730,74: για τη γενιά που θα πληρώνει


Αυτά τα 730€, ο εφιάλτης του κάθε διμήνου,, ο πόνος μπροστά στο γκισέ με τον λογαριασμό του ΤΕΒΕ στο χέρι. 365€ το μήνα για μια σύνταξη που το πιθανότερο δεν θα λάβεις ποτέ, που στην πραγματικότητα δεν σου παρέχει καμία τρέχουσα ασφάλιση, ένα φάρμακο μια φορά αποπειράθηκες να αγοράσεις κι έμαθες το εξοργιστικό ότι δεν καλύπτεται ούτε το 1%, που δεν έχεις επιβαρύνει με ούτε μια επίσκεψη στους γιατρούς το Ταμείο -και αυτό δεν αναγνωρίζεται ούτε σε απαλλάσσει από εισφορές όπως θα πρεπε - , ένα βάρος όλο πόνο και για λόγο ποιό;
Ξεδιάντροπα πια, για να καλύψεις τις συντάξεις μιας γενιάς που οι περισσότεροι δεν κατέθεσαν ποτέ τα απαιτούμενα ένσημα, οι υπόλοιποι ως επί το πλείστον τέως δημόσιοι υπάλληλοι που πέρα απ' το εφάπαξ και διευκολύνσεις σε οτιδήποτε ζητούσαν (στεγαστικό δάνειο, επιδόματα) λαμβάνουν άπειροι και συνταξάρες των 2.000 ευρώ και άνω. Και η απάντησή τους; "εγώ τα πλήρωσα"! Αλλά σε τι συνθήκες τα πλήρωσες: ξυνόσουν και αμοιβόσουν με ανύπαρκτες υπερωρίες, με 21 διαφορετικά επιδόματα, με βάση δε τραβηγμένους ιδίως την τελευταία δεκαετία μίσθαρους. Και τώρα ποια είναι η στάση σου αξιοσέβαστέ μπάρμπα; Βλέπεις νέους είτε ως μισθωτοί να υποαμοίβονται, διαλύοντάς τους την εργασιακή αξιοπρέπεια και κυριότερο σπρώχνωντάς τους στην μίζερη μεριά της ζωής, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν αυτόν τον βραχνά ενός αδύνατου τιμήματος κόβοντάς τους τα φτερά, σκοτώνοντας δημιουργικές δυνάμεις (που αυτές είναι δείκτης και διαμορφωτές του πολιτισμού μιας κοινωνίας) που τους οδηγείς κι αυτούς να γίνουν υπάλληλοι στις αρεστές στο κράτος φορολογικά νόμιμες υπερεπιχειρήσεις.
Ένα είναι: η δικαιοσύνη σ' αυτή η χώρα. Είναι ξεκάθαρα ανήθικο αυτή η γενιά να πληρώνει τους μαλαγάνες βολεψάκηδες που φέρανε την σημερινή βαρειά κατάθλιψη. Θα θελα πολύ πραγματικά αυτή η αποδεδειγμένα άχρηστή τους γενιά αυτή και να πληρώσει, γιατί απλούστατα εμείς πληρώνουμε και με το παραπάνω όσα μας αναλογούν. Χίλιες φορές δίκαια μια ελάφρυνση των ασφάλιστικών εισφορών (θα οδηγούσε σίγουρα σε λιγότερη μαύρη εργασία) και να υπάρξει ένα ανώτερο ποσό σύνταξης των 1.000-1.500 (μη αγγίζοντας φυσικά χαμηλοσυνταξιούχους). Ναι, μεγάλε, ξυνόσουν και σπίτια έφτιαξες, έκλεψες πολύ πιθανόν, βόλεψες τα παιδιά σου αλλά άσε μας και μας να ζήσουμε!

* απλώς ήθελα έτσι να τα πω. Δεν κάνουμε κάτι άλλο, συνεχίζουμε...

Σχόλια

  1. σωστά.. τί άλλο.. συνεχίζουμε..
    βέβαια ωραία θα ήταν να είχαμε ένα μαγικό ραβδί. Θα μπορούσαμε να εξαφανίσουμε αυτή τη γενιά και τη κληρονομιά που μας αφήνει: τα χρέη της, τη μιζέρια της, την κουλτούρα της κλεψιάς και τα ντουβάρια της (το τελευταίο θέλει πραγματικά ραβδί).
    Έτσι θα τα ξαναφτιάχναμε όλα, αυτή τη φορά θα παίρναμε και λιγααάκι υπόψιν κάποια πράγματα του στυλ: καλό είναι να μπορεί να περπατήσει κανείς σ' αυτή την πόλη, καλό είναι να βλέπει κανείς και λίγο ουρανό σ' αυτή την πόλη, και γενικά καλύτερα λιγότερη μανία, επίθεση και ιδιώτευση και περισσότερη δημιουργία και συνεργασία. Να σώζουμε τον κώλο μας αλλά να σώζουμε εξίσου και τον κώλο των παιδιών μας (όσους μας ενδιαφέρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na katasxesoun thn periousia k tis yperakties tou tsozatzopoulou k twn omoiwn tou. auto exw na pw! mh me peite k laikisth epeidi lew thn alitheia twra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς τα έγραψες. Δυστυχώς ανήκω σ' αυτή τη γενιά. Άσχετα αν δεν ξυνόμουν, όταν δούλευα, συμφωνώ μαζί σου. Αφήνουμε τα παιδιά μας στο δρόμο, για να ζήσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω τρελλα.....
    εγω ειμαι ο πρωτος που βρισκω σκανδαλωδες που μειωσαν τις συνταξεις.
    ΑΛΛΑ για αυτο το αποτελεσμα φταινε Ολοι οι βολεμενοι βυσματιουχοι του δημοσιου [περι τις 300,000 ατομα μιλαμε]: λαμβανωντας υψηλους σε σχεση με τις αρμοδιοτητες τους μισθους δικαιουνται υψηλες συνταξεις. Οπως το δημοσιο ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ πλουτο η χωρα δεν βγαζει αρκετα ωστε να πληρωσει τις συνταξεις. Βαλε σε αυτο κ την τεραστια φοροκλοπη απο πολλους κ κινδυνευουμε με χρεοκοπια που σημαινει αυριο κιολας ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Κ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ + τελος στις κρατικες συμβασεις εργων. Γι'αυτο κ γινονται μειωσεις γιατι καλυτερα λιγα σε ολους παρα τιποτα οσο σκληρο κι αν ειναι.
    Οσο για την παραμυθο εξοδο απο το Ευρω, η υποτιμηση της νεας δραχμης θα πολλαπλασιαζε επι 5 τουλαχιστον τις τιμες ολων των εισαγωμενων προιοντων δηλαδη τα παντα εκτος απο καρπουζια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Είναι ξεκάθαρα ανήθικο αυτή η γενιά να πληρώνει τους μαλαγάνες βολεψάκηδες που φέρανε την σημερινή βαρειά κατάθλιψη." Και πονάει η καρδιά που ξέρω ότι για την σχολή που είμαι, η δουλειές ειναι ανύπαρκτες! Βιολογικά και έρευνες και βλακείες, σιγά πφφφ..

    inwhirlofinspiration.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ'αρχήν σε νιώθω μιας και εγώ στον Οαεε είμαι.
    Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω που πάνε τόσα λεφτά που δίνουμε, έχω την εντύπωση πως πάνε μόνο σε συντάξεις ΟΑΕΕ. Αλλά και πάλι δεν ξέρω σίγουρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ποσό είναι πια παράλογο, σε όποια κλίμακα κι αν είσαι, και σύντομα πρέπει ο κόσμος που είναι στον Οαεε να κάνει κάτι.
    Πάντως, αν έχεις οφειλές, υπάρχει μια ρύθμιση, αξίζει να την κοιτάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σκεφτηκε κανεις μετα την μειωση του βασικου μισθου 20-30% την μειωση ενοικιων κλπ.. να γινει και στις εισφορες κουρεμα! ΤΡΟΙΚΑ ΑΚΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντελώς άκυρο και εκτός πραγματικότητας το post.
    Τα λεφτά που πληρώνει κάποιος στον ΟΑΕΕ φυσικά πάνε αποκλειστικά και μόνο για συντάξεις και παροχές του ΟΑΕΕ, καμμία σχέση με δημοσίους υπαλλήλους. Επιπλέον φυσικά ο ΟΑΕΕ χρηματοδοτείται επιπρόσθετα από το δημόσιο, αφού άνω του 50% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.
    Παράλληλα δε το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα κάτω από αφορολόγητο, ακόμα και κάτω από συνταξιούχους που λαμβάνουν κατώτατη σύνταξη (!!!!). Αρα όλους αυτούς τους ΕΕ που λαμβάνουν σύνταξη τους ταίζουν οι υπάλοιποι μισθωτοί και συνταξιούχοι με τους φόρους τους. Ε να τους κόψουν τη σύνταξη και να αυξήσουν τις εισφορές λέω εγώ που ως μισθωτός δε μπορώ να κρύψω ένα ευρώ φόρο και ταϊζω όλους αυτούς τους φοροκλέφτες που ούτε καν τις εισφορές τους δεν πλήρωναν από τα μαύρα που τσέπωναν.
    Είδατε πόσο εύκολα και απλά αντιστρέφονται τα πράγματα και πόσο ωραίος είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει μια τεράστια οθωμανικότητα σε θεσμούς και επιβεβλημένη ανοχή σε πλείστες παραβατικότητες του δημοσιουπαλληλικού και όχι μόνο βίου, που αυτοί που βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά είμαστε όλοι εμείς που πληρώνουμε κανονικά φόρους. Δεν ελπίζω αλλά δεν λυπάμαι κανέναν. Ο καθένας έτσι όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο ένας κατηγορεί τους δημόσιους υπαλλήλους ο άλλος τους ελεύθερους επ. Την εξαφάνιση των αποθεματικών των ταμείων μέσο των ομολόγων και του PSI να υποθέσω ότι δεν την άκουσε κανείς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιός τα πήρε τα λεφτά?Μαρτίου 31, 2012 6:16 μ.μ.

    Εκανα το λαθος, παρότι γνωρίζω πολύ καλά τι πρεσβεύει ο ιδιοκτήτης αυτού του blog, να το επισκεφτώ για να χαζέψω καμμια φωτογραφία. Παρόλο που ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να σας επιβάλλει να μην λέτε ό,τι θέλετε, ειλικρινά θα ήθελα να σας καλέσω να σκεφτείτε το πόσο εκτίθεστε με τις απόψεις σας οι οποίες δεν αντέχουν σε κριτική. Αν και είναι πολύ κακό να είναι κανείς πολιτικά κ οικονομικά αναλφάβητος, εν μέρει ας πούμε ότι δικαιολογείται. Αλλά το να θέλει να περάσει αυτή η αγραμματοσύνη ως άποψη, ε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς