To τετράδιο της Αρτιόλα


Περνώντας βιαστικός απ' την Πλατεία Αττικής το βλέμμα μου τράβηξε ένα τσαλαπατημένο σημειωματάριο. Περίεργος ων, άνοιξα και συνάντησα τον κόσμο της Αρτιόλα (αλβανικής καταγωγής αν κρίνω απ' το όνομα), τις επιδόσεις, τις ζωγραφιές, τις πρώτες της αγάπες. Πιο πολύ εντύπωση μου κάνανε οι σελίδες που αποτυπώνεται τρυφερά το πολυπολιτισμικό της νέας Αθήνας, η αθωότητα των μικρών, οι εγκάρδιες φιλίες τους χωρίς τον σκοτεινιά του ρατσισμού των μεγάλων.
• Ξεφύλλισε το τετράδιο














Σχόλια

  1. Κάπου είδα την ... Ιλιάδα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως μια πολύ όμορφη σφαλιάρα στον κάθε κομπλεξικό ρατσιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάσιο! Κράτα το για το μελλοντικό ουσιαστικό μουσείο της πόλης αυτής...
    Αρτιόλα, όπως λέει και το όνομά σου είσαι φύσις καλλιτεχνική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αγάπη (και η φιλία) δεν είναι ποτέ ανορθόγραφη. Nα 'ναι καλά τα παιδιά και μακάρι να μη μολυνθούν ποτέ από τις μαλακίες που δέρνουν τους μεγάλους.

    Εσυ όμως, μην τρως τα νύχια σου είπαμεεεε! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γλύκα το ποστ σου σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο "Φότις" έγραψε! Αγάπη πέρα από ορθογραφίες και κανόνες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες ότι έχανες ένα σημειωματάριό σου με προσωπικές σου σκέψεις. Θα σου άρεσε να το αναρτήσει κάποιος στο ίντερνετ; Δεν νομίζω ότι είναι σωστό, άσχετα αν κάποιος κρίνει το περιεχόμενο ως ελαφρύ, για αυτή την κοπέλα είναι η προσωπική της ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω πει πολλές φορές "τι άλλο θα ακούσω". Το δικό σου κερδίζει το βραβέιο όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο το σημερινό σου post athensville. Κυρίως είναι ωραία η αισιοδοξία και η αθωότητα που εκπέμπουν τα νέα παιδιά. Το σημειωματάριο αυτό εκφράζει τη σημερινή Αθήνα, αλλά κυρίως την Αθήνα του αύριο.

    Ας μην "δηλητηριάσουμε" μόνο την ψυχή αυτών των παιδιών με μισαλλοδοξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο εγώ βρίσκω το DSCF0027.JPG κορυφαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι που δν το 'δα μόνο εγώ έτσι..

    Ούτε εμένα μ' άρεσε που το είδα δημοσιευμένο και δν ασχολήθηκα να το διαβάσω γτ όντως είναι προσωπικό, ό,τι κ να γράφει μέσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει τύχει να βρω σημειωματάρια και παλιές φωτογραφίες. Δεν τα έδειξα σε κανέναν. Ειδικά οι φωτογραφίες είναι είανι φανερό ότι ανήκουν σε άνθρωπο που δεν είναι πια εν ζωή κι οι κληρονόμοι φρόντισαν να πετάξουν τα υπάρχοντά του στα σκυπίδια(εκεί βρήκα κι ωραία ρούχα!). Καλό είναι να τα κρατάς για σένα αυτά, μη τα βγάζεις στη φόρα, εγώ ανατρίχιασα εισβάλοντας έτσι στιν κόσμο του παιδιού αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kαλέ, σταματήστε να κάνετε σαν το ΕΣΡ!! Στέκεστε στην επιφάνεια και δεν βλέπετε το βαθύτερο νόημα!! Η σημερινή ανάρτηση έχει κάποια μηνύματα και ο συγγραφέας δεν εξέθεσε κάποιο πρόσωπο, ούτε έδειξε φωτογραφίες. Απλώς, μοιράστηκε μαζί μας κάτι πολύ όμορφο που βρήκε και καλά έκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλέ, σταματήστε να κάνετε σαν το ΕΣΡ!! στέκεστε στην επιφάνεια και δεν βλέπετε το βαθύτερο νόημα!! Η σημερινή ανάρτηση έχει βαθύτερα μηνύματα και ο συγγραφέας δεν εξέθεσε κάποιο πρόσωπο, αλλά μοιράστηκε μαζί μας κάτι πολύ όμορφο που βρήκε σε κάποιο δρόμο της Αθήνας και καλά έκανε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς