Για μια Τρίτη, oπτιμιστές


Να που το αυτονόητο σε γλυπτά, ο νυχτερινός φωτισμός δηλαδή, αναδεικνύει και έργα που φαινόντουσαν του πεταματού. Δεν είναι τόσο κακό τελικά, είναι ωραίος μοντερνισμός που σπάει αλλά παράλληλα αναδεικνύει τον νεοκλασσικισμό της πλατείας Kοτζιά. Ένα μπράβο απέναντι σε όποιον σκέφτηκε το απλό, να το φωτίσει.


Η αγαπημένη στοά στην πόλη: δεν είχε κάτι σπέσιαλ αρχιτεκτονικά, παρα μόνο τις μεγαλύτερες ουρές της χώρας, μιλιούνια κόσμου να πληρώσει στους γκισέδες της ΔΕΗ (αλησμόνητοι τσαμπουκάδες στις 2 ακριβώς όταν κατεβαίνουν τα ρολά). Εγώ το tech freak (?) και των παγίων εντολών περνούσα κύριος, αν και ήθελα να κάνω ένα μαθηματάκι στους τεχνοφοβικούς βαλκάνιους συμπολίτες μας, internet παιδιά, περισσότερος ελεύθερος χρόνος μετά. Τες πα το θέμα είναι οτι η ΔΕΗ ανακαίνισε την στοά και την έκανε φωτεινή, καθαρή, ευχάριστη. Αυτά τα μικρά, λίγο-λίγο, ξανοίγουν το όλο.


Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και του επικεφαλής Τάσου Αβραντίνη :

Η δημοτική αστυνομία της Αθήνας σε διάστημα 10 ημερών, αφαίρεσε δεκαπλάσιο αριθμό πινακίδων απ' όσες είχαν αφαιρεθεί όλο το 2010! Παράλληλα, έκοψε 15.000 κλήσεις, το 60% των οποίων αφορά σε παράνομη στάθμευση.(Καθημερινή)

Σχεδόν ασύλληπτη η σύγκριση με τις μέρες του Νίκυ, μπράβο, εμμείνετε, να δούμε μια μέρα το αυτονόητο, τα πεζοδρόμια ν' ανήκουν στους πεζούς και όχι στις τζιπάρες.
• Δημοτικοί Αστυνομικοί με ποδήλατα; Πολύ πιθανό! >>

•Επίσης το κέντρο της Αθήνας σε σοκαριστικά νούμερα:
- Οι μόνιμοι κάτοικοι στο Κέντρο δεν ξεπερνούν το 4%
- 15.000 εγκαταλελειµµένα αυτοκίνητα βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και αντιστοιχούν σε 10.000 στρέµµατα δηµόσιου χώρου!
-1600 εγκαταλελειµµένα δηµοτικά κτίρια, τα οποία θα µπορούσε να αξιοποιηθούν για τη δηµιουργία προνοιακών και κοινωνικών δοµών.
•• Περισσότερα, μαζί με ένα ακόμα μεγαλόπνοο σχέδιο για την Αθήνα του μέλλοντος (το 2013 τοποθετείται αυτή τη φορά) εδώ.

Σχόλια

  1. Να βρεθει το εμβαδον ενος εγκαταλελειμενου αυτοκινητου.
    Εστω, 15.000 εγκαταλελειµµένα αυτοκίνητα που αντιστοιχουν σε 10.000 στρεμματα δημοσιου χωρου.
    Αρα ενα εγκαταλελειμενο αυτοκινητο καταλαμβανει 1,5 στρεμμα!!!
    Μαλλον θα εννοουσε 10.000μ² η αλλιως 10 στρεμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα εγκαταλελειµµένα της Αθήνας το τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου είναι 210-3470763. Ούτε όνομα σε ρωτάνε, ούτε τίποτα, απλά που βρίσκεται το αυτοκίνητο και τι χρώμα/μοντέλο είναι. Αν έχετε κάποιο κάτω από το σπίτι σας, αφιερώστε 10 δευτερόλεπτα από το χρόνο σας. Ίσως αύριο ταλαιπωρηθείτε 10 λεπτά λιγότερο για να παρκάρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.000 στρεμματα ειναι πολλα!! Μα ο δημοσιογράφος που το εγραψε ειναι δυνατον να μη σκεφτηκε οτι γραφει οτι να ναι... Δεν ειναι καν η ίδια ταξη μεγέθους...

    Τελος πάντων, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ένα μέσο αυτοκίνητο πιάνει 25 μ2 που σημαίνει ότι απελευθερώνονται 375 στρέμματα. Καλό κι αυτό, αν και δε σημαίνει ότι μπορούν να αλλάξουν τελείως χρήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς