Mύρισε κανέλλα η Κοραή


Η Ευριπίδου έχει τα μπαχάρια, το Μοναστηράκι την τσίκνα, ένα ακόμα σημείο απέκτησε εδώ και 2 εβδομάδες άρωμα. Το αγαπημένο, της κανέλλας, χάρη στο διάσημο brand Cinnabon που ενέσκυψε κι αυτό στην Ελλάδα, ανήκωμεν στην Δύση και εν μέσω κρίσης τελικά.
Το βασικό κόνσεπτ: ρολό κανέλλας, φρεσκοφτιαγμένο (βλέπεις live το ζύμωμα), ψημένο άμεσα στα ανοξείδωτα φουρνάκια, της ώρας εντελώς και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο συν. Ελκυστικότερη η εικόνα, είναι να σου τρέχουν τα σάλια: περιχυμένα είτε με κρέμα, είτε με σοκολάτα, ή και ξηρούς καρπούς στοιβάζονται τρυφερά στα ζεστά ταψιά και καταναλώνονται φυσικά αυτοστιγμεί (με πηρουνάκι οπωσδήποτε το μεγάλο μέγεθος) στα τραπεζάκια της στοάς.
Ως προς την γεύση: τα βρήκα λιγωτικά για τα γούστα μου, τόσο γλυκό ποιος να το αντέξει (θα πρότεινα να πάρετε το μικρό ρολό). Επίσης μου φάνηκε too much και το τόσο βούτυρο στη ζύμη ενώ διορθώθηκαν τα προβλήματα των πρώτων ημερών που η ζύμη ήταν κάπως άψητη.
Σκανδαλάκι οι τιμές, τραβηγμένες αν σκεφτείς τις πρώτες ύλες: 2.90 το μεγάλο ρολό, 2.30 το μικρό, 3.40(!) αυτό το κολασμένο Caramel Pecabon με καρυδάκι από πάνω. Δηλαδή πληρώνεις το franchise, το ακριβό ενοίκιο, και την γκλαμουριά να σε πετύχει η φίλη σου η Σίσσυ να μπραντσάρεις στην Κοραή.
Tες πα, ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, όποιος θέλει τα πληρώνει, πάντως σαν εικόνα είναι πούρα νοστιμιά!

• Cinnabon, Κοραή, Μετρό Πανεπιστήμιο







13 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον αντικαταστάθηκε με κάτι καλό το 'φαγάδικο' με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής του κέντρου, EverGreen... Αλήθεια ξέρει κανείς γιατί έκλεισε;
    Πάντως το είχα συνδυάσει στο μυαλό μου ιδανικά με τηνΚοραή και τα καινούρια σημεία που άνοιξε σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου δεν έχουν αυτή την αίσθηση που σε έκανε να αράξεις στον πεζόδρομο και να εξασκήσεις το ευγενές άθλημα του people-watching..... :b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που η κανέλα δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα, παρά μόνο στο ρυζόγαλο και σε μικρές ποσότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Flaneur συμφωνώ για το EverGreen, όμως δεν έχει κλείσει έχει μεταφερθεί στην Πανεπιστημίου λίγο μετά την Ιπποκράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το €3,40 δεν το βλέπω τόσο κακό. Είναι πραγματικά τεράστιο αυτό το ρολό! Συμφωνώ όμως πως η μαργαρίνη (γιατί αυτό δεν είναι βούτυρο, καθαρό ΒΙΤΑΜ είναι), είναι αυτό που τελικά σου μένει στο στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως στην ελλάδα έχουμε σαν κάτι αντίστοιχο το λουκουμά, ο οποίος είναι και εκατό (μετριοπαθώς) φορές ανώτερος. Α ρε ξεπουλιόμαστε, πανε οι πατριωτικές αξίες, καταραμένο ΔΝΤ και εσύ παλιο-αγγέλα μέρκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως αν μπειτε λιγο πιο μεσα, θα βρειτε (ομολογω με τη τριτη φορα) το νεο ανανεωμένο Αστορ, Εκει απολαυσα το "Απνοια" Η Κοραη εχει αλλαξει παααρα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φέτος τα Χριστούγεννα, ψάχνοντας στα κιτάπια μου, βρήκα την καλύτερη συνταγή για ρολά κανέλας. Με φρεσκο βουτυράκι, οχι μαργαρίνες κ λοιπές βλακείες! Φάγαμε 4 λαμαρίνες σε μια βδομάδα! Το κόστος σε χρήμα (μια και ο χρόνος δεν με νοιάζει γιατί λατρεύω τη ζαχαροπλαστική) ήταν περίπου 7 ευρώ για όοοοοολα τα ρολά. Τα οποία θέλουν ψήσιμο μόλις 15' άρα ούτε ρεύμα καις.....
    Είναι πανακριβο λοιπόν το τσουρεκάκι τους.....
    Με τα ίδια λεφτά κάνεις brunch σε πολύ καλύτερα μικρομάγαζα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα μου άρεσαν πολύ. Όσο για την τιμή, σιγά, δεν παίρνεις και κάθε μέρα.
    Είναι και η υπεραξία του διαφορετικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπορούμε να δούμε και εμείς αυτή την συνταγή; [κολλάει το πληκτρολόγιο από τα σάλια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και επειδή έχουμε τον λουκουμά πρέπει να τρώμε μόνο αυτόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την είχα βρει σε ένα ένθετο της καθημερινής και έσκισα απλά τη σελίδα....Οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. egw ta dokimasa prin enia xronia sto Dubai kai eixa pa8ei plaka......polu nostima afou elega ama anoixei ena tetoio sthn Ellada 8a 8usavrisei......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Instagram