Χάρτες γιατί χανόμαστε!


Παρακαλείται το Lonely Planet να ανανεώσει τους χάρτες του και να ενημερώσει τους αναγνώστες του ότι μπορούν να βρουν μια μικρή Κολομβία χωρίς να διασχίσουν τον Ειρηνικό (υπερβολή βέβαια, μας λείπει το εμπόριο παιδιών):
• Άνω ο χάρτης που συνοδεύει το άρθρο των 'Νέων' "Oι τελευταίοι Έλληνες της Ομόνοιας".
• Κάτω o "χάρτης εγκληματικότητας" που εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας τεκμηριωμένος σε βιώματα και εμπειρίες των εκεί επαγγελματιών/κατοίκων, μπας και...
(κλικ εικόνα για πλήρες μέγεθος)
• Χθες: Συμπλοκή 200 αλλοδαπών στην Μενάνδρου, τσεκούρια, μαχαίρια, 12 τραυματίες!
• Και για να μην πολυλογούμε: Αθήνα: Τελευταία στη Δ. Ευρώπη και 75η παγκοσμίως στην ποιότητα ζωής.


Σχόλια

  1. entaxei na to LENE Μάρνης (den einai entaxei),
    alla kai i "kinisi politwn KENTROU ATHINAS" na to GRAFEI kiolas?

    kata t'alla, xrisimo indeed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αστείο είναι ότι τώρα που ο Νικήτας ετοιμάζεται για τις εκλογές, έκανε βόλτα εκεί κάτω για να καλοπιάσει τους κατοίκους, και μόλις είδε να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια του (που δεν το ήξερε) έκανε "πω, πωωωωω....!!!"

    Αχχχχχχχχχχχχχχχχ. Φέρτε πίσω την αγαπημένη μου Αθήνα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικηγόρος ΑθηνώνΜαΐου 27, 2010 11:26 π.μ.

    Δεν ξέρω για εσάς, εγώ τους παραπάνω χάρτες τους έχω ήδη εκτυπώσει και κολλήσει στην ατζέντα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΕφτυλα! Εγκληματα χωρις τιμωρια!!!Δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oi xartes ksexasan to emporio pou ginetai mesa sto ellhniko koinoboulio. ekei na deis poso kolombia eimaste!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dikio exeis, ti prosthetei sthn koubenta? tipota.
    as menoume sto thema s' ayth th xwra epitelous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. egw lew apopse pou exei panselino na pame sto festival jazz tou dimou kai fevgontas as fame ena pagwto ston peszodrom tis ermou xazevontas ton kermeiko
    stoixeia apo pagkosmia organismo ygeias
    kataksi xwrwn me vasi tis aftokotonies an 100 xil katoikous
    Elvetia: 17
    Austria: 21
    Souidia: 28
    Norvigia: 37
    Germania: 50
    Dania: 44
    Ellada: 84

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το γνωστό αστείο επιχείρημα με τις αυτοκτονίες... και η Αϊτή είναι 104 γιατί δεν πάτε να ζήσετε εκεί να ησυχάσουμε και μεις οι υπόλοιποι?

    λες και δεν είναι "αυτοκτονίες" στην ελλάδα όσοι καπνίζουν 3 πακέτα μετά από εγχείρηση, οδηγούν σαν τρελλοί μετά από τα ποτάκια τους, και λοιπές υπεύθυνες συμπεριφορές... όοοοχχχχιιιιι αυτό είναι μαγκία, μην τα μπερδεύουμε!!!

    και κάτι τελευταίο, για να δικαιολογήσω το "αστείο" που έγραψα παραπάνω: προτιμώ μια χώρα όπου αυτοκτονούν 10 το χρόνο και οι υπόλοιποι 99.990 ζουν με σιγουριά και αξιοπρέπεια παρά μια χώρα που αυτοκτονούν 3 και οι υπόλοιποι 99.997 ζουν στη ζούγκλα... μάλλον στην πρώτη περίπτωση το γενικό καλό είναι μεγαλύτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. που χρονος να αυτοκτονησεις αγαπητε αν ζεις στην Ζουγκλά!!!?

    btw δυτική what? δεν μας βλέπω για πολύ ακόμα στον κατάλογο δυτική ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή μισώ το αυτομαστίγωμα, δεν θα σταθώ στην πολλοστή έρευνα που αποδεικνύει (;) πόσο είναι χάλια οι Νότιοι και πόσο καλοί οι Βόρειοι. Τα προβλήματα της Αθήνας είναι γνωστά, δεν χρειάζεται αυτοτιμωρία αλλά δράση. Έτσι θα αναφέρω ένα ενδιαφέρον πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια όπου κάτοικοι, διαμερισματικοί σύμβουλοι και καταστηματάρχες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και καθάρισαν την πλατεία, στην οποία παίζουν πάλι παιδάκια, φιλιούνται ζευγαράκια, κάθονται παρέες και πίνουν μπίρες. Πόσο θα κρατήσει κανείς δεν ξέρει, αυτή όμως είναι η απόδειξη ότι "σὺν Ἀθηνᾷ καὶ χεῖρα κίνει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιος συλλαμβανεται να παρανομει να απελαυνεται κατευθειαν. Οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν ροζ καρτα, δηλαδη εχουν αιτηθει για ασυλο. Αρα τα στοιχεια τους υπαρχουν στα χαρτια που εχουν πανω τους.
    Απο την αλλη πρεπει να μπει το μαχαιρι στο κοκκαλο σε ολες τις ελληνικες μαφιες που κινουν τα νηματα πισω απο αυτο το χαλι. Ποιος το κανει ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xristina Louisa MavroudiΜαΐου 27, 2010 6:10 μ.μ.

    Δείτε το παρακάτω 2 αποσπάσματα από πρόσφατο Ντοκυμανταιρ του Εξάντα ('Αρωμα μιας άλλης εποχής"). αναφέρεται στην Ιταλία, τους νεοφασίστες,τους μετανάστες και τη μαφία..

    http://www.greektube.org/content/view/109369/2/

    http://www.greektube.org/content/view/109385/2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aυτό πια το "εναλλακτικό" παραμυθάκι με τις δήθεν "απελευθερωμένες" πλατείες των Εξαρχείων ( ορισμός "πλατείας" = μια τσιμεντένια έκταση με τρεις φυτεμένες γιούκες) όπου "παίζουν παιδάκια", ""φιλιούνται ζευγαράκια" κτλ θα ήταν ωραίο σαν ανέκδοτο άμα δεν ήταν τόσο τραγικό...

    Για τη μηχανόβια και μπαχαλάδικη μαφία των Εξαρχείων που καταλαμβάνει οικόπεδα και κτίρια, τα ναρκωτικά, την ηχορρύπανση από τα υπαίθρια μεγάφωνα όσων "κάθονται και πίνουν μπύρες" στα "απελευθερωμένα" οικόπεδα, τη βρωμιά, την πρέζα, τον τραμπουκισμό και το άβατο της αστυνομίας πότε αλήθεια θα γράψει το Athensville;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 'Οχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή κοντεύετε να μας πείσετε ότι "για όλα φταίνε οι μετανάστες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 'Οχι τίποτα άλλο, αλλά κοντεύεις να μας πείσεις ότι " οι ΛΑΘΡΟμετανάστες δεν φταίνε σε τίποτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζώνες ελέγχου από σομαλούς. Δηλαδή είμαι ρατσιστής επειδή θέλω να περπατάω με ασφάλεια στο κέντρο της πόλης μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Guest, μισώ κι εγώ τις δήθεν απελευθερωμένες περιοχές να είσαι σίγουρος για αυτό. Δεν μιλάω για το Πάρκο στη Ναβαρίνου, μιλάω για τους καταστηματάρχες των Εξαρχείων οι οποίοι εμποδίζουν στους εμπόρους ναρκωτικών να πλησιάσουν. Μακάρι να ασχολιότανε η Πολιτεία, αφού όμως δεν γίνεται, Πολιτεία είναι και οι Πολίτες. Στην Ομόνοια βέβαια τα πρόβληματα είναι πιο σύνθετα, τα Εξάρχεια, παρ' όλα τα προβλήματά τους, σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσο υποβαθμισμένα. Απλά, αν κάναμε κάτι εμείς οι πολίτες, ίσως η εικόνα να άλλαζε. Το να συζητάμε και να επισημαίνουμε το πρόβλημα δυστυχώς δεν αποτελεί λύση. Αν κατεβαίναμε 100 χιλιάδες στη Σοφοκλέους μια ωραία πρωϊα, δεν θα ξέρανε πού να κρυφτούν. Όσο για τους αλλοδαπούς να τελειώνουμε με το παραμύθι ότι είναι καλοί μόνο και μόνο επειδή είναι ξένοι. Ισχύει για αυτούς ό,τι για όλους τους υπόλοιπους, κάποιοι είναι "καλοί" κάποιοι άλλοι "κακοί", και τους κακούς δεν τους θέλουμε. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κατωπετραλωνιτηςΜαΐου 28, 2010 1:54 π.μ.

    αυτοι οι κακοι που λες δε θα σε φερμαρουν οταν περπατας στο δρομο, ουτε θα σε μαχαιρωσουν για 5 ευρω.αυτοι που λες ειναι κακοι πολυτελειας.εδω ομως μιλαμε για πιο πρακτικα και αυτονοητα πραγματα.
    επισης υποπτευομαι οτι δε μενεις στο κεντρο και οποιος ειναι εξω απ'το χορο πολλα τραγουδια λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν λες καθάρισαν την πλατεία τι εννοείς; Έδιωξαν τους ναρκομανείς και τους άστεγους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι λαθρομετανάστες δεν φταίνε βέβαια. Ούτε για την πορνεία, ούτε για τα ναρκωτικά. Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιβολή της τάξης σ' αυτή τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To πρόβλημα δεν είναι η παρουσία των (λαθρο)μεταναστών, είναι η παντελής απουσίας κρατικής μέριμνας. Σε αυτούς τους ανθρώπους κάποιοι έταξαν μια καλύτερη ζωή και τους παράτησαν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να μπορούν να δουλέψουν ή να μετακινηθούν σε άλλες χώρες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, άρα ζωή στο περιθώριο και την παραβατικότητα. Αν δεν αποφασίσουμε ως κράτος τί θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους (όπως και με τα πρεζόνια και με τους αστέγους) πολύ απλά θα μετακινούμε το πρόβλημα από την Ομόνοια στην Κουμουνδούρου, στη Βικτώρια κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. xwris na ypotimw auto to poly megalo thema tou kedrou tis athinas, tous teleutaious mines me apasxolei perissotero i kolombia tou ell. koinobouliou. einai pou tremw gia ti douleia mou, tis katatheseis mou, klp ta opoia ksereis k esy. ara sygxwrese mou tin paradromi. auti ti stigmi/kairo to myalo mou einai kolimeno allou. ante na fygw apo auth th xwra mpas k brw tin iremia mou mou. auta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λουκ αγόρι μου, εδώ δεν παίζεται το ιδεολογικό και κομματικό μας καπρίτσιο, αλλά... η ίδια μας η ΖΩΗ που να πάρει ο διάολος!

    Εδώ η κυβέρνηση δεν έχει να πληρώσει συντάξεις, πως στο διάολο θα μεριμνήσει;

    Την κοπελίτσα που βίασαν και πέταξαν στα σκουπίδια τι θα πεις; ότι δεν φταίνε οι κακόμοιροι οι μετανάστες αλλά καποιοι άλλοι;

    Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: φυλάκιση και μετά απέλαση για όποιον περάσει παράνομα τα σύνορα.

    Γουστάρεις αγοράκι να εφαρμόσουμε τους νόμους ναι ή όχι;

    Γιατί αν πεις να μην εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος νόμος, τότε πως θα απαιτήσεις να εφαρμοστεί οποιοσδήποτε άλλος νόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία υφίσταται ΜΟΝΟΝ κατόπιν Αυστηρής εφαρμογής του ΝΟΜΟΥ.

    Αλλιώς η ελευθεριότητα του ενός, γίνεται η καταπίεση του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τοσο χαλια ε?
    και μετα παραπονιεμαι που το μετρο στη σαλονικη θα τελειωσει σε 20 χρονια...
    παλι καλα ειμαστε στο μικρο χωριο του Βορρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. και το επιτελειο της κας Μπιρμπιλη θελει να πεζοδρομισει την αθηνα γυριζοντας τη πλατη ξανα σε αυτες τις περιοχες.. ποτε θα κανουν ντου οι τεχνοκρατες να μας σωσουν περιμενουμε ολοι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. θα ελεγα καθολου χωριο και καθολου βορρας. ζουμε σε μια βαθια αφγανικη χωρα φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πληροφοριακα σας ενημερωνω οτι το συνεργειο καθαρισμου του δημου αθηναιων εχει αναλαβει και καθηκοντα καθαρισμου μεταναστων, πρεζακιδων και απολυμανσης των αστεγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μια χωρα βαθια αφγανικη η ελλαδα.. το μαλακισταν της δυσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς