Άσε το facebook, πιάσε το ΠΑΣΟΚ!


Όπως ακούω απ' όλους, 4 χρόνια τώρα, βαριές κάταρες για τον Νικήτα της Κοτζιά και σετάκι την ευχή να επιστρέψει για τον εσπρέσσο του συνταξιούχου στη Μηλιώνη, έτσι τον τελευταίο μήνα από παντού εισπράττω την απογοήτευση για τo αναιμικό της εκστρατείας του Καμίνη, και τους περισσότερους να ισχυρίζονται πια ότι θα ξανανικήσει ο νυν.
Μα μοιάζει απών: στην πραγματική μεγάλη πόλη, δεν υπάρχει ίχνος του συνδυασμού του πουθενά, έστω ένα περίπτερο με κάτι να ενημερωθούμε, όχι ένα πρόγραμμα (ok, σε 1 μήνα δεν γίνονται αυτά) αλλά δυο λόγια για τα πρόσωπα του συνδυασμού και τις ιδέες τους, κάτι πια.
Επικοινωνιακή πολιτική; Μην τον είδατε τον Παναή. Ελάχιστες εμφανίσεις στα media παρόλο που τον λαχταράνε σαν το νέο και φρέσκο παιχνίδι. Διαδικτυακά: ένα εστέτ σάιτ με ελάχιστη χρηστική πληροφορία, μια facebook σελίδα με 2000 φίλους (στους atenistas σε 20 μέρες έχουμε 7.800 να φανταστείτε) και βιντεάκια πως δεν έχει αφήσει απάτητη καμία γειτονιά, που πόσοι τα βλέπουν, χίλιοι το πολύ. Tρομερός αντίκτυπος!
Μα πόσο πέσανε στην παγίδα, γιατί καλά τα social media αλλά όταν έχεις ένα μόλις μήνα μπροστά σου δεν μπορείς να κινείσαι με όρους Φινλανδίας. Ούτε Συνασπισμού της Δαμανάκη "είμαστε η πνευματική ελίτ, κινούμαστε με διαφορετικούς όρους, άντε να κάνουμε ένα ντίνερ με φίλους 50αρηδες, αριστερούς της Κηφισίας σε κουτούκι μ' αγιόκλημα στο Μεταξουργείο..." Στο κάτω-κάτω το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείς, πράγμα που σημαίνει ότι μια στις δύο θα σαι ο επόμενος δήμαρχος. Έχεις έτοιμο λαό απο πίσω να δουλέψει, να τον εμπνεύσεις, να τον ξεσηκώσεις. Εκμεταλλεύσου το!

Και συμπληρώνοντας το ιδανικό πακέτο έχεις απέναντί σου έναν Δήμαρχο που όλοι, μα όλοι, τον θεωρούν τον χειρότερο της ιστορίας, που στις μέρες του ζήσαμε στο πετσί μας μια παρατημένη, τριτοκοσμική πόλη, και έχεις καταφέρει να θεωρείται ακόμα το μεγάλο φαβορί. Και μπορεί ο Γ. Καμίνης να μην έχει αυτή την δυναμική ιδιοσυγκρασία να υπηρετήσει μια σούπερ επικοινωνιακή πολιτική, μπορεί όμως με μια απλή παράθεση των οικτρών πεπραγμένων του Ν. να τον βάλει στον τοίχο , και καπάκι να κάνει 2-3 τολμηρές προτάσεις για βαθιές αλλαγές στην πόλη, έτσι για να εμπνευστούμε.
29 μέρες μείνανε για να καταφέρουν το ακατόρθωτο: όχι να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά να ξαναβγεί ο Νικήτας!

Σχόλια

  1. Συμφωνώ. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει τις ιδέες του. Όποιος θέλει τα γένια, πρέπει να βρει και τα χτένια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν σκέφτομαι πως θα ξαναβγει ο Νικήτας θέλω να βάλω τα κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oso skeftomai auton kai ton nikita lew na paw psifisw stin kalkouta ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. an ipopsiastho pos tha xanavgei , kai tha fame stin mapa tin nikita, tin dimarxeia vreee ennoww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εμφανίσεις στα μήντια είναι περιοσμένες εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου, δεν φταίει ο υποψήφιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι προφανές ότι ο Καμίνης φαντάζεται ότι "πατώντας αλαφρά τη γη" και "με σεμνότητα ελβετής παιδούλας" θα καταφέρει να του απονεμηθεί ο τίτλος του δημάρχου της πόλης των καλοντυμένων ιπποτών.

    Ούτε καν μια προσπάθεια να γυρίσει την πόλη που επιθυμεί να αναλάβει... ακόμα και στον στρατό, όταν σε χώνουν να αναλάβεις μια αποθήκη λες "βρε αδελφέ, πάμε να δούμε τι έχει μέσα... να ξέρουμε που θα μπλέξουμε"

    τι να πω? υπομονή να δούμε τι θα γίνει μέσα στον μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμ έχεις δίκιο βιβ.
    αλλά από την άλλη επικοινωνιακά το άλλο φαίνεται αδύναμο, δεν φτάνει στους δρόμους της πόλης τίποτα (δεν εννοώ αφίσες, όσο σταντ ενημέρωσης, ενέργειες που θα υποδείξουν τα προβλήματα, και άλλες με συμβολικό χαρακτήρα ενδεικτικές ότι θέλουν να κάνουν πράγματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μμμ έχεις δίκιο βιβ.
    αλλά από την άλλη επικοινωνιακά το όλο φαίνεται αδύναμο, δεν φτάνει τίποτα στους δρόμους της πόλης (δεν εννοώ αφίσες, όσο σταντ ενημέρωσης, ενέργειες που θα υποδείξουν τα προβλήματα, και άλλες με συμβολικό χαρακτήρα ενδεικτικές ότι θέλουν να κάνουν πράγματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το όπου μένεις ψηφίζεις δεν είναι το αυτονόητο στην Έλλαδα. Δεν είναι μόνο η όποια υποτονική εκστρατεία κάνει ο κ. Καμίνης είναι και η κακιά μας μοίρα της αδιαφορίας. Πολλοί από εμάς αλλού μένουμε και αλλού ψηφίζουμε. Μένεις ας πούμε στα βριλήσια και η μόνη σου επαφή με τον δήμο που έχεις τα εκλογικά σου δικαιώματα είναι το σάββατο το βράδυ στο γκάζι. Έρχεσαι λοιπόν και λόγω κομματολατρείας ψηφίζεις τον Κ. Κακλαμάνη. Μένεις στον δήμο Αθηναίων αλλά τα εκλογικά σου δικαιώματα είναι στα Τρίκαλα. Στις τελευταίες εκλογές στον δήμο Αθηναίων ψήφισαν 275000 χιλιάδες ενώ σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία και την απογραφή του 2001 διαμένουν μόνιμα 628000 χιλιάδες. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα, μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν ενδιαφέρθηκαν να μπουν στον κόπο να συμμετέχουν σε κάτι που αφορά άμεσα την καθημερινότητα τους και την ποιότητα ζωής τους. Αντίθετα μπήκαν στον κόπο άνθρωποι οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν πια με τον δήμο Αθηναίων και ιδού τα αποτελέσματα που εισπράττουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι ο δήμος της Αθήνας είναι μια ιδιότυπη περίπτωση. Μπορεί πολλοί από εμάς να μην ψηφίζουμε εκεί, αλλά επειδή κινούμαστε, δουλεύουμε, κυκλοφορούμε στο κέντρο και τις γειτονιές της, την έχουμε γενικώς σημείο αναφοράς, δικαιούμαστε (ή μάλλον υποχρεούμαστε) να μας αφορά όσο και ο δήμος στον οποίο κατοικούμε και ψηφίζουμε. Τουλάχιστον για μένα ισχύει αυτό. Και δεν τη θεωρώ "ξένου μύλου άλεσμα" επειδή δεν μένω στο Μεταξουργείο.
    Συμφωνώ πέρα για πέρα σε όσα λες για τον Καμίνη και συνυπογράφω τους φόβους για επανεκλογή του Κακλαμάνη. Αν ξαναβγεί, μόνο ένα θαύμα σώζει ό,τι έχει απομείνει όρθιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμ, τον θυμάμαιτον κύριο Ν. Είχα πάει σε κάποιο in restaurant bar πριν 2χρόνια...και έτρωγε στο διπλανό τραπέζι. Κατάλαβα απόλυτα την έννοια...της κουτάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To kako einai pws apo olous aftous pou 8umamai egw na perasan apo thn dimarxeia ths A8hnas, kaneis pragmatika den h8ele afto. Alloi mpikan fiteftoi apo to koma, ki alloi xrhsimopoihsan thn A8hna na exupirethsoun tis filodoxies tous sthn politikh. Oso afta ta duo 8a simporevontai mhn perimenoume kai polla...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. un (presque) Français à Londres,Οκτωβρίου 08, 2010 12:31 μ.μ.

    Άρθρο-τεκμήριο από την Καθημερινή (που πάντα τα λέει τόσο μα τόσο σωστά)

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/10/2010_417736

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φανταστειτε εικονα φορτηγακι τογιοτα ή ντατσουν -κοκκινο κατα προτιμηση για να παραπεμπει στο αγωνιστικο στιγμα- να εχει βγαλει την ντουντουκα απεξω και να καλει τον κοσμο 'στη συγκεντρωση που θα γινει στην πλατεια κουμουνδουρου την πεμπτη 14 οκτωβριου στις 5 το απογευμα με θεμα 'το ιστορικο κεντρο της αθηνας λιγο πριν τις δημοτικες εκλογες 2010''
    http://filopappou.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δανεισμένο από σχόλιο του Μάρκου στο site των Atenistas με αφορμή τον απεγκλωβισμό της πλατείας Αγ. Ειρήνης από τα αυτοκίνητα, είναι αυτό το άρθρο για τον "τρελούτσικο" δήμαρχο της Μπογκοτά στην Κολομβία: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=203960 , το οποίο κολλάει κι εδω.

    Επίσης, όποιος μπορεί να βρει στοιχεία γι'αυτό το ντοκυμαντέρ, ας τα προωθήσει: http://www.dfi.dk/faktaomfilm/danishfilms/dffilm.aspx?id=22407

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σας κι από μένα. Τι να πω βρε παιδιά, εδώ πάνω σε μας ο Ψωμιάδης κοντεύει να ξαναβγεί πανηγυρικά. Όσο αφορά τα εκλογικά, πέρα από τις αιτίες που αναφέρετε και έχετε πολύ δίκιο, οι πιθανότητες να ξαναβγεί ο Νικήτας οφείλονται εν μέρει και στο γεγονός πως ο Καλλικράτης δεν συμπεριέλαβε και τις μεγαλουπόλεις. Δηλαδή η Αθήνα (και η Θεσσαλονίκη σε μας πάνω) δεν έγινε μητροπολιτικός δήμος, όπως π.χ. η Ρώμη. Γύρω από το δήμο σας υπάρχουν άρκετοί προσφυγικοί με παραδοσιακή "σκληρή" αριστερή και κεντροαριστερή ψήφο (Ταύρος, Καλλιθέα, Φιλαδέλφεια, Ιωνία, Καισαριανή κλπ) και ναι μεν πληθυσμιακά μπορεί να φτάνουν μετά βιας τους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων, αλλά οι κάτοικοί τους αφενός για πολλούς λόγους είναι συνδεδεμένοι με το κέντρο, αφετέρου η "μαζεμένη" αυτή αριστερή ψήφος θα δημιουργούσε κλίμα και σίγουρα όχι κλίμα ηττοπάθειας. Τι να πούμε, μακάρι ο μηχανισμός Καμίνη να πάρει μπρος έστω και τώρα και να εκμεταλλευτούν τον 1 μήνα που απέμεινε. Διαφορετικά βλέπω τους πολιτικούς γάμους να τους τελεί ο Ηλίας.. (χιουμοράκι να γλυκάνουμε λίγο την ατμόσφαιρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ φοβάμια κι εγώ ότι θα ξαναβγεί ο Ν.Κ.
    Και δεν φταίει μόνο η εντελώς υποτονική εκστρατεία του Καμίνη (λες και δεν θέλει να βγει τελικά), αλλά και οι ιδιομορφίες της Αθήνας που περιέγραψαν κάποιοι από σας πιο πάνω. Μεγάλος αριθμός Αθηναίων μένει πλέον εκτός και άντε να κατέβει το σ/κ ή για δουλειές. Ήταν αυτοί που θεωρούσαν εξαιρετικό τον Αβραμόπουλο, που ήταν κι αυτός της ίδιας κοπιάς (μένει Κηφισιά).
    Από την άλλη η Αθήνα, ενώ είναι δήμος 700.000 δυνητικά χρησιμοποιέιται από 4 εκ. πολίτες. Το κρίμα πιστεύω βαραίνει και την κυβέρνηση που δεν τόλμησε στα πλάισια του Καλλικράτη να εντάξει στο Δ. Αθηναίων τουλάχιστον τους κεντρικούς δήμους του Λεκανοπεδίου από τη Φιλοθέη μέχρι το Μοσχάτο και την Καλλιθέα (κάπως έτσι τελοσπάντων) για να πάρει νέα πνοή η πόλη και να ενδιαφερθούν περισσότεροι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ως δημότης Αθηναίων, πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος, θέλω απλώς να φωνάξω: ΨΗΦΊΣΤΕ ΓΙΑΤΊ ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ!!!! Έστω και τον νυν, αν κάποιος κρίνει έχει κάνει έργο! Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως έχουμε όλοι αδιαφορήσει για τις εκλογές, αφήνοντας μόνο κομματόσκυλα να βγάζουν δημάρχους, βουλευτές και ΛΑΟΥΣ....

    Υ.Γ. Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι του Νικίτα μας, που το στηρίζουν για το έργο του στον Δημαρχιακό Θώκο, να μας το υποδείξουν. Εμείς ψάχνουμε και ακόμα δεν έχουμε βρει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδιά πολύ πολυτική υπεράσπιση το κάναμε το μπλοκ...
    Το θέμα δεν είναι ο κάθε δήμαρχος άλλα πως θα άλλαξουν μυαλό οι δημότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δικηγόρος ΑθήνωνΟκτωβρίου 08, 2010 5:00 μ.μ.

    Ακόμη δεν έχετε αντιληφθεί οτι το ΠΑΣΟΚ "έδωσε" το Δήμο στη ΝΔ και η Ρηγίλλης αντίστοιχα την Περιφέρεια στο ΠΑΣΟΚ μέσω Κικίλια; Είναι συμφωνημένα παιδιά τα πράγματα και το "στήσιμο" φωνάζει από χιλιόμετρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ότι δεν βγένει στη τηλεόραση π.χ. δεν πάει να πει ότι δεν κινείται κάποιος πολιτικά. Γιατί φωνάζουμε λοιπόν ότι δεν "κινείται" ο Καμίνης μόνο και όχι οι άλλοι 3-4 υποψήγφιοι για τον δημαρχιακό θώκο? Δεν είναι εκλογές μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ! Απ' 'όσο γνωρίζω οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι τουλάχιστον 7... Γιατί να λιβανίζουμε λοιπόν τον "χ" προβεβλημμένο κομματικά?
    Γενικά το πρόβλημα δεν είναι στο δήμαρχο αλλά στους δημότες και από θέμα συμπεριφοράς και γενικότερης αδιαφορίας. Όπως είπαν και οι φίλοι δεν μπορείς να είσαι δημότης αθηναίων που μένεις στη γλυφάδα! Ούτε να θυμάσαι ότι είσαι δημότης μόνο στις εκλογές!
    Αυτό το επαναλαμβανόμενο ότι ο Κακλαμάνης είναι ο πιο αποτυχημένος αρχίζω να πιστεύω ότι είναι υποκεινούμενο πία. Διότι άλλοι πέρασαν δεν κάναν αποδεδειγμένα τίποτα και δοξάστηκαν χωρίς ποτέ να κατηγορηθούν (για τη πρώτη γυναίκα δήμαρχο ομιλώ!). Απλά ας πάψουμε να βλέπουμε με στενά κομματικά κριτήρια!
    Ο Δήμος είναι των Αθηναίων αν δεν μας αρέσει ας τον αλλάξουμε! Κοινώς το απολιτίκ πρέπει να πεθάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απ' οσο εχω παρακολουθήσει, υπάρχουν αδυναμίες στην καμπάνια. Δυστυχώς παραμένει ρηχή και απουσιαζει η ουσιαστική επαφη με τον κόσμο στις γειτονιες.

    Τα social media και το διαδυκτυο ειναι καλά, αλλα δεν ειναι αρκετα για να κερδίσεις την εμπιστοσυνη του κόσμου. Αυτο κερδίζεται με συνεχή, δυναμική και συστηματική δουλεια στις γειτονιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. o nikitas me aidiazei.
    & o kaminis me exei xasei. me kourase, pws to lene. me tin apraksia tou. siga mwre as perpatisei k ligo tin athina. de tha tou pesei h myth. k na fantasteis parakalousa na parei to xrisma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πάντως αν και με πολύ λιγότερες εμφανίσεις στα media-λιγότερες σίγουρα από τον καμίνη- η καλύτερη εμφάνιση που έχω δει εδώ και πολύ καιρό και μάλλον και η καλύτερη υποψηφιότητα http://www.youtube.com/watch?v=pd4SjBI1G-M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Na rotiso tora ego...an enas an8ropos DE 8elei na vgei dimarxos giati poli apla DEN exe idees kai DEN exei tipota na pei...giati na ton psifiseis? Alla prosopa de paizoun mono Nikitas kai Kaminis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παναγιώτης ΘησείοΟκτωβρίου 09, 2010 11:09 π.μ.

    Παιδιά για να κολλήσεις τον Κακλαμάνη στον τοίχο πρέπει να έχεις διαφορετικές απόψεις από αυτόν. Σε μια σειρά θέματα, όπως πχ του ιστορικού κέντρου ή του Βοτανικού, ο Καμίνης και ο συνδυασμός του τη μόνη κριτική που κάνουν στον Κακλαμάνη είναι ότι δεν εφάρμοσε όσα έλεγε. Εγώ αν συμφωνούσα με τον Καμίνη θα ψήφιζα Κακλαμάνη. Γιατί είναι το πρωτότυπο και όχι το αντίγραφο.
    4 χρόνια το ΠΑΣΟΚ ήταν απών από το δημοτικό συμβούλιο και τους αγώνες των κατοίκων. Τι θα μας πει τώρα? Να φύγει ο Κακλαμάνης να έρθει αυτό? Γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παναγιώτης ΘησείοΟκτωβρίου 09, 2010 11:21 π.μ.

    Επίσης επειδή τώρα το είδα
    Το site του Καμίνη λέγεται gkaminis.gr. Δηλαδή το κεντρικό δεν είναι το όνομα της παράταξης αλλά του υποψηφίου.
    Αντιθέτως το site του Κακλαμάνη και της Ανοιχτής Πόλης έχουν το όνομα της παράταξης.

    Δεν καταλαβαίνω τον πολιτισμό του Καμίνη που αντί να προτάσσει το εμείς, προτάσσει το εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νομίζω ότι είμαστε λίγο αυστηροί με τον κ. Καμίνη. Δεν ξέρω γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν τον στηρίζει περισσότερο, αλλά νομίζω ότι παραβλέπουμε τον υπερκομματικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας του. Άλλωστε νομίζω ότι συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τις ελπίδες πολλών διαφορετικών ανρθώπων, οπότε το όνομα του ιστότοπου δε με απασχολεί. Με απασχολεί περισσότερο η ουσία, δηλαδή ότι διαθέτει τα εχέγγυα προάσπισης αυτού που υπόσχεται να διεκδικήσει. Ο κ. Κακλαμάνης έκανε πολύ κακό στην πόλη. Ο κ. Καμίνης έχει τα στοιχεία που απαιτούνται για τη βελτίωση της κατάστασης αναμφισβήτητα. Όποιος δεν το βλέπει, προσεγγίζει την πραγματικότητα με ελιτισμό που καθόλου δεν βοηθά στην παρούσα κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. poion uperkommatiko xaraktira?

    autos den evale ws proupothesi gia na kateveistis ekloges na ton stririxei to pasok, kai pire to xrisma proswpika apo ton prwthupourgo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ενταξει ο Νικητας ειναι χαλια, αλλα αρκει που ο Καμινης ειναι κεντροαριστερος υποτιθεται οπως ανεφερε καποιος παραπανω;;; τι λογικη ειναι αυτη; (ελπιζω οχι τοσο σοσιαλιστης παντως οσο η παρουσα κυβερνηση παντως)

    Και συγγνωμη αλλα τι εχουμε ακουσει για τις αποψεις του Καμινη; Εχουμε ακουσει (και απο τους δύο, απο τον Κακλαμανη εχουμε δει εκωφαντικη απουσια εργων βεβαια)για την γκετοποιηση του κεντρου, για τους προσφυγες και τους μεταναστες (νομικα παρανομους) που οσο και να τους αγαπαμε απλα δεν γινεται να τους φιλοξενησουμε και τους 100.000 τη χρονια που ξεκινανε για την Γερμανια και μενουν με τις περιφημες συμφωνιες εδω.
    και θεσσαλονικη παρα τους γελοιους ψωμιαδηδες κλπ τουλαχιστον μπορεις να περπατησεις ακομα στο ευρυτερο κεντρο.

    Για αυτο τι εχουμε να πουμε
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/10/2010_1292875

    και μην ακουσω το περιφημο παραμυθι του οριενταλιστικου τζαμπα ταξικου αριστερισμου με την ,not in my backyard νοοτροπια.

    Εν πασει περιπτωση καλυτερα Καμμινης παρα Κακλαμανη ςαλλα θα πρεπει να καταλαβει οτι οι Αθηναιοι δεν μπορουν να λυσουν μονοι τους και πανω στο κεφαλι τους τα παγκοσμια προβληματα Βορρα Νοτου και ελπιζω να μην ειανι τις παραπανω οριενταλιστικης λογικης. Ελπιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και ολοκληρωνοντας τα στοχεια για την αντιμετωπιση της καταστασης φοβαμαι πλεον οτι ειναι ενας Τζουλιανι και οχι αυτο το ροζ , οσο αφορα την τηρηση των νομων - δεν αναφερω τιποτα τραγικο, τοπικο δηθεν αριστερο και δηθεων δεξιο τουρλουμπουκι.
    το προβλημα στην Αθηνα δεν ειναι πλεον αρχιτεκτονικη η πολεοδομικο αλλα βασικης εννομης ταξης. Αν το αποφασισει να γινει και κακος το συζηταμε.
    Αν πριν 3-4 χρονια μπορουσαμε να συζητησουμε και δεν καναμε τα σταυρα ματια σε καθε λογης κραυγαλεα παρανομια θα ειχαμε το δικαιωμα τωρα να ειμασταν αθωοι στην σκεψη μας. αλλα δυστυχως αυτον τον ψευτοανθρωπισμο και το δεν βαριεσαι θα αναγκαστουμε εκ των πραγματων να τον αφησουμε.
    Τωρα που το σκεφτομαι πολυ φοβαμαι οτι θα δουμε εξελιξη τυπου dogville.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. και κυριοι, ειναι ενδεικτικο ισως για τη τραγικη κατασταση των δημαρχων οτι αυτος με το περισοτερο εργο (ναι τα καγκελα στο δρομο λεω που ωστοσο ειμαι σιγουρος εχουν εμποδισει κανενα θανατο πεζου σε τροχαιο) ειναι ο "εγω δεν εκλεψα"-Αβραμοπουλος, εφαγε τοσο βρισιμο (και απο εμενα) και δεν βλεπεις τιποτα νεο σε εστω και στοιχειωδη υποδομη απο τοτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φοβάμαι ότι ο κ. Καμίνης αδικεί τον εαυτό του. Και αυτό είναι άδικο!

    Λίγο πιο σοβαρά τώρα.. πριν κανένα 10ήμερο σε μια συζήτηση που είχα με τον ιδιοκτήτη του Booze, μου έλεγε ότι θα επεκτείνει το bar στο ισόγειο του διπλανού νεοκλασικού και ένα μέρος σε αυτή την επέκταση θα χρησιμοποιηθεί για τα γραφεία του Καμίνη. Μου φάνηκε πολύ πρωτοποριακό σαν ιδέα (πολιτικό γραφείο δημάρχου σε bar.. ανοιχτό εώς αργά; με ποτάκια;).. Ίδομεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φοβάμαι ότι ο κ. Καμίνης αδικεί τον εαυτό του. Και αυτό είναι άδικο!

    Λίγο πιο σοβαρά τώρα.. πριν κανένα 10ήμερο σε μια συζήτηση που είχα με τον ιδιοκτήτη του Booze, μου έλεγε ότι θα επεκτείνει το bar στο ισόγειο του διπλανού νεοκλασικού και ένα μέρος σε αυτή την επέκταση θα χρησιμοποιηθεί για τα γραφεία του Καμίνη. Μου φάνηκε πολύ πρωτοποριακό σαν ιδέα (πολιτικό γραφείο δημάρχου σε bar.. ανοιχτό εώς αργά; με ποτάκια;).. Ίδομεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ξεχάστε τον Καμίνη, ξεχάστε την Αθήνα: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231062237 τελευταία παράγραφος)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδιά, μήπως τελικά ο τύπος είναι μούφα; Ακόμη και το σάιτ του (http://gkaminis.gr/) μου φαίνεται ψιλοάχρηστο. Πάς στο "πρόγραμμα" και σου λέει ότι "ετοιμάζεται", μαζί με ένα χαριτωμένο ;). Ετοιμάζεται δηλαδή το πρόγραμμα, με το οποίο θέλει να διοικήσει την Αθήνα, τέσσερεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές!
    Κρίμα, και φαινόταν καλός συνήγορος (ίσως έπρεπε να είχε παραμείνει κιόλας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. To πρόβλημα του Καμίνη είναι ότι ο ίδιος είναι πολύ "λίγος" σαν υποψήφιος και χωρίς προτάσεις που να το διαφοροποιούν από τον Κακλαμάνη. Η Πορτάλιου πχ κάνει πολύ καλύτερη εκσταρτεία.

    Το ότι ο Κακαλαμάνης είναι απαράδεκτος σαν δήμαρχος δεν σημαίνει ότι θα βγει ο Καμίνης. Το αντίθετο ακριβώς φαίνεται ότι θα συμβεί: άνετη επικράτηση του Κακλαμάνη και "καταποντισμός" του Καμίνη (για πολλούς λόγους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πάντως παιδιά ότι και να λέμε η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως στο κέντρο και πέριξ του κέντρου.
    Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και η σύνδεσή της με τη τεράστια ποσότητα μεταναστών αναπόφευκτη.
    Δε βλέπω διαφορά ανάμεσα στο Κακλαμάνη και το Καμίνη σ αυτό το ζήτημα που μας αφορά άμεσα.
    Αν δε μπορείς να κυκλοφορήσεις τι να τα κάνεις όλα τα άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Από την πορεία του Καμίνη εκπλήσσονται m;ono όσοι στέκονται στις τίτλους χωρίς να έχουν παρακολουθήσει από κοντά την παροιμιώδη απάθεια και αδράνεια που επέδειξε στο προηγούμενο πόστο του. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ως συνήγορος έκανε το παραμικρό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

    Δυστυχώς για να λειτουργήσει η δημοκρατία προϋποθέτει πολίτες που ψάχνονται και διαμορφώνουν μόνοι τους άποψη πέρα από τα ετοιμοπαράδοτα που τους σερβίρουν τα διάφορα μοδάτα free-press.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι τον στηρίζουν οι Πασοκοκουβέληδες δείχνει πόσο "βολικός" και "ακίνδυνος" υπήρξε για το κομματικό κατεστημένο.

    Αν έκανε τη δουλειά του ως Συνήγορος, τα κόμματα εξουσίας δεν θα ήθελαν ούτε να τον βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όσο για τον άλλο, έλαβα το εξής με μέιλ:

    Άκου, Νικήτα!

    Η εικαστικός Ευφροσύνη Δοξιάδη, κόρη του ανθρώπου που σχεδίασε ολόκληρες πόλεις και είναι υπεύθυνος για μια όμορφη πλευρά της Αθήνας που αγαπάμε, πιστεύει ότι η θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη υπήρξε εγκληματική για την πόλη μας. Εξηγεί γιατί.


    Για πρώτη φορά, πιστεύω, στην ιστορία της σύγχρονης Αθήνας, η εκλογή του επόμενου δημάρχου είναι τόσο κρίσιμης σημασίας. Μία πιθανή επανεκλογή του κ. Κακλαμάνη θα οδηγούσε την Αθήνα στον θάνατο. Ποτέ η πόλη μας δεν ήταν σ' αυτά τα χάλια! Το ιστορικό της κέντρο, που θα έπρεπε να είναι όχι μόνο η βιτρίνα της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας (βλ. άρθρο του Γιάννη Βούλγαρη «Η καταρρέουσα Αθήνα ψηφίζει», «Τα Νέα», 2 Οκτωβρίου 2010), το τόσο πλούσιο σε μνημεία και αρχαιότητες, αντί για το πολιτιστικό πάρκο που όφειλε να είναι, έχει μετατραπεί σε έναν απόλυτο εφιάλτη όχι μόνο για τους κατοίκους αυτής της περιοχής -όπως είμαι εγώ- αλλά και για τους επισκέπτες της, Έλληνες και ξένους.

    Τέσσερις σημαντικές πλατείες του κέντρου -η Ομόνοια, η πλατεία Κοτζιά, η πλατεία Θεάτρου και η κακοπαθημένη πλατεία Μοναστηρακίου- παρουσιάζουν μια δραματική εικόνα. Αυτές οι 4 εξαθλιωμένες, όπως τις κατάντησαν, πλατείες (αλλοτινά στολίδια) «περικλείουν» ασφυκτικά το Μέγαρο του Δημαρχείου. Και αναλογίζομαι και απορώ πώς άραγε μπορεί ο κ. Κακλαμάνης να κάθεται και να εργάζεται στον επίχρυσο θρόνο του μεγαλοπρεπούς γραφείου του μέσα στο Δημαρχείο, όταν το γραφείο αυτό έχει μετατραπεί εδώ χρόνια σε κέντρο του ΚΥΚΛΟΥ της ΚΟΛΑΣΗΣ, ενός κύκλου που ορίζουν οι 4 αυτές πλατείες. Έντονα απορώ...

    Είκοσι μέτρα από το Δημαρχείο βρίσκεται η στοά του Πρωτοδικείου, που ενώνει την οδό Λυκούργου με την πλατεία Ομονοίας. Η στοά αυτή κάθε βράδυ μέχρι τα χαράματα γεμίζει από δεκάδες τραγικούς ηρωινομανείς, που με το κλείσιμο των καταστημάτων καταφεύγουν εκεί ημίγυμνοι και εξαθλιωμένοι και τρυπούν με ενέσεις τα γεννητικά τους όργανα μπροστά στο αδιάφορο βλέμμα των περαστικών. Και δίπλα, η πλατεία Ομονοίας, η καρδιά της Ελλάδας, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πασαρέλα από εμπόρους ναρκωτικών, βαποράκια, [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συνέχεια

    Ερχόμαστε μπροστά στην Αγία Ειρήνη, έργο του Λύσανδρου Καυταντζόγλου, όαση πολιτισμού στο εσωτερικό της, όπου ο Λυκούργος Αγγελόπουλος κρατάει ζωντανή με τον πιο συγκινητικό τρόπο την πολιτισμική μας κληρονομιά, ψέλνοντας με τον πιο γνήσιο και άρτιο τρόπο τους βυζαντινούς ύμνους. Στην πλατεία αυτή, χάρη στον θαυμάσιο παπα-Θωμά, γίνεται η ωραιότερη Ανάσταση που μπορεί να ζήσει κάποιος. Χωρίς βεγγαλικά, γιατί κανείς από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους δεν διανοείται να χάσει ούτε μια στιγμή από τη λυρική αυτή εμπειρία, από βαρελότα και τρακατρούκες που εκπυρσοκροτούν. Επί της Αιόλου, όμως, το ευρύτερο περιβάλλον είναι και αυτό απαράδεκτα παραμελημένο από τον δήμο και γεμάτο εστίες μόλυνσης υπό τη μορφή περιφραγμένων με κυματιστή λαμαρίνα νεοκλασικών που χρησιμοποιούνται ως αποχωρητήρια από τα στίφη των πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι, φτωχοί και εξαθλιωμένοι, βρίσκουν εκεί τη μόνη λύση. Τούρτες από ανθρώπινα κόπρανα ξαφνιάζουν τον ανυποψίαστο επισκέπτη. Δύο βήματα από τον ιερό βράχο!

    Ο πεζόδρομος της Αιόλου καλύπτεται με ένα χαλί από πατημένες μαύρες τσίχλες ετών. Η πρωτοφανής αυτή μάστιγα εξαπλώνεται μέχρι τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Αμαλίας. Εκεί απ' όπου περνούν όλοι οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας και φρικιούν με τα κακοχυμένα εξαμβλώματα-προτομές που έχει ορθώσει ο κ. Αβραμόπουλος. Ο πεζόδρομος της οδού Ερμού με τα ακριβότερα εμπορικά ενοίκια έχει επιλεγεί από τους αδίστακτους έμπορους ανθρώπινης δυστυχίας ως ιδανικός τόπος επίδειξης των τραγικών τους θυμάτων. Επί δημαρχίας Μπακογιάννη στήθηκαν δυο αποτρόπαια, κακότεχνα μπρούντζινα γλυπτά στις διασταυρώσεις Ερμού με Βουλής και Ερμού με Νίκης, ποιος ξέρει ποια πελατειακά συμφέροντα υπηρετώντας. Το ένα από αυτά σού πλακώνει την ψυχή, διότι δείχνει δυο ανθρώπινες πατούσες μπηγμένες σε μια σύνθεση από σκουπίδια. Ο αλαφιασμένος περαστικός ταυτίζεται απόλυτα με την εικόνα αυτή - ένας άνθρωπος γυμνός, θαμμένος μες στα σκατά! Μα δεν ντραπήκατε, κ. Μπακογιάννη, να επιλέξετε αυτό το συγκεκριμένο γλυπτό για να κοσμήσει το πλέον κομβικό σημείο της Αθήνας; Το πεζουλάκι του [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και κάτι ακόμα (άσχετο με το θέμα μας, ομολογώ):


    "Στο Μοναστηράκι, κοντά στον σταθμό του μετρό, βρίσκεται το ιστορικό κτίριο που στέγαζε κάποτε το Κακουργιοδικείο της Αθήνας, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα με έξοδα του Ιδρύματος Νιάρχου για λογαριασμό της Εκκλησίας, στην οποία ανήκει το κτίριο, για να στεγάσει μια βιβλιοθήκη της Εκκλησίας. Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, το κτίριο ανακαινίστηκε πολυτελώς, με τρόπο όμως που έχασε τη λιτή ομορφιά που είχε πριν..."

    Είναι ακριβώς το πρόβλημα που έχω κι εγώ με πολλές αναπαλαιώσεις: καταντάνε κιτς, υπερβολικά σενιαρισμένα και κάπως νεκρά, σκηνογραφικά. Με λάθος (αλλά φθηνότερα) υλικά όπως την πλαστική μπογιά, τα αλουμίνια και το βιομηχανικό κεραμίδι (αντί του χειροποίητου, βυζαντινού που προϋπήρχε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απο την Κικη και την Κοκο ποια να διαλεξω απο τις δυο.....η απαντηση.....καμιααααααααα!!!
    Ζω στο κεντρο και το αμεσο προβλημα μου ειναι η εγκληματικοτητα και οι λαθρομεταναστες οχι τα παγκακια και τα παρκακια στα οποια και να τα φτιαξουν φοβασαι να πας...!
    Τα δυο λεβεντοπαιδα ο μεν απο την μεχρι τωρα σταση του ο αλλος απο τις αριστερες ιδεες του αποδεικνυουν οτι ειναι αναξιοι για αυτα που απασχολουν κυριως οσους μενουν στο κεντρο οποτε θα ψηφισω καποιον ασχετο.
    Το Πασοκ και την Γεννηματα να εβαζε θα εχανε οπως θα χασει γιατι απλουστατα κοροιδεψε τον κοσμο σε ολους τους τομεις....συνεχιζουν να διοριζουν στην βουλη αλλα ο Τζεφρυ μιλαει για αξιοκρατια.Ποια η αντιδραση του Πασοκ στους λαθρομεταναστες??Τιποτα...τα πραγματα χειροτερευουν και αντι να κανουν κατι σκεφτηκαν να δωσουν ιθαγενειες...εδω ο κοσμος καιγεται και το Πασοκ χτενιζεται....!!!
    Πειτε με ρατσιστη πειτε με οτι θελετε βαρεθηκα την υποκρισια οσων δεν ζουν το ιδιο προβλημα με σενα...μπορεις να αφησεις το παιδι σου μονο του εστω για 2 λεπτα στο κεντρο?η σε καποιο παρκο?Μπορεις να αφησεις τους ηλικιωμενους σου γονεις να βγουν εξω κ.τ.λ??Μπορεις εσυ ο ιδιος να κυκλοφορεις χωρις να κοιταζεις γυρω σου μην σου επιτεθουν??
    ΟΛΑ τα αλλα ειναι περιττα!!!Οταν φοβασαι για τους δικους σου και για τον εαυτο σου τοτε και 100 παρκα να φτιαξει η χολερα η ποιοτητα ζωης θα ειναι υπο το μηδεν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://metaxourgeio.wordpress.com/2010/10/12/suzitisi-audi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. αναμεσα στο 25ο και 30ο περιπου λεπτο εμπνευση για δημαρχο ερχεται απο την ισλανδια
    http://www.megatv.com/erevna/article.asp?catid=20894&subid=2&pubid=14733752

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μας έχει τρελάνει ο Καμίνης. Για τον Βοτανικό λέει ναι στο εμπορικό του Βωβού, ενώ την ίδια μέρα στην περιοδεία του στο 7ο διαμέρισμα είπε "Η Βωβόπολη τελειώνει εδώ" Άντε να βγάλει άκρη. Στον καθένα λέει αυτό που θέλει να ακούσει. Το ΠΑΣΟΚ του φταίει μετά? Μια χαρά το αντιγράφει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για πες μας. Διότι εγώ άλλα έχω ακούσει για τη θητεία του ως συνήγορος. Επίσης τον θεωρούσαν καλό καθηγητή στη Νομική (κάτι που δεν σε κάνει βέβεια και καλό δήμαρχο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αν ενημερωνώσασταν και δεν αναμασάγατε λαϊκιστικές καραμέλες (συγγνώμη κιόλας) θα ξέρατε ότι για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης λίγα μπορεί να κάνει βραχυπρόθεσμα η κυβέρνηση κι ακόμη λιγότερα ο δήμος. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι υποχρεωμένη να τους κρατήσει τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους εδώ, τουλάχιστον προσορινά. Ούτε μπορεί να του προωθήσει στην Ιταλία λ.χ.
    Το θέμα είναι ότι ελλείψει χώρων υποδοχής τους διώχνουν και τους αφήνουν στη μαύρη μοίρα τους, οπότε κι αυτοί λουφάζουν στα κέντρα των πόλεων. Πάντως θα αργήσει να μπει τάξη εδώ (άσε που πολλοί και διάφοροι βγάζουν λεφτά από 'κει).
    Το παιδί σας πάντως μπορείτε να το πηγαίνετε άφοβα στον Εθνικό Κήπο, στο Ζάππειο, στην Πλατεία Εξαρχείων (πλέον), στο Θησείο, στη Δεξαμενή και αρκετά άλλα μέρη του κέντρου.
    Επίσης έχω να προσθέσω ότι αν γενικώς κι αορίστως σιχαίνεστε τους ξένους (ακόμη και τις μανάδες με τα παιδάκια στις κούνιες) μάλλον΄το πρόβλημα το έχετε εσείς προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Καμίνης είναι υπέρ της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου ή κατα;
    Διότι ο Λούβρος, ως γνωστό, είναι ιδρυτής και του κόμμτος ΚΟΤΕΣ με μόνη ουσιαστικά προγραμματική θέση στις εκλογλες του 09 να επιτρέπεται το κάπνισμα παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. http://prokopisdoukas.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αφου κανεις τον εξυπνο γιατι πρεπει η Ελλαδα να τους κρατησει??Ποιο κομμα και υπουργος υπεγραψε να μενουν εδω και αν τους πιασουν σε αλλες χωρες να ειμαστε υποχρεωμενοι να τους δεχομαστε πισω(αφου εμεις ειμαστε η πυλη εισοδου τους στην Ε.Ε.).
    Μηπως η εκαστοτε κυβερνηση χρηματοδοτειται απο την ΕΕ να τους κραταει εδω?
    Μαλλον δεν καταλαβες οτι ΑΜΕΣΑ την ευθυνη την εριξα στα κομματα για την κατασταση που επικρατει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΝΕ και μαζι με αυτους και οι δημοτικοι αρχοντες που υποστηριζοντε απο τα κομματα αυτα...ο Κακλαμανης υπηρξε αποτυχημενος υπουργος της ΝΔς και αποτυχημενος δημαρχος κατα την αποψη μου.
    Οι μονοι ευχαριστημενοι απο αυτη την κατασταση μπορει να ειναι αυτοι που εκμεταλλευοντε τους λαθρομεταναστες...ανηλικες εκδιδοντε στην Ομονοια και ομαδες κανεις επιθεσεις σε ολο το κεντρο ακομα και για 10 ευρω...!!!
    Εμενα με ενοχλει αυτη η κατασταση εσενα μπορει να σε φτιαχνει με οσα εχω δει στην ζωη μου τιποτα δεν αποκλειω...!!!
    Οσο για τις μαναδες με τα παιδακια πολυ φτηνο επιχειρημα να επηρεασεις ευαισθησιες που υπαρχουν στους περισσοτερους Ελληνες αλλα απο την αλλη βιαζουν και δερνουν γερους καθημερινα...θα το αφησουμε να συνεχιζεται ???
    Ηδη ειναι γνωστο οτι τα δικαστηρια αφηνουν ελευθερους οσους ενεχοντε στην μικροεγκληματικοτητα με αναστολες γιατι οι φυλακες ειναι γεματες δεν πρεπει να γινει κατι....με την δικη σου λογικη σε 3-4 χρονια οι μεταναστες θα ειναι περισσοτεροι απο τους Ελληνες αλλα πρεπει να επικρατησει η ευαισθησια αντι της λογικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θα σας παρακαλούσα να χρησιμοποιείτε τον πληθυντικό και γενικά να μην εξάγετε συμπεράσματα για ανθρώπους που αγνωείτε.
    Κι εγώ στο κέντρο μένω και τα βλέπω τα προβλήματα καθημερινά. Απλώς θεωρώ ότι δεν είναι πρόβλημα που λύνεται άμεσα και με λαϊκιστικές κορόνες (οι συμβάσεις με τους εταίρους καλώς ή κακώς υπογράφτηκαν και ισχύουν).
    Για σας πάντως έχω μια εύκολή λύση: Την άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Να δείτε ότι την επομένη θα φύγουν όσοι μπορούν και μαζί τους δυο-τρία εκατομμύρια Έλληνες...
    Υπάρχουν άλλωστε και πολιτικές δυνάμεις που πρεσβεύουν ακριβώς αυτήν τη λύση.

    ΥΓ: όσο γι' αυτό "Οσο για τις μαναδες με τα παιδακια πολυ φτηνο επιχειρημα να επηρεασεις ευαισθησιες που υπαρχουν στους περισσοτερους Ελληνες αλλα απο την αλλη βιαζουν και δερνουν γερους καθημερινα..." No comment!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς