Σύνταγμα: Eμπρός για φτηνότερο κουλούρι!


Με σκάνδαλο αισχροκέρδειας ξεκινά η βδομάδα και ιδού το ντοκουμέντο, σε πλανόδιο κουλουρτζίδικο εκεί που σκάει η ομονοιακή Αθηνάς, το κουλούρι με σοκολάτα κοστίζει μόλις 1.50. Μια Σταδίου πιο πάνω φτάνει τα 2 ευρώ, τόσο είναι η ταρίφα του γεμιστού σε όλη την ευρύτερη περιοχή, Ερμού συμπεριλαμβανομένης.
Υπάρχει κάτι το μεμπτό τελικά ή απλώς το κουλούρι είναι το ακριβέστερο ενδεικτικό του διαφορετικού βιοτικού επιπέδου των θαμώνων των δύο μεγάλων πλατειών; Του πόσο έχει ξεπέσει η Ομόνοια του μεροκαματιάρη, και του πόσο έχει ανέβει το Σύνταγμα του King George, και των απαλών θηκών iphone του Public;
Όλα αυτά, έτσι, συμφωνείτε, και καιρός να αντιδράσουμε. Παρακαλώ στο πλαίσιο του τόσο χοτ αυτή την περίοδο ακτιβισμού στην πόλης, συστήνουμε Κίνηση για την μείωση της τιμής του κουλουριού στην αστραφτερή πλατεία. Στόχος να πέσει άμεσα το αντίτιμο και παρακαλώ υποστηρίξτε το κίνημα, καταθέστε εμπεριστατωμένη άποψη παρακάτω, θα χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό υλικό στο αίτημά μας στους εκεί κουλουρτζήδες. Σουσάμι να μην αφήσουμε στους κερατάδες!


Σχόλια

  1. Πολύ καλό!! Επόμενη κίνηση να πέσει το κοκτέηλ στη Σκουφά... Στο Γκάζι δε λέω γιατί δεν πατάμε πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλύτερη τιμή για το κουλούρι είναι από 0,30 έως 0,50. Ελπίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως βρε παιδιά πληρώνουν περισσότερα χρήματα στο δήμο οι κουλουρτζήδες, εξ' ου και η πιο ανεβασμένη τιμή;

    Αγαπητέ Αθενσβιλ το σκεφτόμουν χθες όταν έκανα μπάνιο, και να ξέρεις, σε τέτοιες περιστάσεις έρχονται οι καλύτερες ιδέε. Μη σε νοιάζει και τόσο για το δήμαρχο που θα εκλεγεί τώρα. Έχουμε 4 χρόνια μπροστα μας και μέσα σ αυτά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε, όλοι εμείς και ο πυρήνας αλλά και οι υποστηρικτές του Αθενσβιλ να παρουσιάσουμε κατι πραγματικά πολύ μάχιμο που θα πάει για πρωτιά!

    Οι ετεροδημότες (όπως κι εγώ) να μεταφέρουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα για να στηρίξουμε τον αγώνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουλούρι με σοκολάτα;;; Συγνώμη που θα ξαναγίνω πουρίστα, αλλά όταν μιλάμε για το αυθεντικό κουλούρι εννοούμε αυτό που έχει μόνο σουσάμι, τραγανή λεπτή κόρα και μαστιχωτή ψίχα. Όλα τ' άλλα είναι απομιμήσεις και φυσικά ο καθένας το τιμολογεί όσο θέλει αφού, σου λέει, η σοκολάτα είναι πανάκριβη. Ναι, λοιπόν, φτηνό κουλούρι για το λαό, αλλά να μιλάμε για το γνήσιο σαλονικιώτικο (αλλιώς σιμίτι) και όχι διάφορες ψευτο-γκουρμέ εμπνεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Athensville, πόσο σε νιώθω! Επόμενο βήμα η εναρμόνιση των τιμών των αναψυκτικών! τα 500ml αλλού κάνουν €1,10 και αλλού €1,30! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ποστεράκια είναι συγκλονιστικά!Μ'αρέσει που έχουν και κοριτσάκι και αγοράκι.Να βρίσκεις να ταυτίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτον: να γίνει το κουλούρι ΠΟΠ

    Δεύτερον: πώς διαμορφώνεται η τιμή του; Πόσο για δημοτικά τέλη, πόσο στον παραγωγό, πόσο στον πωλήτη, πόσο το περιθώριο κέρδους;

    Τρίτον: Πόσο έκανε το κουλούρι επί δραχμής; Να δούμε πόσο αυξήθηκε (ή δεν) η τιμή του

    Τέταρτον: ως συνειδητοποιημένοι και μάχιμοι καταναλωτές, να προτιμάμε την καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας, να επιβραβεύουμε το καλό και φτηνό, να διαμορφώσουμε κι εμείς τις τιμές στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δε μπορω να καταλαβω κινησεις του τυπου..."αγωνας για..." κινηση για.." μεσα στην ελευθερη οικονομια. διαφωνεις για τη τιμη του κουλουριου, το βλεπεις αισχροκερδεια, μην αγορασεις κυριος! σε μια εβδομαδα η τιμη επανερχεται στα προηγουμενα επιπεδα και παυεις να χανεις τον καιρο σου με ευκολους μισο- ακτιβισμους. αφου υπαρχουν ανθρωποι των 700 ευρω (......) που αγοραζουν καλα κανει ο μαγκας και βαραει τη τιμη. δε ξερω για σας αλλα εγω ΔΕΝ παρακαλαω για να μελυπηθει κανενας κουλουρτζης με μερτσεντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα διαφωνήσω με την συνονόματη φίλη Vivian.Φυσικά και είναι σοβαρά πράγματα αυτά!επίσης φίλε AC φυσικά και δεν πατάμε στο γκάζι που πλερώνεις 9 ευρω για ποτό στον βρώμικο πεζόδρομο. 1,5 ευρω το κουλούρι κ 3 ο καφές...!!απαπαπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το απλό κάνει ακόμα 0.50€? Εγώ δεν σκάω για το γεμιστό γιατι έχω και ένα Goal να πετύχω >> http://200days2six-pack.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς