Φυστίκι κρεατόπιτα καvέλλα
Γευσιθήρες καλημέρα, άλλα 4 τίπς διαλεχτά και εντελώς κορυφαία για ηδονές στην πόλη. Κρεατόπιτα: μπελαλίδικη η αναζήτηση της σωστής, όχι πολύ λαδίλα, όχι πολύ κρεατίλα. Η συγκεκριμένη τα τηρεί με το παραπάνω, με έξτρα spice το κρεμμυδάκι και εσάνσς τόσο-όσο πιπεριού. Στην Βελανιδιά απέναντι απ' το Αρχαιολογικό Μουσείο, (έχει κι άλλου στο κέντρο;) και μάλιστα μπράβο, τους τελευταίους 6 μήνες έχουν ρίξει τιμές, μόλις 1.30€, ζεστή και φρέσκια πάντοτε (ισχύει).
Μακράν το αγαπημένο μου, αμέτρητες επισκέψεις το επιβεβαιώνουν, χωρίς υπερβολή το καλύτερο τυλιχτό στο κέντρο: γύρος κοτόπουλο απ' τον Σάββα. Βασικό ζητούμενο στο κοτόπουλο κι ενδεικτικό της ποιότητας; Να μην έχει ίχνος λίπους και πέτσας, κι εδώ μιλάμε για ατόφιο λευκό κρέας ιδανικά τραγανά ψημένο. Μεγάλο συν και το κρεμμύδι που πόσο πάει με το κοτόπουλο (γιατί δεν το βάζουν κι οι άλλοι, για να μην βρωμάνε οι γκόμενες;), καθώς και μαϊντανό, μα γιατί σταμάτησαν να βάζουν στα σουβλάκια μαϊντανό; Είναι στα τοπ3 τιπς γεύσης όλων των εποχών, 1,90€ και λίγη υπομονή, ο ταμίας συνήθως γυροβολά.
Στα απλά το μεγαλείο: άλλη υποτιμημένη γεύση το φυστίκι, τι φρούτα πάθους, πανακότες και λευκές σοκολάτες, μπάστα, γέμισαν πούλιες τα ψυγεία. Αν το φυστίκι είναι σωστό είναι βασιλιάς, μα ναι, το σωστό είναι δυσεύρετο, μόνο χρώμα τα περισσότερα. Το μόνο που μ' έχει ικανοποιήσει, στην Παγωτομάνια στου Ψυρρή: βαθιά πηχτή γεύση, βελούδο στο στόμα, χαρά το παιχνίδι και για την γλώσσα που αναζητά τα 3-4 ολόκληρα φυστίκια κάθε μπάλας (2€).
Μια στις δύο βίζιτες, στάνταρ επιλογή το ρολό κανέλλας στα ικέα (πολύ καλά και τα μίνι σε σακουλάκια στο μάρκετ). Τώρα έχει γίνει ασυναγώνιστο αφού το ποτίζουν ελαφρά με κάτι σαν ρούμι που το κάνει ακόμα πιο σιροπιαστό, ξετύλιγμα και χαρά, μπουκιά και ηδονή. 0,90€.
μας έκανες να μας τρέχουν τα σάλια πρωί πρωί!
ΑπάντησηΔιαγραφήο σάββας στο παγκράτί είναι ή κάνω λάθος???
Στο Μοναστηράκι είναι και συμφωνώ απόλυτα!!! σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοναστηράκι, απέναντι απ' τον Θανάση (Και μην ακούσω "ποιον Θανάση" θα σταματήσω πάραυτα το μπλογκ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό σουβλάκια στο Κέντρο, ψηφίζω με κλειστά μάτια Γιώργο-Μάνο στα Εξάρχεια. Αλλά μην περιμένεις να βρεις πίτα μετά τις 16:30. Δεν μένει γύρος ή σουβλάκι ούτε για δείγμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήμΑς ΞΕΛΊΓΩΣΕς ΠΡΩΙΝΊΤΙΑΚΤΑ!!!όμως ποιος ο λόγος να πας απέναντι, όταν έχεις φτάσει στον ΘΑΝΑΣΗ!!ΘΑ ΝΑ ΣΗ ΘΑ ΝΑ ΣΗ ΘΑ ΑΝ ΣΗ!Καλημέρα σε όλους (και τωρα παω για λίγο διαδρομο..ασοψεται ο θανασης και η λίγδα του!χαχαχαχα...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, που 'σαι Θανά(ααα)ση, που' σαι Θανά(ααα)ση...! Ο Σάββας έχει εξαιρετικό γύρο κοτόπουλο, είναι αλήθεια, αλλά εγώ (κυρία γαρ) δεν τρώω κρεμμύδι! Sorry, δεν ταιριάζει στις γεύσεις μου! Όσο για τη λατρεμένη Βελανιδιά, αχ πόσες φορές έχει στεγάσει τη μεταμεσονύχτια πείνα μου στο Χαλάνδρι...! Να λιγουρεύομαι μετά την υπέροχη Lemon pie του Α. Βάρσου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπα Βάρσο και λέω να πεταχτώ στον Κηφισιάς να πάρω μερικούς Μπε(η)ζέδες!!!
Athensville, πάμε με τους Atenistas για φαγητό μια μέρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το παγωτό φιστίκι συμφωνώ 100%. Είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς του παγωτού. Εμένα μου αρέσει πιο πολύ απ'όλα το Matonella στο Μοναστηράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλέ που είναι ο Γιώργος-Μάνος στα Εξάρχεια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω..όντως μας τρέξαν τα σάλια...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣουβλάκι γύρο κοτόπουλο στον Σάββα είναι must (τον γωνιακό Σάββα όμως διευκρινίζω)
Απαραιτήτως με πατάτες (τις ζητάς, γιατί αλλιώς δεν βάζει) και με μπόλικη σως (την πιο τέλεια και δροσερή που έχω φάει)
Πολύ χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που τρελαίνομαι γι'αυτό το σουβλάκι.
Πιο παλιά πήγαινα και στα Εξάρχεια στον Σάββα (υπάρχει ακόμα?), αλλά έπαιρνα με καλαμάκι κοτόπουλο, γιατί ο γύρος δεν ήταν τόσο καθαρός όσο αυτός που λες...Η σως όμως ήταν η ίδια!!
Πεινάωωωωω...
μου φαίνεται ότι οι atenistas πρέπει να βάλουν τεστ trivial γνώσεων αθήνας για να δέχονται κόσμο... πού είναι ο Θανάσης, η Ντάλια, η Χαρά, ο Σάββας, ο μπαρμπα-Μήτσος... και όποιος δεν ξέρει να διαγράφεται... χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τύχει να δοκιμάσετε ποτέ σουβλάκι από τον
ΑπάντησηΔιαγραφή''Κώστα'', απλά θα ξεχάσετε όλα τα άλλα !
Μιλάμε για γεύση παραδοσιακή, αυθεντική, χωρίς φτιασιδώματα (βλέπε πατάτες, σάλτσες, λίπη κλπ).
Μόνο με καλαμάκι χοιρινό, καλοψημένο, ζουμερό, πίτα ψημένη στα κάρβουνα, ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμυδι, σως γιαουρτιού και πάπρικα καυτερή κατά βούληση! Το μυστικό του δεν το ξέρω, ούτε και θέλω να το μάθω.. Θέλω μόνο να συνεχίσει να υπάρχει!
το googlισα γιατι δεν το ήξερα...Στην Θεσ/κη είναι ο Κώστας??
ΑπάντησηΔιαγραφήέχει καλυφθεί το θέμα παιδιά, αποβάλλεστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://athensville.blogspot.com/2010/06/blog-post_09.html
*όμορφη,γλυκιά κρεατόπιτα στο "στριφτό" μπουγατσάδικο στην καλλιθέα
ΑπάντησηΔιαγραφή*παγωτό φυστίκι(εντελώς φυστίκι) στο μοσχάτο,ζαχαροπλαστείο "αποστολίδης"
Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά να σημειώσω ότι ο "κρατών" τις λιχουδιές ας σταματήσει να τρώει τα νύχια του... Μεγάλο παιδί είναι... :-D
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ.Σ.: Θα πρόσθετα και τη διαχρονική "κουρού" του "Μαμ".
Μάλιστα κύριε Καθηγητά!!!Είναι που απλά δεν το έχω πετύχει ΠΟΤΕ ανοιχτό...γι'αυτό δεν το ήξερα..Ούτε ο google δεν το ξέρει χιχιχι..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιας και έπιασες τα γευστικά, σου συνιστώ να πάς στο κούρδικο κεμπάπ κοντά στον Τέλη. Στην Σαπφούς, ακριβως εκει που τελειώνει η αυτοσχέδια λαική αγορά που στήνεται και ξεστήνεται εκατό φορές την ημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι το απόλυτο value/money, αν και υπάρχει ενα μικρό θεματάκι γιατι τα γκαρσόνια δεν μιλάνε και πολύ καλά ελληνικά. Αυτό όμως αποτελεί και τεκμήριο οτι η γεύση είναι original.
Και μην ακούσω "ποιός είναι ο τέλής" :-)
Εγώ όμως δεν εννοώ τον Κώστα της πλατείας Αγ. Ειρήνης, αλλά εκείνον στην οδό Πεντέλης (κάθετη της Μητροπόλεως, δίπλα στο παλιό Υπ. Παιδείας).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναφορές στο google δεν υπάρχουν παρά μόνο αυτές: http://www.lifo.gr/mag/features/1956 & http://www.inyourpocket.com/greece/athens/Souvlaki:-Top-10-take-aways_71397f
@Athensville: Αν τύχει και περνάς ποτέ από κει δοκίμασε και θα με θυμηθείς..
Το "κουρδικό κεμπάπ" κοντά στον Τέλη έχει αλλάξει διεύθυνση και είναι πια
ΑπάντησηΔιαγραφήπακιστανικό ψητοπωλείο. Πάλι καλό είναι, αλλά δεν είναι κουρδικό.
On Fri 22.Oct.10 02:08, Echo wrote:
απολογούμαι δημοσίως, μην με διώχνετε! απλά εξακολουθω να πιστεύω οτι έχει και στο Παγκράτι... θα το ψάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα ωράρια που έχουν και ο ένας και ο άλλος Κώστας δεν είναι τυχαίο που δεν τους ξέρω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να καταφέρω να δοκιμάσω κάποια στιγμή, γιατί ήθελα και κάτι καινούργιο πέρα από τον Σάββα..thanx for the links Natasha!!
"Σάββας"
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλός γύρος κοτόπουλο όντως.
Έπαψα να πηγάινω όμως εδώ και χρόνια γιατί σερβίρει μερίδα χοιρινό γύρο με την ίδια σώς. Μαγιονέζα με χοιρινό γύρο = χάλια. Προφανώς θέλει να πουλά το τζατζίκι χωριστά.
"Κώστας"
Κάποιοι μεγαλώσαμε με τα σουβλάκια του κύρ-Κώστα στην Ανδριανού. Όταν όμως μεταφέρεσαι σε μεγαλύτερο χώρο, είσαι νέος άνθρωπος και κρατάς την μίνι-ψησταριά του παλιού μαγαζιού (ζήτημα να ήταν 2τμ μαγαζί) αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύεις. Στον "παλιό" Κώστα σεβόσουν τις περιορισμένες δυνατότητες και περίμενες χαλαρά ένα 15' για να πάρεις το (κορυφαίο) σουβλάκι σου. Τώρα γιατί?
Μιας κι το εριξες σε γευσεις, μηπως ξερεις ενα μαγαζι που μου εχουν πει οτι βρισκεται καπου στο κεντρο, κι αν θυμαμαι καλα κανει πολυ ωραιο μιλφειγ; Θελω εδω κι καιρο να παω. Εχω ρωτησει κοσμο αλλα απαντηση δεν εχω λαβει! Δεν θυμαμαι το ονομα του μαγαζιου, αλλα αν πιστευεις οτι καταλαβες σε πιο αναφερομαι κι μου πεις το ονομα, τοτε θα το θυμηθω!! Αν θυμαμαι εχει μες στο ονομα, "το... της κυρας...." Αλλα δεν ειμαι κι 100% σιγουρος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Μαρία, υπάρχει και στο Παγκράτι 'Σάββας', Φιλολάου & Αρύββου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ανοίξει και στην Κυψέλη, Πατησίων & Αγίου Μελετίου. Αν και στην περιοχή αυτή υπάρχουν ο γνωστός παλιός καλός 'Διόνυσος' με το φοβερό γύρο, κι εγώ ξεχωρίζω και το 'Σε αναμμένα κάρβουνα' στη Φ.Νέγρη, μεταξύ -σίγουρα πολλών- άλλων...
Μην απολογείσαι! Έχει όντως και στο Παγκράτι 'Σάββα': Φιλολάου & Αρύββου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ανοίξει και στην Κυψέλη, Πατησίων & Αγ.Μελετίου. Αν και στην περιοχή προτιμώ τον κλασσικό Διόνυσο στην Ιθάκης, πλ.Αγίου Γεωργίου, με τον φοβερό γύρο...