Κουβέρτες στα τσιμέντα


Την νύχτα στο κέντρο δεν κυκλοφορεί κανείς, άδειοι δρόμοι, ε λίγοι θα 'χετε δει αυτές τις εικόνες. Περισσότεροι λοιπόν από ποτέ οι άστεγοι στο κέντρο φέτος. Με την αναισθησία του κράτους η πόλη και η συνείδηση μας αποκτά λίγο-λίγο άλλο ένα κεκτημένο: να προσπερνάμε δυστυχισμένους ανθρώπους χωρίς κανένα συναίσθημα.



Σχόλια

  1. Κι ενώ είναι περισσότεροι από ποτέ, όπως σωστά γράφεις, κατά βάθος πιστεύω ότι δεν είναι τόσοι ώστε να μην μπορεί να κάνει κάτι κάποιος. Η οργάνωση του δήμου αθηναίων που στέγαζε και έδινε τροφή σε ανθρώπους έχει άραγε σταματήσει; Η εκκλησία, με τόσα πολλά περιουσιακά στοιχεία στο κέντρο, γιατί να μην συντηρεί μιά στέγη για όσους έχουν ανάγκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και καθε μερα γινονται περισσοτεροι
    που ειναι ο δημαρχος οων των αθηναιων,? μονο τα χριστουεγεννα βαζει τα καλα καρω πουκαμισακια και κανει πλακιτσες σε πρωιναδικα καθως μιλαει για το "εργο " του?
    Οντως η εκκλησια που ειναι ρε παιδια? οποτε μπορω βοηθαω και η γειτονια καμια φορα δινει φαι σε καποιους αλλα δεν ειναι μονο εργο δικο μας η σιτιση αυτων των ανθρωπων
    Βασικα η εκκλησια εχει μεγαλη ευθυνη, και ειναι απουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος ξέρει πως ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση...
    Είναι κρίμα, και ακόμα πιο κρίμα είναι η δική μας αδιαφορία...
    Σκέφτομαι την δική μου συμπεριφορά καμιά φορά, που από άγνοια μπορεί να αποφύγω αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως από φόβο...
    Επιτέλους ας κάνει το κράτος σωστά τη δουλειά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, δυστυχώς είναι συνήθως ένα τίμημα που πληρώνουν οι μεγαλουπόλεις στον ρου της "εξέλιξης" τους, αν το θες έτσι. (σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ, πιο πολύ σαν παρατήρηση.) Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι δόξα τω θεώ που η Αθήνα δεν έχει τόσο κρύο το χειμώνα όσο άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα ότι αυτή την Κυριακή η οργάνωση ενεργοί πολίτες θα μαζεύει τους παλιά μας sleeping bags στα Προπύλαια από το πρωί μέχρι τις 16:00. Το έκαναν και πέρσι και τα έδωσαν σε άστεγους που ειδικά τώρα με την παγωνιά υποφέρουν χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λυπηρο πολυ και να σκεφτεις ποσα σπιτια ειναι ακατοικητα με μονη προοπτικη την καταρευση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύετε αλήθεια ότι αν δίνονταν σε αυτούς τους ανθρώπους σπίτια, θα κατοικούσαν; Οι λόγοι που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση δεν είναι φυσικά φτώχεια ή ανεργία φυσικά, αλλά προβλήματα ψυχικά. Δεν υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που έστω πάμπτωχος δεν ζει ακόμη και σε μια καλύβα, μαζί με άλλους δέκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως, υπάρχει ξενώνας Αστέγων.
    Το θέμα αυτών των ανθρώπων είναι ψυχικό και επιτέλους ποια κρατική υπηρεσία είναι υπεύθυνη να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, όπως και τους ναρκομανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως εγώ συμμετείχα σε έρευνα με αστέγους πιο παλιά και ένα συντριπτικό ποστοστό ήταν άντρες νεόπτωχο,ι χωρίς επαφή με οικογένεια κτλ.
    Οι κρατικοί ξενώνες δυστυχώς δέχονται άτομα που είναι Έλληνες, δεν έχουν προβλήματα αλκοολισμού, ναρκωτικών και είναι αυτοεξυπηρετούμενοι. Δυστυχώς αυτό αφήνει ένα μεγάλο ποσοστό έξω. Επίσης οι περισσότερες ξενώνες είναι εκτός κέντρου και οι άστεγοι δεν προτιμάνε τα προάστια γιατί έτσι απομακρύνονται από την πιθανότητα να βγάλουν έστω ένα μικρό μεροκάματο. Anyway, μεγάλη κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to xrwstouses auto to post sto istologio sou!
    to perimena kairo twra!!!!

    gl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @OFF συμφωνώ απολύτως, είναι κρίμα να υπάρχουν τόσα ακατοίκητα σημεία στην Αθήνα και τόσοι άστεγοι.

    @chocofreta συμφωνώ, κι εγώ αυτά περίπου έχω διαβάσει, και ξέρω ότι το καθημερινό συσσίτιο που προσφέρουν στο κέντρο εξαντλείται στο μισάωρο.

    Όσο για τους ναρκομανείς, κάπου διάβασα ότι σχεδιάζεται η μεταφορά του Οκανά από την 3ης Σεπτεμβρίου μακριά από το κέντρο, και αναρωτιέμαι αν αυτό δεν είναι μια απλή μετάθεση του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς