Λεβάντες και μωβ στη Σατωβριάνδoυ


"Στη Σατωβριάνδου έχει παρατημένες ζαρντινιέρες", μ' ενημέρωσε ο Νίκος· ου, ενδιάφέρον σκέφτηκαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μια μίνι δράση. Πήγαμε οι δύο μας την Τετάρτη, με 8 λεβάντες ανά χείρας, μπας και, αλλά η κατάσταση απελπιστική: ένας άστεγος άδειαζε όλα του σκουπίδια στους εμπρός κάδους, το κάτουρο ενοχλητικότατα παρόν είχε λούσει τα πάντα. Θέλει περισσότερα χέρια επίσης σκεφτήκαμε και Σάββατο μεσημεράκι, μετά την καταιγιδάρα βρεθήκαμε εκεί. Εκεί που έπρεπε, στο δύσκολο κομμάτι της πόλης στη γωνία με την Σωκράτους, ένα τετράγωνο ακριβώς κάτω απ' την Ομόνοια.
Εννέα γενναίοι που είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά: την απειρία τους, την όχι και τόσο εγκάρδια υποδοχή απ' τους γύρω καταστηματάρχες. Εμένα προσωπικά μ' έπιασε μια απελπισία: μα να ερχόμαστε την γειτονιά τους, εμείς οι "ξένοι" να φτιάξουμε κάτι, να καθαρίσουμε κι αυτοί να μας αποθαρρύνουν με την τσίχλα "σε 1 μέρα θα 'χουν καταστραφεί όλα"; Ευτυχώς η υπόλοιπη ομάδα ήταν προσηλωμένη, και πολύ δυναμική, απίστευτοι atenistas: μαζέψανε το επικίνδυνο και μη σκουπιδαριό, πλύνανε τις γύρω πλάκες, και με δύο φτυάρια άρχισανε τη φύτευση. Ως τότε γύρισα κι έφερα μια έντονη μωβ μπογιά, κοντά στα χρώματα της λεβάντας, που έδεσε ε-ξαι-ρε-τι-κά.
Στο μεταξύ οι Έλληνες τριγύρω αλλάζανε τις εκτιμήσεις τους στο πιο αισιόδοξο"σε μια βδομάδα/μήνα δεν θα υπάρχει τίποτα", η γνωστή μίρλα ξέρετε, ενώ τεράστια εντύπωση μας έκαναν οι μετανάστες που ήρθαν και μας δώσανε συγχαρητήρια, ένας μάλιστα αυτόκλητα άρχισε να καθαρίζει ταμπλώ απ' τις αφίσες. Τι θετικοί άνθρωποι, τι καλύτερη θα 'ταν η πόλη μας αν τους πλησιάζαμε με περισσότερη αγάπη.
Μετά από 2 ώρες δουλειάς σταθήκαμε και καμαρώσαμε το, πέρα των προσδοκιών μας, εξαιρετικό αποτέλεσμα. Nαι, μόλις με 31 ευρώ και απλό μεράκι, κάτι κάναμε, ένα σημείο ντροπής στο τόσο κέντρο της πόλης εννιά άνθρωποι το μεταμορφώσανε σε μια πολιτισμένη γωνιά. Και σημαντικό, αυτό που πομπωδώς λένε "επανάκτηση του δημόσιου χώρου" ε, ναι το ζήσαμε, ανοίγει άλλους ορίζοντες το να παίρνεις τη σκούπα και το πινέλο πέρα απ' τους 4 τοίχους του σπιτιού σου. Προχωράμε!


























Mάθε περισσότερα για τους atenistas

Σχόλια

  1. Sygxarhthria,mas dinete elpides gia authn thn
    "xehasmenh" polh!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πολλα, πολλα, πολλααααα θερμα μου συγχαρητηρια!!! Ηλικρινα με συγκινειτε!! Σας παρακαλω μην σταματατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαγκιά! Εγινε πολύ ωραίο... Για να παίρνουν ιδέα όλοι τι μπορούν να γίνει τόσο απλά και οικονομικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ!!! "Επανάκτηση του δημόσιου χώρου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το ξέρω ότι θα φανώ τελείως κόπανος / αρχίδι αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν μ'άρεσε πολύ το μωβ ως επιλογή (πολύ έντονο χρώμα - λίγο βλαχιά). Τέσπα συχγαρητήρια για την πρωτοβουλία και την δράση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Re paidia, giati den enimervnete ki emena. An pate xana sto kendro gia kati tetoio eidopoiiste me na rtho ki egv me to podilato (6946000961 stathis)

    oso pio polloi eimaste toso pio eukola ginetai i douleia stis andioes synuhkes..

    an aytio kratisei eimai sigouroas pos tou xronou tha ginei aisthisi, tha dynamosei (opvw dynamose i parousia toy podilatou stin poli arketa)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι που το έχασα αυτό!
    Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω έλληνας_μίρλα. Όντως φάνηκες πολύ κόπανος. Τεσπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, παιδιά! Μπράβο!
    Υπόσχομαι να είμαι κι εγώ σε κάποια από τις επόμενες προσπάθειές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδια, την επόμενη φορά πειτε μου κι εμενα να ερθω(Σταθης, 6946000961)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά την επόμενη φορά, πείτε κι εμένα (Σταθης, 6946000961) Θελω να βοηθησω στο κεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Συγχαρητήρια μου, θέλω και εγώ να βοηθήσω σε επόμενες ενέργειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαστε πολλοί που βαρεθήκαμε τη γκρίνια για την Αθήνα, τους τσακωμούς για το κέντρο της -κείμενα, κείμενα και δώστου κείμενα, και δράση καμια. Ναι, υπάρχουν "βροχερές" μέρες που θα αναλογιστώ αν τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν όντως αποτέλεσμα, αν μπορούν να αλλάξουν σε βάθος τα πράγματα, αλλά επιμένω να κοιτάω την ηλιόλουστη πλευρά (μου). Και μόνο το χρώμα και μόνο η μυρωδιά και μόνο η αλλαγή στο τοπίο που συγκρούεται με τους ανθρώπους αρκεί. Μπράβο και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαστε πολλοί που βαρεθήκαμε τη γκρίνια για την Αθήνα, τους τσακωμούς για το κέντρο της -κείμενα, κείμενα και δώστου κείμενα, και δράση καμια. Ναι, υπάρχουν "βροχερές" μέρες που θα αναλογιστώ αν τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν όντως αποτέλεσμα, αν μπορούν να αλλάξουν σε βάθος τα πράγματα, αλλά επιμένω να κοιτάω την ηλιόλουστη πλευρά (μου). Και μόνο το χρώμα και μόνο η μυρωδιά και μόνο η αλλαγή στο τοπίο που συγκρούεται με τους ανθρώπους αρκεί. Μπράβο και πάλι μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λοιπόν μια και μάθατε στη πράξη τη περιποίηση ζαρντινιέρας, ξέρετε που έχει πολλές που θέλουν περιποίηση? Στα Εξάρχεια, στη Μεθώνης και τη Θεμιστοκλέους. Εκεί το πρόβλημα εντοπίζεται στα εξής
    επειδή αρκετές έχουν φυτεμένα δένδρα που ο Δήμος άπαξ και τα φύτεψε, ξέχασε την ύπαρξη τους¨

    - καθαρισμα παρτεριών
    - αραίωμα κλαδιών, διαμόρφωση φυλλώματος (αυτά σε συνεργασία με υπηρεσία Δήμου)
    - αλλαγή χώματος σε όσες είναι κενές (κακής ποιότητας+σκουπίδια=ακατάλληλο) και εδώ χρειάζεται συνεργασία με δήμο
    - φύτεμα χαμηλών ξερικών φυτών/λουλουδιών με ελάχιστες ανάγκες περιποίησης
    - -βάψιμο ζαρντινιερών με ανοιχτό γκρί μπετόχρωμα (1 110κιλο θα φθάσει+ρολλά, μπορεί να ζητηθεί χορηγία από έταιρεία χρωμάτων)
    -πότισμα - μπορούν να μας δώσουν οι κάτοικοι νερό για πότισμα και επί τόπου να ζητηθεί να υιοθετήσουν από μία ζαρντινιέρα για την εν συνεχεία περιποίηση της

    Πως σας φαίνεται η ιδέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στάθης ΚυριλλίδηςΣεπτεμβρίου 25, 2010 7:38 μ.μ.

    Θελω να πω κι αυτό: Είμαι στην Αθηνα κοντα 10 χρόνια τωρα.. Τα μισα σχεδον στα Εξαρχεια και τα υπολοιπα στο Γκαζι. Μου εχει κανει φοβερη εντυπωση όχι τοσο η αδιαφορια των πολιτικων όσο η έλλειψη αγαπης, φροντιδας για την πολη μας απο το μεγαλυτερο μερος της νεολαιας που εξαντλει την πολιτικη της υποσταση στις πορειες/ φωνες/ συνθηματα/ αφισοκολλησεις/ ταραχες.

    Ειστε απο τα ελαχιστα ατομα που δειχνετε με τις ενεργειες σας αυτες ότι οποιος αγαπαει και ενδιαφερεται για την πολη του το δειχνει με εργα. Όχι με φωνες

    Αυτοι που φωναζουν στα μικροφωνα και τις ντουντουκες ενδιαφερονται για τον εαυτουλη τους.. κλασικοι βαλκανιοι παρτακηδες,, ολοι απο τα δεξια μεχρι τα αριστερα!

    Μπραβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο! Έκτακτο!
    Αν και το μωβάκι θα μπορούσατε να το έχετε αποφύγει. Όπως και να 'χει, καλύτερα μωβάκι παρά κατρουλίλα και εγκατάλειψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και το μωβάκι όμορφο και οι λεβάντες ακόμα πιο όμορφες! Χρώμα χρειάζεται η ζωή μας, ας μη μας τρομάζει. Μπράβο ρε παιδιά, γεια στα χεράκια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. α. Μπράβο, παιδιά! Μην πτοείστε!
    και β. Κάτι μου λέει ότι οι μετανάστες αγαπούν αυτή την πόλη πιο πολύ από μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ma epitelous me to mauve,as pate kai eseis na kanete kati paromoio me dika sas xrwmata....bravo kai pali bravo,elate kai sthn kypseli kai egw mazi sas!Nikita mas akous?oloi mas eimaste dhmarxoi ama 8eloume!!!!!oust!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Thank you for doing this...

    Hope and action are contagious,

    and as far as the Greeks' PESSIMISM,

    I have long ago identified it as a refuge for their laziness... It is a lot easier to turn to nihilism than to act... I have long ago stopped accepting this tendency, it is time for us all to identify this pessimism as the excuse for inaction that it is...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ‎...το χρώμα είναι άψογο!

    ...καθώς επίσης και το ασορτί βάψιο του υποσταθμού του ΟΤΕ στο πεζοδρόμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πολυ ωραίο αλλα σε μια βδομαδα θα εχουν καταστραφεί όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητηρια στην ομαδα που συμμετειχε σε αυτη την πρωτοβουλια!!! Εκπληκτικη η μεταμορφωση. Και παλι μπραβο!!
    Μετα απο 12 χρονια εκτος Ελλαδας ξαναζω σ' αυτη τη πολη εδω και 3 μηνες. Ειμαι αισιοδοξος παρολο το χαος και την ασχημια που ακομα επικρατει στην πολη μας. Θα ηθελα και εγω να συμμετεχω σε μελλοντικες σας δρασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. pan
    πολυ ωραίο αλλα σε μια βδομαδα θα εχουν καταστραφεί όλα

    -------

    !!!!!!!!!!!

    voila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδιά, συγχαρητήρια. Υπέροχη δουλειά. Μη σταματάτε πουθενά! Πόσο θα ήθελα να ήμουν κι εγώ μαζί σας! Σας αξίζουν πολλά "Μπράβο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @an other greek
    καλα τοχα καταλαβει οτι οι ελληνες δεν εχουν χιουμορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. paidia sugxaritiria!! one more volunteer here...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Teleia prospa8eia....teleio to mov. teleies oi levantes..teleia OLA!!! Bravo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συγκινήθηκα, μας κάνετε περήφανους... Πότε θα κατέβουμε όλοι μαζί σε ολονύκτιο χάπενιγκ στο δύσκολο κομμάτι του κέντρου να διαδηλώσουμε και να δείξουμε ότι η πόλη μας ανήκει και θέλουμε να δημιουργήσουμε σε αυτή, όχι να την καταστρέψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Otan diavasa gia tous Atenistas gelaga kai elega "nai 8a ta kanete ola eseis opos oi epitropes pou milane milane kai to apotelesma 0". Telika eixa la8os kai ipoklinome!!! Makari oi Atenistas na ginoun moda kai ka8e katoikos peripoi8ei to pezodromio tou to kado tou to parko tou! BRAVO re paidia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδια μπραβο ριξτε το σπορο, μηπως καταλαβουμε οτι η"αισθητικη" ειναι κοματι της ηθικης και πραγματικο εμποδιο στην ασχημια καθε μορφης.Μονο αν κανεις μια ομορφη πολι ψυχολογικα αναγκαζεις τον αλλο να τη σεβεται.Μαζι σας, γιατι το θεωρω αντισταση σ αυτο που μας ιποχρεωνουν να δεχτουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πως θα γίνει να εμπλακούμε κι άλλου και σε άλλες δράσεις;
    Χίλια μπράβο!!! Θα ήθελα επίσης να βάλω και τα παιδιά μου στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πως θα γίνει να εμπλακούμε κι άλλοι σε τέτοιες δράσεις;
    Θέλω να βοηθήσω.
    Χίλια μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπορει να ειναι παρανομο,

    Αλλα αφου ειναι μωβ, χαλαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ευτυχώς που με αυτόν τον τρόπο μας θυμίζετε πως "ΕΜΕΙΣ" φταίμε αν αυτή η πόλη είναι άσχημη.
    "Εμείς" που αφήσαμε κάποιους να την κάνουν έτσι......
    και μετά αφού δεν διορθώσαμε τίποτα μόνοι μας.....
    συνεχίσαμε να κράζουμε αυτούς που αφήσαμε να κάνουν όλα αυτά......
    Ευχαριστούμε, για το παράδειγμα....εύχομαι να πέσει τρελή αντιγραφή απο όλουσ μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αμφιβάλλω, όταν παραδίδεται κάτι ωραιο και καθαρό τότε αυτοί που το ζούν έχουν την τάση να το διατηρήσουν, θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει. Στη Μεθώνης στις δύο ζαρντινιέρες που είχαν φροντίδα δεν υπήρξαν σκουπίδια, ήρθαν όταν εγκαταλείφθηκαν από τους φροντιστές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εξαιρετικό! Ο Κακλαμάνης τα βλέπει τα χάλια του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παρανομο δεν ειναι αυτος που εκλεγεις να φροντιζει την πολη να μην το κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μήπως οι καταστροφολόγοι μαγαζάτορες/περίοικοι να έπαιρναν ένα ποτιστήρι και να φρόντιζαν τα ωραία παρτέρια που φτιάξατε;
    Καλή αρχή!!! Υπέροχες οι λεβάντες, ελπίζω η προσπάθεια να βρει κι άλλους μιμητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. na k i probigia sto kedro twn athinwn!

    epitelous! kati emprakto!! eides nikita me liga eurw ti tha mporouses na eixes kanei? na giati se leme teliws axristo!

    synexiste tin klai douleia! i eurwpi sas parakolouthei :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. να αλλη μια ευκαιρια για κηπουρικη
    http://metaxourgeio.wordpress.com/2010/09/18/guerilla_gardening/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.youtube.com/watch?v=p_81l4DXlwM

    gia tetoio enthousiasmo milame!!!!!
    pws mporw na symmetexw??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. un (presque) Français à Londres,Σεπτεμβρίου 27, 2010 11:34 π.μ.

    Εύγε, εξαιρετική πρωτοβουλία.
    Κι όσο για τα σχόλια περί λάθος χρώμα, παρανομίες και ότι από εβδομάδα θα είναι όπως πριν, μη χε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παράνομο το να φροντίζεις την πόλη σου? Να επεμβαίνεις σε κατεστραμένα μέρη που κάθε μέρα τα βλέπεις μροστά σου? Μακάρι αυτή η πόλη να γεμίσει απο τέτοιου είδους παρανομίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. στεφανος αλεξιουΣεπτεμβρίου 27, 2010 6:50 μ.μ.

    θα φανω μιζερος και στεναχωριεμαι γι αυτο. Μπορω να δεχτω να καθαριζουμε (αφου δε το κανουν οι υπαλληλοι), μπας και ευαισθητοποιησουμε το πολιτη για να μην πεταει σκουπιδια... μπορω να δεχτω να φυτευουμε αν και αναρχα (πρωτη κοντρα) αφου υπηρχε φυτο και απλα η αδιαφορια καποιων το ξερανε... αλλα δε μπορω να δεχτω να βαφουμε και ιδιως με εντελως προσωπικο γουστο. αυτο ειναι αυθαιρετο, και απο τη στιγμη που κατακρινουμε την ΚΑΚΗ αυθαιρεσια για να μαστε δικαιοι πρεπει να κατακρινουμε ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ αυθαιρεσια.

    Γιατι το λεω αυτο; Γιατι ανετα μπορει να βρεθει καποιος να πει οτι το λιλα δε του αρεσει και δεν εχεις δικαιωμα ως ιδιωτης να του επιβαλεις στο δημοσιο χωρο να βλεπει το λιλα....

    Ειμαι λιγο ακραιος αλλα ετσι ειναι.

    Προσωπικα αν το βαφατε στο αρχικο του χρωμα δε θα χα καμια ενσταση για την αυθαιρεσια σας. Τωρα ομως δεν διαφερετε καπου απο τους γκραφιταδες που βαφουν νεοκλασσικα....ακομα και αν εσεις ομολογουμενως ομορφυνατε το τοπιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΜΠΡΑΒΟ!! Ειναι αυτη η ρημαδα αναληψη μιας πρωτοβουλιας, κι τα υπολοιπα γινονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Diadidw th nea energeia sas ki euxomai ta melh na pollaplasiastoun grhgora!


    @stefanos alexiou: katalabainw oti den su aresei to mwb, alla mhn koitas to dentro k xaneis to dasos :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδιά χίλια μπράβο,είστε άξιοι για το θαυμασμό μας και αν δεν παραδειγματιστούμε από τέτοιες σπάνιες (δυστυχώς) πράξεις (κι όχι μόνο ντουντούκες, φωνές, τραμπουκισμούς, ταραχές και ψευτοεπαναστάτες) όπως προανέφερε κι ο Στάθης Κυριλλίδης) θα είμαστε άξιοι της μιζέριας αφού φάνηκε καθαρά πως είναι θέμα ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
    Τα χέρια μας είναι μικρά και είναι μόνο δύο.Αλλά όπως λέει κι ένα τραγούδι είναι ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ χέρια και η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ είναι επίσης όλη δική μας.
    Θέλω να συμμετέχω ενεργά στη δράση σας κι όχι απλά στη αναμετάδωση της είδησης της ύπαρξης ενός τέτοιου φωτεινού "πυρήνα" ΥΓΕΙΑΣ.
    Είναι αλήθεια,πως η αισθητική είναι αξιοπρέπεια κι η αξιοπρέπεια, οδηγεί σε ηθική στάση ζωής.
    Όλα μαζί, είναι Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Sinxaritiria stous atenistas!!teleio to apotelesma!! oso gia to an eprepe na vaftei to parteri mov nomizo oti that's not the point....kai portokali me voules na ginotan pali that's not the point....to simantiko einai oti merikoi anthropoi eidan mia aidia kai tin diorthosan ...edosan zoi se ena ksaxasmeno kommati tis polis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κάτσε για να μην λέμε ότι θέλουμε: Δεν υπήρχε απολύτως κανένα φυτό.

    Παρανομία είναι να μην κάνει ο Δήμος την δουλειά του.
    Επίσης Νόμος είναι το Σωστό! Και αυτό κάναμε!

    Το μωβ είναι το χρώμα της λεβάντας. Δεν βάλαμε βούλες, ούτε κάτι τόσο ξένο και προσωπικό. Τελικά δικαιωθήκαμε, ομόρφυνε ακαριαία τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εμενα παντως θα μου αρεζαν οι βουλες.

    Επισης, Νομος δεν ηταν το Δικιο του Εργατη; Ποτε αλλαξε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. mpravo mpravo mpravo...και στον αλεξιου, που προτιμουσε το γκρι απο το λιλα.... τι να πω... η κακογουστια η ιδια..

    η αθηνα ειναι η γκριζα πολη εξαιτιας ατομων σαν αυτον...για πηγαιντε εξωτερικο να δειτε χρωμα να ανοιξει η ψυχη σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μπράβο! Άντε και στην Ομόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πω πω, φαίνονται τόσο άσχημα και παλιά και βρώμικα τα πλακάκια, ο δρόμος και όλα τριγυρω που δε συμμαζεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. μπράβο και από θεσσαλονίκη να βλέπουμε και εμείς ...να πάρουμε μπροστά γιατί αν δεν προστατεύσουμε εμείς τον τόπο μας δεν θα το κάνει κανείς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση, δυστυχώς όμως, το παλιό έργο συνεχίζεται...

    http://www.newsbeast.gr/society/arthro/53082/vlepei-kaneis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. στεφανος αλεξιουΟκτωβρίου 01, 2010 5:23 π.μ.

    ayto eipa...den ipirxe fyto giati otan to protovalan kapoioi adiaforisan kai kserathike kai eksafanistike (profanos tha xan valei poes, louloudia).

    paranomo einai ayto pou kanate. teleia. de simainei oti den itan sosto. alla paranomo itan. kai aythaireto itan. apla den itan egoistiko opos oi perissoteres aytheresies. ayto poy den kanei o dimos den einai apla paranomo, einai antisyntagmatiko sxedon.

    pros ricudi...ego eksero nomos einai to dikaio tou dinatou kai pano se ayto i adynami ergatia syspeironetai kai bgazei tetoia synthimata. (prosopika de me noiazei ti einai nomos alla na leitourgei i xora m san souidia kai akoma kalytera)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. στεφανος αλεξιουΟκτωβρίου 01, 2010 5:25 π.μ.

    kai mes sti prospatheia mou na po ta syka syka kai ti skafi skafi ksexasa to vasikotero. SYGXARITIRIA KAI KALI SYNEXEIA. isos den einai ayti i lisi.... alla sigoura etsi opos exoun ta pragmata einai i MONI LYSI....AN KATAFERETE NA EYAISTHITOPOIISETE TO KOSMO THA VGEI KATI KALO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. στεφανος αλεξιουΟκτωβρίου 01, 2010 5:31 π.μ.

    ti epipedo;;;;; anegkefale.... kat arxin den m arese to gkrizo (an kai einai poly sti moda tis arxitektonikis) alla to vissini pou eixan prin vromisoun...... an de mathoun anegkefaloi san kai sena oti mono me kaloproereti kritiki pame mprosta tote lypamai pou symmeteixa kata kairoys sto blog kai moirazomai xoro me atomakia tou eidous sou....

    de me ksereis kai anti na epixeirimatologiseis vallesai enantion mou... as kritheis apo tous noimones...ego idi se ekrina. mou arkei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. στεφανος αλεξιουΟκτωβρίου 01, 2010 5:40 π.μ.

    πραγματικα νομιζω πως με το πρωτο μου σχολιο δεν εθιξα κανεναν και ειπα μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αληθεια. de gustibus et coloribus non disputantum.... (ελπιζω να το καταλαβει ο κυριος χωρις ονομα που με αποκαλεσε βλακα)

    συνοπτικα, καλα κανετε και συνεχιστε το... στην αρνητικη αυθερεσια απαντηστε με θετικη αυθερεσια.... αφου το κοπαδι δεν εχει αξιο βοσκο ας προσπαθησει να σωθει μονο του και να εξωστρακισει τα μαυρα προβατα.......

    λυπαμαι μονο για καποιους που το παιζουν προοδευτικοι αλλα ειναι κυμβαλα αλαλαζοντα.(και μαλιστα χωρις ταυτοτητα)

    καλη αρχη καλη συνεχεια καλη δυναμη

    υγ..η αξια βρισκεται στην επιγνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. στεφανος αλεξιουΟκτωβρίου 01, 2010 5:43 π.μ.

    και οποιος δε καταλαβαινει τα σχολια των αλλων ας ανοιγει λεξικο και μετα ασ μιλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. τουλάχιστον η μπλουζα της κυρίας που ναι ξαπλα ταιριάζει με το λιλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πέρασα τυχαία από αυτό το σημείο. Νομίζω ήταν αυτό γιατί ήταν μωβ αλλά δεν πρόλαβα να δω.
    Φυτά νομίζω δεν διέκρινα, τι έχει απογίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς