Mπέικον τυρί πιπεριά


Όπως σε κάθε επίσκεψη στον λαμπερό πάνω κόσμο της πόλης, στο Attica σιμά, έτσι και αυτή τη φορά τίμησα το Άριστον. Σε μια μπουκιά το συνειδητοποίησα: τόσο αυτονόητο που δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κατάχωρηση στο Athensville για το κορυφαίο σφολιατοτυροπιτάδικο της πόλης, που αν πρέπει να επισκεφτείς 10 σημεία της πραγματικής Αθήνας, ένα είναι αυτό.
Για την κουρού τι να πω, την ξέρουν όλοι, μεγάλο της ατού όπως και όλων των προϊόντων του μαγαζιού η φρεσκάδα, ιδίως της τυρόπιτας, τα μεσημέρια της κατανάλωσης, μισή ώρα πριν, να 'χει βγει απ' τον φούρνο, το πολύ. Τι σας λέω τώρα athensvillers, έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου.
Στα υπόλοιπα πριν κάμποσα χρόνια το στόρυ ξάνοιξε και φτιάχνονται πίτες με πάντα: του κηπουρού, μελιτζανόπιτα, κολοκυθόπιτα, με πιπεριές φλωρίνης και άπειρες παραλλαγές. Χαρακτηριστικό τους πολύ πολύ υλικό, παράπονό το μέγεθός τους, είναι πραγματικά 3-4 μπουκιές, πόσο επώδυνό το να λες μετά "αυτό ήταν;". Επίσης σε ανίστοιχο μέγεθος και γλυκά, ραβανιά, και κάτι άλλα ανατολίτικα και δυτικά τσελεμεντίσια, απ' αυτά ξεχωρίζω την πορτοκαλόπιτα, ζουμερή σε σιρόπια, μ' ένα ξεχωριστό αληθινό, βαρβακέικο πρέπει, άρωμα.
Και πάμε στην κορυφαία non-κουρού επιλογή, αυτό παίρνω πια μόνο: μπέικον, τυρί, πιπεριά, σε σχήμα χοντρής λουκανικόπιτας. Ο συνδυασμός τους είναι άψογος, η δοσολογία η σωστή, η τσίκνα του μπέικον αγκαλιασμένη με το τυρί και ντομάτα πιπεριά προσθέτουν το ζουμάκι, την λαχανοφρεσκάδα που γειώνει τόσο τέλεια το κρέας. Και το μέγεθος του όχι τσουρούτικο, πραγματικά χορταίνεις.
Καλημέρα, ήταν η Δευτέρα της επανόρθωσης, το Άριστον, καταγράφηκε!
- Άριστον, Βουλής 10, Σύνταγμα

Σχόλια

  1. Ρώτα και κανέναν παλιότερο: οι τυρόπιτες του Λομποτέση εχουν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν αγνοήσεις το μύθο του παλαιού μαγαζιού και βάλεις τις τυρόπιτές του σε ένα blind tasting, θα απορήσεις προς τι ο σαματάς. Καλές για τουρίστες είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λομποτεσης, βλεπω, τυροπιταδικα συνοικιακα, Χαβελας, Μακεδονας..
    Τσ τσ τσ ....
    Δεν εχει Γρηγορη στα Mall που πηγαινετε?? Δεν εχει Everest??? Λιγο ανακολουθο δεν βρισκετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς