Γκουρμέ του περιπτέρου

Γκουρμέ; Μπουκιά και εικοσάευρω! Και γιατί; Γκουρμέ είναι το νόστιμο της καθημερινότητας, στη φτηνή συσκευασία που κρέμεται στο μαντηλάκι, 2-3 λεπτά απόλαυσης εν μέσω της δουλείας. Φαΐ στα περίπτερα, και γεύσεις που ξεχώρισα πρόσφατα.


2010: αυτά είναι τα πρώτα πραγματικά εν Ελλάδι πτι μπερ! Γιατί μπερ είναι βούτυρο και σ' αυτά είναι τόσο μπόλικο και μυρωδάτο, και το μπισκότο τέλεια αφράτοτραγανό. Δοκιμάζεις και δεν γυρίζεις πίσω, τα Παπαδοπούλου να αποσυρθούν, "άλλο βούρτσα" η διαφορά!


Δεν υπάρχουν καλύτερα πατατάκια απ' τα ψητά, πιο υγιεινά μεν, μα και πιο νόστιμα και ελαφρύτερα στο στομάχι. Στην Ελλάδα πρωτοήρθαν μαζικά με τα Ikea, και ο γίγαντας Lays ακολούθησε βγάζοντας τα ψιλοαποτυχημένα "σπιτικά" και πρόσφατα τα "Στο φούρνο" που είναι και εξαιρετικά. Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε και η βερσιόν πάπρικα που κατακτά άμεσα την κορυφή.


Τι παίρνεις με πενήντα λεπτά; Γαριδάκια του σωρού. Εξαιρετική είσοδος λοιπόν τα cheetos sweetos και λαδίλα δεν έχουν, δεν μυρίζουν τα δάχτυλα, και το υγιεινό άλλοθι των δημητριακών προσφέρουν. Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, αγαπημένη η καραμέλα.


Υπάρχουν μερικά γλυκά που περάσατε μια ζωή μαζί αλλά τα γνωρίζεις μόνο εξ ονόματος: σάμαλι, ραβανί, αυτής της κλάσης γλυκά που η γενιά μας τα 'χει του πεταματού. Αγαπημένο της κατηγορίας, που δοκίμασα σε μια παρόρμηση πέρσι σε περίπτερο, το ρώξ. Μ' αρέσει η ευθεία γλύκα του, η ψίχα του που κρατά πολλά σιρόπια, η βαριά αίσθηση του γλυκού στο χέρι. Δυστυχώς κυκλοφορεί σε ελάχιστα περίπτερα, να στο βαθύ κέντρο το προμηθεύομαι μόνο απ' το σχεδόν Σταδίου κάτω περίπτερο-υπερπαραγωγή της πλατείας Κοραή.

Σχόλια

  1. Αγαπω ω ω αυτό το post! :)
    και το header, εξαίσιο!

    Urban Tulip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κρουασάν σοκολάτα ‘’molto’’ είναι μια από τις κορυφαίες απολαύσεις που προσφέρω (αραιά και που..) στον εαυτό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kinder chocolate με 8 γεμιστές σοκολάτες γάλακτος σε ατομική συσκευασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα header (έμαθα και την ορολογία!) είναι το ένα καλλίτερο από το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ'ευχαριστώ για αυτό το post. Δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου τα petit-beurre του Παυλίδη... τα έψαξα σήμερα και, ω ναι, είμαι ερωτευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς