Oι αλλοι φταίνε Άγια Θέκλα μου



Έχει κάτι το σημαντικό μια βόλτα στην Αγίας Θέκλας, δεν είναι απλά ένα μικρό δρομάκι στου Ψυρρή, αλλά έτσι ξεδοντιασμένη αποτελεί μια γλαφυρότατη απεικόνιση της νοοτροπίας του "φταίει το κράτος" Ελληνάρα. Πάνω μια νυχτερινή φωτογραφία απ' το 2009 όταν μαζί με την (καλή-κακή, πάρθηκε) απόφαση και κατασκευής πεζοδρόμου εγκαταστάθηκαν και κολωνάκια προς αποφυγή παρκαρίσματος . Τέλος πάντων το κράτος, ο Δήμος κάνανε την δουλειά τους και το έργο παραδόθηκε στους περίοικους.
Κι έκτοτε ξεκινά το πανηγύρι: απ' τους επαίνους για την ανακατασκευή του δρόμου που 'δινε μια φροντισμένη εικόνα στον δρόμο , σιγά-σιγά άρχισε ο καθένας να ξεπετά το μικροσυμφέρον του "που θα παρκάρω τώρα τ' αμάξι". Έτσι νύχτες, Κυριακές, που δεν έβλεπε κανείς, τα κολωνάκια σηκώνονταν και φεύγανε. Κανείς δεν ρώτησε, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια άλλωστε και έτσι σήμερα 2 χρόνια μετά έχουν μείνει μόνο τα μισά!
Μια αποκατεστημένη ισορροπία βάσει των αναγκών μιας εμπορικής γειτονιάς ή η ενδεικτικότατο τεκμήριο της βασική πηγής των προβλημάτων της χώρας, οι νόμοι να αφορούν άλλους και όχι εμάς, ή αφού παρανομούν όλοι έτσι κάνουμε κι εμείς; Τες πα, χιλιοειπωμένα πράματα, πάμε να θαμάξουμε μαζί τα 100 μέτρα του μικρού δρόμου.


Μπαίνοντας από Ερμού, αφαιρεμένα κολονάκια, φουλ σειρά ιδανικό για να στρίβουν τα αμάξια. Προς το παρόν μηχανάκια, που βολευόντουσαν ούτως ή άλλως.


Επόμενο gap που κάποιος φιλότιμα προσπαθεί να καλύψει τη θέση, βάζοντας αυτά τα κιβωτοειδή.


Κάποιος (ο Δήμος ίσως) προσπάθησε να τα επανατοποθετήσει βιδώνοντάς τα, και πάλι ένα κατσαβίδι αρκεί.


Στρατηγικά εξολοθρευμένο κολωνάκι, στην γωνία ακριβώς, με την απουσία του κάνει το μέσα δρομάκι ιδανικό για παρκινγκ.


Μπροστά στο εστιατόριο δε, έχουν αφαιρεθεί όλα.


Στην είσοδο του δηλαδή, εκεί που θα ξεπαρκάρουν τ' αμάξια, προς την γωνιά τα διατηρούμε μην παρκάρει κανείς μπροστά και δεν φαίνεται το μαγαζί.


Προχωράμε προς Καραϊσκάκη, ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μετρώντας παρόντα/απόντα.


Όχχι μπροστά αλλά λίγο πριν το παρκινγκ, ως δια μαγείας εξαφανισμένα και με τσιμεντωμένες τρύπες.


why not? Τσίμα, τσίμα, μα βολεύτηκα.


Φουλ ξεδόντιασμα αυτή η πλευρά που εξυπηρετεί κάποιον εκεί έμπορο.



Άλλο ένα γκαπ που εξυπηρετεί και άλλο κατάστημα, και 3 σερί (ρεκόρ!) στη θέση τους, για μια παραίσθηση νομιμότητας.


Κίνηση ματ το 1 κολωνάκι off, άλλη μια θέση στάθμευσης.


Φτάσαμε την Καραϊσκάκη, όλη η δεξιά πλευρά πια έχει ξεδοντιαστεί.


Ούτε ένα!


Έτσι για φινάλε, η ολική εικόνα της Αγ. Θέκλας


Υγ. φώτο από την γωνία από Ερμού στην αρχή, η ταμπελίτσα αντιπροσωπευτική της κατάστασης: μικρή, δυσδιάκριτη, ασήμαντη.

Σχόλια

  1. Τι κρίμα---πάντα σε αυτή τη χώρα υπάρχει το πριν και το μετά αλλά ανάποδα!!! Ευχαριστούμε που τα εμφανίζεις αυτά τα προβλήματα, αν μη τι άλλο δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που ενδιαφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξοργιστικο θεαμα. Ο δημος που ειναι παλι ομως; Η δημοτικη αστυνομια απλα κανει βολτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai egw exw thn idia aporia me ton proigoumeno anagnwsth. ti kanei h dimotikh astynomia sxetika me auto;

    auto to kalo h kako pou grafeis gia ta kolonakia, de mou arese. kalo mono einai. mporei kaneis na anaferei xilia epixeirimata, px den exoun merimnisei gia parking klp. asxeta omws me auta, ena gegonos paramenei: to kedro ths polhs einai prwtistws gia tous pezous kai oxi gia ta troxofora.

    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε και αγαπητοι η δημοτικη και η κανονικη αστυνομια ειναι η ιδια που επιτρεπει πολυτελη αυτο να παρκαρουν "πανω" στο πεζοδρομιο, στην βιτρινα της χωρας - πλατεια συνταγματος, μπροστα στα G.B. King George etc και ενιοτε να κλεινουν και 2-3 λωριδες, φερνοντας συνειρμους με τις λαμπροτερες στιγμες της Γιελτσινικης ολιγαρχιας.
    Αυτα ειναι τα παραδειγματα που δινει η "ελιτ" της χωρας στο πλεον εμβληματικο σημειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος θα τολμούσε να παρκάρει αν λειτουργούσε η αστυνομία και έπερνε πινακιδες 24*7 ?
    Ποιος θα τολμούσε να βγάλει τα κολωνάκια αν κάθε πρωί έβαζε καινούργια ο Δήμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα του παρκαρίσματος είναι τεράστιο ζήτημα στην Αθήνα - ειδικά όταν μιλάμε για πεζόδρομους ή πλατείες. Και δε φταίει μόνο η δημοτική αστυνομία (που σαφώς θα μπορούσε να δείχνει μεγαλύτερη εγρήγορση). Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, που συχνά-πυκνά γράφουν οι δημοτικοί, τα ζώα εξακολουθούν και παρκάρουν. Οκ, πήρες κλίση, και πας και ξαναπαρκάρεις. Τι πρέπει να κάνει ο Δήμος; Να σε μαστιγώσει, κανίβαλλε;
    Το βασικό είναι ότι ο μέσος Έλληνας α)δεν διαννοείται να πάει κάπου χωρίς την αμαξάρα του, ακόμα κι αν έχει 2 σταθμούς μετρό δίπλα του β)δεν χαμπαριάζει μία από πλατείες, πεζοδρόμους, δεν τον νοιάζουν, δεν τον αγγίζουν, στο μαγαζί που διάλεξε θέλει να πάει γ) μάλλον θα υπάρχει κάποια διαπλοκούλα καταστηματαρχών - δημοτικών υπαλλήλων και πάει λέγοντας. Σόρρυ για το εκνευρισμένο κείμενο, χθες έκανα ζιγκ-ζαγκ στην Αγία Ειρήνη το πρωί και έχω γίνει Ντόναλντ από τα νεύρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει και άλλη λύση. Εμποδίζεις με οποιδήποτε τρόπο την είσοδο των αυτοκινήτων - μηχανών στην πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πεστα ρε φιλε μου...αυτη η εικονα και η πρακτικοτητα της δεν τους πειραζει 320-340 μερες τον χρονο,οι συγκεντρωσεις 25-45 τον χρονο χαλαει την εικονα τους(και δηθενια τους)..και να συμπληρωσω οτι ουκ ολιγες φορες στα συγκεκρημενα ξενοδοχεια βαζουν τα αμαξια και πανω στο πεζοδρομιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα.
    Θέλω να κοινοποιήσω την ανάρτηση, καθ' ότι συμφωνώ στο έπακρο, έχω μόνο μια μικρή ένσταση. Μήπως θα ήταν φρόνιμο να μαυρίσουν οι αριθμοί κυκλοφορίας;
    Κατσάκη Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατι, σε δημοσιο χωρο δε γινεται η παρανομια; Παλι να κρυφτουμε πισω απο το δαχτυλο μας; Εξαλλου για τοσα αλλα - μεγαλυτερα - αδικηματα δημοσιοποιουνται ονοματα, γιατι να μαυριστουν οι πινακιδες αυτων που τοσο ξεδιαντροπα καταλαμβανουν το δημοσιο χωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συγγνωμη, τι ωρα πανε και τα κάνουν αυτά?
    Ο κόσμος δεν τους βλέπει? Ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kathe fora pou onomazw aftou tou eidous tous Ellhnes polites Ellhnares kai kathe fora pou lew "stamatiste na lete aftoi ta fagane kai koitaxteite ston kathrefti gia kathe fora pou klepsate stin oura sto foro sto parking" oi Ellines me brizoun.

    Brethika prin ligous mines sto Summaxiko Nekrotafeio tou Palaiou Falirou hmera Kyriaki na to episkeftw me tis files mou sa bolta kai meta na boltaroume stin paralia.

    Stin porta elege apagoreuontai ta skulia kai xwris na ptoeitai katholou perase mia ksanthia despoinis me to skulo tis kai kateuthunthike ston kentriko stauro sth mesh tou anoixtou xwrou opou kai kathise anenoxliti na kapnisei oso to skuli etrexe panw stous tafous..

    Tin akolouthisan alloi 5- 6 -7 idiokthtes mazi me ta skulia tous siga siga, ta opoia etrexan anenoxlita.
    O enas malista mpike me kafe kai tsigaro kai ton akousa na fwnazei gia tin politiki katastasi to Samara kai ton Papandreou kai na paraponietai (oksumwrro!)

    Otan eida ena glukitato mpiglaki na kanei to "psilo" tou panw stin plaka tou tafou apotrellathika entelws. Plisiasa kai eipa: "Afto to gluko mpiglaki diko sas einai? Giati katouraei ton tafo..."
    -Kenotafia einai! mou eipe eirwnika h despoinis....(Tin apantisi kai tin afesi tin eixe amesws!O kathe Ellinas tin exei amesws!) sunexise legontas: "Ta skylia apagoreuontai mono an den kanoun zhmia" (Eixe hdh bgalei moni tis kai parathuraki tou nomou)!

    "Wraia" tis eipa, "EKANE zhmia pare vettex kai katharise to!"
    Ekeini ti stigmi mou epitethikan OLOI mazi kai gabgizane xeirotera ap ta skulia tous. Enas teleiwse legontas "eisai uperboliki" !
    -"Ki esu egwkentrikos!" eipa.

    Efuga ahdiasmeni sa na milw se agrious sti laspi.

    Etsi einai fusika! Efoson tin simeron mono uperboli einai ston topo afto h upakoh se kanona. Yperboli ekswpragmatiki, arrwstia h ki anwmalia, ki opwsdipote elleipsi mualou kai kapatsosunis kai maggias...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τουλάχιστον στην Αθήνα είστε πολιτισμένοι - αφαιρούνται με κατσαβίδι! Εδώ που μένω οι κώνοι είναι πλαστικοί και τους πριονίζουν με μαχαίρια μέρα μεσημέρι οι μαγαζάτορες γιατί "θα πεινάσουμε αν δε διπλοπαρκάρει ο πελάτης για να έρθει να ψωνίσει". Τέτοια νοοτροπία αγαπητοί δε ξεριζώνεται από το μυαλό του φέροντα με αυστηρή δημοτική αστυνομία. Εκτός αν κάθε Έλληνας έχει ένα δημοτικό αστυνόμο από δίπλα του να του κόβει πάραυτα πρόστιμο. Το θέμα είναι να έχεις εσύ, εγώ, εμείς, κοινωνική συνείδηση και αίσθηση καθήκοντος και να μη χρειάζεται ο κακός μπαμπούλας για να επιβάλλει το αυτονόητο. Στην ιστορία παραπάνω με τα σκυλιά στο νεκροταφείο, τι να πεις σ'αυτούς τους ΑΚΥΡΟΥΣ ιδιοκτήτες; Ότι σας μάρανε η φιλοζωία ενώ δεν είστε ώριμοι για κοινωνική συμβίωση; Άντε, νευριάζω, δε μπορώ...Μια ζωή εξυπνάκηδες είμαστε σ'αυτή τη χώρα, μόνο δικαιώματα. Ακόμα και στο νοσοκομείο που επισκέφθηκα σήμερα η νοσοκόμα ξαφνιάστηκε που τη ρώτησα πού να επιστρέψω το καρότσι - απορημένη μου είπε "δεν έχουμε συνηθίσει να μας τα γυρνάνε, συνήθως τα παρατάνε στο πάρκινγκ"...Που; Στο νοσοκομείο! Όπου μετά ο ίδιος βλαξ θα χαλάει τον κόσμο που δε βρίσκει καρότσι στα επείγοντα για την άρρωστη μάνα του....Ουφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή είμαι στον αριθμό 4 της Αγίας Θέκλας, στο Rdecoshop και πρόσφατα πάλι ζητήσαμε από το δήμο να βάλει τα κολωνάκια, η απάντηση είναι πως λεφτά δεν υπάρχουν, τελικά! Τα κολωνάκια δε, στο μεγαλύτερο τους αριθμό -το πιστεύετε ή όχι- τα αφαιρούν το βράδυ οι πολίτες που θέλουν να παρκάρουν για το night life της περιοχής!!! Κάθε σχόλιο δεκτό! Το βίδωμα με εξωτερικές βίδες γίνεται από εμάς τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Για το δε λευκό πλαστικό ο κύριος που το έβαλε για να μη βρίσκει αυτοκίνητα παρκαρισμένα μέσα στο μαγαζί του, έφαγε πρόστιμο από το Δήμο €400,00!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς