Tο δίδαγμα της σοκολάτας


Ηδονική, σέξι, αλλά μόνο αν είναι καλή. Σοκολάτα, μεγάλο κεφάλαιο, σχεδόν ιερό και θέλει σεβασμό. Η συγκεκριμένη, ανήκει στην νέα σειρά της Ιον, τις γεμιστές, μου τράβηξε το ενδιαφέρον ελπίζοντας να ναι εξίσου καλή με την αντίστοιχη της Παυλίδης (εκπληκτική αχλάδι). Δυστυχώς, τσου, κλασσικό ελληνικό προιόν άρπα κολλά, παίρνουμε την γέμιση και την ρίχνουμε μέσα, κι άιντε στο εμπόριο κοτσάροντας την ονοματάρα, λόγω της αμυγδάλου και λίγου τραστ, ΙΟΝ.

Αυτό που της λείπει λοιπόν είναι η γνώση: η σωστή αναλογία στην ποσότητα, αυτό το μπούκωμα στο στόμα τι γεύση θα αφήνει στο φινάλε; Θα κυριαρχεί το κεράσι, πόσο ξινό πρέπει να 'ναι, θα δένει ιδανικά και θα τονίζει την γεύση της σοκολάτας. Όχι, ένα άλεσμα άχαρο στο στομα.



Την επομένη όμως είχα την χαρά να δοκιμάσω την εξαιρετική caramel σοκολάτα της Μilka. Ένα πραγματικό ποίημα, με τις σωστές αναλογίες, το σοκολατένιο γύρω-γύρω εύθραυστο να παραχωρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδανικά πηχτή καραμέλα. Τι αριστούργημα είναι αυτό, δοκιμάστε ανεπιφύλακτα τώρα πριν αρχίσουν οι ζέστες μας, η καλύτερη καραμελέ της αγοράς.


"Παλιοχώρα, όλα τα βγάζεις στην ξεπέτα" το συμπέρασμα; Περίπου, μέχρι που βρήκα στο αρχείο φώτο που χα τραβήξει από τα Max Perry. Περί τίνος πρόκειται; Για ένα παράδειγμα τρανταχτό πως αν έχεις σωστό προϊόν, τίμιο στις ποσότητες και στην ποιότητα, και το ντύσεις και ωραίο ντιζάιν κάνεις θαύματα. Η συγκεκριμένη σοκολατοποίια ξεκίνησε από ένα εργαστήρι στα όχι fabulous Καμίνια, στηριζόμενη στην μπόλικη και καλής ποιότητας σοκολάτα. Έγινε talk της περιοχής, επεκτάθηκε γιαβάς-γιαβάς στην Θηβών, τόσο μ' άρεσε που τρεχα αρκετές φορές στο Αιγάλεω. Τώρα έφτασε και στην Αθήνα, στην Φωκίωνος Νέγρη, κι εκεί Αθηναίοι μου θα χετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι εξαιρετικό, γευστικό, ποιοτικό κι όμως ελληνικό.

Σχόλια

  1. Ελληνικό πάνω απ'όλα και μπράβο τους που έχουν αναπτυχθεί έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θελουμε εκτενες σοκολατικο ρεπορταζ..!!
    εκει που αρχισα να το απολαμβανω και να φαντασιωνομαι σοκολατικες ακολασιες,με εκοψες.
    μονο 3 σοκολατες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκρίνια 8α μου πείτε πάλι.... Τη σοκολάτα δε τη ξέρω αλλά εμπιστεύομαι το συγγραφέα και θα πω η γεύση μια χαρά και ωραία.... Αλλά ρε παιδιά... MaxPerry HandmadeChocolate τη τρέλα μου?
    Και το θέμα δεν ειναι αν το εργαστήριο ειναι στα Καμίνια ή στη Κηφισιά... αλλά ρε μάγκα μου σοκολατομάστορα (με το καλό σου προιόν) βάλε το όνομά σου... βάλε το δρόμο που ειναι το εργοστάσιό σου... βάλε κάτι στα Ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά είναι να μην ενθουσιαζόμαστε με ωραίες συσκευασίες, να κλείνουμε τα μάτια και να προσπαθούμε να αντιληφθούμε εάν και κατά πόσον η σοκολάτα που έδειχνε όμορφη στο περιτύλιγμα, είναι και ανάλογης γεύσης, πράγμα που, κατά την γνώμη μου, δεν συμβαίνει.

    Επίσης, πάλι για να ξυνίσω λιγάκι, η εταιρεία είναι ελληνική, ΑΛΛΑ, οι σοκολάτες που χρησιμοποιεί είναι εισαγωγής από την Ιταλία και μέτριες κατά την γνώμη μου.

    Για να μην παρεξηγηθώ, ψωνίζω απ΄το εν λόγω μαγαζί κυρίως λόγω της πολύ καλής σχέσης τιμής/απόδοση, και μόνον στα τουρτοειδή-παστοειδή.

    Καλή σοκολάτα λιανεμπορίου στην Ελλάδα έχει ο Παυλίδης, ο οποίος απουσιάζει από το ρεπορτάζ.
    Σημειώστε ότι, έχει την ίδια μπλε συσκευασία εδώ και άπειρα χρόνια και ότι, είναι η εταιρεία που καθιέρωσε τον όρο σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν επειδή κι εγώ είμαι θύμα εξάρτησης της σοκολάτας, θα πρότεινα να δημιουργηθεί ένα φόρουμ για να μιλάμε για την σοκολάτα και να προτείνουμε γεύσεις.

    Μπράβο στα Max Perry που είναι και ελληνικά, δεν το ήξερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά σχολιάστηκε ότι η σοκολάτα των MP δεν είναι και τόσο ωραία, το άρθρο όμως μιλάει για σχέση ποιότητας - τιμής - συσκευασίας οπότε εκεί καλά τα λέει. Πάντως δεν είναι ρεπορτάζ για σοκολάτα, απλά ένα άρθρο που ο συγγραφέας μοιράστηκε την εμπειρία του για τις σοκολάτες που πρόσφατα δοκίμασε.
    Παρεμπιπτόντως ο Παυλίδης έχει αγοραστεί χρόνια τώρα από πολυεθνική...
    Η μόνη ελληνική σοκολατοβιομηχανία είναι η ΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. wx aman, se diavazoume k xenitemenoi, k pou na trexw na vriskw ion amygdalou twra, klaps lygm! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, ωρέ λεβεντόπαιδες, σε καμμία περίπτωση δεν θέλησα να θίξω τον αρθρογράφο..!
    Απλώς, λέω την γνώμη μου.

    Ο Παυλίδης έχει μεν αγοραστεί, αλλά, δεν έχει αλλάξει τίποτε στην ποιότητά του.

    Και τα πράγματα στην ΙΟΝ είναι λίγο δύσκολα σε ότι αφορά το μέλλον της, άρα, όπου νάναι θα ακούσετε πάλι καμμιά εξαγορά.

    Τέλος, λάβετε υπ΄όψιν σας ότι, στην επαγγελματική αγορά σοκολάτας η τιμή κιλού κυμαίνεται από 3,6 έως 4,5 ΕΥΡΩ το κιλό. Αυτή είναι τιμή αγοράς από τον επαγγελματία και όχι το κόστος που έχει η ΙΟΝ ή η οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής σοκολάτας ανά κιλό.

    Υπολογίστε τώρα σε μια πλάκα σοκολάτας πόσα φουντούκια υπάρχουν και πόσο συμμετέχουν στο βάρος, και στην συνέχεια υπολογίστε ότι αυτά σάς πουλιούνται στην τιμή της σοκολάτας.

    Άρα, συμφέρει τις εταιρείες να σας πουλάνε σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και μπιρμπιλόνια μέσα...

    Πάμε τώρα να ξαναεκτιμήσουμε το πόσο καλή είναι η σχέση τιμής προς απόδοση..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα Max&Perry έχουν εξαιρετικά παστοειδή και τουρτοειδή, αγαπημένα μου τα cake - ενώ κάτι σοκολατάκια που δοκίμασα πρόσφατα δεν μού γέμισαν το μάτι. Από σοκολάτες, λατρεύω Παυλίδης Υγείας και λευκή, που δεν αρέσει στους καθαρευουσιάνους της σοκολάτας, είναι όμως κόλαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα Max&Perry έχουν και πολύ ωραία donuts....Πάντως η καλύτερη σοκολάτα είναι του Παυλίδη με διαφορά...Υγείας και γεμιστές είναι τέλειες..Δεν ξέρω αλλά τέτοιες αγχωτικές μέρες που ζούμε η σοκολάτα είναι το καλύτερο αντικαταθληπτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν ειχα ιδεα για την εταιρια.την πετυχα στην ποσειδωνος πριν κανα μηνα που ανοιξε..
    http://www.protothema.gr/files/1/kyriakatikoPDF/301bs.pdf
    http://www.maxperrychocolates.gr/
    Maximillian Pernault πιθανόν να μη
    σας λέει τίποτα. Γάλλος ερευνητής σοκολά-
    τας από τη Λιλ της Γαλλίας έμελλε να γίνει ευ-
    ρέως γνωστός στην Αθήνα. Εστω και έμμε-
    σα... Κι αυτό όταν πριν από μια πενταετία, μια οικογέ-
    νεια από τον Πειραιά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εχουν οντως καλες τιμες που λενε ή σαν τα leonidas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ΙΟΝ με τη γεμιση βύσσινο συγκεκριμένα δεν την έχω δοκιμάσει και έτσι δεν μπορω να μιλήσω για τη γεύση της. Διαφωνώ όμως κάθετα με το χαρακτηρισμο του "άρπα - κόλλα", τόσο για τη γενίκευσή προς "κάθε ελληνικο προϊον", όσο και για την ΙΟΝ συγκεκριμένα που είναι μια ελληνική εταιρεία υπόδειγμα νόστιμων προϊόντων -δλδ σωστής δουλειάς. ΙΟΝ αμυγδάλου, γάλακτος (ναι, ναι, καμία σχέση με τη Λάκτα που νιώθεις τη σκονη γαλακτος να κρατσανιζει καθε φορα που την τρως), Σεράνο, ποια να πρωτοδιαλέξω! Να μη μιλήσω και για το μεράκι και την "ιδεολογία" του ιδρυτη της σοκολοταβιομηχανιας που εχει πιει ενα μεγαλο οχι σε οσους μεγαλοκαρχαριες εχουν ερθει να τον εξαγορασουν και συνεχιζει να βγαζει υπεροχες σοκολατες με γευση σοκολατας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την ΙΟΝ με τη γεμιση βύσσινο συγκεκριμένα δεν την έχω δοκιμάσει και έτσι δεν μπορω να μιλήσω για τη γεύση της. Διαφωνώ όμως κάθετα με το χαρακτηρισμο του "άρπα - κόλλα", τόσο για τη γενίκευσή προς "κάθε ελληνικο προϊον", όσο και για την ΙΟΝ συγκεκριμένα που είναι μια ελληνική εταιρεία υπόδειγμα νόστιμων προϊόντων -δλδ σωστής δουλειάς. ΙΟΝ αμυγδάλου, γάλακτος (ναι, ναι, καμία σχέση με τη Λάκτα που νιώθεις τη σκονη γαλακτος να κρατσανιζει καθε φορα που την τρως), Σεράνο, ποια να πρωτοδιαλέξω! Να μη μιλήσω και για το μεράκι και την "ιδεολογία" του ιδρυτη της σοκολοταβιομηχανιας που εχει πιει ενα μεγαλο οχι σε οσους μεγαλοκαρχαριες εχουν ερθει να τον εξαγορασουν και συνεχιζει να βγαζει υπεροχες σοκολατες με γευση σοκολατας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Athensville τέλειο το ρεπορτάζ! Είμαι εθισμένη κανονικά στη σοκολάτα. Την Ιον δεν την έχω δοκιμάσει, δεν την είχα ξαναδεί - thanks!

    Για μένα η καλύτερη μέχρι τώρα είναι όντως η Milka..
    και ας μην είναι ελληνική - δεν μαμιέται - η καραμέλα της πραγματικά σκίζει! Το απίστευτο σκηνικό δε, είναι ότι εσχάτως επισκεπτόμενη Super markets και ψάχνοντας τες, ανακάλυψα μια τρομερή συνωμοσία: Κανείς δεν την φέρνει! (wtf?!) Εχουν μόνο την κλασική Lila pause. Ονειδος!

    Στον αντίποδα, το μεγάλο σοκ ήταν όταν επισκέφτηκα ένα μινι μάρκετ, σε μια παραλία εδώ κοντά, το οποίο έχει κυρίως πολωνικά προιόντα. Λοιπόν, μετρήστε: είχε stand της milka με... 25 διαφορετικές γεύσεις! Σαν κακομαθημένο 5χρονο, με το μάτι να γυαλίζει να λες τις θέλω όλες!

    Για τα Max Perry από ότι έχω δει τα γλυκά τους εν γένει (πάστες, τσουρέκια, κλπ) έχουν καλές τιμές, αλλά οι σοκολάτες/σοκολατάκια από όσο θυμάμαι είναι λιγάκι τσιμπημένα. Αξίζουν όμως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Cadburry Fruit & Nut - Θεϊκή Σοκολάτα!!!
    Σχετικά δυσεύρετη και ακριβούτσικη, αλλά αυτή η σοκολάτα για μένα είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο εμπόριο(δεν βάζω στη σύγκριση τις χειροποίητες).
    http://www.flickr.com/photos/ebidebi/4625388195/

    Παρεπιπτόντως, τα Max Perry έχουν και πολύ γευστικά γεμιστά τσουρέκια σοκολάτας(ειδικά αυτό με τη γέμιση μπισκότο-μερέντα).
    Πάλι σκουπίζω τα σάλια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπερδεύτηκα! Έχεις πάρει μάστερ ή διδακτορικό σοκολατολογίας; Κάτσεεεεεε! Επειδή δε σου άρεσε η καινούρια ΙΟΝ, πάει, διαγράφεται αυτόματα, να μην τη δοκιμάσει κανένας; Είσαι λίγο άδικος. Και το ότι ένα προϊόν που δεν άρεσε σε σένα και έτυχε να είναι ελληνικό δε σημαίνει αυτομάτως ότι είναι άρπα κόλλα. Φτάνει με τις γενικεύσεις πια. Α, και αν γίνεται, φτάνει και με τις εκφράσεις του τύπου "talk" της περιοχής, "not so fabulous" κτλ κτλ. Γιατί πρέπει όλα να έχουν τη φωνή της athens voice;;;;;;;;;;
    (Κατάλαβες βέβαια ότι μου άρεσε πολύ η ΙΟΝ, πολύ περισσότερο από την αντίστοιχη παυλίδης. Όσο για τη μίλκα... το λίπος σε μορφή σοκολάτας. Αν μας εκθειάσεις και τη σοκολάτα Hershey's τότε μάλλον μένεις μετεξεταστέος). Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χμ για μενα η ιον αμυγδαλου η 200αρα με τα ολοκληρα αμυγδαλα, μετα απ αυτη το χαος..
    ειμαι τοσο λατρης της σοκολατας που ψαχνω ακομα και χυμα να βρω και ομολογω οτι δεν εχω βρει τελικα αντιστοιχη της ιον, ειχα βρεθει και ελβετια και ειχα φερει 25 διαφορετικες σοκολατες, να πω οτι βρηκα τη τελεια, ψεμματα θα πω.......
    Επισης τελευταια μανια ειναι κατι φοβερα ανωμαλα, στο φουρνο που βρισκεται απεναντι απο το μουσειο ακροπολης, πολυ καλη σοκολατα και καλο καβουρδισμα στα αμυγδαλα, αν βρεθειτε, δοκιμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (συνέχεια) Και συγνώμη δηλαδή.. (απο όσα έχω δει στις φωτό γιατί δε τα ξέρω τα προιόντα) αλλά απο πότε το σελοφαν ειναι και "ντιζαιν συσκευασία"? Ναι, στις αρχες του '90 ίσως.. αλλάξαμε χιλιετία..
    Τελος πάντων..
    Πάντως σε ευχαριστώ πολύ βρε Αθενσβιλ για τα ρεπορτάζ και τις πολύ όμορφες φωτό που βάζεις και μπορώ να κάνω έστω εικονική βόλτα στο κέντρο. Φχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λατρεύω τις Milka, ιδίως τις καραμέλα και noisette αλλά Max Perry δεν είχα δοκιμάσει... Ποιά προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αμυγδάλου ΙΟΝ είναι η πρώτη μας αγάπη και αληθινή. Για μένα, βέβαια, είναι η Σεράνο, αλλά κι αυτή ΙΟΝ είναι. Την μαύρη αμυγδάλου την έχεις δοκιμάσει; Την καραμέλ;

    Η ΙΟΝ είναι μια σοβαρή ελληνική εταιρεία, έχει απορρίψει δελεαστικές προτάσεις εξαγοράς και έμαθα τελευταία ότι ο πεισματάρης πρόεδρός της προσλαμβάνει μεσήλικες που έχουν απολυθεί από τη δουλειά τους, για να τους βοηθήσει να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.
    Τρεις λόγοι για τους οποίους θα την προτιμούσα ακόμα κι αν δεν είχε τόσο καλά προϊόντα.

    Δοκίμασα πολλές βέλγικες και ελβετικές σοκολάτες στα ταξίδια μου. Δεν νομίζω πως ανταποκρίνονται στο μύθο τους.

    Όσο για τις MAX PERRY (το όνομα μου θυμίζει FRED PERRY), δεν τις γνωρίζω, αλλά δεν βλέπω καμιά ντιζαϊνιά. Μάλλον προς σχολικά τετράδια φέρνουν. Η συσκευασία δεν με ελκύει καθόλου.
    Τέλος πάντων, η ιδανική σοκολάτα είναι θέμα γούστου και ισχύει κι εδώ αυτό που είχε πει ο Ίστγουντ για τις απόψεις. Γι' αυτό, ας μην δογματίζουμε.

    Υ.Γ. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο της Τουρτίτσας, ιδίως όσον αφορά την Athens Voice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαχαχαχαχα! Ποιος να το πίστευε ότι θα υπήρχαν debate για την σοκολάτα και μάλιστα από πίτα που δεν τρώγεται τι σε νοιάζει κι αν καεί! (Εννοώντας ότι δεν έχουμε μετοχές σε καμμία επιχείρηση παραγωγής σοκολάτας ή γλυκισμάτων... ) Ας ακούμε προτάσεις, ας δοκιμάζουμε κι αν δεν μας αρέσει ας λέμε δεν μου άρεσε, ας μην βγάζουμε σκάρτο ένα προϊόν, ούτε αυτόν που το πρότεινε. Το ίδιο και στο ανάποδο. Νομίζω ότι αυτό θα είναι τόσο γλυκό όσο και μία σοκολάτα. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λοιπόν, το καλύτερο σουβλάκι τόχει ο μαστρο-Θόδωρος στο Κερατσίνι...

    (...για να αλλάξουμε θέμα δηλαδής...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγνώμη για την καχυποψία, σιγουρα δεν είναι έτσι, αλλά πού ξέρω ότι δεν δέχτηκε π.χ.400ευρώπουλα ο συγγραφέας του μπλογκ για να κάνει έμμεση διαφήμιση στα Max Perry?! Ούτε ο πρώτος θα ήταν ούτε ο τελευταίος, this is internet,χωρις παρεξηγηση athensville, που παντα σε διαβάζω όπως κι άλλοι πάρα πολλοί Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βγάζουν οι μπλόγκερ λεφτά; Δείξε μου έναν! και 400 ευρώ μάλιστα, θα την είχα παρατήσει τη δουλειά μου. Προς το παρόν δεν έχω πάρει μία, και ότι έχει δημοσιευτεί είναι απλώς γιατί μ' αρέσει, τόσο απλό που μοιάζει δυσνόητο στην Ελλαδίτσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. O Μιχάλης από http://faeenamalaka.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βγάζεις δε βγάζεις λεφτά ...

    Εγώ ένα θα γράψω η ΙΟΝ μια φορά δε ξεπουλήθηκε στη KRAFT ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. επειδή η σοκολάτα είναι αγάπη και θέλει και μεράκι και προσοχή στην παρασκευή της ,μπορώ να πω ότι οι Max Perry είναι αρκετά καλές σοκολάτες.Για ελληνικό προιόν κιόλας ακόμη καλύτερο.Εγώ προτιμώ τις σοκολάτες στο μαγαζί στου Στέλιου Παρλιάρου για την υψηλή τους ποιότητα.Ναι είναι κομματάκι ακριβούτσικες αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις σοκολάτες που πουλιούνται στα περίπτερα.Από αυτές θα πω πως η ΙΟΝ αμυγδάλου είναι χρονια η καλύτερη και δεν σε λιγώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λαχταριστή δημοσίευση μα....χορταστικές φωτογραφίες ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το κόστος των αμυγδάλων-φουτουκιών στο κιλό είναι ακριβότερο από αυτό του κακάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποτέ μη μπλέκετε τη γεύση με την ποιότητα: η γεύση είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, αλλά η ποιότητα είναι αντικείμενο αδιαπραγμάτευτο. Οπότε σταματήστε να λέτε για την εξαιρετική σοκολάτα ΙΟΝ, ΜΙΛΚΑ, Μ.Ρ., ... που πήρατε από το περίπτερο ή από το εξειδικευμένο σε σοκολάτες κατάστημα. Λίγοι είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τη σοκολάτα από τη "σοκολάτα".
    Όσο για τον "nikarmaos":
    α) Η "ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ", όντως έχει την ίδια συσκευασία, αλλά από την εποχή που αγοράστηκε από την KRAFT, το κακάο είναι πλέον JACOBS και όχι ΠΑΥΛΙΔΗΣ.
    β) Στις τιμές που αναφέρει για τους επαγγελματίες, προφανώς αναφέρεται σε σοκολάτες που γνωρίζει και υποθέτω πως μιλάει για ION ή CALEBEAUT. Υπάρχουν όμως και άλλες σοκολάτες, όπως η VALRHONA,η οποία, πληροφοριακά, είναι ακριβότερη από τις παραπάνω από 4-6 φορές περισσότερο, ανάλογα την περιεκτικότητα % σε κακάο και λιπαρά.
    Α!, και κάτι άλλο: μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία, τι είναι, τελοσπάντων, χειροποίητη σοκολάτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς