Μπόρα, ομπρέλες, χρυσάνθεμα


Οκ, αγαπώ τη βροχή αλλά η σημερινή παρά ήταν θορυβώδης, μα στις 7 ξύπνημα; Αλλά, αλλά είχα την τύχη να συναντήσω τον πιο γοητευτικό ήχο της αθηναϊκής βροχής. Συνταγή: βγαίνουμε από τον ηλεκτρικό, πλησιάζουμε κυλιόμενες, έξω βρέχει τουλούμια· πατάει ένας-ένας την κυλιόμενη και μ’ αυτό το ρυθμό ανοίγουν μηχανικά τις ομπρέλες τους πριν εκτεθούν στη μπόρα. Κλείνεις τα μάτια: άκους τσικ… τσικ… τσικ… σε τέλειο συγχρονισμό.
Στοπ: νομίζεις ότι φυγοπόνησα του ρεπορτάζ και γράφω προσωπικές αρλούμπες. Ρίχνω είδηση λοιπόν και σ’ αυτό το ποστ. Κατευθύνθηκα στην Πλατεία Κοτζιά όπου 3 μέρες τώρα ξεκίνησε ωραιότατη ανθοκομική έκθεση. Πολλά περίπτερα, κυρίαρχα τα χρυσάνθεμα και τα γλοιώδη αυτά χρωματιστά μπαλάκια για αυτόματο πότισμα που θα τα θελα λίγο πιο τρανσπάρεντ. Ξεχωρίζει βέβαια η σοβιετικού τύπου λουλουδοσύνθεση του Κακλαμάνη με μια τσίγκινη ‘κινηματογραφική μηχανή’ να προβάλει το φιλοπράσινο έργο του (σε πολύ κολακευτικές γωνίες λήψης – καμία σχέση με πραγματικότητα, συνήθως στους θάμνους κατουράνε μπύρες Ρώσοι). Πάντως επιμένω, η σημαντικότερη είδηση του ποστ είναι το τσικ-τσικ.




Σχόλια

  1. και πολύ ωραία η πρώτη φωτο, μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις τελευταίες ημέρες έχω βρεθεί λόγω δουλειάς σε διάφορα υπουργεία - κυρίως στο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, εδώ που τα λέμε, το οποίο όμως στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια (στο τερατούργημα του παλιού ΥΠΕΧΩΔΕ στην Αμαλιάδος, και στο σχετικά καινούργιο και λουσάτο Ανάπτυξης στην Μεσογείων).
    Σήμερα βρέθηκα στη Μεσογείων για να ενημερωθώ για θέματα ενέργειας.
    Ζαλισμένη από όλα αυτά τα ωραία και θαυμαστά που είπε η νέα υπουργός -η οποία (ακόμα) δεν με έχει κάνει να αμφιβάλλω για τις καλές της προθέσεις- περίμενα ότι όταν θα έβγαινα πάλι στο δρόμο θα με υποδεχόταν τουλάχιστον η γοργόνα της Κοπεγχάγης χαμογελαστή.
    Φευ. Το νερό είχε πλημμυρίσει το σύμπαν. Ηταν αδύνατον να περάσεις από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο λόγω των λιμνών που είχαν δημιουργηθεί, τα πάντα έσταζαν, και επιπλέον, λίγο πιο πάνω, το οδόστρωμα είχε υποστεί καθίζηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως πολύ καλή η φωτογραφία.

    Ερώτηση προς alepou: Γιατί το κτήριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Αμαλιάδος είναι "τερατούργημα"; Επειδή είναι ψηλό;
    Μπορώ να σκεφτώ διάφορους λόγους αλλά αυτός δεν είνα ένας εξ' αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @mantz: αισθητικά είναι τερατούργημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς