Και Αμυράς και Καμίνης


Φτάσαμε στις εκλογές, τη βλογημένη ώρα που προσδοκούσαμε 4 χρόνια μπας και γυρίσει η Αθήνα απ' τον Άδη. Η προεκλογική περίοδος ούτε που ακούμπησε, μνημονίου παρόντος αναμενόμενο, και δεν ήταν και άσχημα. Ενοχλητικό; Ο χαζονόμος των 2 εμφανίσεων στο γυαλί για κάθε υποψήφιο, τον βρήκα άδικο, ασφυκτικό, αφαιρούσε πολύ απ' τη δυναμική ικανών υποψηφίων. Πόσο χαζούς τους έχει τους πολίτες πια, που θα ψάρωναν απο πιθανή λαίλαπα εμφανίσεων κάποιου υποψηφίου;

Το χαρτί
Εκτιμητέο ότι δεν ξοδεύτηκε πολύ. Κατά το ΚΚΕ, τα γνωστά , μόνο σε χοντρό χαρτόνι x χιλιάδες αντίτυπα διατηρείται το μήνυμα της Αντίστασης. Αρνητική έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη που κοίτα Αλέκα, μοιάζετε, κάτι κράτησε ο γύφτος απ' τη γενιά του, και γέμισαν οι τοίχοι με αφίσες τους, τόνους κόλλας θ' ανακάτεψαν στην Κουμουνδούρου. Όχι τίποτα αλλό, καταρρέει που καταρέει το προφίλ της Αριστεράς της "Οικολογίας", να παίρνει μαζί και το της "Πρόοδου"; Κρίμα κι άδικο, πρόοδος, αυτό χαρακτηρίζει τον Σύριζα.
Ντιζάιν υποσημείωση: νικητής ο Κακλαμάνης. Τα ψηφοδέλτια ήταν ομοιόμορφα, ίδιου μεγέθους, συγκεκριμένης σύνθεσης. Έβγαζε περισσότερο επαγγελματισμό και αισθητική η εικόνα απ' το τουρλουμπούκι μεγέθους, χρώματος και μερικών κιτσαρίας που αντίκρυσα στο προεκλογικό πράσινο πάγκο της Κλαυθμώνος.

Η πεντάδα
Βαρετή σαν σύνολο, αλλά ενδιαφέρον το εύρος αποψεών της. Ο Κακλαμάνης αυτοκρατορικός να τραγουδά "Αθήνα της ροδαυγής το κρίνο" τις μέρες που πάνω στην Ομόνοια το αλισβερίσι είναι πιο πηκτό από ποτέ, η Πορτάλιου τα πήγε καλύτερα απ' ότι περίμενα, συμπαθέστατη αλλά πόσο μπορείς να συζητήσεις με μια παράταξη που αντιτίθεται στη νέα Πινακοθήκη "γιατί τέτοιες πολιτιστικές χρήσεις διώχνουν τους παλιούς κατοίκους", κανέλλα στην κορφή, εγώ παιδιά δεν θ' ανέβω. Ο Σοφιανός του ΚΚΕ με τον γεμάτο εντοπιότητα πανελλήνιο συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν έκανε καμμία αναφορά στα θέματα της πόλης, η γνωστή πετυχημένη στο φινάλε ρητορική τόσο-όσο να διατηρήσουμε το μικρό μας μαγαζί.

Big brother o τελικός
Και καταλήγουμε στους 2. Ο Αμυράς ήταν η μεγάλη έκπληξη ο μόνος που μίλησε σαν κανονικός άνθρωπος, με προτάσεις εφικτές, χωρισμένες σε 5 συγκεκριμένους τομείς. Αν ξεκινούσε ένα χρόνο πριν την καμπάνια του, κι απέφευγε κάποιες εμφανίσεις με ποδηλατικά κολάν και το ξυρισμένο δέντρο στο κεφάλι, που δεν το λες και διεισδυτική επικοινωνία στα λαϊκά στρώματα, θα πήγαινε σίγουρα καλύτερα και πιθανόν να έπαιρνε το απαραίτητο χρίσμα.
Ο Καμίνης είναι οκ άνθρωπος: μπορεί να μην είναι επικοινωνιακός, ο τόνος της φωνής του να μη σε ξεσηκώνει, αλλά αν έχεις λίγη υπομονή και τον ακούσεις, θα καταλάβεις ότι θα 'ναι σίγουρα καλύτερος απ' τον Νίκυ: δεν πετάει μπαρούφες, δεν υπόσχεται τα μεγαλεπήβολα, κι εστιάζει στο καίριο να ενεργοποιηθούν οι 11.000 υπάλληλοι του Δήμου. Επίσης το κοσμογύρισμα του τον κάνει πιο ανοιχτό στις νέες ιδέες, καινοτόμο Έλληνας πολιτικός να προτείνει να υιοθετηθούν πετυχημένα παραδείγματα ξένων πόλεων χωρίς κανένα κομπλεξισμό.

Το σωστό: να παίρνεις θέση!
Προβληματίστηκα μα θα τους ψηφίσω και τους δύο. Mr Καμίνη, ξέρω ένα ποσοστό παραπάνω θα ενθάρρυνε και θα γέμιζε με περισσότερη αισιοδοξία την προοδευτική Αθήνα για τον Β' γύρο, μα η δονκιχωτική προσπάθεια του Αμυρά πρέπει κάπως να επιβραβευθεί, θα 'ναι κέρδος για την πόλη να βρεθεί στο Συμβούλιο της Κοτζιά. Πρώτη Κυριακή, σιγά τη μέρα, την Δευτέρα ξεκινά η ουσιαστική μάχη: το πιστεύω βαθιά, με κάνουν να το ελπίζω οι οργισμένοι με Νικήτα δεξιοί που συναντώ, με γερό αγώνα ο Δήμος μπορεί δει την άλλη σελίδα!

Σχόλια

  1. Κι εγώ θέλω Αμυρά στο Δημ. Συμβούλιο και Καμίνη στο Δημαρχείο. Αν ψήφιζα Αθήνα 1η Κυρ Αμυρά, 2η Καμίνη... Χαίρομαι που αρκετοί έχουν την ίδια άποψη, μακάρι να γίνει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω ενα εχω να πω...δεν ψηφιζω στην Αθηνα, κατεβηκα εχθες το μεσημερι στο κεντρο για δουλειες...και στις 3.30 στην Ομονοια οπου δεν περνουσες με τιποτα μια ομαδα Αφρικανων ξυλοφορτωνε εναν δυσμοιρο ναρκομανη και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ....
    ειχα να περασω απο την Ομονοια τουλαχιστον ενα χρονο (ναι το ομολογω πηγαινα απευθειας στην αμαρτωλη Ερμου) ΑΛΛΑ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΗΝΗ... Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ? ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Ή ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΘΩΚΟ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αντιδράς; Αμυράς!"
    Κάπου το διάβασα, δεν ξέρω αν είναι επίσημο slogan, αλλά σου μένει!
    Όλοι οι υπόλοιποι ψυχή για την Αθήνα δεν έχουν, αλλού στοχεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κολαν του Αμυρα γιατι σε χάλασε?
    Μήπως έχουμε συνηθίσει τα κοστουμια και υποσυνείδητα οτιδήποτε άλλο μας τρομάζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διάβαζε καλύτερα τι γράφω, δεν χάλασε εμένα, πως λειτουργούσε σε λαϊκούς ανθρώπους η εικόνα ανέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αμυράς με τον Καμίνη τώρα! Θα βοηθούσε έναν εξαιρετικά ποιοτικό άνθρωπο να κερδίσει την Δημαρχία και θα άνοιγε την πόρτα στον Αμυρά να εφαρμόσει κάποιες από τις ωραίες και ενδιαφέρουσες ιδέες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nai ok αλλα προφανώς του Αμυρά του αρέσει να βγαίνει όπως ακριβώς ειναι στην πραγματική του ζωή και με τα ρούχα της καθημερινότητάς του. Συμφωνώ οτι δεν αγγίζει τον μέσο Αθηναίο, αλλα ειναι αληθινός.
    Θα συμφωνήσω με την τρελλή χαρτούρα της Πορτάλιου οπως επίσης και με τον Felipe . Τι ωραία να ηταν ενα αυτοι οι δύο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσχετο, αλλά εγώ στεναχωριέμαι που δεν ψηφίζω Πειραιά γιατί μετά που άκουσα τη διαφήμιση του Κικίλια με τον ταβερνιάρη στα Κύθηρα, πείστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, σου έστειλα και σχετικό email.

    Αυτή ήταν η κατάσταση του περιπτέρου του Κακλαμάνη στο μετρό Φιξ χτες το απόγευμα ενώ οι εκπρόσωποί του μοίραζαν φυλλαδια. http://twitpic.com/3418m4

    Τους είπα θα φύγετε και θα τα αφήσετε έτσι; Μου απάντησαν ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως και να πάνε οι εκλογές, θεωρώ ότι θα είναι απαραίτητη η συμβολή της κοινωνίας και κυρίως των ... atenistas!!!! Αύριο βράδυ δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην Κοτζιά (είμαι εκτός Αθηνών) όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναληφθούν πρωτοβουλίες σαν την αυριανή, να καταλάβει ο όποιος δήμαρχος (Νίκυ, Καμίνης, Αμυράς ή Πορτάλιου) ότι υπάρχει κόσμος που νοιάζεται για την πόλη πέρα από παρατάξεις, αγκυλώσεις, μυθολογήματα και ιδεολογήματα, που αφορούν τελικά τις καριέρες των κατά επάγγελμα πολιτικών και όχι τους υπόλοιπους πολίτες. Το λεγόμενο Ιστορικό Κέντρο (Πλατεία Θεάτρου και Κάτω Ομόνοια) έχουν εγκαταλειφθεί γιατί δεν μένει κανείς εκεί, άρα η περιοχή δεν αποτελεί δεξαμενή ψήφων. Μετά τις εκλογές, θα πρέπει να μεριμνήσουμε ιδιαίτερα για αυτή την περιοχή με πράξεις συμβολικού και πρακτικού χαρακτήρα. Καλή ψήφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακάρι να μπει ο Αμυράς στο Δ.Σ. Και να βγει ο Καμίνης δήμαρχος, και να δουλέψει όπως θέλει αυτός και χωρίς να τον αποπροσανατολίζουν κολλημένα μυαλά του βαθύ ΠΑΣΟΚ που σίγουρα θα κυκλοφορήσουν στην Κοτζιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοιταξτε,δεν μπορουμε παντα να ακολουθουμε το politically correct του -οποιου- κοινου..Καιρος να σπασουν και τα στυλιστικα στερεοτυπα..Οι 30something ειναι η γενια η οποια πολλακις εχει αποδειξει οτι μπορει να συνδυαζει στυλιστικες επιλογες μη συνηθισμενες με ποιοτητα ζωης και ελπιδα.:)

    Dimko my friend φιλια και απο δω!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν το δείξει η τηβή, Μαυρίκιε, οι μόνοι που θα το πάρουν χαμπάρι θα είναι αυτοί που θα πάνε και τίποτα σκόρπιοι περαστικοί (είναι και κλειστα τα μαγαζιά τέτοια ώρα).
    Δυστυχώς χωρίς τηβή στην εποχή μας δεν γίνεται τίποτα. Και όποιος είδε την εντελώς θλιβερή παρουσία του Καμίνη στον Μέγκα (τρισάθλιο πάντως και προμελετημένο το όλο στήσιμο από τον Πρετεντέρη: http://www.youtube.com/watch?v=1KJThHG3Rc0), κατάλαβε ότι μας περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια πλιάτσικο κι αδιαφορία.
    Μακάρι ο Β' γύρος να φέρει την έκπληξη, αλλά, αν και αισιόδοξος εκ φύσεως (αλλιώς δεν θά' μενα στο κέντρο της Αθήνας), δεν το περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν το δείξει η τηβή, Μαυρίκιε, οι μόνοι που θα το πάρουν χαμπάρι θα είναι αυτοί που θα πάνε και τίποτα σκόρπιοι περαστικοί (είναι και κλειστα τα μαγαζιά τέτοια ώρα).
    Δυστυχώς χωρίς τηβή στην εποχή μας δεν γίνεται τίποτα. Και όποιος είδε την εντελώς θλιβερή παρουσία του Καμίνη στον Μέγκα (τρισάθλιο πάντως και προμελετημένο το όλο στήσιμο από τον Πρετεντέρη: http://www.youtube.com/watch?v=1KJThHG3Rc0), κατάλαβε ότι μας περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια πλιάτσικο κι αδιαφορία.
    Μακάρι ο Β' γύρος να φέρει την έκπληξη, αλλά, αν και αισιόδοξος εκ φύσεως (αλλιώς δεν θά' μενα στο κέντρο της Αθήνας), δεν το περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δείτε κι αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=qEzpmRcZ-S0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βάζε το ενσωματωμένο βρε :-)
    <object><param></param><param></param><param></param><embed></embed></object>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιος φταίει; Μάλλον φταίμε όλοι, όποιος περισσότερο όποιος λιγότερο. Γιατί σε μια δημοκρατία η κοινωνία έχει λόγο και έχει ευθύνες. Αν δηλαδή μεθαύριο θα έχουμε το Νίκυ δήμαρχο, ποιος φταίει; Ο Νίκυ, ο οποίος στο κάτω-κάτω κάνει τη δουλειά του; Εμείς κάνουμε τη δικιά μας (ε, οι atenistas κάνουν!!). Όσο για την τηβή, μού φαίνεται ότι οι atenistas κατάφεραν να αποσπάσουν τηλεοπτικό χρόνο, πλέον μόνο ο Ψαριανός και ο Άδωνις-Σπύρος δεν τους ξέρουν - και αυτό βέβαια είναι αησυχητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δημοτική αρχή, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν έχει καμμία δικαιοδοσία σε θέματα ασφαλείας. Μακάρι να αλλάξουν οι νόμοι και να γίνει ο Δήμαρχος όπως στις ΗΠΑ: να έχει τα πάντα στην πόλη υπό τον έλεγχό του. Ο Τζουλιάνι έτσι καθάρισε τη Νέα Υόρκη. Τώρα, για την Ομόνοια ειδικώς, συμβαίνει και ένα άλλο σουρρεαλιστικό: ο Δήμος δεν έχει καν έλεγχο επί της διαμόρφωσής της! Ανήκει σε κάποιο υπουργείο. Όπως περπατά κανείς την Πανεπιστημίου, στα ωραία πεζοδρόμια που στρώθηκαν επι Αβραμόπουλου, ξαφνικά συναντά ένα "όριο": ακόμα και τα πλακάκια αλλάζουν με το που μπαίνεις στον Ομόνοια!Ζούμε στην χώρα του υπαρκτού σουρρεαλισμού! Ναι, ο δήμος έχει ίσως ευθύνη αν δεν πάλαιψε αρκετά για να την πάρει υπό τον έλεγχό του...αλλά για την κατάστασή της δεν έχει ούτε ευθύνη ούτε έλεγχο, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. hmmm ... αν είναι δυνατόν !! Μα για τίποτα δεν έχει αρμοδιότητα αυτόςο δήμος. Οι άλλοι δήμοι? Πως είναι δυνατόν και άλλοι δήμοι είναι πιο καθαρόί?


    Οτι οι υπάλληλοι είναι βρώμικοι, αγενείς και σχολάνε από τισ 13:00 έχει σχέση με αρμοδιότητες?

    Οτι κανένας δεν απαντάει τα τηλέφωνα στο δήμο? Οτι τα πεζοδρόμεια δεν φτιάχνονται ποτέ? Οτι η δημοτική αστυνομία, πριν κάνει έλεγχο, ειδοποιεί για να μαζέψουν τα παράνομα (έχεις δει διαφορά στην Πλάκα τις μέρες που όλοι ξέρουν για το πέσιμο??)? Οτι οι δημοτική αστυνομία καβαλάει αυτή τα πεζοδρόμια με τις μηχανές της?

    Οτι η δημοτική αστυνομία δεν περνάει κάθε 45 λεπτά όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση? Οτι τα μηχανήματα που καθαρίζουν με σκούπες έχουν εξαφανιστεί (τώρα είδαμε 5-6 πριν τις εκλογές)?

    Οτι ο δήμος είναι υπερχρεωμένος? Οτι το ελεγκτικό συνέδριο ήδη έχει σταματήσει το δήμο που πήγε να πάρει και άλλο δάνειο χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες? Οτι δόθηκαν 17 εκ. ευρο στον 9.84 πέρισυ μόνο?

    Οτι πάει 10 ευρώ να σβήσεις κλήση, 5.000 να πάρεις άδεια καταστήματος υγειονομικού χαρακτήρα, μερικά κατοστάρινα να αποφύγεις αυτοψία.

    Ασε τώρα.. ο δήμος της Αθήνας είναι από τους πλέον δειυθαρμένους.

    Τί σχέση έχουν όλα αυτά με τις αρμοδιότητες??

    Μα τώρα παίζουμε το παιχνίδι του παραλόγου. Ο τύπος κατέστρεψε την Αθήνα όταν ακόμα υπήρχαν λεφτά !!! Είναι και αστείο το επιχείρημα περί αρμοδιοτήτων...Επειδή λοιπόν δεν έχει το επιχείρημα "δεν υπάρχουν λεφτά" έφτιαξε το επιχείρημα περί αρμοδιοτήτων.

    Μα για χαζούς μας περνάτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακομμάτιστος ΑθηναίοςΝοεμβρίου 05, 2010 10:43 μ.μ.

    Κρίμα. Υπονομεύετε εσείς ο ίδιος μια από τις πιο αξιέπαινες -επίστευα- ανεξάρτητες, εθελοντικές κινήσεις για την πόλη μας που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Τελικώς και οι Atenistas αποδεικνύονται προεκλογική κομματική πρωτοβουλία; Εγώ πάντως ήθελα να βοηθήσω να ομορφύνουμε την Αθήνα, όχι να κάνω προεκλογική εκστρατεία εναντίον του Κακλαμάνη και υπέρ του Καμίνη.

    Καταλάβετε ότι δεν εκφράζετε πια προσωπικές απόψεις. (Δεν υπογράφετε καν επωνύμως εξ άλλου.) Είσθε ο Athensville, ο επί κεφαλής και η ψυχή των Atenistas.

    Το έργο σας ήταν πολύ σημαντικότερο από το κομματικό παιχνίδι. Αλλά δεν αντισταθήκατε στον πειρασμό του τελευταίου. Και υποβιβάσατε το έργο σας. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. olo ayto apo proekypse?
    Blepeis kamia politikh drash twn atenistas, na pairnoun thesi se kati, h na enhrghsan yper tou Kamini h kata tou Kaklamanh.

    Stous atenistas den epitrepontai politikes theseis, teleia kai payla.
    Th gnwmh moy, pou den afora kanenan ap' ta melh mas, thn kratw gia to Athensville.
    So, mhn ta mperdeyeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. olo ayto apo pou proekypse?

    Blepeis kamia politikh drash twn atenistas, na pairnoun thesi se kati, h na enhrghsan yper tou Kamini h kata tou Kaklamanh?

    Stous atenistas den epitrepontai politikes theseis, teleia kai payla.
    Th gnwmh moy, pou den afora kanenan ap' ta melh mas, thn kratw gia to Athensville.
    So, mhn ta mperdeyeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τελικά θέλουμε δήμαρχο επικοινωνιακό ή με πολιτική πυγμή; Γιατί κολλάς με τα επικοινωνιακά παιχνίδια διαρκώς δεν καταλαβαίνω...

    Αν κάποιος κοιτάξει τα προγράμματα όλων των υποψηφίων λένε μόνο αοριστολογίες στο προγραμμά τους. Ας μας πει ένας με συγκεκριμένες αναφορές τι θα κάνει στα διαμερίσματα. Όχι θα... περισσότερο πράσινο, θα..την ασφάλεια, θα..όχι άλλο κάρβουνο. Θέλουμε ένα δυο τρια..εκεί και εδώ!

    Όλοι οι τωρινοί είναι πολιτικά λίγοι... Δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα. Ο δήμος έχει προβλήματα κύριως από κυβερνητικές αστοχίες. Περίμενε 150 χρόνια για να του παραχωρηθεί ο εθνικός κήπος...

    Καταλήγωντας θέλουμε αλλαγή πολιτικής γενικότερα όχι μόνο στον δήμο. .. Δεν φταίει ο δήμος που ποτέ δεν βγαίναν περιπολίες στο κέντρο. Γκέτο θέλησαν και έγινε η Ομόνοια...

    Η λογική "τα παραπονά σου στο δήμαρχο" (και μόνο) ίσως είναι παροχυμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω: τις τελευταίες εβδομάδες το κέντρο της Αθήνας είναι σχετικά καθαρό, αρκετά ασφαλές και αποδεκτά ήρεμο...Περνάω από την Σοφοκλέους και, αν και πάντα alert, περνάω. Πριν δεν περνούσα. Αφού σχετικά καθάρισε η περιοχή τώρα, δε μπορεί να είναι ΜΟΝΙΜΑ έτσι;;; Φυσικά και μπορεί... Ομως ΕΛΑΣ και Δημος έχουν άλλες προτεραιότητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. An telika vgei o kaklamanis eimaste aksioi tis moiras as. Etsi einai i dimokratia...an 5 meres katharis athinas svinoun 4 xronia brwmias tote xalali...eimaste xazoi kai aksizoume na zoume mesa sti bixla.

    Oi teleftaies meres deixnoun k oti to epixeirima peri elipsis armodiotitas einai moufa...an den exete armodiotitas pws kai einai katharoteri k asfalesteri i athinas tin teleftaia ebdomada...
    Ksipniste reeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. An telika vgei o kaklamanis eimaste aksioi tis moiras as. Etsi einai i dimokratia...an 5 meres katharis athinas svinoun 4 xronia brwmias tote xalali...eimaste xazoi kai aksizoume na zoume mesa sti bixla.

    Oi teleftaies meres deixnoun k oti to epixeirima peri elipsis armodiotitas einai moufa...an den exete armodiotitas pws kai einai katharoteri k asfalesteri i athinas tin teleftaia ebdomada...
    Ksipniste reeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. An telika vgei o kaklamanis eimaste aksioi tis moiras as. Etsi einai i dimokratia...an 5 meres katharis athinas svinoun 4 xronia brwmias tote xalali...eimaste xazoi kai aksizoume na zoume mesa sti bixla.

    Oi teleftaies meres deixnoun k oti to epixeirima peri elipsis armodiotitas einai moufa...an den exete armodiotitas pws kai einai katharoteri k asfalesteri i athinas tin teleftaia ebdomada...
    Ksipniste reeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. kala re athenville, mipws eisai ligo upervolikos me tin portaliou, oi anthrwpoi exoyn kanei dekapentexiliades pragmata stin athina kai einai oi monoi pou asxolountai diarkws kai oxi mono stis ekloges me tin athina, esy kollas sto ti thesi exoun gia tin nea pinakothiki?
    outws 'h allws auti i sizitisi epistimonika einai anoixti kai afora ston legomeno "eksegenismo" - gentrification, diavase ligo http://en.wikipedia.org/wiki/Gentrification

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. o κακλαμανης παντως εχει δηλωσει οτι θα ηθελε τον αμυρα στο συμβουλιο του και ο αμυρας λεει οτι οι θεσεις του ειναι ελευθερες προς υιοθετηση για οποιον ενδιαφερεται να τις πραγματοποιησει. λετε να διοικησει ο αμυρας μεσω κακλαμανη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "μια ομαδα Αφρικανων ξυλοφορτωνε εναν δυσμοιρο ναρκομανη και ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ.... "

    penυ γιατι να παρεμβουν, για να χαρακτηριστουν ρατσιστες απο τον ψευτο αριστεριστικο ψευτοανθρωπισμου που ειναι το de facto στην ελλαδα. ρωτα ποσους απο εδω αν εβλεπαν τους αστυνομικους να λειτουργουν υπηρεσιακα απεναντι σε αυτους θα αντιδρουσαν.

    Για τις εκλογες τωρα.
    Ενα ευχαριστο: Ο Κακλαμανης μπορει να ηττηθει, υπαρχει ελπιδα, ολοι για το μαυρο στον αχρηστο.

    Το δυσαρεστο που πρεπει να σας προβληματισει : 5 % η Χρυση Αυγη στο Δημο Αθηναιων!!!

    ο ελιτιστικος ψευτοαριστεριστικος ψευτοανθρωπισμος του παλαιου ψυχικου εκει οδηγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν ξερω τι εχει κανει η παρταλιου, αλλα νικαια που ειναι κομμουνιστης δημαρχος και ενα απιστευτο χρεος εχουν και ουτε σκουπιδια δεν μπορουν να μαζεψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πόσο πιο επιπόλαιος, επιφανειακός και trendy μπορεί να γίνει κανείς; Προφανώς δεν υπάρχει πάτος.

    Ψηφίστε Αμυρά που είναι δημόσιος υπάλληλος στην ΕΡΤ και θα σας μοιράζει και δωρεάν μπάφους. Μιλάμε για πολιτικό κριτήριο όχι αστεία.

    Όσο για τους απανταχού βαρεμένους εραστές του ποδηλάτου, σεσημασμένους λατέρνατιβ, ψευτο-οικολόγους και δεν συμμαζεύεται: το κοινό που σε μια αντίστοιχη πόλη του εξωτερικού θα προτιμούσε το ποδήλατο, στην Αθήνα έχει επιλέξει εδώ και δεκαετίες τη μηχανή.

    Get over it και αρχίστε να προτείνετε λύσεις για την Αθήνα, όχι για τη Στοκχόλμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ερμής Κασάπης (ΑΕΡΙΚΟ)Νοεμβρίου 08, 2010 11:05 π.μ.

    Η πολιτική της "αναρμοδιότητας" και η συνακόλουθη κάλυψη πίσω από αυτήν, τρέφει, πίσω από τον κοινωνικό αυτοματισμό, το φίδι του φασισμού. Εξ ου και, ποιός, τα εγκληματικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής με 5% κοινωνική αποδοχή και με τον αρχηγός τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ερμής Κασάπης (ΑΕΡΙΚΟ)Νοεμβρίου 08, 2010 11:15 π.μ.

    Οι πολιτικές πεποιθήσεις καθενός μας διαφέρουν. Δεν παύουν όμως να είναι απλά σημεία αφετηρίας για μια συνάντηση μας σε άλλο επίπεδο.
    Αν οι Αthenistas τείνουν να εξελιχθούν σε ένα κίνημα που μας αγκαλιάζει, αυτό είναι σίγουρα ένα κριτήριο για το ότι βιώνουμε το αδιέξοδο στην πράξη των πολιτικών μας πεποιθήσεων.

    Έτσι κι αλλιώς κάθε παρέμβαση στο δημόσιο χώρο είναι πολιτική. Ας ανακαλύψουμε τον λόγο που εκφράζει αυτή την πολιτική, όχι για να την "ερμηνεύσουμε" αλλά για να την κατανοήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενώ όλοι οι δήμοι με δεξιούς και κεντροαριστερούς δημάρχους παίρνουν κάθε χρόνο ευρωπαϊκά βραβεία για χρηστή διαχείρηση και καθαριότητα των δημόσιων χώρων.
    Δεν θα ψήφιζα ποτέ Πορταλιού γιατί διαφωνώ σε αρκετά σημεία με τις απόψεις της αλλά το να κρίνουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο βάσει των επιδόσεων κάποιου άλλου δημάρχου που απλώς ανήκει στον ίδιο ευρύτερο ιδεολογικό χώρο είναι τουλάχιστον άκαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ε βέβαια, και γιατί άλλωστε να προωθήσει ο Δήμος το ποδήλατο; Μήπως είναι πιο υγειινό για τους αναβάτες, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και έχει μηδενικές εκπομπές καυσαερίου σε σχέση με τη μηχανή; Ή μήπως αυτοί που το προτιμούν γιατί είναι δήθενατζήδες λατέρνατιβ πληρώνουν και αυτοί δημοτικά τέλη και έχουν δικαιώματα στο δημόσιο χώρο; Άσε, το ποδήλατο είναι για τις Στοκχόλμες και τα Άμστερνταμ που έχει πάντα καλό καιρό, όχι για τη βροχερή και παγωμένη Αθήνα. Η Αθήνα και οι Ελλάδα είναι πάντα παγκοσμίως μοναδικές περιπτώσεις με παντελώς τοπικά προβλήματα και καμία λύση που λειτουργεί σε άλλες χώρες δεν μπορεί να εφαρμοστεί ποτέ. Μα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμβασιούχος στην ΕΡΤ είναι ο άνθρωπος και όχι μόνιμος.

    Ας αφήσουμε τα κομματικά ψευδοδιλλήματα και ας ενδιαφερθούμε για την πόλη μας. Χαίρομαι που βγήκε ο Αμυράς, χαίρομαι για την Πορτάλιου και το πρόγραμμά της, θα χαρώ πολύ να βγεί και ο Καμίνης που δεν είναι πολιτικός. Δε χαίρομαι που θα υπάρχει έστω και ένας των χρυσών αυγών στο δημοτικο συμβούλιο της πόλης μου και ελπίζω για όσο γίνεται λιγότερο Κακλαμάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δε μιλώ για τα υπόλοιπα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην έλλειψη δικαιοδοσίας του ΔΑ στην Ομόνοια. Για τρελλούς μας περνούν όλους, αλλά η τρέλλα έχει πέραση στη χώρα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς