Θαύμα το Κολλέγιο!


Αν και το μαζικό της διασκέδασης στο Γκάζι με απωθεί και των νεύρων μου μεγάλη δοκιμασία είναι, δεν μπορώ να μην προβάλω το ομορφότερο μαγαζί που χω δει στην Αθήνα ποτέ, ναι ποτέ: το φρέσκο, κανά μήνα τώρα, Gazi College στο κάτω μέρος της πλατείας. Γοητεύτηκα απ' τις εκατομμύρια μικρολεπτομέρειες: χιλιάδες βιβλία, βιντάζ διακοσμητικά ιδίως τις παιχνιδιάρες υδρόγειους, τους πλατιούς πάγκους, το πολύ ξύλο, τα φωτιστικά, τις καρέκλες και τελειωμό δεν έχει. Αριστούργημα πραγματικό, καπέλο στον διακοσμητή και στον χουβαρδά ιδιοκτήτη, που θα τα βγάλει τα λεφτά του, δύσκολα πια βρίσκεις τραπέζι.
Από γεύσεις ( μια χαρά, δοκίμασα ένα γενναίο σε μέγεθος τζηζκέικ που ήταν φρεσκότατο, της ώρας, ένα μεγάλο συν που αναγνώρισε σε ό,τι δοκίμασε κι η υπόλοιπη παρέα (οι τιμές τσικ τσιμπημένες).
Αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι οι γεύσεις. Επαναλαμβάνομαι: τι ντεκό, τι μαγαζί κόσμημα!
• Gazi college, Περσεφόνης 53, Γκάζι





• Update 11.00 π.μ.
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι: φίλος του μπλογκ άφησε σαν σχόλιο την αδιανόητη αυθαιρεσία του μαγαζιού να κόψει 3 δέντρα! Είπαμε ντιζάιν αλλά όχι κι έτσι. Ακολουθούν φωτογραφίες που τράβηξε ο Σύλλογος Κατοίκων "Μ. Αλέξανδρος".






Σχόλια

  1. και μια εξωτερική φωτογραφία..: http://ub0.cc/BK/3d
    για το γκάζι..: http://ub0.cc/7F/Hs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σημαντικη η φώτο σου,
    δεν το χα προσέξει.
    Απαράδεκτο το γεγονός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί όλο το Γκάζι να καταστραφεί μονομιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aparadekto! mporei na einai wraio magazi alla tom 8ema me ta tria dentra to vgazei OFF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληταράδες! όλο μουρη και ντιζαϊν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην επιτρεπόταν και το κάπνισμα καλά θα ήταν...Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πως επιχειρηματίες με νέες καινοτόμες ιδέες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, επιτρέπουν το εντελώς ξεπερασμένο μοντέλο μαγαζιού "τεκές"!! Μάλλον δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που θα αποκτούσε το κατάστημά τους, συγκριτικά με όλα τα τριγύρω καταστήματα, αν απογορεύανε το κάπνισμα!! Προσωπικά δε πρόκειται να πάω ποτέ!! Μια απ'τα ίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειλικρινα.δεν μπορω να καταλαβω τι ....μ....βαρανε!!σορρυ κιολας.αλλα δεν ενοχλουσε καθολου το δενδρακι που απο οτι ειδα ειχε συμπεριληφθει με το τραπεζι-παγκο και φυσικα ναμην εβαζε τεντα!!!ετσι κανουν οι ευαισθητοποιημενοι πολιτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δυστυχώς... γιατί μπαίνεις ενθουσιασμένος σε ένα μαγαζί και μετά βλέπεις την νεοελληνική νοοτροπία "έλα μωρέ, με ένα ενοίκιο στο Δήμο το πεζοδρόμιο είναι δικό μας" --> κόψε δέντρα, βάλε ζαρντινιέρες, κώνους και σκασμένα μηχανάκια στο δρόμο για το παρκάρισμα, κτλ κτλ

    ... οπότε καταλήγεις ακόμα και το συν της διακόσμησης να το απαξιώσεις με ατάκα του στυλ "μμμ... καλή μούρη, κι εγώ με δέκα χιλιάρικα σου κάνω παπάδες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαράδεκτο, Απαράδεκτο!!!!! Δεν λέω το εσωτερικό του καταστήματος πάρα πολύ όμορφο, αλλά υπάρχει τιποτα καλύτερο από τα δεντρα????? Επρεπε να αισθάνονται τυχεροί που μπροστά από το μαγαζί τους υπάρχει πράσινο. Να αφαιρεθεί η τέντα ώστε τα δέντρα να πετάξουν ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...είπαμε το γκάζι...μπάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hμουν εκει προσφατα και η παρεα που ηταν μαζι μου σχολιασε ακριβως αυτο για τα δεντρα. Και ξαφνικα το βλεπω κι εδω και τελικα λεω δεν ειμαστε μονο εμεις που παρατηρουμε τελικα τα αρνητικα πριν τα θετικα. Υπαρχουν κι αλλοι που νοιαζονται σ αυτη την πολη. Οσο για το deco, εχω ενστασεις... Ακομα ενα μετεξελιγμένο balux μου φανηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. haraktiristiko paradigma tis sxesis toy Ellina me to biblio: deco.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύσκολα πιστεύει κανείς ότι κάποιος μπήκε μέσα και δεν πρόσεξε την τέντα απέξω...

    Όσο για το εσωτερικό όλο μούρη και δηθενιά, χώρος κατάλληλος για αργόσχολα φοιτηταριά και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες-γκαρσόνια.

    Ευριπίδου γράφεται όχι Ευρυπίδου btw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τόσο φωτογραφική ματιά πάνω στην πόλη - γεγονός που ανέδειξε αυτό το μπλογκ - απόρησα που δε στάθηκες σ' αυτό το χαρακτηριστικό δείγμα της νεοελληνικής βαρβαρότητας. Χαίρομαι όμως που το αναγνώρισες εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το είδαμε και αυτό. Αυτοί το κατάλαβαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραίο μαγαζί, κρίμα τα δεντράκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oυτε απεξω δεν θα περάσω, οχι να πάω και να δωσω τα ωραια μου λεφτακια σε αυτους τους αναισθητους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γνωστό φαινόμενο απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα...! Εδώ το έχουμε στο ανάποδο. Πόσο μάλιστα που από μέσα είναι όμορφο αλλά από τη τσιγαρίλα τα όμορφα βιβλία θα ποτίσουν και θα βρομούν! Και τέλος πάντων, ο νέος νόμος δεν τα κάνει όλα μη-καπνιστών; Είμαι υπέρ της άποψης να πάμε να συμπληρώσουμε ΟΛΟΙ ένα φύλλο παραπόνων!
    Υ.Γ. Τα δέντρα τα κόψανε για να τυπώσουν τα βιβλία βρε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υ.Γ.2 Η πετσετούλα που μας ρωτάει ποιό το msn μας, τι σας λέει; Αυτό είμαστε; όχι τι κάνουμε ή τι μας αρέσει, αλλά το msn μας και το text me @ στο κινητό!
    Χάλια. Μόνο η διακόσμηση είναι ενδιαφέρουσα και είναι του ίδιου που έχει κάνει και το balux!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. kala, mas douleueis? mpikes sto magazi, ebgales fwtografies, skeftikes olokliro post, kai den eides ta petsokommena dedra???
    sorry, alla de se pisteuw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΕΝΕΙσαιΔΕΝτροΜαΐου 17, 2010 12:56 π.μ.

    το μαγαζι εχει εξαιρετικο φως, πραγμα πολυ σημαντικο για εσωτερικους χωρους (ειθισται να ξεχνα κανεις τι εποχη και τι ωρα της ημερας ειναι, οταν βρισκεται εντος των τοιχων μιας καφετεριας στην αθηνα)

    αλλα αυτο με τα δεντρα πολυ με εχει στενοχωρησει

    επισης, δεν παρεχει wi-fi. κριμα κι ειναι ιδανικος χωρος για να παρεις το macbook σου και να μελετησεις - δεν τιθεται θεμα χωρου και απασχολησης θεσεων αφου το μαγαζι ειναι μεγαλο και τα τραπεζια μπολικα.

    ο καφες καλος. η τιμη κανονικη. το σερβις χωρις χαρακτηρα. η μουσικη... αεροδρομιου. συμπαθητικη.

    το σφηνακι m&ms με τον καφε, εξαιρετικη χρωματιστη ιδεα - σου κανουν και refill

    κι ειναι και το πρωτο μαγαζι στην πλατεια που δεν μοιαζει με καντινα, με beach bar gay παραλιας, η με μπαρ στο μπουρναζι

    αλλα πολυ εχω στενοχωρηθει με τα δεντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Poly kaki poiotita pre-fab pizza hot dogs crepes!!! opoudipote allou sti ditiki evropi tha eixe organic fagito / ethnic kati psagmeno
    sorry einai aplos ena skiniko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έτσι με γουστάρει!Μαΐου 18, 2010 9:43 μ.μ.

    α. Αυτή η ιστορία με τα στημένα μαγαζιά "σκηνικά" έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, όπως και το μέγεθος της ασυδοσίας της μαφίας του Γκαζοχωρίου!
    β. m&m s με τον καφέ; χα! άντεστε στη Β. Ελλάδα να δείτε τι σερβίρουν με τους καφέδες. Για το δε ποτό άσε! μόνο πατσαδάκι δεν βγάζουν στο 2ο!
    γ. Κολέγιο με ένα "λου" όπως αυγό (ή αβγό όπως το γράφουν οι νεότεροι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ "δήθεν" μέσα ο χώρος, τάχα μου κουλτούρα - ντεκόρ και έτσι.

    Η κακογουστιά χτυπάει κόκκινο, κυρίως με το έκτρωμα - τέντα και κυρίως με τα δεντράκια που κόπηκαν.

    Αλλά τι να πεις, αφού δεν επεμβαίνει κανένας μηχανισμός και ο καθένας είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ό,τι του γουστάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. παιδια διαδωστε το παντου ΜΑΖΙΚΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ και πικετοφορια με διαμαρτυριες εξω απο το μαγαζι - ετσι ωστε ο καθε ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ να γινεται...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μάλλον είμαι ανεπίκαιρη γιατί σήμερα είδα το post αυτό, αλλά θέλω να σας καθησυχάσω ως προς τα δέντρα με την εξής παρατήρηση. Τα δέντρα, όσο άκυρο και αν ήταν αυτό που έκανε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, δεν κόπηκαν, αλλά κλαδεύτηκαν. Θεωρητικά, αυτό θα έχει καλά αποτελέσματα για την συνέχειά τους, μιας και το κλάδεμα δυναμώνει τον κορμό, αφού το δεντράκι δεν έχει να τροφοδοτήσει πλέον τα κλαδιά και τα φύλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς