Η Αθήνα αλλάζει παγκάκι


Ο Δήμος να σκέφτηκε τέτοιο πράγμα; Αποκλείεται! Υποστηρίζει όμως, πως να 'κανε κι αλλιώς, την πρωτοβουλία του "Κόσμου της Αθήνας" να προκηρύξει διαγωνισμό για το νέο παγκάκι της Αθήνας. Το νικητήριο σχέδιο θα αναπαραχθεί μαζικά, και θα 'επιπλώσει' τις ρούγες. Μία βδομάδα μετά θα 'χει τις πρώτες επαναστατικές μουτζούρες με σπρέι, την δεύτερη αυτοκόλλητα από υδραυλικούς, την τρίτη ενοικιαστήρια, την τέταρτη κουλ τυπάκια θα σπάσουν τις μπύρες τους χαχανίζοντας και την πέμπτη θα το σπάσουν. Αν δεν σε αποθαρρύνει η τραγική μοίρα του νέου παγκακιού και πιάνει το χέρι σου, μπορείς να καταθέσεις το σχέδιό σου εδώ.

Σχόλια

  1. το είχε κάνει ο Δήμος του Μιλάνου πριν από άπειρα χρόνια. Για να δούμε τι προτάσεις θα κατατεθούν, αν και κάθε χώρος θα ήθελε και διαφορετικό παγκάκι αλλά τώρα ας μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως να έχεις δίκιο, Athensville, και ίσως και όχι, ανάλογα. Μια που αναφέρθηκε το Μιλάνο, τις περίφημες αγελάδες του Cowparade στην Αθήνα δεν τις πείραξε κανείς, στην δε ιταλική πόλη αποσύρθηκαν άρον-άρον γιατί κάποιοι είχαν φτάσει στο σημείο να τις κλέβουν! Θέλω να πω, το θέμα είναι αν τα παγκάκια θα τα αγαπήσει ο κόσμος ή όχι. Είναι γνωστό ότι στην Αθήνα (και γεινκότερα στις μεγάλες πόλεις) αν κάτι το αγαπάμε, το σεβόμαστε (μετρό, ηλεκτρικό κτλ.) αν δε το αγαπάμε (βλ. Πλατεία Κολωνακίου, τραμ) δεν το σώζει ούτε ο θεός. Τα παγκάκια θα τα αγαπήσουμε; Θα τα θεωρήσουμε μέρος της περηφάνειας του να είναι Αθηναίος; Ιδού το στοίχημα. Κατά τα άλλα, με τα σύγχρονα υλικά μπορείς να κατασκευάσεις παγκάκια ανθεκτικά, που καθαρίζονται εύκολα, και με λίγη φροντίδα εκ μέρους του Δήμου (ας πούμε να περνάει μια φορά την εβδομάδα συνεργείο καθαρισμού...) το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ ότι θα καταστραφούν πλην αλέκτωρ λαλήσει τρις και αναρωτιέμαι αν χρειάζεται το έξοδο. Δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει αυτό που λέει ο Μαυρίκιος περί αγάπης και σεβασμού του μετρό και του ηλεκτρικού, δεδομένου ότι τα μέσα αυτά έχουν security. Όταν δεν έχουν ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφει ο athensville, βλ. βαγόνια ΗΣΑΠ, καθίσματα σε σταθμούς ΗΣΑΠ, ακόμη και καθίσματα σε αποβάθες μετρό βλέπω κατεστραμμένα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μαυρίκιε αν δεν έχει σεκιούριτυ το Μετρο τα ίδια θα συνέβαιναν. Στον ΗΣΑΠ το ίδιο συμβαίνει με τους σταθμούς, όχι με τους συρμούς που μέσα είναι τίγκα στην μουτζούρα και στο γδαρμένο κάθισμα. Ας μιλήσουμε στην πόλη μας για τα ενημερωτικά πλεξιγκλας στις στάσεις καλυμμένα από αυτοκόλλητα, τους θαλάμους του ΟΤΕ, τους νέου τύπου κάδους του Δήμου που τους διέλυσαν στην βδομάδα.

    Ο βανδαλισμός θεωρείται ελευθερία, σ' αυτή την χώρα. Και πάντα συνέβαινε έτσι. Εδώ στο γυμνάσιο θυμάμαι να σπάνε αναίτια καρέκλες και θρανία.

    Εν τέλει ο Έλληνας της Μεταπολίτευσης σέβεται μόνο το ιδιωτικό, λαμπίκο τα Mall και Village Park.

    Kαι όπως είναι τα πράγματα, γι' αυτό τάσσομαι υπερ της δραστηριοποίησης ιδιωτών. Είμαστε απλώς απολίτιστοι, χωρίς καμία αίσθηση προσωπικής ευθύνης, κακομοιρούληδες που λειτουργούμε πάντα με τον φόβο του μπαμπούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν φέρουν την ψήφο της κριτού κυρίας Χούκλη δεν θα τα διανοηθεί να τα βανδαλίσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προτείνω τα νέα παγκάκια να έχουν αυτά τα ωραία αγκαθωτά πλέγματα που βάζουμε για τα πιτσούνια στα μπαλκόνια των σοβιετικών διαμερισμάτων μας.
    τώρα που το σκέφτομαι όμως, και πάλι θα μπορούν να καταστραφούν από απόσταση.
    μήπως να οριστούν περιπολίες πολιτών; μήπως δεν με ενδιαφέρει γιατί θεωρώ ότι όσο ωραία και να είναι τα παγκάκια, το νέο σχέδιο είναι μια απόφαση "σταγόνα στον ωκεανό" όταν η πόλη στο σύνολό της έχει τα χάλια της και θα έπρεπε πρωτίστως να γίνουν άλλα, πιο σημαντικά πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικά μᾶς περισσεύουν χρήματα, ἔτσι;
    ὀλβία Ἑλλάς!
    τώρα, θά φταίει τό γερμανικό focus νά μᾶς τά ξανασοῦρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://vrypan.net/weblog/2010/02/24/5209/

    Μια ωραία αντιπρόταση επί του θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. petiximeno post & poly kalo sxolio-apantisi apo athensville.

    m'arese eidikotera to sxolio gia ton ellina tis metapoliteusis, pou einai megalos malakas telika!

    ilias/gl
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι εχουμε να δούμε μέχρι τις δημοτικές... ΟΡΓΑΣΜΟΣ σε ολους τους δήμους, τι κολωνάκια, πεζοδρόμια κλπ εχω δει (και οχι μονο στην αθήνα δεν λεγεται)
    μεχρι την επόμενη τετραετια.
    Το Μ δεν ειναι καθαρο μονο λογω security αλλά λόγω συνδυασμού της υπηρεσιας καθαριότητας που υπαρχει (καθαριζουν ολη μερα) με αποτελεσμα τελικα ο κόσμος να σέβεται τον χώρο και τελικα να απαιτείται και μικρότερος κόπος για να διατηρηθεί καθαρό.
    Κάτι σαν τη μηδενική ανοχή, αφηστε ενα σκουπιδάκι κάτω και αν δεν το μαζέψει κάποιος (η δεν μπορεί ιν δε φιρστ πλεις να το αφήσει) σε 3 μέρες 8α βρείτε ενα σωρό σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πείτε και κανά καλό ρε παιδιά... Εντάξει, σταγόνα στον ωκεανό, δε λέω, αλλά εμένα η ιδέα μου άρεσε... Κάτι λέει και στο σάιτ για σύσταση ομάδας για καθάρισμα/ επιδιόρθωση των υπαρχόντων. Νοτ σοου μπαντ.

    @Ιφιμέδεια πολύ ωραίο το λινκ, πολύ καλή σκέψη. μήπως να το στείλουμε σαν πρόταση αυτό στο δήμο; Μαζικά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς