_


Για μεγάλες υλικές ζημιές στο κέντρο της πόλης κάνει λόγο ο Δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμενα για βανδαλισμούς στο κεντρικό συντριβάνι και τα μαρμάρινα παγκάκια της Πλατείας Συντάγματος. Ζημιές αναφέρεται πως προκλήθηκαν σε πεζοδρόμια, μάρμαρα και πινακίδες οδοσήμανσης του κέντρου της πόλης, ενώ καταστράφηκαν μεταξύ άλλων 650 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, 400 καλαθάκια επιδαπέδια και επιστήλια, 10 στάσεις λεωφορείω, 20 δέντρα και 6 ζαρντινιέρες. enet.gr

Σχόλια

  1. Ευτυχώς δεν είχαν φτιάξει τις κυλιόμενες... Κάτι γλύτωσε!
    Α να χαθεί κι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν πειράζει, φίλε μου, εδώ χάθηκαν ζωές. Αρκεί που άρχισε η "επανάσταση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να πάθουν οι ζαρντινιέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβαζω τα σχολια και μου ερχετε να ξερασω.
    Ας τα γκρεμισουμε ολα και μετα να ξαναπουμε οτι φταιει ο δημαρχος και οι πολιτικοι για την κατασταση της Αθηνας.
    Η ζιμια στους εγκεφαλους των κατοικων αυτης της πολης δε περιγραφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @kokos
    @bernardina
    @avdista

    fantazomai tha zeite sta proastia!!!
    perpatisa stin panepistimiou prin apo ligo kai to theama einai thlivero -mou ekanan foveri entyposi oi madimenes marmarines kolones, apenanti apo tin vivliothiki, den eixa xanadei kati tetoio!!! krima...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το ΒήμαOnline
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=329830&ct=32&dt=06/05/2010#ixzz0n95h0KII

    ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ «Εσπασα το τζάμι και σώθηκα...»
    ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ | Πέμπτη 6 Μαΐου 2010


    Σχεδόν αμίλητη και φανερά σοκαρισμένη καθόταν σε καροτσάκι του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» το οποίο έσπρωχνε ο σύζυγός της έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η κυρία Μαρία Καραγιάννη ήταν από τις τυχερές υπαλλήλους της τράπεζας Μarfin. Ο καπνός την έπνιξε, αλλά δεν τη σκότωσε. Είδε όμως τους συναδέλφους της με τους οποίους μοιραζόταν καθημερινά το ίδιο γραφείο να σωριάζονται στο έδαφος. Δεν είχε διάθεση και κουράγιο να μιλήσει. Κρατούσε το κεφάλι της και ψέλλιζε: «Εσπασε το τζάμι και σώθηκα...». Την ώρα που λαμπάδιασε το κτίριο η κυρία Καραγιάννη βρισκόταν στον τρίτο όροφο. «Ολα έγιναν τόσο γρήγορα. Μαύρος καπνός “πλημμύρισε” το γραφείο.Μου κόπηκε η αναπνοή.Θυμάμαι ότι ένας συνάδελφος έσπασε το τζάμι και κατάφερα να βγω στο μπαλκόνι για να αναπνεύσω,να σωθώ» λέει έχοντας το βλέμμα της χαμηλωμένο. «Ηταν υπόθεση ενός λεπτού,το πολύ δύο...».


    Πείτε μου εσείς πιο 3οροφο κτίριο καίγεται σε 2 λεπτά.. Και όχι δεν εννοώ ότι φταίει η εταιρεία που κάηκε. Φταίνε αυτοί που έβαλαν τη φωτιά. Όμως γιατί το κτηριο να καεί τόσο γρήγορα. Που είναι τα μέτρα πυρασφάλειας; Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρχαν.

    Μου είχε καεί το σπίτι παλιά και κάηκε μόνο η κουζίνα αν και μαύρισε όλο το σπίτι απ'τον καπνό. Ξέρετε πόση ώρα πήρε να καεί ολη η κουζίνα; 25λεπτά. Και μιλώ για μικρή κουζίνα σαν πέρασμα, όχι για μεγάλη με έπιπλα κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταομαι ειναι ΛΙΓΟ διαφορετικο να σου αρπαξε η κουζινα απο το ματι απο τον εμπρησμο με βενζινη και μολοτωφ. Φανταζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς θα σταματήσει αυτό μου λέτε? Δεν υπάρχει στον πλανήτη ζωντανή πόλη με νεκρή καρδιά και η καρδιά της Αθήνας δεν πιστεύω ότι θα αντέξει πολύ ακόμα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Προσωπικά έχω βαρεθεί να μετράω βανδαλισμούς μετά από κάθε πορεία. Αγαπάω την Αθήνα όσο τίποτα άλλο στην Ελλάδα αλλά είμαι ήδη με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ είναι διαφορετικό. Όμως εσένα σου φαίνεται λογική η ταχύτητα? Αν ναι τότε πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το κακό με τα γραπτά σχόλια είναι ότι δεν φαίνεται ο σαρκασμός. Ασφαλώς και προσυπογράφω την απελπισία του athensville. Το σχόλιό μου ήταν κατά κάποιο τρόπο συνέχεια των χθεσινών. Κι εγώ απελπίζομαι με την κατάσταση της Αθήνας. Και δεν χρειάζεται να ζεις στο κέντρο για να απελπίζεσαι. αυτή η πόλη αφορά όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά δεν ντρέπεσαι DaisyCrazy? Πες ότι έχεις δίκιο και ότι στο νεοκλασσικό αυτό που ανακαίνισε η Μαρφιν δεν έβαλε σωστή πυροπροστασία. Και φταίει γι αυτό. Άλλωστε τι γίνεται σωστά σε αυτή την χώρα - μπάχαλο; Θέλω να δω σε ποιο κρατικό κτήριο (κρατική ιδιοκτησία δεν θέλετε;) έχει σωστή πυροπροστασία.

    Αλλά τέτοια σχόλια την μέρα μετά την δολοφονία 3 ανθρώπων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Το καταλαβαίνεις Daisy? Οταν πέταξαν μολότοφ μέσα στο κτήριο ενώ ήξεραν ότι δούλευε κόσμος εκεί. Ενώ ο κόσμος από κάτω ΕΜΠΟΔΙΖΕ την πυροσβεστική και της πετούσε πέτρες ενώ ο κόσμος πηδούσε από τα παράθυρα. Και εσύ αναφέρεσαι για το ότι εάν είχαν 1 αντί 2 πυροσβεστήρες στο κτήριο;

    Έχω χάσει τα λόγια μου πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το ότι εκτός από τη μολότωφ φρόντισαν να πετάξουν και δύο μπιτόνια βενζίνη σου λέει κάτι; Ή μήπως υπαινίσσεσαι ότι η μαρφίν είχε φροντίσει να καεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κτήριο μαζί με τους υπαλλήλους; Παράλογοοοο!!!! Δεν απαντά, άρα λογικό! Επίσης το ότι ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου (φόνος εξ εμπρησμού από πρόθεση και με προμελέτη) βαφτίζεται "ελπίδα επανάστασης" σου λέει κάτι άλλο; Βρήκαμε λοιπόν τον ταξικό μας εχθρό στα πρόσωπα των υπαλλήλων και τους ταυτίσαμε με τον Εργοδότη Βγενόπουλο κι έτσι καταφέραμε συντριπτικό΄χτύπημα στην εξουσία. Ντροπή! Λίγη τσίπα και φιλότιμο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νιώθω ακριβώς αυτό που λέει ο Νικος και λυπάμαι για όσα έγιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΛΜ Θα σας απογοητεύσω αλλά μένω 2 τετράγωνα πιο κει από όπου ένα παιδάκι ανατινάχθηκε και το άλλο τυφλώθηκε. Αυτά που βαφτίστηκαν παράπλευρες απώλειες.
    Μένω 4 τετράγωνα από το σημείο που νιγηριανές ανήλικες εκπορνεύονται σταθερά πλέον και περπατώ στην Ευριπίδου εκεί που έχει πλέον εγκατασταθεί το φεστιβάλ Πρέζας.
    Οπότε ελπίζω να κατανοείτε τη δυσκολία μου να λυπηθώ για τα μάρμαρα.

    Περαιτέρω... το κτίριο της marfin όφειλε να έχει κεντρική πυρόσβεση, ήτοι ντουζιέρες στο ταβάνι, διότι μόνο έτσι αντιμετωπίζονται μεγάλης έκτασης πυρκαγιές.
    Το να μην τοποθετείς ως οφείλεις τέτοιο σύστημα (ουπς ξεχάστηκα?) είναι εγκληματική αμέλεια.
    Ακόμα μεγαλύτερη εγκληματική αμέλεια είναι να έχεις υπηρεσίες που δίνουν άδεια να λειτουργήσει αυτό το κτίριο.
    Και φυσικά για να δέσει το γλυκό έχεις και επαναστάτες που θεωρούν εμάς, εσάς, όλους μας καύσιμη ύλη στην πυρά της επανάστασής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. bernardina

    θα σταματήσουν όταν πάρουμε παραμάζωμα αυτούς τους κουραδόμαγκες που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές , (λες και έχουν νοιώσει στο τομάρι τους τι πάει να πει και εξουσία)και αποφασίσουμε να κόψουμε τους συμψηφισμούς.
    Ήδη έχουμε πληρώσει με μεγάλα κομμάτια από την ελευθερία μας , το κόμπλεξ τους να χαρακτηριστούν επαναστάτες.Την τεμπελιά τους που την ονομάζουν ελευθερία.Και το φασισμό τους που τον ονομάζουν ελπίδα.
    Δεν είναι πιά τα παιδάκια που κάπου διάβασαν πως όταν η ιστορία ήταν παρούσα , αυτά απουσίαζαν.
    Και δεν είναι πιά απλώς προβοκάτορες.
    Ούτε η αποθέωση της μιζέριας είναι.
    Τώρα είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου.
    Και όσο πιό γρήγορα τους τσακίσουμε,ακόμα καλύτερα.Δεν έχει κουβέντες μ αυτά τα αποβράσματα.
    Και όπως είπανε κάτι παλληκάρια της φακής στο προηγούμενο ποστ,θα τους υπολογίσουμε κι αυτούς στις παράπλευρες απώλεις.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αφού καταλαβαίνουν μόνο από βία, μόνο με βία θα πάρουν κάποια στιγμή την απάντηση. Και δεν εννοώ τη βία των μπάτσων. Το κακό είναι πως οι νταγλαράδες της περιφρούρησης της κάθε πορείας δεν κάνουν τα κοντάρια από τα πανό τους ματσούκια για να τους τσακίσουν, γιατί τότε πώς θα βγαίνει η Παπαρήγα και η κάθε Παπαρήγα να καταγγέλλει προβοκάτσια σε βάρος του κινήματος; Δυστυχώς από την ύπαρξη αυτών των "ανθρώπων" κερδίζουν πολύ περισσότεροι απ' όσους νομίζαμε. Γι' αυτό άλλωστε εξακολουθούν να αλωνίζουν ατιμώρητοι τόσα χρόνια. Το παρακράτος, όπως και ο οξαποδώ, έχει πολλά ποδάρια -και πολλά πρόσωπα, έστω κι αν κρύβονται πίσω από μάσκες. Ακόμα και άνθρωποι του χώρου τους, αλλά με πιο νηφάλιο μυαλό, τους κράζουν από χτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αν είσαι παιδί του βγενόπουλου καλή μου να μας το πεις να το μάθουμε κι εμείς. ποιος σου είπε ότι δεν λυπήθηκαμε για τα άτομα που πέθαναν; πας καλά;!

    τον φίλο σου τον βγενόπουλο τον είδες μήπως που γέλαγε μόλις είδε τα πτώματα των νεκρών; άμε δες τον και μετά ξαναγράψε ότι θες για να τον υπερασπιστείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγώ παιδί του Βγενόπουλου;;;; Φίλος μου ο Βγενόπουλος;;; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εύκολο είναι να γράφετε τις φασιστο-ιδέες σας μερικές και μερικοί και μετά να λέτε ότι είστε με τη μεριά του κόσμου χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

    εσάς σας νοιάζει ο εαυτούλης σας, η καλοπέραση σας, τα χρηματάκια σας, η δουλίτσα σας κι όλα τα -άκια σας. γι'αυτό υποστηρίζατε με φανατισμό το κατεστημένο κι είστε εναντίον του κόσμου που παλεύει χρησιμοποιώντας για πρόσχημα τους νεκρούς. βέβηλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Greeks love their conspiracy theories! That darn, dreaded "xenos daktilios" is responsible for evil happenings in Hellas. In fact those Greek-speaking anarchists, are really American agents, or other xenoi. When will the Hellenes stop destroying Hellas? Now we hear that toursists are cancelling their trips! You know what Hellenes should do about this? Go and burn down the airport! Yeah..that'll show the world!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. re johnjohn trava paikse me tin barbie kai xese mas::
    ellinika de ksereis na grapseis? ti skata? epideiksi mas kaneis? gt den eksigitai pws summetexeis sta sxolia ti stigmi pou ola einai sta ellinika..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Auto se marane? ta agglika? Opos elege h giagia mou...etho o kosmos kegetai kai to m**** htenizetai..in other words...FUCK OFF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ti blakeies grafo re gmt. kai grafo kai greeklish gia na tin po se allous. ti na kano etsi einai i tsampa magkes san kai mena kai s'opoion areso e!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. akrivws! auto me marane re ken ken.. mathe ellinika i voulwsto. kai emeis kseroume agglika alla de kanoume kai etsi.. mia zwi epideiksies ellinares,. ama matheis kai alli glwssoula grapse kai se auti na sou poume bravo! (tsoli)
    sunonomate tetoia epithesi?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μήπως να ευχαριστούμε τους δολοφόνους των εργαζομένων της Marfin, γιατί ανέδειξαν τα προβλήματα πυρασφάλειας στα κτίρια του κέντρου ;

    Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://thekatantia.blogspot.com/2010/05/24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://thekatantia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δεν τα λεει και ασχημα ο john john. παγαιντε μια βολτα απο το indymedia της δηθεν ανοικτης δημοσιευσης να τραβατε τα μαλλια σας με αυτα που γραφηκαν. η στο protagon )http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2417&reftab=37&t=%CE%A8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1_ δεν επρεπε να ειναι εκει οι ανθρωποι στα σιγουρα, επρεπε να υπαρχουν καλυτερα μεσα πυροπροστασιας (να γλιτωσουν απο ενα μπιτονι και απο 5 μολοτοφ, αν ομως ηταν 2 μπιτονια και 10 μολοτοφ?)
    αλλα τα παραπανω οπως εγραψε και καποιος ειναι σαν και αυτους που λεγαν τι ηθελε το "πλουσιοπαιδο" στα εξαρχεια, τι δουλεια ειχε να προκαλεσει τους μπατσους κλπ κλπ ιδια λογικη διαφορετικοι νεκροι απλά.

    αλλα ουτε το "καειτε μουνακια" (ναι ετσι ειπωθηκε απο οτι λενε διασταυρωμενα) αλλαζει, ουτε το αυτος που πεταξε την μολοτοφ μπορει να ριξει αλλου την ευθυνη.

    κοροιδευομαστε αλλωστε? δειτε το κτηριο στο ζαπειο κοντα, που ειχε καει απο πανω ως κατω, τις πολυκατοικιες στην αλεξανδρας το 08 , απορω πως δεν εχει καει μεχρι στιγμης κανενας αλλος τοσα χρονια.

    κατεβηκα στη πορεια και θα ξανακατεβω, το συμπερασμα ομως ειναι περα απο το τρομο που εφερε ο εμπρησμος (μαζι με την αηδια) δεν ξερω στο τελος ποιους εξυπηρετει.

    οι φυσικοι αυτουργοι του προφανως εχουν αυτη την ωρα τη συνειδηση τους ησυχη αναλυοντας τον εμφυλιο που πρεπει να ερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς