Tων μεταναστών γραμμένα


Ο μεγάλος καημός: το όνειρο κάθε Αλγερινού/Μαροκινού είναι μέσω Ελλάδας να φτάσει επιτέλους στην Γαλλία, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αφού οι Φράγκοι έχουν κλείσει τα σύνορα. Ωραίο πάντως να ξέρεις πως σ' αυτή την κουρασμένη πόλη κάποιοι έχουν ένα όνειρο, ωραία υπενθύμιση του σημαντικού να έχεις έναν στόχο.


O καημός για την Γαλλία επαναλαμβανόμενος δε.


Atina το 'χουμε, το Salem Mnzel Borgiba βοήθησε το Google, είναι ο τόπος καταγωγής κάποιου Τυνήσιου που άφησε αυτό το καλοσυνάτο γειά (salem) στην πόλη που τον φιλοξένησε πριν 2 χρόνια.


Χαμένοι στην μετάφραση: χαμένοι άνθρωποι, σε μια ξένη χώρα, που ελάχιστοι θα καταλάβουν τι γράφει το χαρτί και το μόνο που σου μένει να προσέξεις τα όμορφα πρόσωπά τους, τα καθάρα μα κι αινιγματικά τους μάτια.




Όχι δεν είναι το πιο μίζερο ταξιδιωτικό γραφείο, miser είναι η ανατολή στ' αράβικα, και ειδικότερα η Αίγυπτος (μισιρλού, η αιγυπτιώτισσα).


Απρόσμενα σέξι καρτούν για σούπερ μάρκετ Αράβων.


Κατευθείαν από την Λιοσίων, η πνευματίστρια υποθέτω, Νικολέτα ήρθε και στην Αθήνα για να ιάσει και τους εδώ Βούλγαρους.


Κάποια φώτο της ανέμελης νιότης, κάτι θα 'παθε μετά και θα την χτύπησε το θείο φως κι αποστολή να σώσει τα ανατολικά Βαλκάνια.


Ακόμα και γκαβή δεν σταματά να θεραπεύει πιστούς


Τα μήντια την κυνηγάνε και στο εξοχικό της στο Βέλικο Τίρνοβο.


694; Φτού σκόρδα! Οι κινέζοι αποφεύγουν την Vodafone: δεν τους φταίει το κόκκινο αλλά το 4 είναι καταραμένος αριθμός για τους άπω Ανατολίτες. Έτσι, επιμόνως επιλέγουν νούμερα που δεν το περιέχουν και μπορείτε να το διαπιστώσετε σε τοίχους, ταμπέλες καταστημάτων, φορτηγάκια κλπ.



Σχόλια

  1. Η 4η και η 5η φωτο ("Χαμένοι στην μετάφραση") μοιάζουν να είναι κηδειόχαρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσε, αλλά έχει πάνω τηλέφωνα αλλά περισσότερο προς το εξαφάνιση κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε λεω, ρομαντικο ποστ.
    Αλλα ας μην ξεχναμε οτι μετα το 2004, κ σημερα περισσοτερο απο ποτε, το κεντρο της πολης εγινε τρομακτικο.

    Δεν γινεται να υποδεχομαστε τοσους λαθρομεταναστες. Ως παρανομοι ασφαλως κ θα παρανομησουν [μαυρη εργασια-λαθρεμποριο ειναι οι σοφτ εκδοχες] για να ζησουν. Πρεπει να βρεθει καποια λυση.

    Ναι στους μετανάστες αλλά μόνο στους Νόμιμους, που μαθαίνουν ελληνικά, που σέβονται τη χώρα κ τις παραδόσεις μας, σέβονται την ισότητα ανδρών γυναικών, που δεν ζούνε αποκλειστικά μέσα στην κοινότητα τους κι εξασκούνε τις θρησκευτικές τους ελευθερίες κ τα έθιμα τους διακριτικά κι αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους.

    Πχ, δεν θα αποδεχθω ποτε τις ισλαμικες μαντιλες που ξεφτιλιζουν τις γυναικες, αλλα ακομα κ την ανθρωπινη υπαρξη γενικοτερα αφου την αντιμετωπιζουν αποκλειστικα ως διεστραμενη κ σκεπτομενη μονο το σεξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρώτη φοτό είναι τραβηγμένη στη Μάρνη ύψος Ρόδον (RIP) αν δεν με απατάει η μνήμη μου. Για να είμαι ειλικρινής καταλαβαίνω τη λαχτάρα του για καλύτερη ζωή στη Γαλλία και υπό άλλες συνθήκες θα έβρισκα συγκινητικό το μήνυμά του αλλά αυτός και οι 300000 που μπαίνουν μαζί του κάθε χρόνο παράνομα και ανεξέλεκτα θα ήθελα πραγματικά να φύγουν από την Αθήνα/Ελλάδα και να σταματήσει αυτή η κατάσταση που έχει μετατρέψει σε αβίωτο το αθηναικό κέντρο. Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε αυτοί να προσαρμοστούν ούτε εμείς να ενσωματώσουμε 2 εκατ/μύρια ανθρώπους, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Ούτε τις δουλειές έχουμε, ούτε την ωριμότητα/οργάνωση σαν έθνος, ούτε την ανεκτικότητα (όχι ότι οι ίδιοι είναι και ιδιαίτερα ανεκτικοί). Όλα δείχνουν ότι η διαιώνιση αυτής της ανεξέλεκτης μετανάστευσης θα οδηγήσει σε χειρότερες συνθήκες διαβίωσης για τους Αθηναίους και τους ήδη ενσωματωμένους μετανάστες. Δεν υπάρχει καμία λύση αν δεν επαναπατριστούν οι λαθραίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια μικρη συμβουλη,μην επιτρεπεις σχολια οταν ποσταρεις κατι που εχει σχεση με μεταναστες,για ευνοητους λογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά, μη τύχει και γραφτεί κατά λάθος η αλήθεια ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι για να μην ξερναμε απο τα εθνικοφασιστικα,αλλα αυτο το σχολιο το εγραψα πριν μπω στο κλιμα του μπλογκ,τελικα εκανα λαθος,τελικα καλα κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν κάνουμε όλα αυτά τα ζώα (μετανάστες)σαπούνι θα βγούμε από την κρίση...Άντε γαμηθητε όλοι εσείς που το παίζεται αριστεροί....ΜΑΛΑΚΕΣ..Αίμα τιμή χρυσή αυγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς