Ταινιοθήκη φαναρτζίδικο!


Το διαβάσαμε παντού, εγκαίνια το περασμένο Σαββατοκύριακο για την νέα Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Ο χώρος εσωτερικά είναι εξαιρετικός, η τοποθεσία (δυναμικό, εξελισσόμενο Γκάζι) επίσης. Στοπ: ξεκινά, δικαιολογημένη πιστεύω, γκρίνια: με ποια κριτήρια επιλέχτηκε να επενδυθούν τόσα λεφτά σ' αυτό κτίριο που εξαρχής είχε θέμα βουνό: τη γειτνίαση του με το διπλανό σιαμαίο κτίριο (έδρα της Tasan the special car washing με τις πινακιδάρες "γραφιστική του ανηψιού"). Το θέαμα είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Το κτίριο της Ταινιοθήκης, άμα τη αποφάσει κατασκευής του, έπρεπε να έχει αρχιτεκτονική οντότητα πέρα από την αυτονόητη αυτονομία. Και πες πως έγινε: βλέπετε καμία περίπτωση να σουλουπωθεί και να σωθεί το πράγμα; Στην καλύτερη, σε καρούμπαλο θα καταλήξουμε. Κρίμα!



Σχόλια

  1. egw briskw to shmeio ayto polu endiaferon...kai thn trigwnikh apolh3h kai th dynamikh twn ogkwn meta3y twn dyo ktiriwn.......to billboard einai elafry stoixeio kai afaireitai me tis katallhles "diplwmaties"...mhn trellathoume kiolas me thn yperbolikh kritikh!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι να αφαιρεθεί το billboard όμως, η ταινιοθήκη θα βρίσκεται Αφώνου και Κακογούστου γωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα μοιάζει σαν αποθηκάκι του πάρκινγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://tinyurl.com/ylphdtu
    (ο Νικος Κουνδουρος λεει πως καταληξανε σε αυτο το κτιριο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. min empisteueste ti leei o Nikos Koundouros, dioti einai enas megalos malakas & bolemenos twn kommatwn.
    Einai enas apo autous tous gliwdeis dithen 'kallitexnes' pou eksargyrwnoun to opoio palaio ergo tous me ta fraga tis diaplokis.
    Oust.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προηγούμενο σχόλιο τα λέει όλα. Όποιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα καταλαβαίνει. Οι δε αρχιτέκτονες, αφρόκρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπότε το όνομα του κινηματογράφου μοιάζει άξαφνα ταιριαστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τα ρε athensville! Περάσαμε από εκεί πρόσφατα με τον φίλο μου και αναρωτιώμασταν τι τους ήρθε και έβαλαν την Εθνική μας ταινιοθήκη στα βουλκανιζατέρ... Ζούσαμε Λονδίνο πριν και η σύγκριση με το National Film Theatre (που φιλοξενεί και το κύριο βάρος του London Film Theatre)...

    Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να βρεθούν τα χρήματα και να γίνει απαλοτρίωση και του διπλανού κτηρίου. Αν και με τις τιμές στο Γκάζι στα ύψη, αμφιβάλω αν θα γίνει ποτέ.

    Κρίμα καθότι παρακάτω στην Πειραιώς, έκτισε ο Κακογιάννης ένα τεράστιο Θέατρο/Σινεμά δεν συμμαζεύεται (με πολλά κρατικά χρήματα βέβαια). Δεν μπορούσαν να είχαν συνεργαστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφερουσες αντιθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κρίμα διότι οι αρχιτέκτονες είναι πολλοί καλοί. Είχα δει τις μακέτες και τα σχέδια άλλα σε αυτά δεν υπήρχε το διπλανό έκτρωμα και έτσι είχα σχηματίσει άλλη εντύπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλός ή μάλλον απλά αρχιτέκτονας είναι αυτός που λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω πάει ακόμα από κοντά να δω τη νέα Ταινιοθήκη, αλλά απ'ότι φαίνεται το δίπλα κτήριο δεν πρέπει να ναι το πάρκινγκ. Η ταμπέλα γράφει parking στα 30m και συνεπώς μάλλον πρόκειται για διαφήμιση που θεωρητικώς μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1 χρόνο + μετά το τεράστιο αντιαισθητικό πανώ είναι ακόμα εκεί. Ποιός είναι αρμόδιος να το αφαιρέσει; Πάντως είναι καταχωρημένο και ως επιβεβαιωμένη καταγγελία στο http://www.illegalsigns.gov.gr/.

    Πάντως να πω ότι διπλανό κτίριο είναι εντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο πάρκινγκ (το οποίο βρίσκεται πιο μέσα επί της Μεγ. Αλεξάνδρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς