Blog Widget by LinkWithin


Το ντουέτο του τελικού
"Δεν γίνεται να πάει
καλά ο νυν Δήμαρχος, όλοι τον βρίζουν. Μα όλοι, ακόμα και οι δεξιοί", αυτό λάμβανα από παντού. Να που αποτυπώθηκε στις κάλπες, γιατί όσο να 'ναι πιο κάτω από 35% δεν πέφτει η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα, ποσοστό είναι σχεδόν ντροπή για υποψήφιο μπλε Δήμαρχο. Βέβαια πολλοί είστε εντελώς αλλού και δηλώσατε απογοητευμένοι απ' την πρωτιά του Νίκυ. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα πιο ιδανικά και με κάνουν υπεραισιόδοξο για την αλλαγή του σκηνικού. Ο Καμίνης έχει πραγματικά την ευκαιρία να αλλάξει τον κουρασμένο Δήμο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, που γκώσαμε, φτάνει πια, να δούμε και το άλλο! Μόλις 6.5 μονάδες η διαφορά και αν, όχι και τόσο αυθαίρετα, προσθέσουμε και τον Αμυρά περνάνε μπροστά. Το θέμα είναι τι θα ψηφίσει η Αριστερά, θα αποφασίσει να πάρει για μια φορά ουσιαστική θέση στο κατάντημα της πόλης;
Η σκέψη πια είναι απλή: 2 υποψήφιοι, τον έναν τον δοκιμάσαμε, δεν! Ας δώσουμε την ευκαιρία στον άλλον!

Το ποσοστό Αμυρά
7.5% των Αθηναίων
υποστήριξαν μια υποψηφιότητα εκτός μαντριού, με ελάχιστα μέσα, χωρίς φυλλάδια, μ' ένα τραπεζάκι για περίπτερο στην Παλιά Βουλή, που στηρίχθηκε μόνο στο απλό, ανθρώπινο λέγειν και στις σαφείς προτάσεις του Αμυρά. Το αγαπώ αυτό το 7.5%, είναι η δημιουργική πόλη, είναι ποσοστό ικανό να επηρεάσει νοοτροπίες, άσε που βάζει το ποδήλατο σαν βασική προτεραιότητα για τον νέο Δήμαρχο. Μπράβο Γιώργο!

5% η Χρυσή Αυγή!
Κυκλοφορώ πολύ στις περιοχές αυτές και κρυφακούω λόγια στις στάσεις. Μιλώ για το 6ο διαμέρισμα, Κυψέλη ως κάτω Άγ. Παντελεήμονα, εκεί που πέτυχε ο Μιχαλολιάκος διψήφια ποσοστά. Έκπληξη καμμία. Είναι οι κάτοικοι που αντικρύζουν εξαθλιωμένους ανθρώπους να μένουν ανά δεκάδες σε υπόγεια, που στη γειτονιά τους δεν σταματούν ν' ανοίγουν καινούρια μπουρδέλα, που στους δρόμους τους ανήλικες μαυρούλες κάνουν πιάτσα με φόβητρο απέναντι τον νταβατζή, που το εμπόριο ναρκωτικών πάει σύννεφο, που σαν σαρδέλες μες στα τρόλει για την Ομόνοια θα αντικρύσουν το κολαστήριο της Τοσίτσα. Που καλώς ή κακώς οι γειτονιές αυτές είναι ο τόπος τους, εκεί ζήσανε μεγάλωσαν και αρκετών τα παλιά μυαλά έχουν άλλες αρχές, κάποιοι και μισαλλόδοξες, αλλά από την αλλή νοιώθουν ανοίκεια στους δρόμους τους, σαν σε ξένο τόπο, που ίσως κουβαλούν και μια προσωπική πικρία που δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν, να μένουν όπως οι παλιοί γειτόνοι σε πιο χάι περιοχές, στα Βριλήσσια, στα Μαρούσια, σε μεζονέτα στον Γέρακα.
Έχουν και τα δίκια τους. Μα αυτά τα καθημερινά τα ουσιαστικά θα πρέπε να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα να εκφραστούν και όχι με το άδικο και πραγματικά αστείο "για όλα φταίνε οι μετανάστες". Ρίξτε τα στο ανίκανο κράτος ρε παιδιά!

Αξιοπιστία σε τιμή σοκοφρέτας ή πως να χαντακώσετε τα έντυπα σας μια για πάντα!

Faq: εξώφυλλο God save the Mayor, 6 σελίδες αφιέρωμα στο έργο, καμία αναφορά στην κατάντια.


Metro: Ολόκληρο το φύλλο, 24 σελίδες, της 3/11, έργα, έργα, έργα, η νέα Βιέννη του νότου, δια χειρός Νικήτα!

Σχόλια
blog comments powered by Disqus