Blog Widget by LinkWithin

Android 4.0 tablet και με 80€!


Συγνώμη, ίσως δεν είναι athensville, δεν έχει Αθήνα, δεν έχει πατημένα νεράντζια, και λοιπά αλλά είναι απωθημένο ένα tech review. Αλλά ποιος είπε ότι δεν είναι athensville, υπάρχει τίποτα πιο αστικό απ’ το να διαβάζεις στο μετρό; Και μάλιστα ωραιότατο τζάμπα φρεσκότατο περιεχόμενο απ’ το ιντερνετ; Το καλύτερο!

Σας παρουσιάζω μια συσκευούλα που έχω στα χέρια μου εδώ και 4 μέρες και η οποία έχει δύο εξαιρετικά στοιχεία:

  • Είναι το πρώτο tablet παγκοσμίως με το νέο λειτουργικό Android 4.0 (ice cream sandwich).
  • Και το εξωφρενικότερο: κοστίζει μόλις 80 ευρώ.

Αυτά τα 2 στοιχεία με οδήγησαν να το παραγγείλω. Είναι απολύτως τωρινό (όχι σαν κάτι άλλα ταμπλετ που έχω android 2.0 και σου βγαίνει η πίστη, αλλά με το ολόφρεσκο σύστημα για ταμπλετ που πάνω σ’ αυτό θα χτιστούν οι νέες εφαρμογές android) και ασύλληπτα οικονομικό (με τόσα παίρνεις μια μπακατέλα κινητό για την μάνα σου).

Έτσι με λαχτάρα, ψαγμένοι αναγνώστες, το τέσταρα εντατικά και σας το παρουσιάζω:


Σε σχέση με παλιότερα κινέζικα, μου έκανε τρομερά καλή εντύπωση με το καλημέρα η συσκευασία του, που ήταν εξαιρετικά προσεγμένη και φινετσάτη.


Στα περιεχόμενα manual, ακουστικά και το usb καλώδιο.


Πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι -ωραίο πλαστικό χωρίς άχαρα κουμπιά- και στο μάτι με το αππλήστικο λευκό.


Μίνιμαλ σχεδιασμός της συσκευής, ένα εκπληκτικά διακριτικό λογότυπο για κινέζικη εταιρεία, φαίνονται να μαθαίνουν από απλό φινετσάτο σχεδιασμό και οι Κινέζοι και αυτό είναι που θα τους κάνει κυριάρχους πια.


Και κορυφαίο το μέγεθος: μικρό, μικρό και βολικό, το ακουμπάς οπουδήποτε.

Μικρό όσο μια σοκολάτα, πραγματικά τιποτα.


Κοίτα πόσο μικρό δίπλα στο μπουκάλι. Έχει μείνει το ψαχνό της οθόνης κατά βάση, σε σχέση με παλιά τάμπλετ και έτσι είναι τόσο κούτσικο...


...που χωρά άνετα και στην τσέπη του μπουφάν! Τέ-λει-ο!


Πάμε στο εσωτερικό. Κατ' αρχήν πρέπει να το γειώσεις. Δίνεις 5 λεπτά για να απεγκαταστήσεις όλες τις κινεζιές και να το νιώσεις οικείο.


Ωραίο λοιπόν το νέο περιβάλλον του Android 4.0. Όχι μόνο τα κλασσικά εικονίδια , αλλά νέα layered widgets και η πολύ βολική κάτω μπάρα που μπορεί να θυμίζει ενοχλητικά windows αλλά είναι καλοφτιαγμένη και πραγματικά χρήσιμη.


> Ευκολότατες άμεσες ρυθμίσεις, χαρακτηριστικό ήδη του android, εδώ γίνεται ακόμα ευκολότερο.


Τα κουμπιά που δεν είναι hardware πια, αλλά μόνο touch, είναι back, home και το ολοκαίνουργιο με το διπλό παραθυράκι που ανοίγει όλα τα ανοιχτά προγράμματα κάνοντας το multitasking παιχνιδάκι και απτότερο οπτικά.


Βέβαια περιμετρικά υπάρχουν και hard buttons για άμεσο φευγιό κι επιστροφή εσωτερικά στις εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν ακόμα τα touch buttons της οθόνης.


Όπως όλα τα android ταμπλετ, σε σχέση με το ipad, υποδοχή micro usb και κάρτας sd για ευκολότατη επέκταση μνήμης.


Όλες οι γνωστές εγγενείς google εφαρμογές εγκατεστημένες, ωραίο το οριζόντιο σκρολάρισμα πια σε στυλ iphone σε σχέση με το χαοτικό κάθετο που ίσχυε στα android μέχρι σήμερα. Επίσης πολύ πιο εύκολη η προσθήκη widgets που αποκτούν δικό τους παράθυρο κάνοντάς τα κατανοητότερα στον μέσο χρήστη. Τέρμα δεξιά κουμπί shop, ακόμα πιο άμεσο κι εδώ να εγκαταστήσεις νέες εφαρμογές σε σχέση με το παλιο android market εικονίδιο.Πολύ βολικό επίσης ότι μπορείς να εγκαταστήσεις άμεσα εφαρμογές, χωρίς να ψάχνεις τις unixοειδείς ρυθμίσεις. Είπαμε το android παίρνει στην έκδοση 4.0 ακόμα πιο φιλική κατεύθυνση (όχι ότι ήταν και κάτι δύσκολο μέχρι τώρα).


Ικανοποιητικότατος ο browser τρέχει μια χαρά και καλύπτει αυτομάτως όλο το πλάτος της σελίδας.


Oι mobile βερσιον των site φαίνονται ακόμη απολαυστικότερες εδώ.


Αγαπημένη μου εφαρμογή σαν χρήση σε ταμπλέτα; Το εκπληκτικό ReadItLater (υπάρχει και το instapaper), που ενώ είσαι στον υπολογιστή, πατάς κουμπί στον firefox/chrome και όλους browser και το άρθρο που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις αποθηκεύεται για αργότερα, το ταμπλετάκι ταυτόχρονα του κατεβάζει και έχεις φρεσκότατο διάβασμα καθημερινά, στο μετρό, στην στάση, ένα βιβλιαράκι με τα πιο ωραία κείμενα του νετ.


Να ένα ωραίο design άρθρο που δεν προλάβαινα να διαβάσω, το χα αποθηκεύσει καιρό πριν και τσουπ το διάβασα προχθές (κατεβάζει και τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες μαζί).


Κάνουμε και την οθόνη μαύρη με λευκά γράμματα για ευκολότερο διάβασμα.


Μια ωραία εφαρμογή και το pulse, συγκεντρώνει σημαντικότερα νέα απ' τα σάιτ που επιλέγεις και σκρολάροντας βρίσκεις εύκολα τα κείμενα που θες να διαβάσεις στο μετρό/λεωφορείο.


Το αγαπημένο evernote που αποθηκεύει στο cloud όλες τις σημειώσεις που κάνω σε υπολογιστή, φωτογραφικές σημειώσεις που τραβώ στο κινητό, συγχρονίζονται και τις έχω πάντα στο ταμπλετάκι.


Ελληνικά; Το περιβάλλον είναι στις μεγάλες γλώσσες μόνο ακόμη (φρέσκο 4.0), έτσι στα αγγλικά το default, διαβάζει όμως κανονικά τα ελληνικά σαν κείμενα στο internet και texts. Παίρνει δε και δωρεάν ελληνικό πληκτρολόγιο που πρέπει να το εγκαταστήσεις από το android market (search: greek keyboard).


Το κινέζικο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο έχει τρελό φαν. Για 1 λεπτό, μετά το απενεργοποίησα τελείως...


Στo Gallery υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα κάποια βιντέακια. Η συσκευή λοιπόν είναι πολύ καλή για να βλέπεις ταινία σ' ένα ταξίδι. Η οθόνη των 7" δεν είναι σαν τις 3.5 του κινητού και όλα είναι πιο άνετα. Η ποιότητα της εικόνας και ο ήχος είναι πολύ παραπάνω απ' τα λεφτά του.Συνοπτικά το τάμπλετ είναι το απόλυτο value for money

  • Kομψός σχεδιασμός
  • Βολικό μέγεθος
  • Πολύ καλή, συμπαγής κατασκευή χωρίς τριξίματα
  • Το πρώτο με το νέο android 4.0
  • Οθόνη capacitive, υψηλής απόκρισης και καλής ανάλυσης
  • Ήχος δυνατός σε ένταση,
  • Μπαταρία: κρατάει και 12 ώρες για διάβασμα, 6 wifi video και 5 μέρες σε κατάσταση αναμονής.

Μοναδικό μειονέκτημα: το ολοκαίνουργιο σύστημα δεν υποστηρίζεται ακόμα από κάποιες εφαρμογές και έτσι δεν θα μπορέσετε ακόμα να τις κατεβάσετε (θα βρείτε άλλες που κάνουν ίδιες δουλειές). Πάντως εφαρμογές οι χρήσιμες υπάρχουν ήδη εγγενώς στο μηχανάκι και μπορείτε να κάνετε άνετα την δουλειά σας.

Συμπέρασμα
Οι ταμπλέτες των 7” είναι διαμάντια του μέλλοντος στο τώρα, αν τις χρησιμοποιήσεις σωστά. Και η κύρια χρήση που βλέπω είναι το διάβασμα! Δεν έχουν το βάρος και τον όγκο των 10”, μεταφέρονται ανετότατα, σαν ενα μικρό Α5 διήγημα, και ανανεώνεις το περιεχόμενο τους με ένα κλικ.
Και επίσης μπορείς παράλληλα, να τσεκάρεις mail, να κρατάς σημειώσεις, ημερολόγιο, να σερφάρεις στο νετ, να βλέπεις ταινιά ή ν’ ακους μουσική. Kι είναι τόσο φτηνό που το αφήνεις στην τσάντα σου και δεν νοιάζει αν γρατζουνιστεί. Λίγα είναι αυτά;


Που το αγόρασα;
Ψάξτε στο net "Ainol paladin 7", το πουλάνε πολλά site. Προτείνω 2 που είναι πολύ αξιόπιστα και κάνουν δωρεάν μεταφορές σε Ελλάδα (αν θέλετε πιο γρήγορα προτιμήστε όπως εγώ courier, το χα σε 6 εργάσιμες στο χέρι μου, 14€)
PandaWill και Merimobiles (υπάρχουν σ' αυτό το site το ίδιο μοντέλο και με camera, hdmi για καμια 40$ παραπάνω)

UPDATE 18/2/2012
Τελικά υπάρχει τρόπος να εγκατασταθούν όλες οι εφαρμογές, αυτές που δεν εμφανίζονται στο market.

1. Κατεβάζεις το πακέτο της εφαρμογής MagicCode για ΙCS (ice cream sandwich) από εδώ, το βάζεις σε μια κάρτα microsd και τη βάζεις στο ταμπλετάκι.
2. Μέσω ενός εξερευνητή αρχείου (υπάρχει εγκατεστημένος ήδη file explorer ή κατεβάστε από το market τον astrofilemanager) βρίσκετε το αρχείο που βάλατε στην κάρτα, πατάτε και η εφαρμογή εγκαθίσταται.
3. Ανοίγετε την εφαρμογή πατάτε on και τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε πακέτα εφαμρμογών που τις βρίσκετε όλες εδώ, τις βάζετε στην κάρτα και με την πιο πάνω μέθοδο τις εγκαθιστάτε (facebook, firefox, adobe reader κλπ). δουλεύουν άψογα (και μπορεί μπει πια και πληκτρολόγιο με λεξικό ελληνικό, καλύτερα δουλέυει το smartkeyboard)

Σχόλια
blog comments powered by Disqus