Blog Widget by LinkWithin


Ηδονική, σέξι, αλλά μόνο αν είναι καλή. Σοκολάτα, μεγάλο κεφάλαιο, σχεδόν ιερό και θέλει σεβασμό. Η συγκεκριμένη, ανήκει στην νέα σειρά της Ιον, τις γεμιστές, μου τράβηξε το ενδιαφέρον ελπίζοντας να ναι εξίσου καλή με την αντίστοιχη της Παυλίδης (εκπληκτική αχλάδι). Δυστυχώς, τσου, κλασσικό ελληνικό προιόν άρπα κολλά, παίρνουμε την γέμιση και την ρίχνουμε μέσα, κι άιντε στο εμπόριο κοτσάροντας την ονοματάρα, λόγω της αμυγδάλου και λίγου τραστ, ΙΟΝ.

Αυτό που της λείπει λοιπόν είναι η γνώση: η σωστή αναλογία στην ποσότητα, αυτό το μπούκωμα στο στόμα τι γεύση θα αφήνει στο φινάλε; Θα κυριαρχεί το κεράσι, πόσο ξινό πρέπει να 'ναι, θα δένει ιδανικά και θα τονίζει την γεύση της σοκολάτας. Όχι, ένα άλεσμα άχαρο στο στομα.



Την επομένη όμως είχα την χαρά να δοκιμάσω την εξαιρετική caramel σοκολάτα της Μilka. Ένα πραγματικό ποίημα, με τις σωστές αναλογίες, το σοκολατένιο γύρω-γύρω εύθραυστο να παραχωρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδανικά πηχτή καραμέλα. Τι αριστούργημα είναι αυτό, δοκιμάστε ανεπιφύλακτα τώρα πριν αρχίσουν οι ζέστες μας, η καλύτερη καραμελέ της αγοράς.


"Παλιοχώρα, όλα τα βγάζεις στην ξεπέτα" το συμπέρασμα; Περίπου, μέχρι που βρήκα στο αρχείο φώτο που χα τραβήξει από τα Max Perry. Περί τίνος πρόκειται; Για ένα παράδειγμα τρανταχτό πως αν έχεις σωστό προϊόν, τίμιο στις ποσότητες και στην ποιότητα, και το ντύσεις και ωραίο ντιζάιν κάνεις θαύματα. Η συγκεκριμένη σοκολατοποίια ξεκίνησε από ένα εργαστήρι στα όχι fabulous Καμίνια, στηριζόμενη στην μπόλικη και καλής ποιότητας σοκολάτα. Έγινε talk της περιοχής, επεκτάθηκε γιαβάς-γιαβάς στην Θηβών, τόσο μ' άρεσε που τρεχα αρκετές φορές στο Αιγάλεω. Τώρα έφτασε και στην Αθήνα, στην Φωκίωνος Νέγρη, κι εκεί Αθηναίοι μου θα χετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι εξαιρετικό, γευστικό, ποιοτικό κι όμως ελληνικό.

Σχόλια
blog comments powered by Disqus