Blog Widget by LinkWithin


Νέα Πλ. Ομονοίας, τραμ στην Πατησίων
Τις τελευταίες 2 βδομάδες διαβάζοντας τις εφημερίδες αποκαλύπτεται σιγά-σιγά όλο και πιο συγκεκριμένο το πλάνο που θα παρουσιάσει το ΥΠΕΚΑ στα πλαίσια του Αθήνα 2014.
Βασικός άξονας του έργου η δεδομένη πια πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που θα συμπαρασύρει μια σειρά έργων:
- Το τραμ θα συνεχίζει σ' όλο το μήκος της Πατησίων μέχρι τα Άνω Πατήσια και θα κινείται σε 2 λωρίδες. Οι υπόλοιπες μονοδρομούνται με κατεύθυνση την Ομόνοια.
- Η Αχαρνών μονοδρομείται κι αυτή και θα είναι ο δρόμος εξόδου από το κέντρο.
- Η πλατεία Ομονοίας μεγαλώνει, παύει να είναι συγκοινωνιακός κόμβος just ή ακόμα χειρότερα εγκατάσταση του μετρό όπως τώρα, και μεγαλύτερες επιφάνειες παραδίδονται σε ανθρώπινη χρήση με την πεζοδρόμηση του τμήματος από Πανεπιστήμιου γωνία με Πατησίων έως και την Γ' Σεπτεμβρίου.
- Ακαδημίας και Αγίου Κωνσταντίνου αλλάζουν φορά κυκλοφορίας.
- Η οδός Φυλής μετατρέπεται σε μια όαση-πεζόδρομο στο βαθύ τσιμεντένιο κέντρο σ' όλο το μήκος της μάλιστα. Ένα κρυφό μονοπάτι γαλήνης μακριά απ' το αυτοκίνητο, γιούπι.
- Οι πλατείες Αμερικής, Βάθης, Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Νικολάου και Αττικής μπαίνουν σε διαδικασία ανάπλασης, για τις 3 τελευταίες μάλιστα θα γίνουν έργα σε μεγαλύτερη κλίμακα περιλαμβάνοντας τις γύρω γειτονιές.

• Κλικ κάτω φώτο και διάβασε περισσότερα


Απελευθέρωση ωραρίου
Χαρακτηρισμός του ιστορικού κέντρου ως τουριστικής περιοχής
Αποκλεισμός Ι.Χ. από το Ιστ. Κέντρο

Για την απελευθέρωση είμαι υπερ, θέλω μια ζωντανή πόλη όπως παντού στον κόσμο, αλλά ειναι υποκειμενικό και καταλαβαίνω τις όποιες αντιρρήσεις. Χαίρομαι όμως για τον χαρακτηρισμό του ιστορικού κέντρου σε τουριστική περιοχή. Ναι τουριστική, μέχρι να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να παράγουμε το οτιδήποτε και να ζήσουμε απ' αυτό, δεν έχει λογική να μην αξιοποιούμε την κληρονομιά αυτού του ξεχωριστού τόπου. Και το "τουριστική" σημαίνει καθαριότητα, πεζοδρομήσεις, ποδήλατα, αποκατάσταση κτιρίων και ιστορικής μνήμης της Αθήνας, όπως σ' όλες τις ντίβες ιστορικές πόλεις του εξωτερικού. Και το ονειρεμένο: Αποκλεισμός του αυτοκινήτου από το κέντρο της πόλης.
Επίσης τα υπουργεία αποχωρούν από το κέντρο (θα μαζευτούν όλα μαζί κάπου το πιθανότερο). Διάβασε περισσότερα >>

>Κίνητρα για επιστροφή κατοίκων στο κέντρο
Στο όλο πακέτο του "Δράση για την Αθήνα" (έτσι μάλλον θα ονομάζεται) εντάσσονται και κίνητρα για επιστροφή κατοίκων στο κέντρο. Συνοπτικά προβλέπονται κίνητρα για την αγορά πρώτης κατοικίας μέσω ΟΕΚ, επιδότηση µέρους του τραπεζικού δανεισµού για αγορά α' κατοικίας ή άλλης επαγγελµατικής επένδυσης, αναπροσαρµογή των δηµοτικών τελών και συστήµατος του αντικειµενικού προσδιορισµού ακινήτων, το οποίο επιδρά στην αγορά πρώτης κατοικίας. Περισσότερα εδώ >>

Σοκαριστικά τρέχοντα (μακάρι να 'ναι υπερβολές των μιντια):
Και ενώ σχεδιάζουμε το μέλλον 2 γεγονότα ενδεικτικά της κατάντιας:
- Στον Αγ. Παντελεήμονα Κυψέλη εξαθλιωμένοι άνθρωποι εξαφάνισαν τα αδέσποτα γιατί απλούστατα πεινούσαν και τα φάγανε. >>
- Στην Πατησίων 2 μαυρούλες κρατάνε το σεντόνι όπου λάχει και η τρίτη εξυπηρετεί τον πελάτη. >>

Έξτρα Αθηναϊκά άρθρα:
- Επιχείρηση Αστραπή για την Αθήνα >>
- Ορθοπεταλιά για την Αθήνα >>
- Αθήνα Διαμαντόπετρα >>
- Η Πατησίων της πορνείας και της εξαθλίωσης >>
- Ο φόβος φωλιάζει τώρα στα αρχοντικά της Πατησίων >>
- Αρχιτεκτονική ιστορία στο έλεος του χρόνου >>

Σχόλια
blog comments powered by Disqus