Blog Widget by LinkWithin

Deco απ' τα σκουπίδια


Το σπίτι μου είναι τίγκα στα σκουπίδια! Και μ' αρέσει, και σε σένα θα δεις. Την αρχή είχε κάνει όπως θα θυμάστε οι φανατικοί μια απλή λαϊκιά συρταριέρα που την σουλούπωσα σε κάπως χαριτωμένη με λίγο κόπο και πολύ μεράκι. Ο καιρός κύλησε και πέρα απ' το μάτι ρου ρεπόρτερ απέκτησα τη συνήθεια να προσέχω σιμά στους τενεκέδες για τα επόμενα ντιζάιν ομπτζεκτς. Βρήκα τρία και σας τα παρουσιάζω. Τα ίδια δεν θα τα βρείτε αλλά έχετε το νου σας στις βρωμογωνιές για να αποκτήσει το σπιτικό σας λίγο μποέμ, ρετρό, άσε που θα ψαρώσετε τα εφήμερα γκομενιλίκια σας, άμεσα τσιμπάτε το παράσημο του πνευματώδους που βρίσκει την ομορφιά εκεί που οι άλλοι προσπερνάνε (εκεί με κατατάσσω).

Το σεκρετέρ του Αγίου

Περνώντας απ' τον κακόφημο Άγιο Παντελεήμονα παρατήρησα στο σκουπιδομάνι αυτό το ταπεινό επιπλάκι. Απ' την σαν κόντρα πλακέ επιφάνεια κατάλαβα ότι πρέπει να 'ταν μέρος κάποιου αδιάφορου επιπλοσυνόλου. Άρχικά λοιπόν μου φάνηκε τσίπικο, έπειτα όμως άρχισε να μ' άρεσει το λιτό της κατασκευής, τα απλά "λαϊκό σκαμπώ" πόδια, το αληθινό ξύλο της κονσόλας, τα βαθιά συρτάρια και φυσικά η βινταζίλα που κουβαλούσε. Μ' ένα 20αρικο σε ταξιτζή το κουβάλησα σπίτι.


Το βαλα λοιπόν στο σπιτάκι και δείτε τι καταπληκτικά που ταίριαξε. Για συνάφεια κότσαρα βινταζ αντικείμενα και για να του σπάσω την παλαιίλα πήρα αυτή την ούλτρα μοντερν πολυθρόνα απ' το ikea. Καταπληκτικό το mix & match ε;


Παρατηρήστε την εξαιρετική σκουρίλα του πόμολου και την ακατέργαστη επιφάνεια που την διατήρησα για να δείξω πόσο κουλ τυπάρα είμαι. Κι επειδή τα χω απωθημένο τα ντεκό περιοδικά: Φωτιστικό Zara, Κάδρο ΙΚΕΑ σε σχέδιο Matisse, μικρή πινακίδα πεταμένη στον δρόμο, (ο ελέφαντας που φαίνεται στην όλη φώτο απ' τα Zara home).

Κάδρα με περσόνα

Περνώντας μπλα, μπλα, η γνωστή ιστορία βρήκα αυτά τα 2 κάδρα μέσα σε μια βδομάδα (σε Kυψέλη & Μεταξουργείο). Το ένα απλό λιτό μ' ένα σούπερ χρυσό βρωμισμένο, το άλλο γκράντε μεγαλοπρεπές με κατεστραμμένο φουλ τον διάκοσμο. Φυσικά και δεν είχα καλύτερο, τα κουβάλησα κι αυτά· επίσης στη γειτονιά θα μ' έχουν πια για τον τρελο που κουβαλά σκουπίδια (καλύτερο αυτό, αρχές του χρόνου ήμουν το παιδί με τις σακούλες ικέα).


Ιδανικά φθαρμένο και βρώμικο: τρελαίνομαι!


Μέχρι και το σκοινί κράτησα, ρισπεκτ στον χρόνο που τα ταίριαξε μαζί.


Ιδού τι ωραία εντάχθηκαν στον χώρο. Έχω βέβαια και τον rough τοίχο που βοηθά (να 'ναι καλά, το 'χε το στουντιάκι αρχιτέκτονας και ήταν μερακλής). - Συρταριέρα η famous, μαξιλάρι & κουρτίνα ikea, βαζάκια Zara home, γύψινη ζουμπουρλού sia.


Συμπερασματικά τα κενά κάδρα είναι σούπερ κουλ διακοσμητικό στοιχείο, ακόμα καλύτερα αν ακουμπάνε χάμω, και φθαρμένα μάλιστα, λουκούμι, πολύ avant. Μάζευε τα απ' τα σκουπίδια, δεν έχω να πω άλλο. - Βούδας Butlers, κερί Yankee (Public), φωτιστικό ρολόι ikea.

Ταπεινό συρτάρι της Σαχτούρη

Στου Ψυρρή, κάποιας παλιάς βιοτεχνίας συρτάρι. Φθαρίλα ναι, αλλά μ' άρεσε ο συνδυασμός ξύλου και τσίγκινης επένδυσης εσωτερικά, αντικείμενο μιας κατασκευαστικής λογικής που κυριαρχούσε δεκαετίες πριν. Το διέσωσα κι αυτό!


Ιδανική χρήση; Σαν δίσκος, και μου χρειαζόταν ένας στο τραπέζι της βεράντας για να τακτοποιηθεί οπτικά το χάος των απαραίτητων μικροαντικειμένων.
- Κασπώ ντουέτο sia, ηλιοτροφοδοτούμενο φωτιστικό ikea, ποτιστήρι Notos, σπίρτα/σκοινί Eυριπίδου.


Σορρυ, αυτή η σωστή φωτογραφία: προσθέτουμε ένα βιβλίο, έτσι απλώς να κείτεται, εξυψώνει πολύ στα γκομενικά, δουλεύει ακόμα καλύτερα μ' ένα χιπ ψιλοαπρόσμενο ανάγνωσμα όπως μυθολογία.


Ξύλο δουλεμένο χρόνια στο μπες βγες, νωτισμένο απ' την υγρασία. Ποίηση!


Τι instant ντεκο αντικείμενο ε; Ένα απλό γυάλινο δοχείο μαρμελάδας απ' το σουπερ μαρκετ, ετικέτες βγαλμένες, και τίγκα στα απροδιόριστα μοτίβα που χαρίζουν τα ξεραμένα φύλλα.


Eλάτε, κερνώ καφέ. (πολλά φυτά, και με οικολογικές ευαισθησίες, χμμμ).

Σχόλια
blog comments powered by Disqus