμού με τις διεθνείς αλυσίδες ρουχισμού; Αρκετά Ζάρα υπάρχουν στην περιοχή...
    (Αυτά, σχετικά με την υποτιθέμενη ασυνειδησία μας - ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε.)

    ΥΓ: Ευτυχώς η κα. Μπιρμπίλη το απέτρεψε το σχέδιο, αν και για να μας προικήσει με την εξίσου προβληματική πρόταση της πεζοδρόμησης της Πανπιστημίου (περριτή, δαπανηρή κι ενδεχομένως βλαβερή).

    ΥΥΓ: Σε αντίθεση με σας δεν την βρίσκω " apesia poli" την Αθήνα.

    ΥΥΥΓ: "παρεες μαροκινων ληστων,πακιστανων κλευτων,και τσουρμο απο σενεγαλεζες πουτανες": το σχόλιο μαρτυράει το ποιόν του σχολιάζωντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Pistevo pos h afksisi ton pezodromon tha soulouposi kapos afti thn apesia poli kai tha sinisferi pano apola kai sto perivalon."

    Μπα. Το είδατε αυτό πουθενά στο εμπορικό τρίγωνο; Κι εγώ (που επίσης μένω μόνιμα στην περιοχή) διαφωνώ με την πεζοδρόμηση που σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση της αθηναϊκής αγοράς (από τα λίγα πργαματικά ιδιαίερα μέρη της πόλης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις). Να την σουλουπώσουν, βεβαίως. Να την κρατάνε καθαρή, εννοείται. Αλλα σε τι θα συμβάλλει να επεκταθεί προς τα κει αφενός η μπαροκαφεκατάστα του Ψυρρή και της Καρύτση κι αφετέρου η Ερμού με τις διεθνείς αλυσίδες ρουχισμού; Αρκετά Ζάρα υπάρχουν στην περιοχή...
    (Αυτά, σχετικά με την υποτιθέμενη ασυνειδησία μας - ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε.)

    ΥΓ: Ευτυχώς η κα. Μπιρμπίλη το απέτρεψε το σχέδιο, αν και για να μας προικίσει με την εξίσου προβληματική πρόταση της πεζοδρόμησης της Πανπιστημίου (περριτή, δαπανηρή κι ενδεχομένως βλαβερή).

    ΥΥΓ: Σε αντίθεση με σας δεν την βρίσκω " apesia poli" την Αθήνα.

    ΥΥΥΓ: "παρεες μαροκινων ληστων,πακιστανων κλευτων,και τσουρμο απο σενεγαλεζες πουτανες": το σχόλιο μαρτυράει το ποιόν του σχολιάζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς