Eσύ γλυκιά μoυ αυθαιρεσία


Ψυρρή, Οδός Αισώπου: καλοί μου καταστηματάρχες, ωραίο το σκηνικό με τα τραπεζάκια αλλά, χρειάζεται και μέτρο, να περνά και κανείς άνθρωπος. Αυτή ειναι μια ήπια σαββατιάτικη φώτο, την Κυριακή εκεί στο βάθος πρέπει να χωράς σε 50 εκατοστά για να περάσεις θριαμβευτικά στην επόμενη πίστα της Καραϊσκάκη.


Το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου στην οδό Πανός στο Μοναστηράκι, ντυμένο με σημαίες, σακ βουαγιάζ κι ασέβεια.


Στην πετυχημένη και φρεσκοφτιαγμένη πλατεία Μοναστηρακίου, από ταγάρια ως σφουγγάρια, τα κλαδιά του δύσμοιρου δέντρου βαστάνε ένα μίνι μουσείο λαϊκής τέχνης.


Ζήνωνος: το δημόσιο παρτέρι σε ρόλο πάγκου για τις εφημερίδες.

Σχόλια

  1. η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτοναΣεπτεμβρίου 24, 2010 10:28 π.μ.

    φωνάζουμε συνέχεια για όλα αυτά, συν μηχανάκια που σε τρελλαίνουν, συν περίπτερα που μεγάλωσαν σαν super market, ΣΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ απο Καφε και εστατόρια !!! Ελεοσ βρε παιδιά, ΕΜΕΙΣ τα εισπράτουμε ολα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με συγκινεί αφάνταστα η ευαισθησία που δείχνεις σε μικρές λεπτομέρειες που δεν απασχολούν αρκετούς από μας (πχ δημόσιο παρτέρι στη ζήνωνος) γιατί έχουμε και τα μεγαλύτερα έκτροπα που παίρνουν όλη μας την προσοχή. Κι όμως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ίσως όλοι θα έπρεπε να γίνουμε κατα τί πιο παρατηριτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo sto Nikita kai sta palikaria toy apo ti dimotiki astynomia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στεφανος αλεξιουΣεπτεμβρίου 24, 2010 3:28 μ.μ.

    μ αρεσε το ποστ... δεν ηταν τροφη για φιλοσοφικες ανυσυχιες και ουτοπικες προτασεις για βιωσιμη Αθηνα...ηταν καταγγελια της αυθερεσιας που κυλαει τοσο μεσα μας που αν δεν εβαζες τον τιτλο μπορει και να μην καταλαβαινα τι το περιεργο απεικονειζουν... καλο ειναι να οργανωθει καπως η καταγγελια. πχ. οχι απλα να δειξουμε μια φωτο αλλα να αναφερουμε ακριβη οδο αριθμο και ονομα μαγαζιου. (βεβεα μπορει να χεις προβλημα μετα με τον παρανομουντα)... και πανω απο ολα οσοι μας πχ καταγγελουμε στην υπηρεσια του δημου κατι, να το δημοσιοποιουμε...ωστε να δημοσιοποιειται και η αδιαφορια για ανταποκριση του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στεφανος αλεξιουΣεπτεμβρίου 24, 2010 3:30 μ.μ.

    εννοειται πως μ αρεσει και η φιλοσοφια και οι ουτοπικες προτασεις γιατι απο αυτες φτανουμε καποτε στην αλλαγη. απλα το νοικοκυρεμα της αυθερεσιας ειναι το πρωτο βημα. και το πιο ευκολο...αρκει να γινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. e nai, mia xara ta les.

    ok, ta trapezakia ekso einai xaraktiristiko ths zwhs sthn ellada. alla re paidia, eleos. yparxoun k oria. na mporoume na perpatisoume!

    To thema einai: giati i dimotiki astynomia den kanei kati??? Den yparxoun arxes na epilifthoun tou thematos??

    mallon akougomai afelis. alla tha thela na kserw giati den epembenoun? den kserw. xrimatizontai? adiaforoun? ti??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sth petiximeni Platia Monastirakiou diavazo...exeis petixei tin epitixia tis plateias me vroxi? Afto den einai plateia, to Delta tou Nilou einai. Me 10 lepta vroxis to nero ftanei sti gamba kai den ipervalo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "πετυχημένη και φρεσκοφτιαγμένη"

    Lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο πολύπαθος Άγιος Ελισσαίος... Κάποτε οι ιδιοκτήτες του διπλανού ακινήτου ήθελαν να τον αφήσουν να καταρρεύσει. Χρόνια μετά και με τα χίλια ζόρια ανακαινίστηκε και κάποιοι τον έκαναν Γιουσουρούμ. Αν ζούσε σήμερα ο Παπαδιαμάντης, που κάποτε έψελνε εκεί, θα έγραφε μια πολύ θλιβερή ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τα ίδια φυσικά συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο της Αδριανού μετά τη Φλέσσα, δίπλα στο 74ο δημοτικό σχολείο. Είναι στενό το πεζοδρόμιο, έχουν βάλει και τα τουριστικά κάτι σίδερα στους τοίχους να κρεμούν τα ρούχα που πουλούν και τα παιδιά όταν σχολάνε κατεβαίνουν στο δρόμο. Η κατάληψη του πεζοδρομίου είναι πλήρης. Οταν παλαιότερα ο γιος μου έδενε το ποδήλατο του σε μια κολώνα εκεί μπροστα΄στην είσοδο του σχολείου, οι καταστηματάρχες του έκαναν και παρατήρηση ότι εμπόδιζε!!!
    Εχω στείλει ήδη μήνυμα με φωτό των ταξί να παρκάρουν εν σειρά στον πεζόδρομο, στην Αγία Αικατερίνη Πλάκας όπου έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Θα προσπαθήσω να ξαναβγάλω γιατί δεν ηταν καλές, ήταν από το κινητό.
    Τώρα πλέον θα κυκλοφορώ με φωτογραφική μηχανή στην τσάντα και θα στέλνω καταγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΑΧΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΔΙΑΣΤΙΚΤΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΤΣΙΧΛΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΦΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπορεί ο αγιος ελισσαίος να μην διακρίνεται εξωτερικά λογω της αδιαφορίας της πολιτείας και της ασεβεια των εμπορων της περιοχης, εσωτερικα ομως ειναι σε καλη κατασταση χαρη στην εταιρεια παπαδιαμαντικων σπουδων που τον εχει "υιοθετησει". μαλιστα μια παρασκευη του μηνα γινεται και αγρυπνια και ετσι ο κοσμος εχει τη δυνατοτητα να μπει στο ναο και να δει που εψελνε ο αλεξανδρος παπαδιαμαντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς