Φουρνίσματα στη Σαρρή


Ψυρρή, Σαρρή, και να ο φούρνος που αγαπώ. Ασυναίσθητα πια, όταν έχει φορτώσει το κεφάλι απ' τη δουλειά, βολτάρω για διάλειμμα τριγύρω και πάντα θα καταλήξω εδώ. Μια μηχανική συνήθεια και σχέση εμπιστοσύνης που χτίστηκε πολύ καιρό. Πριν καμιά 10αριά χρόνια πρωτολάτρεψα τα μοναδικά στην Αθήνα παραδοσιακά του μπουρέκια (που τα κατέγραψαν και ξένοι οδηγοί)· ακολούθησε ανακαίνιση, ξινίσαμε, το γύρισε σε κλασσικό αττικό φούρνο, το 'κανε επιτυχημένα, ξεξινίσαμε.
Συνεχής η παραγωγή -τα πάντα φρέσκα- μα το σημαντικότερο ένα τίμιο μπόλικο σε ποιότητα/ποσότητα στα υλικά του. Ψηλά στο τσάρτ μου στέκει η σπανακόπιτα με τα τραγανά αλαφρά λαδωμένα φύλλα και την φετίχ χοντρή γωνιά που μαζεύει όλη τη νοστιμιά, η κασερόπιτα με την κουρού-ειδή ζύμη που περισσότερο κασέρι δεν θα βρεις στο κέντρο, η στριφτή κολοκυθόπιτα για χορτοφαγική αλτερνατιβιά, τα μίνι και μάξι σαντουιτσάκια, παρέα μ' όλο το εύρος των γνωστών σφολιατοειδών και γλυκών.
Δύο πράγματα δεν θα βρίσκεις όμως αλλού: το εξαιρετικό βαρύ απ' τα γλυκοζούμια μπουρέκι μήλου και το ευγενέστερο προσωπικό στην πόλη, μόνο κυρίες, με σπάνια και καθόλου προσποιητή εγκαρδιότητα.
• Αρτοποιείο Απ. Βενέτη, Σαρρή 13 & Αγ. Αναργύρων, Ψυρρή

Σχόλια

  1. o φούρνος με το πάρκινγκ σκύλων χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό το "Γκύζη13" πόσο αγκάθι στο μάτι στην ωραία γωνία! παλιοκάγκουρες φίλαθλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουρέκι μήλου; Μπουρέκι μήλου;!

    Πάει, γλυκάθηκα και για σήμερα. Μου 'φτιαξες τη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ, πόσο σε ζηλεύω! Την επόμενη φορά που θα πας στείλε κάτι κατά δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τώρα πρόσεξα και το περιστέρι που περιμένει υπομονετικά στην πόρτα για ψιχουλάκι... τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πεινασα τωρα, παω στο Θεσσαλονικιώτικο φουρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχει ακόμα μπουρέκι με φέτα και ντομάτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελάχιστα μπουρέκια βγάζει πια και σε μικρή ποσότητα. 1 στις 5 τα πετυχαίνω στη βιτρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με το καλημέρα σας ψωμοειδείς πειρασμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. episis o fournaris einai megali morfi! ton eixe xrisimopoiisei kai o marmarinos se ena theatriko tou gia to festival athinon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ki aytos o marmarinos.
    Pernousa proxthes exw ap' to theatro tou kai kapoioi ouriliazane,
    mou pese h tyropita ap' to xeri.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περνούσα 2 φορές σχεδόν κάθε ημέρα, μιας και έμενα στην πλ. Κουμουνδούρου και έπαιρνα το μετρό για τη δουλειά από το Μοναστηράκι.

    Μια το πρωί για να πάρω πρωινό και δεκατιανό (σαντουιτσάκια, ταχινόπιτα, πιτοειδή) για το γραφείο / δεύτερη το απόγευμα για ψωμάκι (που μου το κρατούσαν από το πρωί, ειδικά εκείνο το λαδο-ζυμωτό!).

    Το Σάββατο, μικρά μπαμπαδάκια, κορνέ και κοκάκια, για τους καφέδες μας. Ή μια κασερόπιτα την Κυριακή για να συνοδεύσω το ξεφύλλισμα των εφημερίδων, στη διπλανή Souita.

    Εκείνο που με λιγώνει ακόμα πάντως (ελπίζω να υπάρχει ακόμα), είναι τα πουράκια με γέμιση πραλίνας! Όλοι οι φίλοι μου έγλυφαν τα δάχτυλα τους!

    Την επόμενη φορά που θα περάσεις να δώσεις φιλιά στην κυρία Νίκη και τις υπόλοιπες κυρίες, από τον Αγγελή "που έφυγε για την Πόλη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμένα μου αρέσουν τρελά τα βουτήματα του φούρνου αυτού αλλά και το ψωμί του που προμηθεύει και καλά και ψαγμένα εστιατόρια του κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχει εκπληκτικά βουτήματα με αμύγδαλο και σοκολάτα, και τελευταία έχουμε εντυρφήσει στο σαντουιτσάκι με καλαμπόικι, αυγό και ανθότυρο! Πες και για τις τιμές "μέρες που είναι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς