Καμίνης ή Γεννηματά; Δύο γνώμες


Δύο ακριβέστατα της πραγματικότητας άρθρα απ' την Καθημερινή για το φλέγον της νέας Δημοτικής ηγεσίας:
• Ο Στέφανος Κασσιμάτης ανιχνεύει τις ικανότητες της Φώφης και Καμίνη, κάτι σε Φωστήρας-Μπαρτσελονα το τελικό (και δίκαιο) σκορ.
• Ο Πάσχος Μανδραβέλης θυμίζει το επείγον της κατάστασης, την ανάγκη να μην πάει χαμένη ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον μια πενταετία, για την μαραζωμένη Αθήνα.


Το δίλημμα του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
Tου Στέφανου Κασιματη

Εχοντας παντρευτεί Σκυριανό, είναι πολύ φυσικό η κυρία Φώφη Γεννηματά να κάνει συχνά τις διακοπές της στο νησί του Βορείου Αιγαίου με την ιδιότυπη ομορφιά. Το μάλλον αφύσικο, ωστόσο, είναι να βλέπεις στην τελετή της Ανάστασης την κυρία Γεννηματά, κορδωμένη και καμαρωτή ως συνήθως, να στήνεται δίπλα στον ιερέα και να μην το κουνάει ρούπι από εκεί (παρά τον καταιγισμό των εδάφους - αέρος που εκρήγνυνται πάνω από το κεφάλι της...), λες και αν παρακολουθούσε την τελετή από κάποια λιγότερο περίοπτη θέση το γεγονός θα είχε αφαιρέσει κάτι από την αίγλη της. Τη σκηνή μού την περιέγραψε φίλος, ο οποίος γιόρτασε το περασμένο Πάσχα στη Σκύρο, και δεν αμφιβάλλω ότι, ως σκηνή, θα την κρίνετε γελοία και ασήμαντη. Είναι όμως αυτός ο λόγος, για τον οποίο νομίζω ότι αποδίδει ακριβώς ό, τι αντιπροσωπεύει σήμερα στην πολιτική η κυρία Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά είναι η κόρη του μακαρίτη Γιώργου Γεννηματά, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ· και, για να είμαι ειλικρινής, αγαπητοί αναγνώστες, αν δεν είχα να καλύψω τον χώρο της στήλης, θα δυσκολευόμουν να βρω κάτι περισσότερο να πω για την περίπτωσή της. Σπούδασε στη Νομική, όπου ανέπτυξε δραστηριότητα ως μέλος της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα και ακολούθησε τη σταδιοδρομία του πατέρα της, κληρονομώντας την πελατεία του, όπως άλλωστε και πάρα πολλοί άλλοι πολιτευόμενοι. (Υποθέτω ότι θα ξέρει και λίγα αγγλικούλια - μήπως υπάρχει και κανείς σήμερα που να μην ξέρει;)

Εξελέγη το 2000 στην Α΄ Αθηνών, δεύτερη σε σταυρούς, και αργότερα υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, θέση από την οποία δεν άφησε αναμνήσεις, εκτός από την υποχρεωτική παραίτησή της λόγω προβλήματος εκλογιμότητος, το οποίο είχε παραβλέψει. Ο ξύλινος πολιτικός λόγος της περιορίζεται σε ένα αναμάσημα των εκάστοτε επίσημων κομματικών θέσεων, χωρίς το παραμικρό ίχνος πρωτοτυπίας. Ενα μειονέκτημα, το οποίο, πάντως, αντισταθμίζει με τον αέρα της υπερβολικής αυτοπεποίθησής της. Πολιτικά, η κυρία Γεννηματά εκφράζει τους «Γεννηματικούς», δηλαδή μια μετριοπαθή εκδοχή του παλαιού, ιστορικού -ξεπερασμένου πλέον- ΠΑΣΟΚ. Εν ολίγοις, είναι καθ’ όλα η ενσάρκωση του βαρετού μέσου όρου. (Δεν θα με εξέπληττε μάλιστα αν μάθαινα ότι αγαπημένος της τραγουδιστής είναι ο Αντώνης Ρέμμος...)

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο απερχόμενος Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, όπου εργαζόταν ο πατέρας του σε ναυτιλιακή εταιρεία, είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής. Εκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Παρίσι και τη Χαϊδελβέργη, εργάστηκε ως νομικός στο εξωτερικό, από όπου επέστρεψε με πρόσκληση του διαπρεπούς συνταγματολόγου Αριστόβουλου Μάνεση, για να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του ως πανεπιστημιακός στη Νομική Σχολή. Προσωπική επιλογή του Νικηφόρου Διαμαντούρου για τη θέση του βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, τον διαδέχθηκε πριν από οκτώ χρόνια, όταν εκείνος ανέλαβε την αντίστοιχη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πολιτική προέλευσή του είναι από τη λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά (άλλως, την πολιτισμένη Αριστερά...) και είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, που αποφεύγει τη δημοσιότητα.

Από πολιτισμικής πλευράς, το δίλημμα που συνιστά για τον Γιώργο Παπανδρέου η επιλογή μεταξύ των δύο προσώπων συμπυκνώνεται ως εξής: εσωστρεφής πασοκαρία ή κοσμοπολίτικο liberal chic; Ομως, το ζήτημα είναι πολιτικό και, αναμφίβολα, η κυρία Γεννηματά υπερέχει του Γ. Καμίνη σε δημοτικότητα. Συνεπώς, θα μπορούσε ευκολότερα να κερδίσει τον δήμο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Αν, λοιπόν, το ερώτημα είναι «ποιος μπορεί να κερδίσει για το ΠΑΣΟΚ την Αθήνα», δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε περαιτέρω την κουβέντα. Ομως, στη μορφή με την οποία τίθεται παραπάνω, το ερώτημα είναι μισό. Το πλήρες ερώτημα είναι «ποιος μπορεί να κερδίσει για το ΠΑΣΟΚ την Αθήνα και, στη συνέχεια, να κάνει και κάτι για την πόλη».

Από την άποψη αυτή υπερτερεί σαφώς ο Γ. Καμίνης, καθώς δεν προέρχεται από την επαγγελματική πολιτική, εν τούτοις όμως, έπειτα από οκτώ χρόνια στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, γνωρίζει καλύτερα οιουδήποτε άλλου τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. Βέβαια, η απόσταση από τη θεωρία ώς την πράξη είναι τεράστια και τίποτε δεν εγγυάται ότι ο Γ. Καμίνης θα πετύχει αν συγκρουστεί με τις κομματικές μαφίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τουλάχιστον, όμως, οι προδιαγραφές του για τον ρόλο είναι οι σωστές. Αντιθέτως, η κυρία Γεννηματά εκπροσωπεί εκείνο το ΠΑΣΟΚ που επινόησε την τοπική αυτοδιοίκηση όπως τη ζούμε στις μέρες μας, δηλαδή την τοπική αυτοδιοίκηση ως μέθοδο αναπαραγωγής του κομματικού κράτους. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι να χρησιμεύσει για λίγο ως κυματοθραύστης των αντιδράσεων που θα προκαλέσουν οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Αλλά αυτό θα είναι μια υπηρεσία προς το ΠΑΣΟΚ, όχι για τους πολίτες της Αθήνας.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει, πράγματι, ότι η κρίση είναι ευκαιρία να διορθώσουμε τα στραβά δεκαετιών, το ΠΑΣΟΚ θα ρισκάρει με τον Γ. Καμίνη. Αν η προτεραιότητα δίνεται στη διατήρηση της εξουσίας (και βλέπουμε...), η κυρία Γεννηματά έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι η επόμενη δήμαρχος Αθηναίων και εμείς μπορούμε να έχουμε τη βεβαιότητα ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.




Η υπέρβαση για την Αθήνα
Tου Πασχου Μανδραβελη

Ελάχιστοι μπορούν να διαφωνήσουν με την εκτίμηση ότι ο κ. Γιώργος Καμίνης είναι η καλύτερη επιλογή απ’ όσες προτάθηκαν μέχρι στιγμής για τον δήμο της Αθήνας. Είναι εγγράμματος, κοσμοπολίτης, έχει διοικητική εμπειρία, γνωρίζει εκ της θέσεώς του τα προβλήματα της πόλης, μπορεί να δώσει άλλη πνοή στη επαρχιακή αυτή πρωτεύουσα της Νότιας Ευρώπης. Και η Αθήνα ασφυκτιά. Χρειάζεται μια άλλη ανάσα για να ξεφύγει τουλάχιστον από το κλίμα της δυσθυμίας των πολιτών και της πρακτικής των πολιτικών οι οποίοι είναι έτοιμοι για όλα, εκτός από το να κάνουν τη δουλειά τους.

Το 14%, όμως, που πήρε η κ. Μαρία Δαμανάκη στις δημοτικές εκλογές του 1998 ακόμη στοιχειώνει στο ΠΑΣΟΚ. Πολλοί επιχειρηματολογούν ότι οι εντυπώσεις μιας τηλεοπτικής βραδιάς -τότε που οι τηλεαστέρες της επιφανειακής πολιτικής θα βγάζουν τα βαρύγδουπα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών- αξίζουν πολύ περισσότερο από τέσσερα χρόνια στον δήμο. Γι’ αυτό προκρίνουν άλλες υποψηφιότητες, οι οποίες θα είναι πιο «πολιτικές» με την έννοια που το πολιτικό έχει πάρει στις μέρες μας. Μιλούν για κάποιον που να είναι πιο αναγνωρίσιμος, να μπορεί να κάνει θερμές χειραψίες και να κολακεύει τις επιθυμίες των ψηφοφόρων.

Το βασικό, όμως, πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν θα είναι να κατεβάσει τον κ. Καμίνη και αυτός να μην καταφέρει να εκλεγεί. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι να κατεβάσει κάποιον άλλο ή άλλη και αυτός ή αυτή να εκλεγεί. Τότε πιθανότατα η κυβέρνηση δεν θα έχει να απολογείται μόνο για τις παρενέργειες που αναγκαστικά έχει το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης, αλλά και για την πρωτεύουσα πόλη. Τα προβλήματα της Αθήνας είναι πλέον πολύ μεγάλα για να διορθωθούν από ανθρώπους που έχουν την κλασική (κι ελάχιστα) πολιτική σκέψη των επαγγελματιών του είδους. Οσοι ζουν στην Αθήνα βλέπουν την πόλη τους είκοσι χρόνια τώρα να μαραζώνει, να ασχημαίνει, να βρωμίζει. Φυσικά δεν φτάνει ένας δήμαρχος για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα -χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές επιλογές- αλλά μπορεί να ανακόψει τη φθίνουσα πορεία της.


Η Αθήνα παραείναι σημαντική για να παραμένει στο σημερινό χάλι. Προσθέτει δυσθυμία στη σημερινή κακή ψυχολογική κατάσταση των πολιτών. Είναι διαφορετικό να υφίστασαι ένα Πρόγραμμα Σταθεροποίησης σε μια πόλη που προσφέρει στοιχειώδεις υποδομές και διαφορετικό να ζεις τη σημερινή κατάσταση σε μια βρώμικη κι αβίωτη πόλη. Ακόμη και η ελπίδα ότι κάποιος που δεν είναι αμιγώς πολιτικός θα αλλάξει κάποια πράγματα, είναι σημαντική. Στο κάτω-κάτω της γραφής είδαμε τι έκαναν τόσα χρόνια οι καθαρόαιμοι πολιτικοί που διαφέντεψαν τον δήμο.

Φυσικά αποτελεί εκλογικό ρίσκο για το ΠΑΣΟΚ να δώσει στον κ. Καμίνη τη στήριξή του. Ασχέτως όμως από το τελικό αποτέλεσμα, υπάρχουν μεγάλα παράπλευρα οφέλη. Θα γίνει πράξη αυτό που αναμασούν όλοι και ελάχιστοι εννοούν. Θα μπει νέο αίμα στην πολιτική, θα μπολιαστεί ο ξύλινος λόγος με ουσία. Φυσικά οι κατ’ επάγγελμα πολιτικοί δεν το θέλουν (ο ανταγωνισμός σ’ αυτή τη χώρα είναι εξ ορισμού βλαβερός) αλλά εμείς οι πολίτες πραγματικά μπουχτίσαμε από κενές περιεχομένου ρητορείες. Το μόνο ερώτημα, λοιπόν, που απομένει είναι: το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει την υπέρβαση;

Σχόλια

  1. De 8elo na se apogoitefso agapimene Pasoke...alla me ti ka Tipota klironomo se vlepo na kateveneis. H plaka einai oti apo to tromo sou mi to rikseis allou 8a ti fas to kefali ti ka. Perastika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μία έχει το όνομα, ο άλλος τη χάρη. Το θέμα είναι πάλι βάσει ονόματος θα ψηφίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση δεν είναι η απόφαση του Παπανδρέου αλλά η ετυμηγορία του κόσμου κι όπως φαίνεται ο κόσμος ακούει Αντώνη Ρέμο και επιλέγει πολιτικάντηδες τύπου Φώφης και Νικήτα,τελικά σ'αυτη τη ζωή καθένας έχει αυτό που του αξίζει...την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τα βάλετε με τους πολιτικούς,το ΔΝΤ,τους μασόνους,τον ξένο δάκτυλο κλπ κλπ περάστε πρώτα μια απ' τον καθρέφτη σας,ρίξτε ένα φτύσιμο και μετά πείτε ότι σαχλαμάρα θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να κάνει την υπέρβαση ο κ. Παπανδρέου, δεν θέλω επαγγελματία πολιτικό στο τιμόνι του Δήμου σε αυτή τη οριακή κατάσταση για την πόλη.

    Έκτος των άλλων θετικών και πολιτικά η στήριξη Καμίνη μόνο οφέλη θα έχει ακόμα και αν χαθεί τελικά ο Δήμος.

    Δεν ξέρω τι λένε οι πολιτικοί αναλυτές και οι σύμβουλοι αλλά αν κατεβάσει την κόρη του Γεννηματά (δεν έχει να παρουσιάσει κάτι άλλο το βιογραφικό της) ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών πάει αέρα για δεύτερη τετραετία... Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο πολιτικά συντηρητική από ότι θέλουμε να λέμε. Και σε αυτές τις εκλογές τα 2 μεγάλα κόμματα (που όλοι αποδοκιμάζουμε εύκολα) θα κερδίζουν το μερίδιο του λέοντος στις ψήφους μας.
    Οι παραδοσιακά "γαλάζιοι" ψηφοφόροι του Δήμου Αθηναίων δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όσο και χάλια να είναι η δικιά τους επιλογή.

    Από την άλλη η υποψηφιότητα Καμίνη εκτός από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (που έστω και με μισή καρδιά θα τον ψηφίσουν) θα κερδίσει ψήφους και από την αριστερά (που τον έχει ήδη προτείνει) αλλά και από τους λιγότερο συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμ θέλει ο άνθρωπος να αγιάσει αλλά δεν τον αφήνεις. Κάτι έγραφα για PR υπέρ του Καμίνη τις προάλλες...

    Ο οποίος τί ακριβώς έχει να παρουσιάσει από την 8ετή θητεία του ως Συνήγορος; Εκτός από το όνομα και την και-καλά υπερκομματική χάρη που απέκτησε; Μήπως θεράπευσε τις κακοδαιμονίες της δημόσιας διοίκησης και δεν το έχουμε καταλάβει;

    Υπάρχει βέβαια και το φοβερό επιχείρημα ότι πρέπει να τον ψηφίσουμε επειδή ο μπαμπάς του τον έστειλε σε ακριβά πανεπιστήμια. Φαντάζομαι ότι γι'αυτούς που τα γράφουν ο ελιτισμός είναι προτιμότερος από το νεποτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Ο Καμίνης ήταν ένας αποτυχημένος Συνήγορος του Πολίτη, διότι ενώ η μόνη "κυρωτική" αρμοδιότητα του Συνηγόρου είναι η δημόσια καταγγελία των κακώς κειμένων, ο Καμίνης έχει χαμηλότερη αναγνωρισιμότητα κι από τη Φώφη Γεννηματά.

    Μπορώ να προβλέψω το κλαμμένο του ύφος, το οποίο είχε σε όλη του τη θητεια ως Συνήγορος, ως βασική πολιτική του ως Δήμαρχος: "τι να κάνουμε έχουμε πολλά προβλήματα, το κράτος δεν μας δίνει και πολλά λεφτά, προέχει να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της δημοτικής αρχής" κλπ κλπ.

    Επίσης υπερκομματική υποψηφιότητα δεν σημαίνει ότι θα καταστρώσει μόνος του και το ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων.

    Οι συνθήκες μέσα στις οποίες παραιτήθηκε από την ανεξάρτητη αρχή και οι αξιώσεις του για υπερκομματική στήριξη μόλυναν επίσης την αντίληψη του κόσμου ως προς την εμπιστοσύνη τους στον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη. "

    Αυτό το σχόλιο είναι από δω (http://prokopisdoukas.blogspot.com/2010/09/blog-post.html) και το προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. poly kala kai ta dyo keimena. kaminis dagwto, kai as elpisoume na mas bgei kalos. dioti polles fores sto parelthon exoume ependysei kai elpisei se politikous oi opoioi eixan ola ta prosonta k telika den ekanan apolytws tipota (des p.x. alogoskoufi se ypourgeio oikonomikwn).
    ok oi spoudes klp, alla xriazetai k edimotita.

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω με Aris και επαυξανω, λεγοντας πως η Φωφη Γενηματα ειναι η μονη ισως υποψηφιοτητα που θα κανει τον κοσμο να προτιμησει τον Κακλαμανη.. Πως λεμε αυτογκολ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για μένα είναι κι οι δύο κλεφτες όπως και οι υπόλοιποι 298 μαζί με τα παιδιά και τα συγγενολόγια τους, τους επίδοξους κλέφτες, οπότε δεν καταλαβαίνω ούτε το δίλημμα ούτε γιατί ο αρθρογράφος γιατί τους αποκαλεί "κύριο" και "κυρία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πρωθυπουργός μόλις έκανε την υπέρβασή του, αποδεικνύοντας ότι εκεί πού μπορεί, τολμά & κρατά το λόγο του. Καμίνης για Αθήνα, Μπουτάρης για Θεσσαλονίκη. Μένει να αποδειχθεί ότι και οι πολίτες, όταν τους δίνουν την ευκαιρία, την αρπάζουν από τα μαλλιά και δεν γίνονται έρμαια στους γκαλοπατζήδες. Θα τολμήσουμε λοιπόν και εμείς να επιλέξουμε κάποιους ανθρώπους με πείρα αλλά εκτός πολιτικής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απολύτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατί να μην ψηφίζω στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Α' Αθηνών;
    Γνωρίζω κι εκτιμώ τον κ. Μπουτάρη όσο λίγους.
    Χμμμ. Ισως και να ψηφίσω εκεί τελικά, όμως. Έχω μία πιθανότητα να με στείλουν αν το ζητήσω! :)
    Μπουτάρης δαγκωτό. Ασχέτως ιδεολογικής και κομματικής τοποθέτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι όμως υπάρχει ελπίδα! δεν είναι όλα μαύρα τουλάχιστον αν δεν θέλουμε να τα βλέπουμε έτσι,για να δούμε τώρα τι θα ψηφίσει ο κόσμος,θα κάνει και αυτός την υπέρβασή του ;
    Τον Μπουτάρη τον πάω με χίλια,για τον Καμίνη δεν ξέρω αλλά θεωρητικά το έχει και σίγουρα δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα όπως τα δυο άλλα μπουμπούκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Atsa eligmo o Giorgos...ante na ton doume kai ton Kamini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μας έχει πραγματικά αυτή η παλιά διαφήμιση...
    "Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι!"

    Για να δούμε όμως τι θα καταφέρει τελικά ο νέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Γιώργος αποφάσισε, τόλμησε. Θα τολμήσουν και οι πολίτες της Αθήνας; Θα δώσουν επιτέλους μια ευκαιρία στον εαυτό τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πλάκα πλάκα από τότε που Η Δαμανάκη πήγε ΕΕ τη χάσαμε. Τι κάνει γνωρίζει κανείς; Τουλάχιστο το Σταυρο Δήμα τον ακούγαμε συχνά πυκνά να μας τα χώνει δικαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ..με δυο αραδες ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οσο με αφορα πιο σωστος αποδεικνυεται ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ τελικα, που ελεγε οτι οι "αθηναιοι" ακομα και γατα θα ψηφιζαν για δημαρχο αν η ΝΔ της εδινε το χρησμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δε νομιζω.ποσως οι παραπανω επιλογες αφορουν τους..κατοικους ΕΚΑΛΗΣ -ΨΥΧΙΚΟΥ & ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ που δυστυχως ακομη ψηφιζουν κεντρο και ΑΚΟΜΑ θεωρουν πως τους πεφτει ναχουν και λογο για τις τυχες των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ κατοικων & των δημων Αθηνας& Θεσ/νικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τιποτε δε θα δεις.Η τυφλα του κοσμου ειναι τετοια που και παλι κακλαμανης θα βει οπως δειχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πλακα πλακα εισαι εκτος θεματος δημοτη.για την ταμπακιερα εχεις να πεις κατι?για την μαυρη τυφλα των "αθηναιων" που παναβγαλουνε και παλι την πιο ΑΧΡΗΣΤΗ δημαρχαρα που περασε απο το γημο αθηνας ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ εχεις να πεις κατι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...χμμ..πλακα πλακα εισαι εκτος θεματος ...δημοτη!για την ταμπακιερα εχεις να πεις κατι?για την μαυρη τυφλα των "αθηναιων" που παναβγαλουνε και παλι την πιο ΑΧΡΗΣΤΗ δημαρχαρα που περασε απο το Δημο Αθηνας ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, εχεις να πεις κατι??ποσως δε μας νιαζει η τυχη της Δαμανακη αν και ειμαι σιγουρος καλοπερναει σε βαρος ολων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς