To εκκλησάκι της εγκατάλειψης


Σε μια από τις πολλές περπατησιές, στην αδιάφορη Λεωφ. Αθηνών των θηριωδών κτιρίων και των πάρκιγνκ φορτηγών, είχα συναντήσει ένα μοναχικό εκκλησάκι που μου τράβηξε το βλέμμα. Η εμφανής εγκατάλειψή του μου προκάλεσε απορία και λύπη, το σημείωσα στο μπλοκάκι και το ενέταξα σαν σφόδρα επιθυμία για δράση. Έτσι το Σάββατο μέσα σε αδυσώπητο λιοπύρι ήρθε ο χρόνος και έγινε.
Πέτυχα όμως και κάτι που δεν περίμενα. Την υποβλητική, χωρίς υπερβολή, αίσθηση να μπαίνεις σε μια εκκλησία που επί 10 χρόνια ήταν κλειστή, σκονισμένη, με τα πράγματα αφημένα όπως την στιγμή που εγκαταλείφθηκε, σε απόλυτο κοντραστ με την Λεωφόρο της νέα μπίζνες ζωής. Σε 30 φωτογραφίες ένας μικροκοσμος της σιωπής κάτω απ' τη μύτη της πόλης.






























Σχόλια

  1. Πολύ  ωραίο post, κι ακόμα καλύτερη η δράση των atenistas! Εχω αδυναμία στα παλιά εκκλησάκια της Αθήνας - για το συγκεκριμένο δεν ήξερα καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Δεν έχει η Εκκλησία λεφτά να το συντηρήσει;;;
    Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι γι'αυτό.....
    Μου θύμισε κάτι παρατημένους ηλικιωμένους που δεν τους θέλουν πια οι δικοί τους και τους αφήνουν στην τύχη τους και στη βρωμιά τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!!!! Μόλις είδα ΤΙ πετύχατε, ΤΙ ομορφιές φτιάξατε!!!! Μακάρι να μπορούσα και εγώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το διέρρηξες για να μπεις ή ήταν ανοιχτό? Μου φαίνεται περίεργο που κανείς δεν έκλεψε ακόμα τις εικόνες κι ακόμα πιο περίεργο αν διέρρηξες να το βγάζεις βούκινο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει πολλούς ναούς αυτή η χώρα, για να πηγαίνουν οι πιστοί να κάνουν τις τελετές τους. Ένας περισσότερος - ένας λιγότερος, δε θα λείψει από κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελα, την κρίνουμε σαν μνημείο, και μάλιστα σε μια τέτοια περιοχή όπως ο Ελαιώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω διαρρήξεις αν με εξάπτει το θέμα. Στην συγκεκριμένη βρήκαμε ποιος έχει το κλειδί και μας άνοιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οκ, τότε. Πάντως δε νομίζω η Εκκλησία, που λέει η φίλη, να το βλέπει σα μνημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oι atenistas είναι το πιο όμορφο πράγμα που δημιούργησε η Ελλάδα της κρίσης. Η δράση στην εκκλησία είναι η σωστή απάντηση στους (λίγους ευτυχώς) κακεντρεχείς που μιλάνε για "απολιτίκ" συλλογικότητα. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιθυμώ να ανακαινίσω αυτό το εκκλησάκι με δικά μου έξοδα. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο 6984625555

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. P.K. • 8 minutes ago −+Flag as inappropriateΕπιθυμώ να ανακαινίσω αυτό το εκκλησάκι με δικά μου έξοδα. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο 6984625555, carsot@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το εκκλησακι σε ποιον αγιο ανηκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σε ποιον αγιο ανηκει το εκκλησακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς