Τα παιδιά των φαναριών
• Γράφει ο Gsus
Η προσπάθεια πρόκλησης οίκτου στους Αθηναίους οδηγούς:
1. Ο μεγαλύτερος αριθμός ταλαιπωρημένων αδερφών που έχω συναντήσει ποτέ σε χαρτομάντηλο (αν έλεγε είμαστε 12 αδέρφια θα σε έπιαναν και τα γέλια), ζήτημα ορφάνιας δεν θέτει (σπάνιο), ζήτημα ασθένειας επίσης δεν θέτει, απορώ γιατί ζητιανεύουν, πιθανόν για να σε χτυπήσουν στο φιλότιμο, μην αφήσεις πέντε ελληνόπουλα ατάιστα, θα μας πάρουν φαλάγγι οι Τούρκοι κλπ.
2. Μπορεί να είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο που τύπωσε και χαρτάκια για το κάθε ένα παιδί ξεχωριστά (όχι δηλαδή ότι το πρώτο σου το έφερναν και τα πέντε μαζί) αλλά εδώ είναι πιο προσωποποιημένο, μιλά το ένα εξ αυτών και θέτει το πρόβλημα της δόλιας της μάνας που μετά τον θάνατο του πατέρα την έπιασε ένας πόνος στο κεφάλι. Η ασάφεια περί του ζητήματος υγείας δείχνει ότι είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα που δεν το έχουν αποκαλύψει ακόμα στα παιδιά, άρα είναι θανατηφόρο. Πριν τους χτυπήσει η μοίρα η καταραμένη τους είχαν αγοράσει pc και εκτυπωτή (παρόλο που είχαν pc, το νου του ο πατέρας όλο στο κοκό το είχε, πέντε αμόλησε, μετά πέθανε).
3. Θηλυκό τέκνο τσεκ, γνωστή κοινή ασθένεια τσέκ, ανεργία τσεκ, φτώχεια-κατάντια τσεκ, ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τσεκ, σχεδιάκι από wordart τσεκ. Αν έλεγε ότι είναι και ορφανό από τον ένα γονέα και ότι δεν έχουν να φάνε θα τα είχε όλα.
4. Προφανές σφάλμα πρωτάρη σε copy paste, πήρε το “έχω δυο παιδιά” από τον φάκελο με τους ανέργους γονείς σε αγωνία συντήρησης οικογένειας, πήρε το ανορθόγραφο “εγχείρηση στα νεφρά” από παρόμοια περίπτωση με το 3 από πάνω, ούτε σημεία στίξης δεν έβαλε, τι ερασιτεχνισμοί είναι αυτοί αν είναι δυνατόν.
5. Εδώ δημιουργείται ελαφρά κινηματογραφικός συγκινησιακός φόρτος από την μη αποκάλυψη του προβλήματος του τρίτου αδερφού που νοσηλεύεται : είναι όντως κάτι μεγάλο, αλλιώς θα τον είχαν στο σπίτι. Δεν ζητάει λεφτά ούτε για εγχειρίσεις, ούτε για φάρμακα, ούτε για φακελάκια, ούτε για αποκλειστική, ούτε για φαγώσιμα (αν και δεν έχω πετύχει κάποιο που να ζητάει λεφτά και για φαγητό και για αρρώστια, συνήθως επιλέγουν ή το ένα ή το άλλο, ίσως έχουν τα κλαδικά τους που απαγορεύουν την επικάλυψη αρμοδιοτήτων). Χωρίς να σου λέει τίποτε ευθέως σου φέρνει στο μυαλό προσωπικές εμπειρίες από νοσηλεία σε νοσοκομείο και σε χτυπάει εκεί. Σχεδόν ευφυές.
6. Είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί την λέξη λεφτά στο σημείωμα ενώ η ξανθοπουλική επανάληψη των αρνήσεων ακούγεται σαν κραυγή. Άθελά του είναι το πιο ειλικρινές από όλα. Θυμίζει και τραγούδι.
φούλ φώτο
ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΛΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήχμ, λεφτά δεν έχω, εκτυπώσεις κάνω...πόσο βρωμάει αυτή η φάση από μακριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΜΑΤΗ ιδέα! κλαίω από τα γέλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ περίπτωση Νο6 θα μπορούσε να είναι και οπαδός της ομάδος του Άρεως κι από αυτή του την παράμετρο να εμπνεύστηκε το μαντηλομήνυμα! Παραθέτω το γνωστό σύνθημα που ακούγεται στο γήπεδο Χαριλάου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...
ΑπάντησηΔιαγραφή"ΑΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ
ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ
(δώστε προσοχή)
ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΚΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ"
Καταπληκτική ανάρτηση! Και εύγε για το χαρτομαντηλο-background των μηνυμάτων, the work of a true artist!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρά τα προφανή σφάλματα του νο. 4, νομίζω ότι λειτουργεί με την μεγάλη γραμματοσειρά, αλλά και με την επανάληψη του παιδί/παιδιά (=εμπέδωση), μεγάλη λέξη στο κέντρο του μηνυματος (εγχείρηση), τα νεφρά ως βοηθητικό/αιτιολογικό. Ούτως ή άλλως κανείς πλην εσού εν προκειμένω δεν κάθεται να κάνει την ανάλυση και άρα τα μηνύματα λειτουργούν ως πινακίδες!