Κάτι φωτεινό στις κάλπες...


Το ντουέτο του τελικού
"Δεν γίνεται να πάει
καλά ο νυν Δήμαρχος, όλοι τον βρίζουν. Μα όλοι, ακόμα και οι δεξιοί", αυτό λάμβανα από παντού. Να που αποτυπώθηκε στις κάλπες, γιατί όσο να 'ναι πιο κάτω από 35% δεν πέφτει η Νέα Δημοκρατία στην Αθήνα, ποσοστό είναι σχεδόν ντροπή για υποψήφιο μπλε Δήμαρχο. Βέβαια πολλοί είστε εντελώς αλλού και δηλώσατε απογοητευμένοι απ' την πρωτιά του Νίκυ. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα πιο ιδανικά και με κάνουν υπεραισιόδοξο για την αλλαγή του σκηνικού. Ο Καμίνης έχει πραγματικά την ευκαιρία να αλλάξει τον κουρασμένο Δήμο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, που γκώσαμε, φτάνει πια, να δούμε και το άλλο! Μόλις 6.5 μονάδες η διαφορά και αν, όχι και τόσο αυθαίρετα, προσθέσουμε και τον Αμυρά περνάνε μπροστά. Το θέμα είναι τι θα ψηφίσει η Αριστερά, θα αποφασίσει να πάρει για μια φορά ουσιαστική θέση στο κατάντημα της πόλης;
Η σκέψη πια είναι απλή: 2 υποψήφιοι, τον έναν τον δοκιμάσαμε, δεν! Ας δώσουμε την ευκαιρία στον άλλον!

Το ποσοστό Αμυρά
7.5% των Αθηναίων
υποστήριξαν μια υποψηφιότητα εκτός μαντριού, με ελάχιστα μέσα, χωρίς φυλλάδια, μ' ένα τραπεζάκι για περίπτερο στην Παλιά Βουλή, που στηρίχθηκε μόνο στο απλό, ανθρώπινο λέγειν και στις σαφείς προτάσεις του Αμυρά. Το αγαπώ αυτό το 7.5%, είναι η δημιουργική πόλη, είναι ποσοστό ικανό να επηρεάσει νοοτροπίες, άσε που βάζει το ποδήλατο σαν βασική προτεραιότητα για τον νέο Δήμαρχο. Μπράβο Γιώργο!

5% η Χρυσή Αυγή!
Κυκλοφορώ πολύ στις περιοχές αυτές και κρυφακούω λόγια στις στάσεις. Μιλώ για το 6ο διαμέρισμα, Κυψέλη ως κάτω Άγ. Παντελεήμονα, εκεί που πέτυχε ο Μιχαλολιάκος διψήφια ποσοστά. Έκπληξη καμμία. Είναι οι κάτοικοι που αντικρύζουν εξαθλιωμένους ανθρώπους να μένουν ανά δεκάδες σε υπόγεια, που στη γειτονιά τους δεν σταματούν ν' ανοίγουν καινούρια μπουρδέλα, που στους δρόμους τους ανήλικες μαυρούλες κάνουν πιάτσα με φόβητρο απέναντι τον νταβατζή, που το εμπόριο ναρκωτικών πάει σύννεφο, που σαν σαρδέλες μες στα τρόλει για την Ομόνοια θα αντικρύσουν το κολαστήριο της Τοσίτσα. Που καλώς ή κακώς οι γειτονιές αυτές είναι ο τόπος τους, εκεί ζήσανε μεγάλωσαν και αρκετών τα παλιά μυαλά έχουν άλλες αρχές, κάποιοι και μισαλλόδοξες, αλλά από την αλλή νοιώθουν ανοίκεια στους δρόμους τους, σαν σε ξένο τόπο, που ίσως κουβαλούν και μια προσωπική πικρία που δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν, να μένουν όπως οι παλιοί γειτόνοι σε πιο χάι περιοχές, στα Βριλήσσια, στα Μαρούσια, σε μεζονέτα στον Γέρακα.
Έχουν και τα δίκια τους. Μα αυτά τα καθημερινά τα ουσιαστικά θα πρέπε να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα να εκφραστούν και όχι με το άδικο και πραγματικά αστείο "για όλα φταίνε οι μετανάστες". Ρίξτε τα στο ανίκανο κράτος ρε παιδιά!

Αξιοπιστία σε τιμή σοκοφρέτας ή πως να χαντακώσετε τα έντυπα σας μια για πάντα!

Faq: εξώφυλλο God save the Mayor, 6 σελίδες αφιέρωμα στο έργο, καμία αναφορά στην κατάντια.


Metro: Ολόκληρο το φύλλο, 24 σελίδες, της 3/11, έργα, έργα, έργα, η νέα Βιέννη του νότου, δια χειρός Νικήτα!

Σχόλια

  1. Αέρα αέρα, να φύγει η χολέρα! Ας βάλουμε όλοι μαζί ενα χεράκι στην κάλπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους εσάς που παρακολουθείτε τον athensville.
    Σίγουρα αυτή τη φορά παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία να έχουμε δήμαρχο έναν αξιόλογο άνθρωπο για τον δήμο Αθηναίων. Παρότι ο κ. Καμίνης δεν μου γέμιζε το μάτι καθόλη την διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι σίγουρα κουβαλάει κάτι το ηθικό η στάση του, δηλαδή δεν δείχνει λαικιστής και βρώμικος παίκτης όπως συνήθως δείχνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες πολιτικοί και σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από τον κ. Κακλαμάνη και την αλλαζονική θρασύτητα που επιδεικνύει. Όσοι κυκλοφορούν στον δήμο Αθηναίων έχουν μάτια και βλέπουν, σίγουρα φταίνε και οι κυβερνητικές υπηρεσίες για την κατάντια του δήμου αλλά σε μεγάλο ποσοστό φταίει και ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης.
    Τώρα για τα περιοδικά στα οποία αναφέρεσαι τι να πω,
    τα λέει ο Τσαγκαρουσιάνος καλύτερα στην Lifo από ότι θα τα πω εγώ. Τους κουνάνε το καρότο(δηλαδή τα χρήματα) και αυτοί τρέχουν.
    Όσο για τις περιοχές στις οποίες οι ακροδεξιοί έχουν εγκαταστήσει τα κρατίδια τους τι να πω, πρέπει να συνηθίσουν οι κάτοικοι την ιδέα ότι θα συνυπάρξουν με τους μετανάστες και ότι θα αποτελούν την μειοψηφία. Ακόμα και στο βερολίνο να πας υπάρχουν περιοχές όπου βρίσκεις μικρές Τουρκίες, μικρές Ελλάδες και μικρές Σερβίες. Η φυλετική καθαρότητα πέθανε μαζί με τον Χίτλερ. Ας προσπαθήσουν να έρθουν πιο κοντά με αυτούς τους ανθρώπους, μια και δεν αποτελούν όλοι εγκληματικά στοιχεία.
    Η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν ήθελαν οι υπηρεσίες, αλλά μάλλον αποτελεί ένα έξτρα μπόνους για αυτούς.
    Αυτά και επιτέλους με ένα καινούριο δήμαρχο την επόμενη δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Που καλώς ή κακώς οι γειτονιές αυτές είναι ο τόπος τους, εκεί ζήσανε μεγάλωσαν και τα παλιά μυαλά τους έχουν άλλες αρχές, δικές τους και μισαλλόδοξες..."

    Ε, όχι και μισαλλόδοξες, αγαπητέ athensville ...



    Μισαλλοδοξία (θηλυκό) :

    το μίσος εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη (πολιτική τοποθέτηση, θρησκεία κ.λπ)

    Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέτε την Κυριακή αυτή να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή; 'Οχι δεξιό Δήμαρχο στην Αθήνα; Δεν έχω μεγάλο πρόβλημα με τις πολιτικό-κομματικές ταμπέλες, αλλά σίγουρα αυτό θα ήταν μια τεράστια νίκη των ευρύτερων αριστερών. Αν επικεντρωθώ όμως στο σπουδαίο έργο του Νικήτα μου, που δεν χωράει σε 24 φύλλα της εφημερίδας, που σαν το πρόγραμμα που είχε εκδώσει και είχες παρατηρήσει στο: http://athensville.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html δεν υπάρχει χαρτί από χρυσάφι να αντέχει τη λάμψη αυτού του έργου, τότε πρέπει να πω, πως οποιοσδήποτε θα ήταν καλύτερος από τον Νικήτα!!! Μετά από τόσο έργο, ας κάτσει σπίτι του να ξεκουραστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Η νέα Βιέννη του νότου''!!!!!
    Ειλικρινά το θράσος του ξεπερνά την αλαζονεία του!
    Δυστυχώς δεν ψηφίζω στην Αθήνα αλλά Αθηναίοι πολίτες σας εκλιπαρώ: Μουτζώστε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον και διαβάζω οτιδήποτε γράφεις, νιώθω πολύ κοντά σε ότι νιώθεις για την Αθήνα μας. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι η αντιπάθεια σου στον κ. Κακλαμάνη οφείλεται μόνο στην αποτυχία του ως δήμαρχος, στο ανύπαρκτο έργο του, και όχι στην κομματική του ταυτότητα. Είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν την δύναμη να με απομακρύνουν από τους ανθρώπους, η κομματική προσκόληση. Πιστεύω ακράδαντα ότι η καθημερινότητά μας έχει καταντήσει όπως έχει καταντήσει γιατί σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και κρίνουμε τα πάντα από το κομματικό χρώμα. Ένας από τους λόγους που σε παρακολουθώ είναι γιατί σε πιστεύω κάθε φορά που αναφέρεις ότι δεν θέλεις οι δράσεις σου να κομματικοποιούνται από κανέναν. Το συγκεκριμένο κείμενό σου όμως με μπέρδεψε, Θέλω να κάνω λάθος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όχι, αυτό το λέω εγώ. αν δεις τα έργα εκεί καταλήγεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως έχει ενδιαφέρον που παρά την έδρα του Μιχαλολιάκου, παρά την αυξημένη πιθανότητα ο Κακλαμάνης να ξαναείναι δήμαρχος για άλλη μία τετραετία, αρκετοί επιμένουν στην αποχή ακόμα και στον 2ο γύρο.
    Ίσως τελικά να μην συνειδητοποιούν όλοι τι διακυβεύεται σε αυτή την αναμέτρηση, και τελικά αυτή η υπερκομματική τους αλαζονεία να σκάει στα ίδια τους τα μούτρα.

    Εύχομαι ότι καλύτερο για τον κ. Καμίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι όντως, φαντάζομαι το ''όραμά'' του φτάνει μέχρι την Κεντρική Ευρώπη! Τρομάρα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτη φορά με πονάει τόσο το ό,τι δεν μπορώ να ψηφίσω εκεί που μένω, δηλαδή στο Δήμο Αθηναίων. Δυστυχώς δεν έχω κλείσει ακόμα τα 2 χρόνια που απαιτούνται για μεταφορά δικαιωμάτων (αν και πληρώνω τα δημοτικά τέλη του κ. Κακλαμάνη εδώ και 19 μήνες). Η Αθήνα είναι η 5η πόλη που αποκαλώ "σπίτι" και εύχομαι από καρδιάς οι Αθηναίοι να βάλουν στην άκρη τα γαλάζια και τα πράσινα και να επιλέξουν ορθά. Τι σημασία έχει το πράσινο ή το μπλε όταν σιχαίνεσαι να περπατήσεις στα σχεδόν ανύπαρκτα πεζοδρόμια της πόλης σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγώ Κακλαμάνη είχα ψηφίσει το 2006. Με είχε πήσει. Τώρα όμως όχι μόνο δεν το ψηφίζω- γελάω κιόλας με αυτούς που δεν βλέπουν μπροστά τους και τον υποστηρίζουν (!?!?!?).

    Προφανώς και θα ψηφίσω Καμίνη. Από ΝΔ θα πάω στην άλλη πλευρά. ε και? Που μεταξύ μας ο Καμίνης δεν είναι και ΠΑΣΟΚ. Ελεως- δεν είμαστε κατσίκια στο μαντρί. όποιον θέλουμε ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που ψηφίζουν με κομματικά κριτήρια στις δημοτικές,κανονικά ο Κακλαμάνης θα έπρεπε να μην είναι καν στον 2ο γύρο...
    Η έκπληξη είναι ο Αμυράς κ μπράβο του,ειλικρινά απ' όλους τους ίσως να ήταν ο καλύτερος.
    Η 2η καλύτερη λύση φαίνεται ο Καμίνης,αλλά το ΚΚΕ κλασικά θα ψηφίσει μαζικά ΝΔ και θα ξαναφάμε τον Νικήτα στη μάπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εφόσον οι δεξιοί ψήφισαν Κακλαμάνη λόγω κομματικών κριτηρίων, γιατί δεν βγήκε ο Αμυράς εφόσον όλοι οι υπόλοιποι δεν ψηφίζουν κομματικά; Τουλάχιστον ο Αμυράς δεν εμπλέκεται με κανένα κόμμα και δεν έχει φθαρεί από καμία κομματική ιδιότητα. Είναι σαφώς ο καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι Athensville....οι κάτοικοι του Παντελεήμονα δεν είναι ρατσιστές, ούτε κολλημένα μυαλά του παρελθόντος. Ψήφισαν καλώς ή κακώς κάποιον που φαινομενικά δείχνει ότι μπορεί να τους προστατέψει. Οι πολιτικοί πάντως είτε δεν πατάνε, ή πατάνε μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, ή για να τους πουν κατάμουτρα ότι είναι ρατσιστές....Γενικότερα έχουν αποτύχει να κάνουν κάτι για το θέμα. Και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της Χ.Α.
    Αντί να παίζουν πετροπόλεμο τα φασιστοειδή στρατιωτάκια των ακροδεξιών και των ακροαριστερών όποτε οι κάτοικοι βγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν, γιατί δεν πάει κάποιος να τους πει ότι θα βρει μία λύση στο πρόβλημα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και συμπληρώνω ότι λέγοντας πρόβλημα εννοώ την πορνεία, τα ναρκωτικά, την παραβατικότητα και όχι τους μετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πάντως καλύτερα να βγει ακρο δεξιός στο συμβούλιο παρά να μη βγει. Αφου υπάρχει κόσμος που αυτό θέλει να πει ας το πει μέσα από το συμβούλιο και όχι με πέτρες και ρόπαλα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει να λυθούν. Πολλοί άλλωστε έχουν πάει προς τα άκρα από ανάγκη- δεν είναικαι λίγο να ζεις σε τέτοιες συνθήκες.

    Σε κάθε περίοτωση όμως τη Κυριακή η επιλογή είναι Καμίνης ή Κακλαμάνης. Τίποτε άλλο.

    Θεός ο Αμύρας και μπράβο του. Τώρα όμως όποιος αγαπάει αυτή τη πόλη ας δώσει λίγο από το χρόνο του να απαντήσει στο Καμίνης ή Κακλαμάνης.

    Αυτό τον ρωτάνε. Νομίζω πάντως ότι και Αμύρας Καμίνη θα ψηφίσει. Εχει πιο πολλές πιθανότητες να δει αυτά που θέλει να γίνονται στο δήμο.
    Αλλωστε και οικολόγοι Καμίνη στηρίζουν Είναι κοντά οι ιδέες και των 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δικήγορος ΑθηνώνΝοεμβρίου 09, 2010 3:36 μ.μ.

    Εμετικό το φύλλο της ΜΕΤΡΟ, το ξεφύλλισα εκείνη τη μέρα και μου άναψαν τα λαμπάκια, ντροπή μια free press να καταντά έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ερμής Κασάπης (ΑΕΡΙΚΟ)Νοεμβρίου 09, 2010 3:49 μ.μ.

    Η ψήφος του καθένα είναι μυστική. Αυτό είναι το ένα σημαντικό και σίγουρο.

    Ο Κακλαμάνης πρέπει να πάει σπίτι του! Αυτό είναι το δεύτερο σημαντικό και επιβεβλημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. un (presque) Français à Londres,Νοεμβρίου 09, 2010 4:05 μ.μ.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100041_09/11/2010_421643

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Αμυράς θα έβλεπε να γινονται αυτά που θέλει στον δήμο του αν ήταν ο ίδιος δήμαρχος.
    Όσο εμπιστοσύνη έχω στον Κακλαμάνη ότι θα κάνει την Αθήνα ανθρώπινη πόλη άλλη τόση εχω και στον συνήγορο του ΠΑΣΟΚ....ο Βωβός θα βρει την άκρη του, όποιος και να είναι στην δημαρχία, οι μεγαλοεργολάβοι, θα συνεχίσουν τα καπέλα στα κοστολόγια, τα ΙΧ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και να παρκάρουν όπου γουστάρουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αθηναίοι φίλοι μου! Μη μου κάνετε καμιά έκπληξη και βγάλετε Κακλαμάνη για ακόμα μία φορά γιατί μετά καθόλου δε θα σας λυπάμαι κάθε φορά που έρχομαι στα μέρη σας. Δική σας επιλογή θα είναι. Και αν την προηγούμενη φορά ήταν πείραμα αυτή τη φορά θα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ. Δε θέλω η χώρα μου να έχει τετοια πρωτεύουσα στεναχωριέμαι πολύ. ¨Ολη η Ελλάδα έχει τα μάτια της στραμένα εκεί στη δική σας κάλπη. Βλέπω μια κινητικότητα βλέπω κάτι να αλλάζει στη νοοτροπία..ελπίζω...μη με διαψεύσετε. Κάντε την αρχή εσείς και ίσως ακολουθήσουν και οι δικές μας πόλεις. Μη μου στερήσετε το ονειρο το έχω πολύ ανάγκη...όλοι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μια χαρα τα λεει ο τσαγκαρ στη λαηφο αλλα και ο κοσμος καταλαβαινει πολλα, εγω ακομη ελπιζω στη δευτερη κυριακη να κατατροπωθει η κακλαμανη( η δημαρχεια Βεβαιως βεβαιως) αντε ψηφιστε καμινη, μια χαρα ειναι ο τυπος τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. H προπαγάνδα του Λάλα για τον Κακλαμάνη είναι κακή αλλά η προπαγάνδα του Τσαγκαρουσιάνου για τον Καμίνη με το επίσης ανύπαρκτο έργο στον τομέα του είναι καλή έτσι;

    Και αυτό το επιχείρημα "διώξτε αυτόν για να δούμε τι θα κάνει ο άλλος" τί είναι; Μήπως αυτό δεν κάνουμε δώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα; Διώχνουμε τον έναν από τους δύο και μετά ανεβαίνει ο άλλος και φτου κι απ' την αρχή. Τί προκοπή είδαμε;

    'Οσο για τον Αμυρά με τα ποδήλατα και τις λοιπές αερολογίες, όταν πάρω κι εγώ πάρω με "αξιοκρατικά" κριτήρια εκπομπή στην κρατικοδαίτη τηλεόραση, θα φροντίσω να κατέβω κι εγώ για δήμαρχος. 'Ολο και κάποιος αφελής Ατενίστας θα βρεθεί να πει καμιά καλή κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αερολογιες ειναι και η πεζοδρομηση της Μπιρμπιλη στην Πανεπιστημιου και οι νεες πλατειες του Νικητα - κτηριο Νατ_- και το οτι θα πρεπει να συμβιωνουμε ειρηνικα με πεινασμενους Πακιστανο-Αλγερινους κλπ που δεν ξερουν τιποτα αλλο απο το να μας κοιτανε σαν υποψηφια θυματα (τι αλλο να κανουν). Δεν φταιει η Χρυση αυγη που εκμεταλλευεται την κατασταση φταινε ολοι οι πολιτικοι που αφησαν τους φιλησυχους κατοικους αβοηθητους. Το ανικανο κρατος μεταφραζεται σε ψηφους στον Μιχαλολιακο (και στον Αμυρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δηλαδη τι πρεπει να γινει? Να φορτωθουμε για αλλα 4 χρονια τον Κακλαμανη για να μην απαναλαβουμε το "διώξτε αυτόν για να δούμε τι θα κάνει ο άλλος"??
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ενα δημαρχο του οποιου την πολιτικη θεωρουμε αδιαφανη και ανεπαρκη πρεπει να τον αλλαζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για μένα το μόνο καλό αυτών των εκλογών είναι ότι για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο θα είναι πολυσελλεκτικό. Δεν είναι μόνο ο Μιχαλολιάκος είναι και ο Αμυράς ο Ανταρσύα αλλά και τα υψηλά ποσοστά της Λαικής Συσπείρωσης. Περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερες γνώμες και καλύτερα αποτελέσματα.

    Το μόνο που θεωρώ ότι μπορεί να είναι καλός ο Καμίνης είναι ότι θα έχει την κυβερνητική στήριξη για γρηγορότερες παρεμβάσεις. Κατά τα άλλα μην τον κάνουμε και ήρωα γιατί ούτε πρόγραμμα ούτε σαφές προτάσεις είχε για την Αθήνα...οι αερολογίες περίσευαν πολύ φέτος σε όλους. (Πόλυ τον λιβανίζεις και δεν είναι καλό!!)

    Γενικά ας ξεκολήσουμε από τα κομματικά στεγανά. Δήμαρχο ψηφίζουμε...

    Κουνήστε τους υπόλοιπους γιατί το 60% αποχή δεν είναι θέση αλλά βόλεμα στον καναπέ!

    Με το Facebook και τo internet Δημοκρατία δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. το 2006 έλεγε ότι δεν είχε πολλά να πει είχε πολλά να κάνει.. και είδαμε τι έκανε...



    υ.γ. "θα την φας με το τηγάνι αν ψηφίσεις κακλαμάνη"!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το θέτεις λάθος φίλε. Το δήμαρχο δεν πρέπει να τον βλέπουμε ως αριστερό ή δεξιό. Τα πράγματα είναι απλά: ο Κακλαμάνης απέτυχε. Ωρα να έχει άλλος -που, παρεπιπτόντως φαίνεται και εντάξει και ικανός ανθρωπος- την ευκαιρία. Τα περί νίκης των αριστερών ακούγονται τόσο passé...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ενδιαφέρουσα ανάλυση.
    Όσο για τα έντυπα, απλώς έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ας ξεκινήσουμε στέλνοντας το Κακλαμάνη...

    αν ο κάθε πολιτικός ήξερε ότι θα πάει σπίτι του αν αποτύχει τότε θα είμασταν άλλη χώρα...Εδώ όλοι οι κλέφτες βγαίνουν και ξανα βγαίνουν και ξανά και ξανά γιατι κάποιος λέει "έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι" και είτε απέχει είτε ψηφίζει με άλλα κριτήρια.

    Μα δεν θα ήταν έτσι αν ήξεραν ότι δεν θα ξαναβγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ψήφος στον Καμίνη έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Λέμε μήνες, χρόνια τώρα ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, ότι έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να βρεθούν άλλες φόρμουλες και να μπουν στο παιχνίδι καινούρια πρόσωπα. Ορίστε, η υπέρβαση έγινε κάτω από τον αστερισμό του Καμίνη. Τι μήνυμα θα έστελνε στους πολιτικούς μια κοινωνία που θα ψήφιζε Κακλαμάνη στην Αθήνα και Ψωμιάδη-Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη; Ότι τελικά και το αίτημα της κοινωνίας για την αλλαγή του πολιτικού προσωπικού είναι αερολογίες, ότι τελικά η κοινωνία δεν είναι και πολύ καλύτερη από τους πολιτικούς που την αντιπροσωπεύει και ότι εντέλει το αίτημα για αλλαγή είναι κι αυτό υποκριτικό, ψεύτικο και λαϊκίστικο όπως οι υποσχέσεις των πολιτικών. Γιατί και οι κοινωνίες λαϊκίζουν ξέρετε, όχι μόνο οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αισθάνομαι ότι κάνω το σωστό, κι αυτό είναι να παίρνω ξεκάθαρη θέση. Δεν με αφορά το κόμμα καθόλου πίστεψε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όποιος κι αν είναι δήμαρχος τη Δευτέρα, εάν ΕΜΕΙΣ δεν αγαπήσουμε την πόλη μας, τη γειτονιά μας,
    απολύτως τίποτα δεν θα αλλάξει.

    Όχι άλλος Μεσσίας.

    Αυτούς πληρώνουμε χρόνια τώρα.

    Πότε θα σηκωθούμε από τον καναπέ; Πότε θα γνωριστούμε με τους γείτονές μας; Πότε θα νοιαστούμε για ό,τι συμβαίνει δίπλα μας;

    Μήπως ήλθε επιτέλους η ώρα της ενηλικίωσής μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο βασικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να φύγει ο ανίκανος Κακλαμάνης (στα τσακίδια και από μένα) αλλά φοβάμαι λίγοι έχουν σκεφτεί αυτό που λέει ο Gong και ο Dim δλδ ότι και ο Αμυράς και ο Καμίνης αερολογούν επίσης όσο δεν παίρνει.


    Φοβάμαι ότι σε 4 χρόνια που το κέντρο θα φέρνει σε Υποσαχάρια Αφρική, Βόρεια Αφρική και βαθιά Ασία με ολίγη από Bronx στην πρέζα & εγκληματικότητα, εδώ θα είμαστε και θα θυμόμαστε ότι ο Καμίνης είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα βελτιώσει την κατάσταση...

    Από την άλλη βέβαια εξαρτάται και τι εννοεί ο καθένας λέγοντας βελτίωση. Για μένα βελτίωση είναι αύξηση στο 100% της δεντροφύτευσης, απολύμανση πεζοδρομίων (καθάρισμα δε φτάνει πλέον για πολλά πεζοδρόμια του κέντρου), σκούπισμα τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα των πεζοδρομίων, άμεσα επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών, μπλόκο στην είσοδο άλλων και δίωξη των Ελλήνων/αλλοδαπών που θησαυρίζουν νοικιάζοντας μία γκαρσιονέρα σε 30 λαθρομετανάστες. 'Αμεσα κατεδάφιση κτισμάτων και αναγκαστική εθελοντική εργάσια (και όχι χρηματικά πρόστιμα) πχ στον τομέα της καθαριότητας για παραβάσεις όπως κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και παράνομο παρκάρισμα.

    Θα δούμε κάτι τέτοιο άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο φίλος Κώστας έγραψε:

    >>Όσο για τις περιοχές στις οποίες οι ακροδεξιοί έχουν εγκαταστήσει τα κρατίδια τους τι να πω, πρέπει να συνηθίσουν οι κάτοικοι την ιδέα ότι θα συνυπάρξουν με τους μετανάστες και ότι θα αποτελούν την μειοψηφία. Ακόμα και στο βερολίνο να πας υπάρχουν περιοχές όπου βρίσκεις μικρές Τουρκίες, μικρές Ελλάδες και μικρές Σερβίες. Η φυλετική καθαρότητα πέθανε μαζί με τον Χίτλερ. Ας προσπαθήσουν να έρθουν πιο κοντά με αυτούς τους ανθρώπους, μια και δεν αποτελούν όλοι εγκληματικά στοιχεία. <<

    Νομίζω μπερδεύεις δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Το θέμα των κατοίκων στις περιοχές που ψήφισαν Ακροδεξιούς δεν είναι η δημιουργία μικρών κοινοτήτων νόμιμων αλλοδαπών με οικογένειες, μία κατάσταση που είναι επιθυμητή αλλά η ανεξέλεκτη χωρίς καμία απολύτως υποδομή και καθημερινή έλευση λαθρομεταναστών. Δε νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση έχει καμία σχέση με το Βερολίνο ή έστω με τη μετανάστευση όπως τη γνωρίζαμε μέχρι το 2004 στην Αθήνα.

    Και κάνεις μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι μόνο οι Ελληνες ενοχλούνται από την κατάσταση αυτών των περιοχών. Υπάρχουν οικογενειάρχες αλλοδαποί που έχουν φύγει εξαιτίας αυτής της κατάστασης ή είναι 'εγκλωβισμένοι' καθώς έχουν αγοράσει σε αυτές τις περιοχές και αντιμετωπίζουν το θέμα όπως οι Έλληνες.

    Και μην ξεχνάς ότι αυτές οι περιοχές πριν το 2004 δεν ήταν έτσι. Μπορεί να ήταν έντονα πυκνοκατοικημένες από ντόπιους και ξένους αλλά δεν ήταν σε αυτό το χάλι που είναι τώρα. Ήταν γειτονιές κάτι που δεν είναι πλέον.

    Και τέλος αν μου πεις ποια γειτονιά του Βερολίνου μοιάζει με την Πλατεία Κουμουνδούρου, τον Άγιο Παντελεήμονα ή την Πλατεία Αμερικής όπως είναι αυτή τη στιγμή θα παραδεχτώ ότι κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητή Αγγελική καμία γειτονιά του Βερολίνου δεν μοιάζει αυτή τη στιγμή με την πλατεία Κουμουνδούρου ούτε με τον Άγιο Παντελεήμονα. Έμοιαζαν όμως κάποτε.
    Τα φαινόμενα που συναντάμε σήμερα στην Αθήνα τα πέρασαν αυτοί πριν από εμάς.
    Όταν αναφερόμουνα στις μικτές γειτονιές εννοούσα οτί θα συνυπάρχουν οι νόμιμοι μετανάστες μαζί με τους Έλληνες.
    Είναι αδύνατο να μην δημιουργηθούν μικτές κοινότητες μικρές ή μεγάλες. Αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί που λυμαίνονται αυτές τις περιοχές έχουν πρόβλημα και με τους μόνιμους μετανάστες τουλάχιστον αυτούς που είναι μουσουλμάνοι.
    Και τελικά σε μια δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία τα προβλήματα δεν τα λύνουν η βία των ακροδεξιών αλλά οι θεσμικοί φορείς. Αν οι κάτοικοι πιστεύουν ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει στην μοίρα τους τότε ας διεκδικήσουν από αυτό το αυτονόητο.
    Δεν ζω σε προάστιο, για να μπορώ να κάνω επαγγελματικό ανθρωπισμό, αλλά και πάλι δεν μπορώ να δικαιολογώ την βία και το μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υ.Σ. Αν τύχει και βρεθείς στο Βερολίνο πήγαινε σε μία περιοχή στα βόρεια όπου συνήθως δεν πηγαίνουν οι επισκέπτες. Η περιοχή λέγεται Gesundbrunnen το 80% είναι ξένοι κυρίως Τούρκοι, εκεί θα δεις πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται στα παγκάκια να ζητιανεύουν και ενίοτε να κλέβουν, στην μεγάλη πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού, οποία είναι άσχημη σαν την Ομόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κωστα αν ανέφερες με στοιχεία το ρυθμό των μη νόμιμων μεταναστευτικών ροών προς την γερμανια οποιαδήποτε περίοδο και αν αυτές είναι συγκρίσιμες με το 100 - 400/ημέρα (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=152&artId=363764&dt=29/10/2010, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=37764948) οι οποιες αναφέρεται ότι υπάρχουν σήμερα και οι οποίοι απλά προωθούνται με την είσοδο τους στο κέντρο, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για συγκρίσιμα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. δεν εννοω φυσικά οτι φταιει για όλα η μεταναστευση ή ακόμα περισσότερο οι ίδιοι οι μετανάστες. ωστόσο δεν μπορουμε να κλείνουμε ακόμα τα μάτια μας στην πραγματικότητα με βάση τις τοπικές ισχυρότατες ιδεοληψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 'Οτι τι ρε παιδιά το Βερολίνο?! σιγά δηλ! εμένα πιο πολύ μου άρεσε η Σπάρτη και η Πράγα ως μέρος να μείνεις , για παράδειγμα, παρά το Βερολίνο. άσχετο με το θέμα αλλά.. Βρήκανε όλοι την καραμέλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Αμυράς είναι για μένα η συμπαθέστερη περίπτωση. Ο Καμίνης δημιούργησε για κάποιους προσδοκίες, αλλά φέρεται σαν κοινός πολιτικάντης και ξεκατινιάζεται στα κανάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Βωβός είναι, ειλικρινά, ο μόνος που δε μας πειράζει σε όλο αυτό το σκηνικό. Μη μασάτε τις σαχλαμάρες του Τσίπρα - τα ποσοστά του δείχνουν ότι κανείς δεν τον πιστεύει πια. Ναι, από εδώ και 20 χρόνια έχει σταματήσει να χτίζει ενδιαφέροντα πράγματα και κάνει τα ίδια κουτιά. Πρωτότυπο. Ενώ η μέση πολυκατοικία που χτίζεται είναι αριστούργημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Eνω το LIFO με το ίδιο γλύψιμο για τον Καμίνη είναι καλύτερο?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ martie

    "πάντως καλύτερα να βγει ακρο δεξιός στο συμβούλιο παρά να μη βγει. Αφου υπάρχει κόσμος που αυτό θέλει να πει ας το πει μέσα από το συμβούλιο και όχι με πέτρες και ρόπαλα."

    το γεγονός ότι έχουμε πλέον δημοτικό σύμβουλο της χρυσής αυγής, αντιθέτως, είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς "νομιμοποιούνται" οι απόψεις και οι δράσεις τους και βρίσκουν περισσότερη απήχηση σε πιο light ίσως εκδοχή, εκμεταλευόμενοι το δημοκρατικό πολίτευμα αυτοί που ονειρεύονται να το καταλήσουν.

    στα ρόπαλα να μείνουν, να φαίνεται το αληθινό τους πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. μπορεί να υπάρχουν κακόφημες γειτονίες, και περιοχές με προβλήματα εγκληματικότητας και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όμως καμία δεν έχει γκέτο στο κέντρο της πόλης, πίσω από το δημαρχείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ζήτω η Χρυσή Αυγή και ο Εθνικοσοσιαλισμός. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς