Σουβλατζίδικα, τα εναλλακτικά όμως


Πεζόδρομοι-αμάξια, Χτίσιμο ή Πάρκο στο Ελληνικό, Σάββας ή Θανάσης, καθημερινά διλήμματα και τόση ζέστη να το κουράζεις. Πάμε εναλλακτικά. Να, είσαι Κέντρο, πεινάς, λογικό να κατέβεις Μοναστηράκι κεμπαμπτζίδικα. Κι το γκουρμέ το γρήγορο το ελληνικό, έχει να προτείνει τον τρίτο δρόμο: σουβλάκι εξαιρετικό με νέες επιλογές.
Αγαπημένη επιλογή ένα: προχωράμε την Μιαούλη, καθησυχάζουμε τις χοντρές της παρέας που γκρινιάζουν για το απομακρυσμένο του πράματος, φράνουμε στην Πλατεία ηρώων στο σουβλάκι του "Αισχύλου", εκεί που σκάει ο ομώνυμος δρόμος. Κατ' αρχήν το μεγάλο μπόνους είναι η εξαιρετική διακόσμηση, στο γνωστό στυλ του "Πέτρινου": όλο πέτρα, ξύλο ακατέργαστο, παλιές διαφημίσεις και φωτογραφίες. Τα βράδια γίνεται χαμός, τη μέρα όμως ένας παράδεισος ησυχίας.
Στα του φαγητού όλα είναι οκ, ξεχωρίζω όμως το ντονέρ που μοιάζει περισσότερο καθαρό εδώ κι εχει μια έξτρα αύρα πιπεριού που ικανοποιεί την ανατολολατρεία μου. Επίσης μια σωρεία από καταπληκτικές σαλάτες κάνουν τοπ έξτρα σουλβατζίδικο: αγαπημένη της Μπέτυς, σαλάτα φατούς με τραγανά κομμάτια αραβικης πίτας, μαρούλι, κομματάκια χαλούμι, ντομάτα και μυρωδικά, αριστούργημα έ, ας βάλουμε από κοντά τις γκουρμεδιές ταμπουλέ και τσομπάν σαλάτα. Το προσωπικό πολυπληθές, μαύρα παντελόνια λευκά πουκάμισα, λεβεντιά, γειά σου ρε Ελλάδα.
- "Aισχύλος", Αισχύλου και Αγ. Δημητρίου, Πλ. Ψυρρή


Επιστρέφουμε στον πυρήνα του κεμπάμπ, βρωμάει λίγο, καθόμαστε απέναντι απ' το fnac για λίγη πνευματικότητα στο γεύμα μας. Εκεί βρίσκεται χρόνια τώρα το Quick Pitta στο οποίο φαίνεται κάτι άλλαξε, οργανώθηκε καλύτερα, έχει στην μπάρα μια κοπελιά ξανθιά, πολύ στυλάτη θα μπορούσε να δουλεύει στα Zara home, μέχρι εκεί δεν έχει τουπέ για παραπάνω. Πίσω της σ' ένα πολύ ωραίο φόντο κρέμονται πιπεριές, σκόρδα, τηγάνια και μετανάστες ψήστες που δουλεύουν στο πολύ γρήγορο και πόσο μ' αρέσει να τους βλέπους ενταγμένους σε νορμαλ εργασιακό περιβάλλον κι όχι να στρώνουν κουρελούδες.
Ο Μπόμπυ είναι ντιζάινερ, και μαζί αγαπήσαμε τον νιου γουέηβ τρόπο σερβιρίσματος. Να κοίτα, ξύλινη γαβάθα για την σαλάτα, πατάτες χρυσοκίτρινες αναδεικνύονται στο μαυρο μπωλ.
Στα του φαγητού, ξεκινώ με τα κρέατα που είναι όλα καθαρά, αυτή η απουσία λίπους είναι ενδεικτική του καλού ψητοπωλείου κατ' εμέ. Κατά τα λοιπά ότι περιμένετε σε σουβλατζίδικο, με μικρά διαφοροποιητικά εξτραδάκια απ' τα οποία ξεχωρίζει το vegeterian καλάμακι το οποίο είναι τόσο νόστιμο στην ξεροψημένη τσικνίτσα του που το κρέας δεν θα σου λείψει και τα μπούτια σου θα συσσωρεύσουν τίποτα. Α, εισαγωγικά σερβίρουν ένα πολύ ωραίο ντιπ ντομάτας, το κανα σπίτι και είναι θρίαμβος: ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε σε μπολακι με λαδάκι, λεμόνι κι αλάτι: ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, μαϊντανό. Νόστιμο κι απλό, ακομπλεξάριστη η παπάρα.
- Quick Pitta Μητροπόλεως και Αιόλου, Μοναστηράκι

Σχόλια

  1. Σορύ τώρα αλά και τα 2 που έβαλες διαφήμιση,
    έχουν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ φαγητο,
    ειδικά το quick pita είναι μόνο για τουρίστες που δεν έχουν φάει ποτέ σουβλάκι !
    σόρυ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά το μαύρο ντιζαϊνάτο μπολ -η προτηγανισμένη πατάτα που όπου τη βρω μου κάθεται στο λαρύγγι όμως; Προς άπαντες τους εστιάτορες: Λίγος έξτρα κόπος, πολλή ευγμωνοσύνη (που μεταφράζεται και σε προτίμηση) από τον πελάτη/λάτρη της τηγανιτής... (Κάποιοι τα καταφέρνουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με το fpboy. Εχω φάει και εγώ απο το QUick pita και απογοητεύτηκα πλήρως. Οι πατάτες ήταν κρύες, το σουβλάκι πολύ μέτριο... Με τράβηξε το design, που όντως είναι πρωτοποριακό για σουβλατζίδικό... αλλά το φαγητό ήταν χάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καταλάβω να μην σας αρέσει
    αλλά χάλια και απαραδεκτο;

    Εμένα παραμένουν τα αγαπημένα μου, ίσως δεν ξέρω να τρώω βέβαια.

    Κι επίσης για σουβλατζίδικα έκανα κριτική όχι για τo Βυζαντινό στο Χίλτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα να τους προτείνεις και σλογκαν ....
    αν χρειαστούν να τους διαφημίσεις στο μπλογκ σποτ σου

    Το Σοβλάκι του "Αισχύλου"
    είναι απο κώλο σκύλου

    Στου κουικ πίτα άμα φας
    όλη μέρα θα ξερνάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σουβλάκι εσύ σούπερ σταρ!!!

    Δεν ξέρω τι λένε τα δυο μαγαζιά που προτείνεις αλλά μου άνοιξες την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε σουβλατζίδικο με όνομα Quick Pitta, που "έχει στην μπάρα μια κοπελιά ξανθιά, πολύ στυλάτη θα μπορούσε να δουλεύει στα Zara home" και τέλος σερβίρει σε μαύρο ντιζαινάτο πιατάκι με μαύρη (ας πούμε) λαδόκολα από πάνω απορρίπτεται αυτολεξί. Το κόβω "μόνο για τουρίστες που δεν έχουν φάει ποτέ σουβλάκι "! Εννοείται δεν θα μπαινα μέσα ούτε για πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μη μπεις, να βρίσκουμε κι εύκολα τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αθενσβιλ για σενα που γυρνας την αθηνα ΠΡΕΠΕΙ να φας στο πιττα best στη γειτονια μου τα κατω πετραλωνα στην πλατεια ηους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. un (presque) Français à Londres,Ιουνίου 17, 2010 5:56 μ.μ.

    Καλά είσαι βαλτός; Καλοκαιριάτικα και μας έχεις μουρλάνει στο σουβλάκι; Τι ψυχή (κι ειδικά τι κορμί) θα παραδώσουμε στην παραλια, μου λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνω απολυτα για του Αισχυλου, πολυ καλη λυση για σουβλακι στο κεντρο! Και η ταμπουλε θεικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τουλάχιστον το πρώτο, τα φαγητά του είναι, όπως μου είπε και ένας φίλος μου και από τότε δεν μπορώ να το ξεκολλήσω από το κεφάλι μου, ΧΘΕΣΙΝΑ. (τρώω συχνά βέβαια λόγω εγγύτητας, και λόγω του ότι ο ΝΙΚΗΤΑΣ κλείνει νωρίς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είπαμε να δοκιμάσουμε στου Αισχύλου αφού διαβάσαμε το ποστ.
    Όντως καλά τα ντονέρ για τα ελληνικά δεδομένα (έχω φάει σαουάρμα & ντονέρ αριστουργήματα στην Βηρυτό & Κων/πολη, που δυστυχώς εδώ μόνο στα όνειρα μου τα γεύομαι), επίσης καλό και το χοιρινό γύρο (καταλάβαινες την γεύση του κρέατος, χωρίς πολλά πιπέρια & αλάτια). Πατάτες τηγανητές καλές για το είδος του μαγαζιού, λεπτές και τραγανές.
    ΄Ομως η σαλάτα Νάξου ήταν απογοήτευση. Πρώτη φορά είδα ΛΕΥΚΕΣ ντομάτες. 'Ηταν ξεφλουδισμένες, και η σάρκα ολόλευκη. Ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη....λευκή σαν ασπιρίνη ένα πράγμα. Εάν δεν έχετε να μας φέρετε κάτι που να μοιάζει με ντομάτα, πείτε 'Δεν έχουμε' και θα παραγγείλουμε κάτι άλλο, τόσες επιλογές έχει το μενού....Μην μας το βγάζετε ξινό, πρόβατα δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς